Tegen betaling meespelen in een roman

Icoon Binnenlands nieuws Voor wie altijd al een keer als personage wilde verschijnen in een roman is er goed nieuws. De Groningse schrijver Karel ten Haaf zoekt mensen die willen betalen om een rol te spelen in zijn nieuwste boek.

Geïnteresseerden kunnen zelf aangeven welke rol ze willen en hoe vaak ze in het boek willen voorkomen. Ook kunnen ze opgeven in welk soort scène: een erotische scène, diverse wilde achtervolgingsscènes, een vechtpartij of een filosofisch gesprek in een kroeg.

Afgelopen weekend heeft Ten Haaf vijftig gegadigden over de mail een inschrijfformulier toegegestuurd. Tien van hen hebben zich inmiddels aangemeld, onder hen de Groningse stadsdichter Bart FM Droog. ” Maar ook wildvreemden kunnen zich bij mij melden voor een rol”, zegt de schrijver. Zolang de voorraad strekt kunnen zij een email sturen naar kareltenhaaf@hotmail.com

Hoeveel betaald moet worden om deel uit te maken van Ten Haafs roman laat de schrijver in het midden.” Daar komen we wel uit”, verzekert hij. In het najaar van 2005 moet het boek, dat mogelijk 'Stinkende Heelmeesters' gaat heten, uitkomen bij uitgeverij Passage.