Koninklijk echtpaar bijt van zich af

Icoon Koningshuis nieuwsWillem-Alexander en MŠxima overwegen juridische stappen tegen Nederlandse en Duitse roddelbladen. Verschillende tijdschriften zouden het echtpaar in een kwaad daglicht hebben gezet, en met pijnlijke speculaties over huwelijksproblemen de twee de kast op hebben gejaagd.

Vorige week liep de twee tien meter uit elkaar, en keken ze nota bene ook nog allebei de andere kant op. Dat kan niets anders dan het gevolg zijn van een verhitte ruzie, moet weekblad Privť hebben gedacht. ‘Alexander en MŠxima: CRISIS!’ werd er zorgwekkend geblokletterd op de omslag. Wellicht heeft het iets te maken de opbloeiende liefde tussen onze toekomstige koning en zwemster Inge de Bruijn. Want de innige omhelzing van de twee op de Olympische Spelen zegt natuurlijk genoeg. En je dacht dat MŠxima dit zomaar op haar kop liet zitten? De Duitse roddelpers weet wel beter. Na een tip van een ooggetuige kwam boven water dat de twee in Griekenland een knallende ruzie hebben uitgevochten, zomaar in vredelievend restaurantje! Je begrijpt natuurlijk wel dat de sfeer in villa de Eikenhorst op het moment te snijden is.

Het boze paar inmiddels via de RVD laten weten ten tijde van de vakantie tijd nooit in een restaurant te zijn geweest, laat staan er een scŤne te hebben geschopt. Maar het blijkt slechts een kapotte pleister op de wond, daar de twee momenteel aan het onderzoeken zijn welke juridische stappen zij kunnen ondernemen tegen de roddelbladen. Daarmee zetten ze een traditie voort die door prins Claus is ingezet.

Willem-Alexander, MŠxima en Amalia
Willem-Alexander, MŠxima en Amalia op wintersport in Lech


Het paar was onlangs nog met journalisten in gesprek over een persregeling. De kersverse ouders zouden best bereid zijn af en toe op de foto te gaan of een interviewtje te geven, maar willen verder het grootste deel van hun tijd met rust worden gelaten. Hoewel de schikking nog niet officieel in werking is getreden, werd er tijdens de fotosessie van hun wintersportvakantie in Lech al wel conform de regels opgetreden.

Nieuwe Europese jurisprudentie kan het echtpaar mogelijk een helpende hand bieden. Prinses Caroline van Monaco beklaagde zich onlangs over de plaatsing van foto’s van haar en vermoedelijke minnaars en de daardoor geschonden privacy, waarop het Europese Hof voor de Rechten van de Mens de prinses in haar gelijk stelde. Een verhaal met een staartje dus, en wellicht zullen roddelbladen in vervolg eerst toestemming vragen alvorens privť-foto’s zomaar te publiceren. Ook al is daarmee de kern van de roddel al weer vervlogen natuurlijk.