Media Markt voorziet prijzenslag cd's

MUZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de directeur van Media Markt Nederland, Pieter Haas, gaan de prijzen van cd's en dvd's de komende jaren flink omlaag. Cd's zeker met enkele euro's, dvd's mogelijk nog harder, zo verwacht Haas. De uit Duitsland afkomstige elektronicagigant verkoopt nu cd's uit de hitlijsten voor 10 tot 15 euro en dvd's voor zo'n 20 euro.

Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven gaat nog niet mee in de prijzenslag. De Free Record Shop is niet te duur, maar we houden wel de markt goed in de gaten. Zonodig pas ik de prijzen aan, aldus Breukhoven. Vanaf oktober biedt Breukhoven de mogelijkheid om 500.000 songs legaal te downloaden via internet. Die kosten straks tussen de 0,49 en 1,49 euro per stuk. Zo kun je een cd samenstellen voor 12 euro.

Media Markt verkoopt nu toptitels voor maximaal 14,99 euro. De Free Record Shop vraagt 19,99 euro voor dezelfde titels. Volgens Haas kan dit omdat Media Markt grotere volumes heeft en lagere kosten. Bovendien neemt het bedrijf genoegen met een lagere winstmarge. De Free Record Shop en Media Markt hebben bijna 60% van de Nederlandse cd/dvd-markt in handen.

Vooral Vroom en Dreesmann en de kleine platenzaken zullen de dupe worden van een prijzenslag. De NVGD, de club van kleine platenzaken, verwacht een prijs van 15 tot 20 euro.