Leefbaar R'dam wil landelijke partij oprichten

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Leefbaar Rotterdam (LR), de partij waarmee Pim Fortuyn de havenstad ooit op haar grondvesten deed schudden, wil een landelijke rechtse volkspartij oprichten. In het Algemeen Dagblad laat LR-fractievoorzitter Ronald Sörensen weten: ''Er is behoefte aan een partij die het gat tussen de politiek en de burger dicht. Na de dood van Pim Fortuyn is er nog steeds geen brede volkspartij. Ook de LPF in de Tweede Kamer voldoet niet aan die eisen. Die zijn nu niet krachtdadig genoeg. In de peiling staan ze op twee zetels, dat is natuurlijk veel te weinig.''

De nieuwe partij zou na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 een feit moeten zijn. De partij, die nu nog naamloos is, wil zich gaan richten op 'law and order', lokalisme, pragmatisme in de economie en de gekozen burgemeester en premier. Verder zouden de provincies moeten worden afschaft en moet het land bestuurd worden door een zakenkabinet, met bewindslieden uit alle geledingen van de maatschappij. Voorlopig heeft hij nog niets op schrift staan, maar de ideeën worden steeds rijper, zegt Sörensen. Iedereen is welkom met zijn inbreng.

Sörensen hoopt dat oud-LPF-minister Heinsbroek en misdaadverslaggever Peter R. de Vries zich bij hem aansluiten. Ook LPF'ers zijn welkom.