Roel Pieper denkt over politieke partij

Roel PieperInternetondernemer en voormalig kroonprins bij Philips Roel Pieper overweegt de overstap naar de politiek te maken. Dit maakte hij bekend in een vraaggesprek met het societymagazine Miljonair dat dinsdag verschijnt. "We brainstormen over de vraag wie de ballen zou hebben om de zaak in beweging te krijgen. Aan het eind van het jaar moet een schifting zijn gemaakt", aldus Pieper.

Pieper heeft de ambitie om president te worden: "ik ga alleen voor goud." In het verleden heeft Pieper meerdere malen met Fortuyn gesproken, in de wandelgangen werd hij al als minister voor de LPF genoemd. In Miljonair zegt hij nu dat het een moeilijk proces is om het werk van Fortuyn af te maken. "Hoe vermijd je het LPF-syndroom?"

Pieper zegt in zijn leven tweemaal te hebben gestemd: "een keer D66 en een keer LPF". Voor het opzetten van de eventuele nieuwe partij voert hij gesprekken met Albert de Booy, de man achter de Speakers Academy. De Booy was ook de man die achter de schermen betrokken was bij het opzetten van de LPF. Pieper noemt de plannen nu nog broos en vertrouwelijk.