Chello gaat grootverbruikers aanpakken

bird666 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Internetaanbieder Chello is sinds kort weer begonnen met een campagne waarin abonnees gewaarschuwd worden voor hun downloadgedrag. De aanbieder van kabelinternet maakt, net als veel andere aanbieders in Nederland, gebruik van een 'fair use policy' zonder vastgestelde datalimiet.

Bij Chello betekent dit echter niet dat je ongelimiteerd kunt downloaden. Onlangs is de internetaanbieder namelijk begonnen met het e-mailen van klanten die veel dataverkeer veroorzaken, waarin een duidelijke bovengrens van de datalimiet wordt genoemd. Abonnees die te ver boven de limiet komen, zullen hun snelheid afgeknepen zien worden tot 64 kbps.

Het gemiddelde verbruik van een Chello Plus-abonnee is volgens Chello 27 GB per maand. Veroorzaakt iemand drie keer zo veel dataverkeer, dus 81 GB per maand, wordt zijn snelheid de rest van de maand drastisch verminderd. Bij goedkopere pakketten ligt de limiet nog lager. Het gemiddelde verbruik van Chello Classic-abonnees is 8 GB per maand, en mensen die daar vijf maal overheen gaan (dus 40 GB) kunnen ook maatregelen verwachten.

Volgens een woordvoerder heeft minder dan één procent van de abonnees last van de maatregel. "Zij verbruiken zoveel dat anderen er last van krijgen."