Gamedistributeurs klagen 321 Studios aan

Icoon Games nieuwsDrie bekende gamedistributeurs, Atari, Electronic Arts en Vivendi, hebben een rechtszaak aangespannen tegen 321 Studios vanwege de vermeende illegaliteit van hun software 'Games X Copy'. 321 Studios kreeg al eerder een zaak aan hun broek uit de filmindustrie, vanwege hun 'DVD X Copy'.

Atari, EA en Vivendi stellen dat Games X Copy als enige doel heeft om kopieerbeveiligingen te omzeilen en derhalve illegaal is. Robert Moore, directeur van 321 Studios, stelt op zijn beurt dat de Amerikaanse wet consumenten het recht geeft een thuiskopie te maken van hun software. "En dat is precies waar onze software voor is gemaakt", aldus Moore.

Het ging al niet zo goed met 321 Studios. Na de recente rechtszaken zagen ze zich genoodzaakt om het aantal medewerkers met 300 mensen terug te dringen naar ongeveer 24. Moore: "Ze willen ons gewoon kapot maken. Ik zou willen dat we gerechtigheid kregen, maar ik weet niet waar de gerechtigheid is."

The Register meldt vandaag dat 321 Studios overweegt om faillisement aan te vragen, zodat het van de rechtszaken af is. Die beslissing zal de komende weken genomen worden, laat Robert Moore weten.