FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 juli 2004

Olympisch vlam legt wietplantages bloot

Een rondgang van de Olympische vlam over het Griekse eiland Kreta leidde in de afgelopen week tot de ontdekking van drie wietplantages. Agenten in een politiehelikopter, bedoeld om de fakkellopers te beschermen, spotten de planten in een afgelegen gebied.

In totaal werden er ruim 6500 planten vernietigd. Cannabis tiert welig op het Zuid-Griekse eiland, dat door zijn ruigheid en vele ravijnen moeilijk te controleren valt. De inzet van politiehelikopters heeft overigens in de laatste jaren al geleid tot een vergrote pakkans voor wiettelers.

Het Olympisch vuur is momenteel bezig aan een tocht door Griekenland. Zo'n 7000 fakkellopers brengen de vlam langs 29 steden alvorens op 13 augustus de Spelen in Athene van start zullen gaan.

Invalide vrouw beroofd

Icoon opmerkelijk nieuwsEen invalide vrouw van 65 jaar die in een rolstoel zit, heeft hoofdletsel opgelopen toen zij onlangs slachtoffer werd van een beroving van haar tas. De rover probeerde de tas te pakken, maar die zat vast in het mandje van haar rolstoel. Doordat de dief hard aan de tas trok, viel de elektrische rolstoel om.

De vrouw kwam tijdens de val met haar hoofd op de tegels terecht. En of dat alles nog niet genoeg was schopte de belager de hulploze vrouw, totdat de tas loskwam en hij de benen kon nemen. De vrouw moest zich onder behandeling stellen van een huisarts. De dader is nog voortvluchtig.

McLaren blij ondanks hoge kosten

Ron Dennis heeft aangegeven dat het vanwege de hoge kosten een grote stap was voor McLaren om de B-versie te ontwikkelen. Nu het een flinke vooruitgang blijkt, is men blij.

Het complete nieuwe pakket dat voor de MP4-19 werd ontwikkeld en nu de MP4-19B heet, is een kostbare stap geweest. Door de ingrijpende wijzigingen moesten veel tests, waaronder de beroemde crash-test opnieuw worden ondergaan. Het hoge tempo van ontwikkelen vergde het uiterste qua mankracht, maar ook qua budget.

Nu McLaren terug lijkt te zijn aan de top is de top van het team blij met de gemaakte keuze. Ron Dennis bleef echter realistisch: "De tweede plaats (op Silverstone) is de eerste van de verliezers. We zijn vooruitgegaan en kunnen een hoger tempo rijden, maar nu moeten we nog de extra stap zetten."

Mooi debuut Van Persie en Kezman

Zowel Mateja Kezman als Robin van Persie hebben bij respectievelijk Chelsea en Arsenal hun debuut gemaakt. Beiden wisten te scoren in hun eerste oefenwedstrijd.

Chelsea speelde tegen Oxford United. In een matige wedstrijd werd het 1-1, met Kezman die het enige doelpunt scoorde voor Chelsea.

Arsenal won met maar liefst 10-1 van Barnet. Van Persie speelde van de linkerkant en zette zijn debuut luister bij door een doelpunt en twee assists. Dennis Bergkamp speelde ook mee en wist twee maal te scoren.

Veel schade door noodweer

Icoon Binnenlands nieuwsOp diverse plaatsen in Nederland en België is vanmiddag en vanavond schade ontstaan als gevolg van de zware onweersbuien waarvoor het KNMI aan het einde van de middag waarschuwde. Bomen waaiden om, de bliksem sloeg op veel plaatsen in en enkele feesttenten waaiden weg. Vooral in Limburg en Noord-Brabant is schade ontstaan.

Schade in Limburg
Op veel andere plaatsen in Limburg waaiden bomen om en sloeg de bliksem in. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers hierbij zijn gevallen. Toen het dak van de overdekte winkel van Centerparcs Meerdal bij Horst instortte, raakten drie personen lichtgewond. De inzittenden van een auto die bij Roggel tegen een omgewaaide boom reed, bleven ongedeerd.


Omgewaaide boom in Maastricht (foto: Ron Heemskerk)


Feesttent schuttersfeest Oost-Maarland omgewaaid
In het Oost-Maarland (nabij Eijsden) waaide aan het einde van de middag de grote feesttent van het schuttersfeest om. Op dat moment waren ongeveer zevenhonderd mensen in de tent. Enkelen van hen raakten gewond. Op dit moment houdt de gemeente Eijsden een persconferentie. Er is besloten om het federatiefeest dat voor morgen stond gepland, af te gelasten.

Schade in Noord-Brabant
In Bergen op Zoom zijn veel kraampjes in de lucht gevlogen toen daar het noodweer losbarstte. Er ontstond grote schade. De grote kermis in Tilburg werd stilgelegd toen rond half zeven het onweer boven de stad schoof (zie foto). De kermisexploitanten waren vlak daarvoor door de organisatie gewaarschuwd. "Kermisexploitanten werken altijd buiten, die weten heel goed wat ze moeten doen als er dergelijk weer aankomt", aldus een woordvoerder van de gemeente Tilburg.

Zwaar weer boven Tilburg
Zwaar weer boven Tilburg


Dancefeest Extrema Outdoor vervroegd afgesloten
Het dancefestival Extrema Outdoor werd rond 18.30 uur vervroegd afgesloten vanwege het noodweer. De organisatie achtte het onverantwoord om het festival te laten doorgaan tot 23.00 uur, zoals oorspronkelijk was gepland. Veel festivalgangers verlieten hierop teleurgesteld en volledig nat geregend het festivalterrein op Aquabest.

Watersporters in problemen
Op het IJsselmeer raakten diverse plezierjachten en watersporters in problemen nadat ze door het slechte weer werden overvallen. Diverse reddingsbrigades zijn uitgevaren om watersporters voor het noodweer te waarschuwen.


Onweerswolken boven Stadskanaal (foto: Jalu)


Overlast voor weg- en treinverkeer
Op verschillende wegen zijn takken terechtgekomen. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) meldt dat zich desondanks geen ernstige ongevallen hebben voorgedaan. Het is nog niet duidelijk of bij het ongeval op de A58 tussen Vlissingen en Bergen Op Zoom, waarbij een auto over de kop ging, slachtoffers zijn gevallen.

Op veel treintrajecten zijn vertragingen ontstaan door omgewaaide bomen en takken op de rails. Zo brak tussen Nieuw Vennep en Leiden de bovenleiding waardoor een intercity strandde. Ook tussen Roosendaal en Antwerpen moesten reizigers met vertraging rekening houden door een op het spoor gevallen boom. Dat gebeurde ook tussen Zutphen en Hengelo. Blikseminslag bij Cuijk is de oorzaak ervan dat de treinen tussen Nijmegen en Venray met vertraging rijden.

Overlast in België
In het Belgisch-Limburgse Tongeren (nabij Maastricht) is een dodelijk slachtoffer te betreuren. Een man kwam om het leven toen de boom waaronder hij schuilde, op hem terecht kwam.

Aan de Belgische kust ontstond veel schade aan de tentoonstelling van zandsculpturen in Zeebrugge. Op veel andere plaatsen liepen kelders en straten onder.


Beelden van de neerslagradar van Weeronline.nl van 18:45 uur.
De paarse vlekken zijn gebieden met veel neerslag.

Arrestatieteam vergist zich bij inval in straat

vries750 had ons via de nieuws-submit te melden:

Oeps, sorry, verkeerde adres. In het reclamefilmpje van de Praxis werd er de spot mee gedreven, een arrestatieteam die een inval in de verkeerde woning doet. Afgelopen dinsdag werd dit echter werkelijkheid bij de Heemskerkse Marko Popic. In alle vroegte viel een politieteam met getrokken pistolen zijn Heemskerkse flat binnen.

Doel van de actie was de arrestatie van een drugsdealer. Omdat de man wel eens vuurwapengevaarlijk zou kunnen zijn, werden geen risico's genomen. Bij het inrijden van de straat hebben de leden van het team en hulpofficier van justitie F. Rietdijk niet goed op het straatnaambordje gekeken waardoor ze in de Adigestraat zaten in plaats van de Arnostraat.

Op het moment van de inval lagen Popic en zijn 19-jarige zus Sylvija in de woning te slapen. Beiden werden door het arrestatieteam op hardhandige wijze aangehouden. Ook de bovenburen kregen bezoek. Daar werden een vrouw en een 5-jarig jongetje door het team in hun slaap gewekt.

Popic, zijn zus en de bovenburen hebben van politie en justitie hun excuses gehad. Volgens politievoorlichter Van Loenen gaat het om een uitzonderlijk incident. "Zoiets heb ik bij de politie nog nooit meegemaakt. Politiemensen zijn ook mensen en die maken fouten. Er is intern over gesproken en degene bij wie de fout is ontstaan is aangesproken. We houden het op een incident. Hoe vervelend dan ook, maar we kunnen het niet terugdraaien."

Slang los in winkelcentrum Emmen

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Toezichthouders van winkelcentrum De Weiert in Emmen kregen in de nacht van woensdag op donderdag de schrik van hun leven toen ze een tijgerpython vonden. De bijna een-meter grote slang kon uiteindelijk gevangen worden.

De slang werd voor de deur van dierenspeciaalzaak Teijsse aangetroffen, maar eigenaar Jan Teijsse zegt dat hij onmogelijk zelf ontsnapt kan zijn. Hij zegt dat waarschijnlijk dieven de slang wilden stelen. "Hij is echt niet uit zijn kooi gekropen. Waarschijnlijk kwamen die dieven erachter dat je verder weinig met zo'n dier kunt, en hebben ze 'm hier op straat neergelegd. Gelukkig hebben we door het hele pand camerabewaking, dus we gaan straks de band terugkijken. Daar moet op te zien zijn dat ze 'm uit de kooi hebben gehaald."

Momenteel zit de slang weer 'veilig' in een glazen kooi. Ontsnappen kan nu niet meer, aangezien er een slot op de kooi zit.

Aanwijzing van huidig leven gevonden op Mars

Icoon Mars nieuwsDe atmosfeer van Mars bevat kleine hoeveelheden ammoniak. Volgens sommige onderzoekers is dit opnieuw een aanwijzing dat er leven moet zijn op de planeet. Ze zien niet waar het gas anders vandaan moet zijn gekomen. Dit meldt de nieuwszender BBC News.

Een karakteristieke spectraallijn van ammoniak, met een golflengte van ongeveer 10 micrometer, is gedetecteerd door de uiterst gevoelige Planetary Fourier Spectrometer (PFS) aan boord van de ruimtesonde Mars Express. De metingen zijn al vanaf december gedaan maar door technische problemen worden de data nu pas verwerkt.

Ammoniak is onder Martiaanse omstandigheden niet stabiel. Als het in de atmosfeer voorkomt, betekent dat automatisch dat het ergens wordt geproduceerd. Drie mogelijke bronnen zijn actieve vulkanen, bacteriën en de airbags van de vermiste Beagle 2-lander. Die laatste mogelijkheid schijnt al te zijn afgevallen op basis van de gemeten gassamenstelling. En actieve vulkanen heeft men ook nog nergens op het oppervlak kunnen vinden.

De Marsrovers die op het oppervlak van de planeet rondrijden, kunnen de metingen niet bevestigen omdat er geen ammoniaksensoren op zitten.

Enkele maanden geleden werd al duidelijk dat de Marsatmosfeer methaan bevat. Ook daarvoor geldt dat het van vulkanen of van bacteriën kan komen.

(Vertaling: Chemisch2Weekblad)

Roda JC onderuit in Intertoto-Cup

Roda JC heeft de uitwedstrijd in de derde ronde van de Intertoto Cup verloren. Tegen Slovan Liberec uit Tsjechië werd het 1-0.

Het enige doelpunt in de wedstrijd werd gemaakt door Petr Papou¨ek.

Over een week krijgt Roda JC in de thuiswedstrijd alsnog de kans om zich te plaatsen voor de halve finale van de Intertoto Cup, maar voorlopig is een ticket voor het UEFA Cup-toernooi nog ver weg.

Vakantiewoning als hennepkwekerij

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens vakantie of een periode van afwezigheid je huis verhuren en dan bij thuiskomst sporen aantreffen van een heuse hennepkwekerij. Dit is recent een aantal huiseigenaren overkomen, zo heeft de politie Noord Holland bekend gemaakt.

De tijdelijke huurders maakten slaapkamers en zolders leeg en gebruikten deze voor het kweken van wiet. De stroom die ze nodig hadden tapten ze illegaal, buiten de meter om af, zo liet de politie verder weten.

Bij thuiskomst kregen de woningbezitters niet alleen te maken met een hoop schade, maar ze kregen ook een vordering van het energiebedrijf dat hen aansprakelijk stelde voor het illegaal aftappen van stroom.

Wijchenaar rijdt in op politiewagen en bromfiets

Een 22-jarige inwoner van Wijchen is vrijdagnacht met zijn auto op een bromfiets en een politiewagen ingereden nadat hij woedend een eindexamenfeest in Reek had verlaten. Tijdens het feestje had de man het aan de stok gekregen met gasten waarna hij onder invloed achter het stuur stapte. De man die al een ontzegging van de rijbevoegdheid had ramde naast de politiewagen een 17-jarig meisje op een bromfiets. Na behandeling door het ambulancepersoneel kon zij huiswaarts keren.

De jongen wordt door de politie niet verantwoordelijk gehouden voor een aanslag. "Het was waarschijnlijk niet de bedoeling in te rijden op mensen," zegt een politiewoordvoerder. "In zijn woede heeft hij echter niet goed om zich heen gekeken toen hij wilde wegscheuren. Hij kwam daarbij tot stilstand tegen de politiewagen."

De politie was bij het feestje aanwezig nadat er een melding van ruzie was binnengekomen. Het is onduidelijk of de Wijchenaar ook bij die ruzie betrokken was.

Kroaat vangt drie meter grote haai

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Kroaat Anton Roca heeft in de Adriatische Zee een drie meter lange blauwe haai gevangen met een gewicht van 150 kilo. Na de vangst toonde de visser hem vol trots aan het publiek. "Ik ving de haai op ongeveer acht kilometer van de vuurtoren Blitvenice en het heeft in totaal 35 minuten geduurd om hem aan boord te krijgen", aldus Anton.

Een blauwe haai kan ongeveer 3,8 meter lang worden. Het soort haai waartoe hij behoort, is gevaarlijk voor mensen en komt overal ter wereld voor.

Blauwe Haai
Een blauwe haai

Man met mandarijnenkanon krijgt bekeuring

Een 25-jarige man uit Maasbree is afgelopen nacht door de politie in de kraag gevat wegens overtreding van de Wet wapens en munitie. Geschrokken buurtbewoners alarmeerde de politie nadat ze even na middernacht door luide knallen waren opgeschrikt. De verdachte veroorzaakte de knallen met zijn mandarijnenkanon.

De kanon valt volgens de politie onder 'huisvlijt'. De loop van de kanon zou bestaan uit een PVC-buis. Door een gasmengsel werden de mandarijnen de buis uitgeschoten. "In feite een groot formaat luchtbuks," aldus de politiewoordvoerder. Over de bouw en de eigenschappen van het wapen doet de politie geen uitspraken om navolging te voorkomen.

Volgens de woordvoerder van de politie was het de verdachte te doen om de knallen. De man nam met zijn kanon geen mensen onder vuur. "Dat zou ook niet mogelijk zijn: de mandarijnen werden door de kracht van het gasmengsel tot snot geschoten."

Voor de overtreding kreeg de man een bekeuring. Verder werd zijn wapen dat hij met een vriend had gemaakt, in beslag genomen. De man reageerde begrijpend.

Arrestaties bedreigers Vierdaagse

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn twee niet-Nederlanders opgepakt wegens het bedreigen van militairen die gaan meelopen in de 88ste editie van de Vierdaagse in Nijmegen. Burgemeester Guusje Ter Horst van Nijmegen spreekt van "een serieuze bedreiging" maar laat zich niet uit over de aard van de actie.

Het is onduidelijk of er een verband bestaat met de algemene terreurdreiging die al ruim een week geldt in ons land. Eerder vandaag meldden we al dat de Vierdaagse mogelijk een doelwit van terroristen kan zijn.

In het verleden voerden in Nijmegen anti-militaristen regelmatig actie tegen de aanwezigheid van geüniformeerde militairen in de wandeltocht. Niet bekend is of de twee die vandaag zijn opgepakt daar iets mee te maken hebben. De gearresteerden zijn een 33-jarige man zonder vaste woon-en verblijfplaats en een 37-jarige inwoner van Beek-Ubbergen.

Verkerk in finale Amersfoort

De finale van het ATP-toernooi in Amersfoort gaat tussen de Nederlander Martin Verkerk en de Chileen Fernando Gonzalez.

Verkerk won van de Chileense titelverdediger Nicolas Massu, nummer 13 van de wereld, in 3 sets: 6-3, 6-7 en 6-3. De Nederlander viel vooral op door zijn goede serveren en de backhandwinners langs de lijn.

Gonzalez won in 2 sets van onze landgenoot Dennis van Scheppingen : 7-6 en 6-4. De Nederlander serveerde in de eerste set op 6-5 voor de winst, toen de Chileen viel en een blessurebehandeling vroeg. Daarna was de scherpte van van Scheppingen verdwenen.

Vakantieganger goed voorbereid op weg

Icoon opmerkelijk nieuwsMensen die op vakantie gaan met de auto hebben over het algemeen alles goed geregeld. Dat bleek wel bij een vrijwillige controle op de A67 net voor de grensovergang in Venlo, waar ongeveer 100 vakantiegangers zich hadden gemeld, waarvan de meerderheid op weg was met een caravan. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) liet weten dat bijna iedereen zijn of haar weg mocht vervolgen zonder al te veel aanmerkingen.

Vanaf 06:30 tot 12:30 konden geïnteresseerden op een parkeerplaats die als servicepunt was ingericht zich melden. Verschillende organisaties verleenden hun medewerking aan deze actie waaronder die van de verkeerspolitie, de Duitse Autobahnpolizei, ANWB, douane en Rijkswaterstaat om de auto, caravan, bestuurders en documenten te controleren. Maar één bestuurder bleek een probleem te hebben, omdat hij niet het juiste rijbewijs had om een caravan te trekken. Hij regelde een andere bestuurder voor zijn combinatie.

Het probleem wat het vaakst voorkwam was een te lage bandenspanning. De aanwezige ANWB had daarvoor een luchtpomp meegenomen. Een paar vakantiegangers hadden hun caravan over beladen. Zij konden dit oplossen door spullen uit de caravan te halen en in de auto te plaatsen.

De politie trof ook nog één vrouw aan die dacht lopend via de vluchtstrook haar vakantiebestemming te bereiken. Het bleek dat ze na een ruzie met haar echtgenoot een paar honderd meter voor de controle uit de auto was gezet. Op zich had dit niets met de controle te maken. Na een kop koffie en de controle van hun voertuig stapte de vrouw weer in en werd de rit voortgezet.

KNMI waarschuwt voor zwaar onweer

demonseeker14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Om 17:15 heeft het KNMI een weeralarm afgegeven over naderend onweer:

Een lijn met actieve, samengeklonterde onweersbuien trekt van zuidwest naar noordoost over ons land. Tijdens de buien komen hagel en zware windstoten voor. Er kan hierbij plaatselijk veel overlast ontstaan. Ook kunnen de onweersbuien voor gevaar in onder andere het verkeer zorgen. Rond 20.00 ligt de lijn over midden Nederland.

Uitslag dertiende etappe Tour de France

De dertiende etappe van de Tour de France is prooi geworden voor de rondewinnaar van vorig jaar. Op het Plateau de Beille kwam Lance Armstrong als eerste boven met concurrent Ivan Basso in zijn wiel. Een zege met flinke tijdswinst bovendien op een glorieuze dag voor de Amerikaan.

Armstrong bekroonde met zijn zege het werken van zijn ploeg. De mannen van US Postal zetten zich gedurende de dag op kop van het achtervolgend peloton en voerden bij vlagen het tempo fors op.

In al het vertier vielen de vluchters van de dag in een diep gat. Michael Rasmussen had vandaag zijn zinnen op de etappe gezet, maar het mocht niet zo zijn voor de Rabobank coureur. De vlucht werd geinitieerd door een vroege ontsnapping van Jens Voigt en Sylvain Chavanel. Rasmussen zette daarop in zijn eentje de achtervolging in. Op de col van de Portet d'Aspet sloot hij bij het tweetal aan. Ze bleven vervolgens lang vooruit. De voorsprong van het drietal liep langzaam op van drie naar bijna vijf minuten. Op de Col d'Agnes van de eerste cattegorie moest Chavanel de andere twee laten gaan, hij was leeg. Voigt klampte zich vervolgens aan Rasmussen vast, de betere klimmer van de twee. Uiteindelijk zou Rasmussen hem toch lossen op de laatste klim. Op die zevende beklimming zag de Deen echter al snel de US Postal trein naderen. Azevedo sleurde Armstrong met zich mee. Aanvankelijk bleef een kleine groep renners nog bij, maar steeds meer renners moesten passen. Basso bleef uiteindelijk met Armstrong over.

Het verhaal van de etappe stopt echter niet met de overwinning. Onderweg stapte diverse favorieten af. Hamilton, Zubeldia en Mentsjov verdwenen geruisloos uit de ronde met blessures. Ivan Mayo leek daar nog bij te komen, maar ploegbaas Saiz zette zijn renner met een nieuwe fiets weer op het parcours.

En dan was daar nog het verhaal van de klok. Voor gele truidrager Thomas Voeckler was niets zo belangrijk als de tijd. De hele dag zwom de coureur van Brioches La Boulangère achter en in de groep 'Armstrong'. Voeckler wist zich door talrijke ingevingen knap terug te brengen tot aan de voet van de laatste beklimming. Uiteindelijk hield de Fransman 22 tellen over op Armstrong. Voor Jan Ullrich kwam vandaag juist de tweede domper, hij verloor 2'42" op Armstrong.

Michael Boogerd was de beste Nederlander op de 51e plaats. Hij gaf 22'14" toe. 'Buschauffeur' Erik Zabel reed een grote groep renners binnen op een achterstand van 31'14", bij die groep veel van de Nederlanders. Mayo finishde in de tweede bus op 37'40" van Armstrong.

Uitslag:
1. Lance Armstrong (VS) 6.04.38
2. Ivan Basso (Ita) z.t.
3. Georg Totschnig (Oos) + 1.05
4. Andréas Klöden (Dui) + 1.27
5. Francisco Mancebo (Spa) z.t.
6. Jan Ullrich (Dui) + 2.42
7. José Azevedo (Por) + 2.50
8. Christophe Moreau (Fra) + 2.51
9. Pietro Caucchioli (Ita) z.t.
10. Gilberto Simoni (Ita) + 3.43
11. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 4.29
12. Stephane Goubert (Fra) z.t.
13. Thomas Voeckler (Fra) + 4.42
14. Axel Merckx (Bel) + 5.56
15. Vladimir Karpets (Rus) + 6.06
16. Carlos Sastre (Spa) + 6.34
17. Sylvain Chavanel (Fra) z.t.
18. Oscar Sevilla (Spa) + 6.39
19. Levi Leipheimer (VS) z.t.
20. David Moncoutié (Fra) z.t.

Klassement:
1. Thomas Voeckler (Fra) 58.00.27
2. Lance Armstrong (VS) + 0.22
3. Ivan Basso (Ita) + 1.39
4. Andreas Klöden (Dui) + 3.18
5. Francisco Mancebo (Spa) + 3.28
6. Georg Totschnig (Oos) + 6.08
7. José Azevedo (Por) + 6.43
8. Jan Ullrich (Dui) + 7.01
9. Pietro Caucchioli (Ita) + 7.59
10. Sandy Casar (Fra) + 8.29
11. Gilberto Simoni (Ita) + 9.50
12. Carlos Sastre (Spa) + 10.03
13. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 10.13
14. Levi Leipheimer (VS) + 10.47
15. Oscar Sevilla (Spa) + 10.54
16. Christophe Moreau (Fra) + 11.49
17. Stephane Goubert (Fra) + 12.44
18. Michael Rasmussen (Den) + 13.03
19. Richard Virenque (Fra) + 13.06
20. José Luis Rubiera (Spa) + 13.57

Vierdaagse mogelijk doelwit aanslagen

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Vierdaagse in Nijmegen die dinsdag begint, maar waar sinds vandaag de zomerfeesten van start zijn gegaan zou een mogelijk doelwit kunnen zijn voor terroristische aanslagen. In Nijmegen zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

Dat is tegenstelling tot de berichten van gisteren door de organisatie waarin ze ontkenden extra maatregelen te hebben getroffen voor aanslagen. Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken waarschuwde eerder deze week voor mogelijk terreuracties op grote evenementen. Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers hoort de Vierdaagse in Nijmegen bij de grootste evenementen van Europa.

Muur in Ursem zit onder racistische leuzen

Een muur van een achterplaatsje van het jongerencentrum in Ursem staat vol met racistische leuzen, zo meldt het Noordhollands Dagblad. 'Dood aan zwarten', 'kanker joden', 'Heil Hitler', hakenkruizen en nog veel meer rotzooi is er op gekalkt.


Het Anti-Discriminatie Bureau Noord-Holland-Noord (ADBNHN) maakte juist deze week bekend dat discriminatie in dit deel van Nederland niet afneemt, wat wel met de landelijke cijfers het geval is. E. Koster van het ADBNHN: ''Er is een keiharde verharding van de samenleving gaande. Alleen al sinds 17 mei van dit jaar zijn bij ons acht meldingen binnengekomen van racistische uitingen, hakenkruizen en discriminatie. Het aantal meldingen vorig jaar was verder gelijk aan het aantal meldingen in 2002. Wel is de teneur dat de klachten zwaarder zijn''.

Koster, die zegt een ervaren beroepskracht van het ADB te zijn, is onthutst over de leuzen: ''In de vele jaren dat ik voor het ADB werk, heb ik het nog nooit zo heftig gezien''.

Het ADBNHN is momenteel bezig met een training van alle 160 agenten van dienst van de politie in Noord Holland Noord, om te leren hoe die bij aangiftes om moeten gaan met discriminatie. Verder zijn 60 docenten van de Schager scholengemeenschap GSG getraind in het omgaan met racisme in de klas. Leerlingen van die school tekenden hakenkruizen en bezochten op de schoolcomputers extremistische sites.

Alle schrijvers zijn leugenaars

Gisteren ontving ik post van twee uitgevers tegelijk - één berichtte mij via e-mail, de ander, iets milder gestemd, gebruikte mijn eigen envelop om alles retour te zenden en betaalde zèlf de portokosten - dat was het enige goede nieuws.
Twee afwijzingen, zonder opgaaf van reden en redeloos, op dezelfde dag notabene, zelfs een pauze werd mij niet gegund. Weg was mijn euforische toestand, verdwenen de spanning van het wachten. Mijn droom, groot opgeblazen glanzend cliché, het spatte uiteen, recht in mijn gezicht.
Want wie ben ik nu eenmaal? Een nobody, een loser, een klein nietig vrouwspersoon dat dacht te kunnen schrijven. Eindelijk was het duidelijk: ik kan het niet, ik ben niet eens interessant genoeg. Aangeslagen en verdrietig, probeerde ik ongezien naar de slaapkamer te sluipen. Ook dat mislukte.
Zelfmedelijden helpt je niet, hoor! riep mijn man. Zijn nuchtere woorden galmden nog lang na.

Ik ging tòch naar de after-party van het jaarlijkse Boekenbal, dat liet ik mij niet afnemen door een paar onnozele uitgevers.
In de zaal was het na de officiële afsluiting nog steeds een drukte van jewelste, maar door de dichte rookwolken waren de schrijvers heel moeilijk te herkennen. Rookwolken? Ja, beroemde schrijvers mogen alles. Als de camera's verdwenen zijn en de roddelpers - vooral die - de gehate en gevreesde recensenten de deur zijn uitgewerkt, dan pas barst het feest goed los.
De debutanten zijn duidelijk herkenbaar, een onbeduidend kliekje, onwennig staan zij in een hoek van de enorme zaal. Andere schrijvers bewegen zich zelfverzekerd, zij horen erbij, bij de allergrootste kliek, met hierin slechts schrijvers die meer dan één boek op hun naam hebben staan.
In deze kliek twee categorieën schrijvers: degenen die nog nooit een prijs in de wacht hebben gesleept en de glorieuze prijswinnaars, sommige zelfs meerdere malen bekroond.
De allergrootsten zijn het onmiskenbare middelpunt. Het is een zeer select gezelschap, maak je hiervan deel uit is je naam en eer onaantastbaar. Andere schrijvers zwermen daar omheen, af en aan gaat het, als vliegen om de stroop. Een sigaartje, een drankje, een glimlach, een buiging, elke wens wordt vanzelfsprekend aangereikt. Zodra de slijmerds zich hebben omgedraaid, druipt de jaloezie en afgunst weer van hun gezicht.
Naast mij staat een schrijver, zijn gezicht komt mij bekend voor, maar ik kan er even niet opkomen. Zou ik hem durven aanspreken? Ik wil, nee, ik mòet het weten. Ik bewonder iedereen zeer, maar waarom zij wel en ik niet?

Hij begint heel hard te lachen, zo hard dat iedereen kijkt. Ze hervatten snel hun gesprek. Het is maar een niemendal, totaal niet interessant, laat haar maar. De schrijver buigt zich naar mij over, zijn ogen staan vriendelijk. Nu herken ik hem pas. Hij heeft nog maar twee boeken op zijn naam, maar toch al een prijs gewonnen.
Kijk, zegt hij en wijst naar Harry en Helga, naar Cees en Geert. Waarmee denk jij dat zij hun boeken vullen? Met de waarheid soms? Hun leven, een dooie boel is het. Opgesloten zitten zij, in hun knusse huisje, met alleen de tv, de radio en een saaie partner om zich heen, als ze geluk hebben tenminste. Elke ochtend valt de krant op hun deurmat, halen zij hun dagelijkse boodschappen bij de buurtsuper, houden een lullig praatje met de caissière - zelden heeft zij een smeuïge roddel voor hen, want er gebeurt nooit iets spannends in hun dorp - en wandelen weer terug naar huis, terug naar hun inhoudsloze leven.
Zij moeten wel. Leugens moeten zij verzinnen, elke pagina bij elkaar fantaseren, de hele godganse klotezooi verzinnen ze bij elkaar. Snap je het nu? Niet alleen zij, hoor, àlle schrijvers hier besodemieteren de kluit, anders wil geen hond hen toch lezen.
Jij leert het ook nog wel, hoor meid, een beetje meer liegen en bedriegen moet je. Of heb je soms werkelijk talent? Oh ja? Nou, in dàt geval ben je een geboren leugenaar!

Schatje, hier staat een kopje thee voor je. Gaat het weer een beetje?

Ik voel een kus op mijn lippen, een aai over mijn bol. Verdwaasd kijk ik om me heen. Waar zijn alle schrijvers gebleven? Dan herinner ik het mij, de afwijzing, twee nog wel! Ik kijk naar mijn partner, saai is hij beslist niet en hoezo inhoudsloos leven?
Morgen gaan we heerlijk zeilen! Even niet schrijven, niet nadenken, heerlijk niets doen. Maar daarna? Wacht maar, als ik terug ben, dan lieg en bedrieg ik mijn godganse klotecolumns bij elkaar!


''A'dam doet te weinig tegen loverboys''

Volgens hulpverleners onderschat de gemeente Amsterdam het aantal slachtoffers die loverboys maken schromelijk. Niet circa 70 meisjes per jaar, maar ten minste een tweevoud daarvan. Bovendien loopt de gemeente achter de feiten aan. Loverboys zijn jongens die meisjes inpalmen, om ze later in te zetten in de seksindustrie.

Niet alleen Nederlande meisjes worden slachtoffers van de loverboys, steeds vaker gaat het om Turkse en Marokkaanse meiden van de tweede en derde generatie. Het aantal daders is onbekend.

Toos Heemskerk, woordvoerder van een hulpinstantie voor prostituees zegt in Het Parool, dat vandaag komt met een special over het verschijnsel loverboys: ''We begeleiden in Amsterdam 17 slachtoffers van loverboys, en dan zijn er nog tientallen die we bijstaan via de mail. Ze hebben gruwelijke verhalen, van een miskraam nadat een loverboy een meisje had mishandeld, tot een geplande groepsverkrachting, waarvan de loverboy zijn slachtoffer zogenaamd komt redden''.

Heemskerk vindt dat de gemeente Amsterdam te laks is geweest: ''Ik denk dat ze te lang hebben gedacht: het zijn meisjes uit Harderwijk, Zwolle en dergelijke - laat maar gaan. Maar ze staan wél op de Amsterdamse Wallen!''

-
Meer informatie op Lover-boys.nl

Vlees lag maanden te rotten in slagerij

Gisteren heeft de politie in Antwerpen een slagerij laten ontruimen waar stapels vlees al maanden lagen te rotten. De politie kwam in actie na klachten van buurtbewoners over een ondraagelijke stank. De slagerij was al een paar maanden gesloten.

De politie merkte vrijdagochtend op dat er bloed onder de rolluiken van slagerij doorsijpelde. Nadat de deur was geforceerd, troffen de agenten partijen rottend vlees aan in bakken op de toonbank en in een uitgeschakelde koelcel.

Het rottende vlees is door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Daarvoor diende de straat zelfs even afgesloten te worden. De eigenaar van de slagerij is nog niet gevonden.

Overzicht na etappe 12

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe twaalf.

Wedstrijdmededeling
Mikel Pradera (Illes Balears): uit de koers wegens opgave

Blessures
Thomas Voeckler (Brioches La Boulangère), Benoît Salmon (Crédit Agricole) en Sylvain Calzati (RAGT Semences-MG Rover): spijsverteringsproblemen

Laurent Lefèvre (Brioches La Boulangère): pijn in rechterknie

Michele Bartoli (CSC): pijn aan het linkerdijbeen

Etappe 12
1 Ivan Basso - CSC 5.03'58"
2 Lance Armstrong - US Postal z.t.
3 Andreas Klöden - T-Mobile 0'20"

Geel
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 51.51'07"
2 Lance Armstrong - US Postal 5'24"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 5'50"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 210 pnt
2 Erik Zabel - T-Mobile 201
3 Thor Hushovd - Crédit Agricole 195

Berg
1 Richard Virenque - Quick.Step-Davitamon 95 pnt
2 Axel Merckx - Lotto-Domo 57
3 Christophe Moreau - Crédit Agricole 43

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 51.51'07"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 5'50"
3 Michele Scarponi - Domina Vacanze 9'25"

Alle uitvallers na etappe 12:
Gonzalez (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt (Lot), Fagnini, Cipollini (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery (Ger), Hvastija, Backstedt (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino (Sae), Vicioso (Lib), Hinault (Cre), Pradera (Ill)

Media Markt voorziet prijzenslag cd's

MUZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de directeur van Media Markt Nederland, Pieter Haas, gaan de prijzen van cd's en dvd's de komende jaren flink omlaag. Cd's zeker met enkele euro's, dvd's mogelijk nog harder, zo verwacht Haas. De uit Duitsland afkomstige elektronicagigant verkoopt nu cd's uit de hitlijsten voor 10 tot 15 euro en dvd's voor zo'n 20 euro.

Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven gaat nog niet mee in de prijzenslag. De Free Record Shop is niet te duur, maar we houden wel de markt goed in de gaten. Zonodig pas ik de prijzen aan, aldus Breukhoven. Vanaf oktober biedt Breukhoven de mogelijkheid om 500.000 songs legaal te downloaden via internet. Die kosten straks tussen de 0,49 en 1,49 euro per stuk. Zo kun je een cd samenstellen voor 12 euro.

Media Markt verkoopt nu toptitels voor maximaal 14,99 euro. De Free Record Shop vraagt 19,99 euro voor dezelfde titels. Volgens Haas kan dit omdat Media Markt grotere volumes heeft en lagere kosten. Bovendien neemt het bedrijf genoegen met een lagere winstmarge. De Free Record Shop en Media Markt hebben bijna 60% van de Nederlandse cd/dvd-markt in handen.

Vooral Vroom en Dreesmann en de kleine platenzaken zullen de dupe worden van een prijzenslag. De NVGD, de club van kleine platenzaken, verwacht een prijs van 15 tot 20 euro.

McAfee weg uit Nederland om belasting

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Computervirusbestrijder McAfee verhuist zijn hoofdkantoor in Europa van Amsterdam naar Ierland. Dit omdat de belastingdruk in ons land te hoog wordt bevonden. In Nederland betalen bedrijven 34,5% belasting over hun winst. In Ierland is dat volgens McAfee 12%.

Door de verhuizing verdwijnen 81 banen in Amsterdam. De afdeling marketing en verkoop van McAfee, waar 35 mensen werken, blijft wel in de hoofdstad.

Amerikaanse agent moet tattoo's verbergen

Agenten in de Amerikaanse stad San Diego moeten er voortaan voor zorgen dat eventuele tatoeages niet meer te zien zijn. De maatregel is bedoeld om slachtoffers van misdrijven niet nog erger te laten schrikken. Uit klachten van inwoners van de stad was gebleken dat veel mensen het niet op prijs stellen als ze geholpen worden door een betatoëerde agent.

De nieuwe regels schrijven voor dat ambtenaren in functie ervoor zorg dienen te dragen dat hun blauwe uniformen tatoeages, merktekens of scarificaties die 'buitensporig' zijn verbergen. Onder buitensporig wordt verstaan een lichaamsversiering die meer dan dertig procent van de biceps, onderarmen of handen bedekt. Ook de meeste tatoeages die boven het sleutelbeen zijn aangebracht, vallen onder het nieuwe verbod.

"We hebben enkele klachten gehad van mensen die vertelden dat ze niet konden geloven dat degenen die hun hielpen echt agenten waren", aldus politiecommissaris William Lansdowne. Het ging hierbij vooral om slachtoffers van misdrijven die zich door de tatoeages niet op hun gemak voelden.

Hoewel tattoo's populair zijn in het politiekorps van San Diego, zullen echter slechts enkele agenten zo hevig getatoeëerd zijn dat ze worden getroffen door het verbod. De enige maatregel die zij hoeven te nemen is het dragen van lange broeken en lange mouwen, iets wat in de Californische zomer nogal warm kan zijn. Maar Lansdowne vindt dit geen bezwaar. "Ik zit 37 jaar in het vak en heb nooit iets anders gedragen dan overhemden met lange mouwen, inclusief een stropdas. Zo zouden agenten er uit moeten zien."

[Upd]Uittocht van titelkandidaten

Vanochtend zijn in het begin van de etappe twee renners afgestapt van wie werd verwacht dat ze toch top tien zouden rijden. Mentsjov en Zubeldia stapten beide af vanwege lichamelijke klachten.

Vooral het afstappen van Mentsjov was verrassend. Vorig jaar werd hij nog zevende in het algemeen klassement en ook dit jaar ging hij goed mee. Gisteren werd hij in de bergrit nog zevende. Vanochtend had hij zodanige maagklachten dat hij al vroeg in de etappe besloot te stoppen.

Haimar Zubeldia werd na zijn uitstekende prestatie van vorig jaar gezien als een outsider voor de winst. Samen met Mayo moest hij het Armstrong moeilijk gaan maken. Deze hele tour is hij echter geen schim van vorig jaar en vanochtend heeft hij besloten op te geven.

Update 13:26 uur
Nog voor het bereiken van de derde top in de dertiende etappe naar Plateau de Beille is Tyler Hamilton van de Phonak ploeg uit de ronde gestapt. Hamilton ondervond te veel last van zijn rugblessure. Van de Amerikaan werd dit jaar veel verwacht nadat hij vorig jaar met gebroken sleutelbeen indrukwekkend de Ronde volbracht.

Naast de titelkandidaten vielen ook Fabian Wegmann van Gerolsteiner en Gerrit Glomser van de Saeco formatie uit. Sprinter Sergio Marinangeli van Domina Vacanze verscheen vanochtend niet aan het vertrek.

Kadaffi geïnteresseerd in Crystal Palace

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Eerder werd de Engelse voetbalclub Chelsea al gekocht door een Russische oligarch, nu wil ook de Libische leider Kadaffi een voetbalclub overnemen. Hij heeft al interesse getoond in Londense voetbalclub Crystal Palace dat komend seizoen uitkomt in de Premier League

"Ik heb gehoord dat Kadaffi en zijn zoon Al Saadi interesse hebben om Palace aan te kopen", aldus Crystal Palace-voorzitter Simon Jordan tegen The Guardian. Kadaffi heeft nog geen formeel bod gedaan volgens Jordan. Wel liet de voorzitter doorschemeren dat hij een bod van de Kadaffi's niet op voorhand afwijst. "Ik zou het overwegen. Als het goed is voor de club, dan zullen we het overwegen."

De club, die in 1998 voor het laatst in de Premier League speelde, kan het geld goed gebruiken. Met een budget van 5 miljoen pond voor transfers en ongeveer 26,000 fans is het onwaarschijnlijk dat ze genoeg geld hebben om de top van de Premier League te bereiken.

'Premier Irak vermoordde zes gevangengen'

Holland-hardcore en Zero-Cool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In een verklaring van twee Irakezen aan het Australische dagblad The Sydney Morning Herald wordt de nieuwe premier van Irak, Iyad Allawi, beschuldigd van het recentelijk executeren van zes gevangenen in een zuidwestelijke buitenwijk van Bagdad. De twee Irakezen die ooggetuigen van de moord waren, verklaarden dat Allawi in de gevangenis van al-Amariyah verscheen waar hij een zestal gedetineerden tegen een muur liet zetten en ze vervolgens eigenhandig doodschoot.

Tegen de vele omstanders verklaarde Allawi dat de slachtoffers werden verdacht van het plegen van aanslagen. De mannen zouden ieder zeker vijftig mensen hebben vermoord en daarom verdienden zij erger dan de dood. Tot grote verbazing van de omstanders trok Allawi vervolgens een vuurwapen en schoot de zes Irakezen door het hoofd. Allawi hoopte door zijn optreden de politie meer duidelijkheid te verschaffen hoe om te gaan met opstandelingen.

Onder de geschokte omstanders waren vier Amerikaanse militairen en twaalf Irakese politiebeambten. Het voorstel om de gevangenen dood te schieten kwam van de interim-minister van Binnenlandse Zaken Falah al-Naqib die ook een toeschouwer was.

"De gevangenen stonden tegen de muur en wij stonden op de binnenplaats, toen de minister van Binnenlandse Zaken Naqib zei dat hij ze ter plekke zou willen doodschieten. Allawi zei toen dat ze iets ergers dan de dood verdienden. En toen trok hij plotseling een pistool en opende het vuur op ze," aldus de verklaring van de ooggetuigen. Na afloop werd Allawi door Naqib gefeliciteerd met de executies.

Zowel het bureau van Allawi als van Naqib ontkent de beweringen van de Australische krant. Zo zou Allawi nooit in de gevangenis van al-Amariyah zijn geweest en ook draagt hij geen wapen.

De getuigen van The Sydney Morning Herald wilden met hun verklaringen niet het gedrag van Allawi aan de kaak stellen. Ze waren juist enthousiast over Allawi's doortastendheid. "Die criminelen waren terroristen. Dat waren de lieden die bommen leggen." Een ooggetuige was zelfs van mening dat iedere terrorist in Irak dezelfde straf zou moeten krijgen.

Dikke Maleise agenten lopen promotie mis

Te dikke politieagenten uit Maleisië hebben te horen gekregen dat ze een promotie op hun buik kunnen schrijven als ze niet snel afvallen. Dit alles heeft te maken met de mars die agenten minstens één maal per maand moeten afleggen.

Agenten maken alleen kans op promotie als ze de 2,4 kilometer lange tocht binnen de gestelde tijd kunnen afleggen. Aangezien dikke agenten dit niet lukt zullen ze moeten afvallen, willen ze kunnen promoveren.

Deze maatregel komt kort nadat het Maleise leger eerder deze maand bekend maakte dat soldaten met overgewicht een beloning wordt toegekend als ze in een half jaar tien kilogram afvallen. Volgens het hoofd van de strijdkrachten is 20 procent van de agenten die de afgelopen tien jaar stierven, doodgegaan aan de gevolgen van een te hoge bloeddruk en diabetes.

Peter R. de Vries in het brons

Van Peter R. de Vries is een bronzen beeld gemaakt. Nieneke Lamme uit Baarn was zo onder de indruk van het werk van de misdaadverslaggever, dat ze het beeld maakte. Vooral de bemoeienis van de Vries met de verdwijning van het echtpaar Muller uit Baarn zorgde voor de bewondering.

Door het werk van de Vries kwam aan het licht dat het stel vermoord en begraven was door Paul de R., de beheerder van kinderboerderij Canton in Baarn. Lamme woont enkele straten verderop en was onder de indruk van de zaak.

De misdaadverslaggever heeft al laten weten erg blij te zijn met het beeld.

Disneyland is jarig!

Het Amerikaanse Disneyland bestaat vandaag precies 49 jaar. Op 17 juli 1955 werd het pretpark in een voormalige sinaasappelboomgaard in Anaheim geopend. Het was de droom van oprichter Walt Disney om een pretpark te bouwen op basis van de wetten van de filmindustrie, dus zonder achtbaan of reuzenrad.

Het werd een groot succes en het geld stroomde binnen. Themaparken waren voorgoed veranderd en het imperium werd uitgebreid met World in Florida, Tokyo Disney en Disneyland Resort Paris. Toch is het park in Anaheim bijzonder omdat Walt Disney dat park als enige met eigen ogen heeft gezien.

(via)

Zagorakis naar Bologna

Theodoros Zagorakis speelt de komende twee jaar voor de Italiaanse club Bologna. De Griekse middenvelder, die eerder deze week zijn contract afkocht bij AEK Athene, tekende een contract tot medio 2006.

Volgens vicevoorzitter Tommaso Frascara van Bologna, die erg blij zijn met hun nieuwe aanwinst, is Zagorakis "hun nieuwe Roberto Baggio".

De Griek, die tijdens het afgelopen EK tot speler van EURO 2004 werd gekozen , onderhandelde deze week ook al met de Spaanse club Levante UD. Deze onderhandelingen werden afgebroken, omdat de zaakwaarnemer van de speler in de ogen van de Spanjaarden onproffesioneel handelden.

Kadaffi wil Crystal Palace kopen

De Libische leider Kadaffi wil een club uit de Premier league kopen en heeft zijn oog daarbij laten vallen op Crystal Palace.

De voetbalclub uit Londen speelt komend seizoen weer in de hoogste Engelse competitie. De Britse krant The Guardian meldt vandaag dat Crystal Palace op het verlanglijstje van Kadaffi staat.

Voorzitter van Crystal Palace Simon Jordan heeft de geruchten gehoord, maar heeft officieel nog geen bod ontvangen: "Ik heb gehoord dat Kadaffi en zijn zoon (Al Saadi, speler Perugia) interesse hebben om Palace aan te kopen. Ik zou het overwegen. Als het goed is voor de club, dan zullen we het overwegen."

Voorstel nieuwe regels van de FIA

Op basis van de voorstellen van de teams heeft de FIA een ontwerp-regelgeving voor de Formule 1 voor 2005 gepresenteerd. Hierover zal in de komende tijd besloten worden.

De wijzigingen in de regelgeving zijn grofweg te verdelen in een drietal punten:

1) Aerodynamica
De hoogte van de diffuser wordt beperkt, de voorvleugel komt hoger boven de grond, achtervleugel komt iets naar voren toe op de auto. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de snelheden in de bochten lager komen te liggen, maar dat de snelheden op het rechte stuk nauwelijks veranderen.

2) Banden
Net zoals nu mag een rijder kiezen uit twee types banden. Van het gekozen type band krijgt hij vervolgens twee sets. De eerste voor de vrijdag- en zaterdagtrainingen, de tweede voor de kwalificatie en race. Als een band uit de tweede set kapot gaat, mag deze worden vervangen door een gebruikte band uit de eerste set. Tijdens een dergelijke pitstop mag dan niet worden bijgetankt. Door deze regel zullen banden 350 kilometer in plaats van nu 80 kilometer moeten meegaan. Waarschijnlijk zullen de banden minder grip leveren en minder afval op het circuit achterlaten.

3) Levensduur motor
Dezelfde motor zal gedurende twee race-weekeinden moeten worden gebruikt. Verwacht wordt dat de piek- en gemiddelde snelheden omlaag zullen gaan.

Daarnaast staan er een paar punten voor 2006 op het programma en ter discussie. Voor 2006 wil de FIA nog steeds een maximum 2.4 liter V8 introduceren. Aangezien dit bij veel teams ter discussie staat, is het verre van zeker dat dit erdoor komt. Om de bezwaren van kleine teams weg te nemen is wel bedacht dat als de regel wordt ingevoerd de teams die niet aan de nieuwe motor kunnen komen met een 3 liter V10 mogen rijden, maar met door de FIA opgelegde restricties aan het vermogen.

DVD: Foolproof

Promotie is alles. Zelf ben ik behoorlijk op de hoogte van wat er in de bioscoop draait en wat er allemaal uit komt op DVD. Maar van 'Foolproof' had ik nog nooit iets gehoord. En noem me laf, maar films waar ik nog nooit iets van heb gehoord, die koop of kijk ik niet. Ik zoek altijd naar recensies, kijk altijd in de krant wat er draait of zoek op internet naar anderen die de film wel kennen. Zo ook bij deze film. Omdat ik 'Foolproof' niet kende, maar wel moest gaan bekijken, ben ik eens op het internet gaan struinen. Daar kwam ik tot de ontdekking dat vooral Canadezen gek waren op de film, maar dat de rest van de wereld mij toch vooral adviseerde om met een grote boog om deze film te lopen. Een advies dat ik in de wind heb geslagen. En gelukkig maar, want ik heb me anderhalf uur prima vermaakt met een DVD vol met actie, verraad, intrige, misdaad én Ryan Reynolds.

Hongaarse spits naar Roda JC

Roda JC heeft de Hongaarse spits Sandor Torghelle voor drie seizoenen vastgelegd.

De club uit Kerkrade en MTK Boedapest, de oude club van Torghelle, zijn het eens geworden over de transfersom. Hoeveel dat is, is niet bekendgemaakt. De 22-jarige spits wordt maandag op Kaalheide gekeurd en daarna zal hij het contract tekenen.

Of de Belgische verdediger Marc Hendrikx naar de Limburgse club komt, is nog een vraagteken. Roda JC en de speler zijn het eens , maar Anderlecht ligt dwars en wil de speler, die nog een contract heeft bij de Belgische club, niet laten gaan.

TV-klusman Nico Zwinkels zit stuk

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Voormalig Eigen Huis & Tuin-icoon Nico Zwinkels is totaal kapot van de beschuldigingen dat hij vrouwen seksueel zou intimideren. Door die beweringen heeft SBS6 uit vrees voor imagoschade besloten niet in zee te gaan met Zwinkels voor een nieuw programma. In het Algemeen Dagblad laat een huilende Zwinkels weten door een hel te gaan: ''Het is een hel, echt heel zwaar. Elf jaar werk je keihard en door een valse beschuldiging raak je in één keer alles kwijt. Alles''. Zwinkels is aan het eind van zijn kunnen. Hij durft amper zijn huis nog uit. Zijn vrouw is door alle ophef flauwgevallen en slikt op doktersadvies medicijnen

Zwinkels zou styliste Bea Willemstein seksueel hebben belaagd. Dat ontkent hij pertinent zoals ook alle andere roddels. Hij vermoedt dat het plotseling opduiken van de geruchten een wraakactie is van zijn ontdekker Willem Herselman, directeur van tv-producent Tenfold. Die kan het volgens Zwinkels nog steeds niet verkroppen dat hij met tuinman Rob Verlinden in 1996 in zee ging met een andere producent. Herselman op zijn beurt spreekt dat weer tegen: ''Dat er veel gepraat werd over Nico's ongewenste seksuele intimiteiten, is in het wereldje algemeen bekend.''


Het roddelblad Privé opende begin juli de aanval op Zwinkels. In een kort geding eist Zwinkels advocaat inmiddels rectificatie van het weekblad en een voorschot van 150.000 euro wegens gederfde inkomsten.

Groep dreigt Italië met aanslagen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De extremistische islamitische groepering 'Abu Hafs al-Masri' dreigt met aanslagen in Italië als Silvio Berlusconi aanblijft als premier. De groep laat dit weten in een boodschap op hun website.

In de verklaring staat onder meer dat Italië in brand wordt gestoken, als de "inefficiënte" Berlusconi niet verdwijnt. ''Berlusconi maakt van Italië een slaaf van Amerika. Wij zullen met onconventionele wapens een aanslag in Italië plegen die vergelijkbaar is met de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. We zijn in Italië, en niemand van jullie is veilig zolang jullie het aanbod voor een bestand van onze sjeik Osama bin Laden afslaan".

'Abu Hafs al-Masri' is een groepering die genaamd naar een kopstuk van Al-Qaida dat in 2001 bij een Amerikaanse luchtaanval op Afghanistan om het leven kwam. De groep eiste eerder de verantwoordelijkheid op voor een reeks aanslagen op westerse doelen, waaronder die van 11 maart op treinen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Terrorisme-experts betwijfelen echter of de groep bij deze aanslagen betrokken is geweest.

Werkstraf en stadionverbod Ajax-hooligans

Twee Ajax-supporters zijn veroordeeld tot 120 uur werkstraf wegens hun aandeel in de rellen op sportpark De Toekomst, na de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord. Een groep van 50 hooligans mishandelden toen Feyenoordspelers. Tijdens de rechtszaak bleek dat de molestatie van Robin Van Persie van tevoren was afgesproken.

Er zijn slechts twee hooligans berecht, omdat tegen de andere relschoppers geen voldoende bewijs kon worden gevonden.

De twee kregen naast de taakstraf ook een stadionverbod voor twee jaar. Zij moeten zich in de rust van elke Ajax-wedstrijd melden bij de politie.

Marcelo Rios beëindigt profcarrière

erikh had ons via de nieuws-submit te melden:

De 28-jarige tenniser Marcelo Rios uit Chili heeft zijn carrière beëindigd. Hij maakte dit gisteren bekend.

Reden hiervoor is dat door chronische rugklachten topsport niet meer mogelijk is voor Rios. In zijn tennisloopbaan won Rios vele prijzen, in het jaar 1997 stond de Chileen zelfs zes weken op de eerste plaats van de ATP-wereldranglijst. Het afscheid van Rios komt niet helemaal als een verrassing, hij speelde al meer dan een jaar geen wedstrijd meer.


Marcelo Rios

Uitvinder 'world wide web' geridderd

De uitvinder van het world wide web mag zich ‘Sir’ noemen. De Engelse koningin Elizabeth heeft vrijdag de 49-jarige, in de Verenigde Staten woonachtige Brit, Tim Berners-Lee tot ridder geslagen.

In de jaren zeventig fabriceerde de ietwat schuwe Brit een computer uit een oud televisietoestel en zette daarmee zijn eerste schreden op het pad dat zou leiden tot zijn huidige succes.

Begin jaren negentig kwam Berners-Lee met een belangrijke doorbraak; een computercode waarmee wetenschappers gemakkelijk onderzoeksresultaten konden uitwisselen via een computernetwerk. Een vinding die uiteindelijk heeft geleid tot wat tegenwoordig bekend staat als het world wide web.

Dit voorjaar ontving Berners-Lee als eerste de Millennium Technology Prize. Een prijs waaraan een geldbedrag van één miljoen euro is verbonden en die het initiatief is van een aantal Finse organisaties. Deze prijs zal eens in de twee jaar worden uitgereikt.

Chinees houdt 200.000 kakkerlakken

RedDevil085 had ons via de nieuws-submit te melden:

In China heeft de politie een eenzame weduwnaar aangetroffen die leefde in het gezelschap van 200.000 kakkerlakken. Na de dood van zijn vrouw begon de man de beestjes als tijdsverdrijf te kweken, dit tot onsteltenis van zijn bovenbuurman.

Aangezien de dieren naar zijn appartement uitweken, had de buurman een klacht ingediend bij de politie. Hierop togen de agenten naar het huis van de weduwnaar. De gezondheidsdienst had twee uur nodig om de insecten te verdelgen en het huis te ontsmetten.

[update] Vijf Fransen ontvoerd op de Gazastrook

sanniejj en Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Vijf Fransen zijn op de Gazastrook ontvoerd. Palestijnse veiligheidsfunctionarissen hebben laten weten dat gewapende Palestijnen de twee vrouwen en drie mannen hebben ontvoerd toen ze in Khan Younis koffie zaten te drinken. Ze lieten ook weten er alles aan te doen om de Fransen vrij te krijgen.

De Fransen werden volgens getuigen door 25 gewapende mannen meegevoerd naar het gebouw van de Rode Halvemaan in het centrum van Khan Younis.

Eerder op de dag werden ook al het hoofd van de Palestijnse politie in de Gazastrook en een hoge medewerker van de Palestijnse veiligheidsdienst ontvoerd. Beiden kwamen na enkele uren vrij.

Update 00:23 uur
Inmiddels zijn de Fransen weer vrij. Dat hebben Palestijnse veiligheidsfunctionarissen gemeld. Voor de Israëlische radio werd gezegd dat de Fransen voor een hulporganisatie werkten.

Game: Mashed!

Publisher:Empire Interactive
Developer:Supersonic
Website:Mashed
Platform:PS2


Recept: Ga naar de supermarkt en koop een krat bier, wat frisdrank, een paar zakken chips. Loop op de terugweg langs de lokale gameboer en koop daar een exemplaar van Mashed. Nodig drie vrienden uit (of vriendinnen) en meng deze ingrediënten. Resultaat: Een avond vol lol!

Waarschuwing: Bovenstaand recept kan vriendschap ernstige schade toebrengen.

Een spel waarbij het leuker is om je vrienden te irriteren en waarbij zelf winnen absoluut op de tweede plaats komt.

Welkom bij Mashed!


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.