FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 juni 2004

Euro 2004: Uitslag Kroatië - Frankrijk

Icon EK 2004 PortugalIn groep B heeft Frankrijk op het EK voetbal vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Kroatië. De wedstrijd werd gespeeld in Leiria en stond onder leiding van de Deense arbiter Nielsen.

In het begin van de wedstrijd waren het vooral de Fransen die aanvielen, ze konden echter niet gemakkelijk door de Kroatische verdediging heen komen. Met een vrije trap van Zidane kwam Frankrijk gelukkig op voorsprong; de bal ging via de Kroaat Tudor in het eigen doel.

Na rust sloeg de score om in het voordeel van Kroatië. Binnen acht minuten werden twee goals gescoord. De eerste werd gemaakt door Rapaic, uit een penalty, opnieuw veroorzaakt door Silvestre. De tweede treffer werd gemaakt door spits Prso, die met een mooi schot een fout van de Franse aanvoerder Desailly afstrafte.

De wedstrijd leek in het voordeel van Kroaten uit te gaan vallen, maar in de 64e minuut liet Kroatië de Fransen door een verdedigingsfout weer in de wedstrijd komen. Dankzij een slechte terugspeelbal en het niet goed verwerken van die bal door keeper Butina kon Trezeguet de gelijkmaker binnentikken. In de laatste minuut kreeg de Kroaat Mornar nog een levensgrote kans op een doelpunt, maar vanaf twee meter afstand knalde hij keihard naast.

Stand in Groep B
Frankrijk244-3
Engeland234-2
Kroatië222-2
Zwitserland210-3

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Gebarentaal in Vlaams parlement

Voor zover bekend heeft Nederland nooit een volledig doof parlementslid gehad. Wel slechthorende parlementariërs die gebruik maakten van een krachtig gehoorapparaat, zo liet het bureau van voorlichting van de Tweede Kamer gisteren weten.

Deze reactie komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar komt naar aanleiding van een bijzondere verkiezingsuitslag afgelopen zondag in België. Daar kreeg Helga Stevens, een volledig dove vrouw uit Gent, voldoende stemmen om plaats te nemen in het Vlaamse parlement. De 35-jarige Stevens, die lid is van de Nieuwe Vlaamse Alliantie, communiceert alleen via gebarentaal. Maar ”ook al ben ik het eerste dove parlementslid, ik ben niet het parlementslid voor de doven. Ik wil er zijn voor iedereen en aandacht schenken aan alle mensen die het moeilijk hebben", zo laat ze weten. De Vlaamse moet nog even wachten voor ze in de parlementaire bankjes plaats kan nemen omdat daar onder andere nog ruimte moet worden gecreëerd voor doventolken.

Minister Verdonk bedreigd met aanslag

Icoon Binnenlands nieuwsNa afgelopen woensdag te zijn belaagd met ketchup, is minister Verdonk van vreemdelingenzaken vandaag door de actiegroep 'Section Eight' bedreigd met een aanslag.

De komende aanslag wordt door een anoniem persoon voorspeld. Deze zegt namens de actiegroep te spreken. Tevens zegt de persoon dat bij de besmeuring gisteren voor ketchup is gekozen omdat het de kleur heeft van bloed.

Of de anonieme persoon, die met de regionale televisiezender RTV Noord-Holland belde om de aanslag aan te kondigen, ook werkelijk namens de twee opgepakte actievoerders spreekt is niet bekend. De na het ketchup-incident opgepakte vrouwen beroepen zich op hun zwijgrecht.

Twee gewonden door neergestort vliegtuigje

Icoon Binnenlands nieuwsVanavond is vlakbij het plaatsje Oudehorne in de Tjongervallei in Friesland een 'microlight' vliegtuig neergestort. Over de toedracht van het ongeluk is niets bekend.

Het ongeluk gebeurde toen het vliegtuigje net was opgestegen. Al hangend boven de boomtoppen verloor het vliegtuig hoogte en stortte neer. De twee inzittenden, een 45-jarige man en een even oude vrouw uit Friesland, zijn gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Of de slachtoffers nog in levensgevaar zijn, kon een politiewoordvoerder niet zeggen. De twee waren op weg naar Volkel, hier zouden ze een show geven met het vliegtuigje in verband met het open huis van de Koninklijke Luchtmacht.

Voetbal: Sibon van Heerenveen naar PSV

Gerald Sibon verlaat de voetbalclub SC Heerenveen en gaat naar PSV. De spits tekent een driejarig contract bij de Eindhovense club. Als Sibon de medische keuring doorstaat mag de ex-speler van onder meer Ajax en Sheffield Wednesday zich speler van PSV noemen.

Het afgelopen seizoen kwam Sibon uit voor SC Heerenveen waar hij aanvoerder werd. Sibon scoorde in Heerenveen 19 keer in 38 duels.

Over een transfersom is niets bekend gemaakt. Eerder werd bekend dat dat rond de 750.000 euro zou liggen. De 30-jarige Sibon had nog een contract tot 2006 in Friesland.

Meer sportnieuws op de FOK!Sportmanager!

Almere wil einde aan strandseks

Icoon Binnenlands nieuwsAlmere is het zat. De gemeente wil in samenwerking met de politie Flevoland en Staatsbosbeheer seks op de strandjes Almeerderzand en Zilverstrand harder aanpakken. Omwonenden en strandgangers hebben geklaagd over aanstootgevend gedrag van stelletjes die de stranden bezoeken.

Ook vorig jaar kondigde de politie aan met 'sekssurveillances' te beginnen. Enkele bezoekers werden toen op de bon geslingerd. De stranden worden echter nog altijd gebruikt als seksontmoetingsplek voor hetero-, bi- en homoseksuelen. Daarom is besloten de aanpak uit te breiden.

Behalve extra surveillances van de politie wordt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Hierdoor is het mogelijk gemakkelijker op te treden tegen vrijende stelletjes. Bovendien worden 's nachts de parkeerterreinen rond de stranden gesloten om seksontmoetingen te voorkomen.

Eindhovens jongetje vermist

Icoon Binnenlands nieuwsEen 7-jarig jongetje uit Eindhoven wordt al sinds dinsdagmiddag vermist. Het gaat om Libaan Ali. Hij is dinsdagmiddag voor het laatst gezien toen hij voetbalde op een speelveldje vlakbij het huis waar hij samen met zijn oma woont. Het kind is van Somalische afkomst maar spreekt goed Nederlands. Een onderzoeksteam van tien rechercheurs onderzoekt de zaak en trekt binnengekomen tips na.

De familie is in eerste instantie zelf opzoek gegaan naar het kind. Daarna hebben zij de politie ingeschakeld die meteen groot materieel inzette. Een helikopter werd ingezet en de omgeving werd afgezocht door een peloton van de mobiele eenheid. Tot nu toe heeft de politie 25 tips gekregen. Volgens een woordvoerder van de politie zit de gouden tip hier vermoedelijk niet bij.

De ouders van de jongen wonen elders in Eindhoven. Toen Libaan Ali geboren werd woonde zijn jonge moeder zelf ook nog bij de oma van de jongen. Toen zij later zelfstandig ging wonen verhuisde het kind niet mee. De politie heeft de ouders gehoord, maar dat heeft volgens een zegsman geen nieuw licht op de zaak geworpen. De politie heeft geen idee wat er is gebeurd en houd alle mogelijkheden open.

Subheader
Het jongetje Libaan Ali

Computers gestolen op beveiligingsbeurs in Hongkong

CybPraetorian en Flying_Vee hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Terwijl de meeste criminelen hier snel voorbij lopen, zagen andere dieven kans om het een en het ander onrechtmatig van eigenaar te laten wisselen op een internationale beveiligingsbeurs in Hongkong(China). Daar gaven standhouders demonstraties van de nieuwste apparatuur op het gebied van beveiliging.

Op de "Asia Securitex 2004" kregen de dieven het voor elkaar om met een aantal computers en een mobiele telefoon het pand te verlaten. Toen de diefstal bekend werd, was menigeen verbaasd. Shinah Lunty waarvan de mobiele telefoon werd gestolen, zei tegen een journalist van de South China Morning Post: "Als je hier geen goede beveiliging kunt verwachten, waar dan wel?"

Madonna verandert haar naam in Esther

Madonna heeft onlangs bekend gemaakt dat ze haar naam gaat veranderen in Esther. Ze zegt dat ze de oude Hebreeuwse naam heeft geadopteerd om de geestelijke krachten van haar overleden moeder, die ook Madonna heette, kwijt te raken.

De zangeres zei dat ze bang is geworden, omdat ze dezelfde naam heeft als haar moeder die overleed toen Madonna vijf jaar oud was. De 45-jarige artiest zei in een televisieprogramma: "Mijn moeder stierf op erg jonge leeftijd aan kanker en ik wilde me aan een andere naam gaan binden."

In haar meest openhartige interview tot nu toe, gaf ze toe dat ze veel mensen in problemen heeft gebracht door haar egoïstische gedrag.

Uitslag Engeland - Zwitserland

Vandaag begon in Coimbra de tweede speelronde in groep B met een duel tussen Engeland en Zwitserland. Het eerste duel van de Engelsen ging op miraculeuze wijze verloren. Frankrijk bleek uiteindelijk met 2-1 te sterk. De Zwitsers openden het toernooi met een bloedeloze 0-0 tegen Kroatië.

Het tweede duel bracht de Engelsen meer succes. Er werd met 3-0 gewonnen van de Zwitsers. In de 23e minuut tekende Rooney de 1-0 aan. Met deze goal is hij tevens de jongste doelpuntmaker ooit op een EK. Ook in het resterende deel van de eerste helft was Engeland de sterkere ploeg. Toch bleef de ruststand 1-0.

Na de rust ontving de Zwitser Haas zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en werd zodoende door de Russische scheidsrechter Ivanov van het veld gestuurd. In de 75e minuut verschalkte Rooney opnieuw de Zwitserse doelman. Zeven minuten later was het weer raak en zette Gerrard de 3-0 eindstand op het bord.

Stand in Groep B

Frankrijk132-1
Engeland234-2
Kroatië110-0
Zwitserland210-3

Verkerk en Sluiter naar kwartfinale

Raemon Sluiter en Martin Verkerk hebben de kwartfinale bereikt van het Nederlandse grastoernooi in Rosmalen.

Martin Verkerk won zijn tweede wedstrijd op gras. Verkerk won van de als zesde geplaatste Mikhail Youhzny. De Rus voelde zich niet lekker en moest opgeven in de tweede set, nadat Verkerk de eerste set al dik had gewonnen.

Raemon Sluiter versloeg al eerder de Duitse qualifier Phillip Petzschner dik met 6-3 6-0.

Dennis van Scheppingen moest ook opgeven in de tweede ronde. In de eerste set kreeg van Scheppingen nog setpoints, maar benutte die niet. Zijn tegenstander, de Fransman Clement won de eerste set uiteindelijk met 7-5, waarnaar van Scheppingen vroeg in de tweede set opgaf.

Sluiter zal het opnemen in de kwartfinale tegen dubbelspecialist Michael Llodra uit Frankrijk. Verkerk neemt het op tegen Mario Ancic, die in de eerste ronde titelverdediger Sjeng Schalken elimineerde.

Bill Clinton stort zijn hart uit

Icoon Buitenlands nieuwsVooruitlopend op de publicatie van zijn boek 'My Life' volgende week, stort voormalig president Clinton zondag zijn hart uit in een interview met het Amerikaanse programma '60 Minutes.' Het interview werd dinsdag opgenomen bij Clinton thuis in Chappaqua (New York). Hij praat hierin openlijk over zijn affaire met Monica Lewinsky, die hem bijna zijn presidentschap heeft gekost.

Clinton noemt zijn affaire een 'vreselijke morele fout'. Hij vertelt ook waaróm hij overspel pleegde met Lewinsky. ''Om de meest slechte reden, gewoon omdat ik het kon. Moreel is dat zonder twijfel de minst verdedigbare reden die iemand kan hebben om iets te doen.'' Hij zegt ook dat hij met de hele familie in therapie is gegaan. ''We hebben het samen gedaan.''

Clinton zegt verder dat hij nooit heeft overwogen zijn presidentschap op te geven. Hij beschrijft zijn gevecht tegen 'het misbruik van macht' van bepaalde mensen die probeerden hem als president af te zetten. Hij vocht terug om zijn eer nog enigszins te redden. ''Ik vocht terug en ik zie dat niet als een schande, want wat sommige tegenstanders deden was onwettig.''

Subheader
Voormalig president Bill Clinton

Euro 2004: Uitslag Engeland - Zwitserland

Icon EK 2004 PortugalVandaag begon in Coimbra de tweede speelronde in groep B met een duel tussen Engeland en Zwitserland. Het eerste duel van de Engelsen ging op miraculeuze wijze verloren. Frankrijk bleek uiteindelijk met 2-1 te sterk. De Zwitsers openden het toernooi met een bloedeloze 0-0 tegen Kroatië.

Het tweede duel bracht de Engelsen meer succes. Er werd met 3-0 gewonnen van de Zwitsers. In de 23e minuut tekende Rooney de 1-0 aan. Met deze goal is hij tevens de jongste doelpuntmaker ooit op een EK. Ook in het resterende deel van de eerste helft was Engeland de sterkere ploeg. Toch bleef de ruststand 1-0.

Na de rust ontving de Zwitser Haas zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en werd zodoende door de Russische scheidsrechter Ivanov van het veld gestuurd. In de 75e minuut verschalkte Rooney opnieuw de Zwitserse doelman. Zeven minuten later was het weer raak en zette Gerrard de 3-0 eindstand op het bord.

Stand in Groep B
Frankrijk132-1
Engeland234-2
Kroatië110-0
Zwitserland210-3

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

El Paso is de zweterigste stad in de VS

Icoon opmerkelijk nieuws De onderzoeker Tim Long heeft temperatuurcijfers en relatieve vochtigheidsgraden gecombineerd om tot een top 100 met de meest 'zweterige' steden in de Verenigde Staten te komen. Op de eerste plaats eindigde El Paso in Texas met een gemiddelde zomertemperatuur van 34 °C en een vochtigheidsgraad van boven de zeventig procent.

"De drijvende kracht is de warmte, maar de vochtigheidsgraad is ook een belangrijke factor in de gevoelstemperatuur," aldus Long. Volgens zijn berekeningen kunnen de inwoners van El Paso in vier uur een Olympisch zwembad met zweet vullen, waarbij iedere inwoner gemiddeld een liter per uur zal zweten.

De top vijf van meest zweterige steden wordt afgemaakt door Greenville in South Carolina, Phoenix in Arizona, Corpus Christi in Texas en New Orleans in Louisiana. De burgemeester van El Paso, Joe Wardy, krijgt als 'prijs' een jaarvoorraad deodorant van 'Old Spice', de sponsor van de studie.

Tweetal neergeschoten wegens wildplassen

Icoon opmerkelijk nieuws In Cambodja zijn eerder deze week twee dronken mannen door veiligheidspersoneel in elkaar geslagen en zelfs neergeschoten vanwege het urineren tegen een garagemuur. De 23-jarige Sun Sophat en de 31-jarige Mao Visalvan lokten de woede van de bewakers uit op de terugweg van een feestje.

Volgens de politiechef van het district Yim Simony waren de bewakers waarschijnlijk bang dat de twee de luxe auto's in de garage zouden beschadigen. Hij dacht wel dat de bewakers 'overdreven gereageerd hadden'. Sun Sophat werd onder andere geraakt in zijn been en liep ernstige verwondingen op. De andere man, Mao Visalvan, is herstellende nadat hij meerdere keren op zijn hoofd geslagen was.

Vier mensen verdrinken in waterpark

Icoon Buitenlands nieuwsEén man en drie kinderen zijn woensdag verdronken in een waterpark in Texas (Amerika). Ze werden op de bodem van een diep bassin gevonden dat niet bedoeld was om in te zwemmen. Het gaat om de 35-jarige vader Myron Dukes, zijn 8-jarige dochter Lauren Dukes en zijn 13-jarige zoon Christopher Dukes. De naam van een ander overleden meisje is nog niet bekend gemaakt omdat de familie nog niet is ingelicht.

Subheader
Het bassin was niet bedoeld om in te zwemmen


De slachtoffers waren allen naar het waterpark gekomen omdat het zwembad van hun hotel gesloten was. Hoewel er een bord stond met 'verboden te zwemmen' had één van de slachtoffers besloten een duik in het bassin te nemen. Een ander slachtoffertje viel in het bassin toen ze haar vriendinnetje eruit wilde trekken. Daarna sprongen de man en de jongen erin om de meisjes te redden. Doordat er een sterke neerwaartse stroming was werden de slachtoffers één voor één naar de bodem getrokken.

Ondertussen belden omstanders in paniek de hulpdiensten. ''Ik was aan het gillen dat de kinderen aan het verdrinken waren en iemand moest helpen,'' aldus getuige Stephanie Johnson. Hulpverleners gingen vervolgens om het bassin heen staan terwijl duikers de slachtoffers probeerden te redden. Ze probeerden de man en de kinderen nog te reanimeren, maar het was al te laat.

Subheader
Hulpverleners halen een van de slachtoffers uit het water

Turkije schendt nog steeds mensenrechten

Turkije schendt nog steeds de mensenrechten, zo heeft vandaag Europees commissaris Günter Verheugen (Duitsland) gezegd tijdens een toespraak in Brussel. Verheugen is als commissaris verantwoordelijk voor de uitbreiding van de EU.

Volgens Verheugen vinden er in Turkije nog steeds folteringen plaats in gevangenissen, zijn de rechten van vrouwen onvoldoende gegarandeerd en is er te weinig godsdienstvrijheid voor niet-moslims. Tijdens de toespraak, tot een overwegend Turks publiek, drong hij aan op veel meer en snelle hervormingen in Turkije.

Eind dit jaar zal de EU bepalen of het officiële onderhandelingen gaat beginnen met Turkije over lidmaatschap van de unie. Verheugen komt dit najaar met een rapport over de toestand in Turkije. Hij roemde vandaag al wel de toegenomen vrijheid voor de Koerdische minderheid, maar wees erop dat er nog veel moet gebeuren.

Klungelige overvallers verprutsen overval

Icoon opmerkelijk nieuws Een groep Braziliaanse overvallers is gearresteerd nadat een overval op een winkel in de noordoostelijke stad Salvador helemaal misliep. Al meteen toen de overvallers de winkel binnenkwamen ging het fout. Eén van de overvallers liet zijn pistool vallen waarna het pistool afging. Hierbij wist de overvaller zichzelf in zijn been te raken.

In paniek gingen de andere bendeleden er direct vandoor, hun gewonde collega in de steek latend. Buiten sprongen de overvallers op hun bromfietsen en reden weg. Omdat ze wilden weten hoe het met hun gewonde collega ging, bleven ze hierbij achterom kijken. Dit zorgde ervoor dat ze tegen elkaar op reden en van hun bromfietsen afvielen. De politie had dan ook niet veel moeite alle overvallers te arresteren.

"Toen we hoorden wat er gebeurd was, konden we onze lach niet inhouden. Zulke domme en slordige criminelen hebben we hier nog nooit gezien," aldus een woordvoerder van de politie.

Drietal vast voor stenen gooien naar auto

In Enschede zijn gisteren drie jongens van 13 en 14 jaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De drie smeten vanaf een viaduct een steen door de voorruit van een passerende auto op de N35.

De drie pubers konden worden opgepakt doordat één van de passagiers uit de auto sprong en één van de vermeende stenengooiers te pakken kon krijgen.

Niet bekend is of poging tot doodslag de drie ten laste zal worden gelegd bij een rechter. Op poging tot doodslag staat voor jongeren onder de 16 jaar in ieder geval maximaal één jaar jeugddetentie. Voor een rechter zal het van belang zijn of de knapen uit baldadigheid met stenen gooiden of doelbewust probeerden mensen te raken.

Terrorisme Pakistan kostte 330 mensenlevens

Het afgelopen anderhalf jaar zijn in Pakistan ruim 330 doden gevallen bij 62 terreuraanslagen. De meeste terroristische aanslagen vonden plaats in het kader van sektarisch geweld tussen soennitische en sjiitische moslims. Verder werden ook verschillende aanslagen gepleegd op buitenlanders in Pakistan. De Pakistaanse president Pervez Musharraf overleefde twee aanslagen op zijn leven; daarbij kwamen wel zeventien omstanders om.

Veel aanslagen worden toegeschreven aan moslimextremisten. President Musharraf heeft zich hun woede op de hals gehaald, door openlijk de kant te kiezen van de VS in de strijd tegen extremistische moslimstrijders uit buurland Afghanistan

Gamedistributeurs klagen 321 Studios aan

Icoon Games nieuwsDrie bekende gamedistributeurs, Atari, Electronic Arts en Vivendi, hebben een rechtszaak aangespannen tegen 321 Studios vanwege de vermeende illegaliteit van hun software 'Games X Copy'. 321 Studios kreeg al eerder een zaak aan hun broek uit de filmindustrie, vanwege hun 'DVD X Copy'.

Atari, EA en Vivendi stellen dat Games X Copy als enige doel heeft om kopieerbeveiligingen te omzeilen en derhalve illegaal is. Robert Moore, directeur van 321 Studios, stelt op zijn beurt dat de Amerikaanse wet consumenten het recht geeft een thuiskopie te maken van hun software. "En dat is precies waar onze software voor is gemaakt", aldus Moore.

Het ging al niet zo goed met 321 Studios. Na de recente rechtszaken zagen ze zich genoodzaakt om het aantal medewerkers met 300 mensen terug te dringen naar ongeveer 24. Moore: "Ze willen ons gewoon kapot maken. Ik zou willen dat we gerechtigheid kregen, maar ik weet niet waar de gerechtigheid is."

The Register meldt vandaag dat 321 Studios overweegt om faillisement aan te vragen, zodat het van de rechtszaken af is. Die beslissing zal de komende weken genomen worden, laat Robert Moore weten.

'Roken doodt jaarlijks 660.000 Europeanen'

Icoon Medisch nieuws Volgens de Ierse minister van Gezondheid Martin sterven er in de EU jaarlijks ongeveer 660.000 mensen aan de gevolgen van roken. Martin verklaarde dit vandaag op een internationale conferentie over roken. Volgens de minister kan vijftien procent van alle sterfgevallen in verband met roken gebracht worden, en is zelfs een kwart van alle sterfgevallen door kanker aan roken te wijten.

Verspreid over de hele wereld sterven er nu jaarlijks zo'n vijf miljoen mensen aan de gevolgen van roken. Dit aantal zou volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de komende twintig jaar nog kunnen verdubbelen. Om dit tegen te gaan kwam Martin eind maart al met een verbod op roken in openbare ruimtes. Dit verbod houdt in dat rokers in onder andere cafés en restaurants in Ierland een boete tot 3000 euro kunnen krijgen.

"Een tweede Heizeldrama had gekund"

Het EK is inmiddels 6 dagen oud en verloopt erg rustig. Buitenom twee vechtpartijtjes waar Engelse supporters gebeurt er gelukkig vrij weinig in Portugal. De Portugezen lijken alles onder controle te hebben. Met nadruk op lijken.

Fok! user Stpan was afgelopen dinsdag present bij het treffen tussen Nederland en Duitsland. Daar concludeerde hij dat men in Porto nog lang niet klaar was voor het EK.

"Het Dragao stadion in Porto is simpelweg nog niet af. Ja, de tribunes en de loges, maar logistiek is er nog helemaal niets. Zonder enig probleem had hier een tweede Heizeldrama kunnen afspelen. Geen verdeelhekken, ingangen waarover niet is nagedacht. Ik heb me op een paar momenten toen het stadion volliep niet echt op m'n gemak gevoeld. Dat bij onze ingang de stewards onderaan de trap begonnen te fouilleren toen ik aan kwam, en ze na veel geduw en wat paniekreacties halverwege de trap pas de controle over de massa kregen zegt al genoeg over de onervarenheid van de locale organisatie", aldus Stpan op het Fok!Forum.

In de bus naar het stadion deed zich een andere penibele situatie voor.
"Ook de verkeerspolitie snapt bepaalde dingen niet helemaal. Een bus vol Nederlanders tegenhouden bij het plein van de Duitsers is ook ronduit dom te noemen. Pas toen de bus genoeg was bekogeld en ME-ers met grote moeite een Duitse bestorming tegen konden houden vond de verkeersagent dat deze bus weer mocht doorrijden."

Niki Aebersold wint in Zwitserland

De Zwitser Niki Aebersold heeft de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zwitser won de etappe na een ontsnapping van ruim 180 kilometer. Leider in het klassement blijft de Duitser Jan Ullrich

Binnen tien kilometer na de start was de kopgroep een feit. In eerste instantie bestond de kopgroep uit twee renners. Roger Beuchat (Vini Caldirola) en Nikki Aebersold (Phonak) gingen als eerste aan de haal. Na enkele kilometers kwam er een achtervolgend trio, Thorwald Veneberg van Rabobank, Salvatore Commesso van Saeco en de Fransman Stéphane Augé van Crédit Agricole. De drie haalden spoedig het duo bij waarna de kopgroep van vijf man de voorsprong verder uitbreidden.

De kopgroep bereikten als eerste het dak van de Tour die lag op 2.224 meter hoogte. Niki Aebersold pakte de bergpunten voor Veneberg en Beuchat. Op de klim werden de overige twee medevluchters gelost. Overigens werd in de afdaling een waanzinnige snelheid van 104 kilometer per uur gemeten.

Na de afdaling kwam de kopgroep aan de voet van de Klausenpass. In de beklimming daalde het tempo te snel voor Aebersold, waarna hij de benen nam, Veneberg en Beuchat konden hem helaas niet volgen. Boven had Aebersold een voorsprong van ruim twee minuten op zijn achtervolgers, het peloton volgde op vijf minuten en 20 seconden.

In de afdaling kwam de dagzege niet meer in gevaar voor Aebersold. Thorwald Veneberg kwam wel los van zijn vluchtmakker, maar kon niet meer in de buurt van Aebersold komen. Hij finishte op 2.51 van de winnaar, Beuchat kwam op 3.00 van Aebersold over de streep, hij bleef het achtervolgende peloton met een fietslengte nog voor.

Met twee zware beklimmingen werd verwacht dat Jan Ullrich het zwaar te verduren zou krijgen, maar op enkele speldenprikken na is de Duitse leider in het algemeen klassement niet in gevaar geweest. Hij finishte zelf als vierde met achter zich alle concurrenten.

Morgen is er weer een kans voor de concurrentie om Ullrich uit het geel te rijden, dan is er een rit van Linthal naar Malbun over 133 kilometer met de finish op 1.600 meter hoogte.

Uitslag:
1 Niki Aebersold (Zwi) Phonak Hearing Systems 5.04.07
2 Thorwald Veneberg (Ned) Rabobank 2.51
3 Roger Beuchat (Zwi) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 3.00
4 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team
5 Georg Totschnig (Oos) Gerolsteiner
6 Fabian Jeker (Zwi) Saunier Duval-Prodir
7 Jose Maria Del Olmo (Spa) Milaneza Maia
8 Dario David Cioni (Ita) Fassa Bortolo
9 Giuseppe Guerini (Ita) T-Mobile Team
10 Alexandre Moos (Zwi) Phonak Hearing Systems 4.13
11 Francisco Vila (Spa) Lampre
12 Oscar Camenzind (Zwi) Phonak Hearing Systems
13 David Canada Gracia (Spa) Saunier Duval-Prodir
14 Patrik Sinkewitz (Dui) Quick.Step-Davitamon
15 Santiago Perez Fernandez (Spa) Phonak Hearing Systems


Klassement:
1 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team 25.50.32
2 Fabian Jeker (Zwi) Saunier Duval-Prodir 0.06
3 Georg Totschnig (Oos) Gerolsteiner 0.25
4 Dario David Cioni (Ita) Fassa Bortolo
5 Jose Maria Del Olmo (Spa) Milaneza Maia
6 Giuseppe Guerini (Ita) T-Mobile Team 1.00
7 Oscar Camenzind (Zwi) Phonak Hearing Systems 1.15
8 David Canada Gracia (Spa) Saunier Duval-Prodir 1.21
9 Alexandre Moos (Zwi) Phonak Hearing Systems 1.38
10 Patrik Sinkewitz (Dui) Quick.Step-Davitamon
11 Evgeni Petrov (Rus) Saeco 1.44
12 Steve Zampieri (Zwi) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 2.31
13 Axel Merckx (Bel) Lotto-Domo 2.38
14 Francisco Vila (Spa) Lampre 2.45
15 Bobby Julich (VS) Team CSC 2.48

Vrouw bijt stuk tong van haar vriend af

12bvo en Flying_Vee hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsBij het geven van een afscheidskus is een 47-jarige man woensdagavond een deel van zijn tong kwijt geraakt. Zijn 43-jarige Amerikaanse vriendin beet dit er namelijk in een reflex af toen ze vond dat haar vriend haar te hard vastgeklemd hield.

Even daarvoor was het stel nog uit eten geweest en de man had zijn vriendin net naar huis gebracht toen het bijt incident zich voor deed. De politie werd meteen gebeld en de agenten gingen tevergeefs in het huis op zoek naar het stuk tong van de man dat zo'n vier centimeter lang moet zijn geweest. Aangezien de vrouw zich niet meer kan herinneren wat er met het stuk tong is gebeurd, bestaat de mogelijkheid dat ze het heeft ingeslikt.

Atoomeigenschappen succesvol geteleporteerd

Het is wetenschappers voor de eerste keer gelukt de kwantumtoestand van het ene atoom te kopiëren naar het andere atoom, zonder dat er een fysieke verbinding tussen zit. Dat wil zeggen dat er in zekere zin sprake is van teleportatie.

De overbrenging was al eerder gelukt met fotonen, maar dit is de eerste keer dat het ook met atomen gelukt is. Zowel de energie, beweging, magnetisch veld en alle andere eigenschappen zijn succesvol overgebracht van het ene atoom naar het andere. De prestatie is neergezet door teams van de University of Innsbruck en de US National Institute of Standards and Technology.

De technologie is gebaseerd op een vreemde eigenschap op atomair niveau, bekend als "kwantumverstrengeling", waar twee deeltjes dezelfde eigenschappen van elkaar overnemen, ook al zijn ze zeer ver van elkaar verwijderd. De nieuwe technologie kan in de toekomst toegepast worden in supersnelle kwantumcomputers.



Deco van Porto naar Chelsea

Chelsea heeft er opnieuw een ster bij. Deco verhuist van Champions League winnaar FC Porto naar de Londense club.

De in Brazilië geboren Portugees wordt bij Chelsea herenigd met zijn trainer bij FC Porto José Mourinho. Deco zei na afloop van het EK-duel Portugal-Rusland dat enkel de medische keuring nog doorstaan moet worden om ploeggenoot te worden van Arjen Robben.

Chelsea troefde in de strijd om Deco Bayern München af. De Duitse grootmacht had FC Porto een bod gedaan van 20 miljoen euro, maar dat zou in het niet vallen met het bedrag dat Chelsea zou hebben geboden. De club van de schatrijke voorzitter Roman Abramovitsj zou mogelijk ook Paulo Ferreira willen losweken bij FC Porto.

Sibon voor 3 jaar naar PSV

Gerald Sibon verlaat SC Heerenveen. De spits tekent een driejarig contract bij PSV.

Als Sibon de medische keuring doorstaat mag de ex-speler van onder meer Ajax en Sheffield Wednesday zich speler van PSV noemen. Het afgelopen seizoen kwam Sibon uit voor SC Heerenveen waar hij aanvoerder werd. Sibon scoorde in Heerenveen 19 keer in 38 duels.

Over een transfersom is niets bekend gemaakt. Eerder werd bekend dat die rond de 750.000 euro zou liggen. De 30-jarige Sibon had nog een contract tot 2006 in Friesland.

Marc Dutroux schuldig aan drie moorden

Icoon Buitenlands nieuwsMarc Dutroux is schuldig bevonden aan de moorden op An, Eefje en zijn kompaan Weinstein, de ontvoering van Julie en Mélissa en de verkrachting van zes meisjes. De jury van het assisenhof van de provincie Luxemburg die hierover moest beslissen, is van mening dat Dutroux de leider van een bende was die tot doel had kinderen te ontvoeren en op te sluiten. Dat blijkt uit de eerste antwoorden op de 243 vragen die de jury gedurende de afgelopen drie dagen heeft beantwoord.

Medeverdachte Michel Nihoul wordt schuldig bevonden aan bendevorming en de ontvoering van Laetitia, maar de jury is hierover niet eensgezind (zeven tegen vijf stemmen). De drie rechters hebben hierin nu de doorslaggevende stem. Omdat de jury oordeelt dat Dutroux de moorden op An, Eefje en Weinstein heeft gepleegd, kan hij levenslang krijgen. De andere verdachten, Martin en Lelièvre, worden als mededaders aangeduid, waardoor ook zij de zwaarste straf (twintig jaar cel) riskeren.

De straf die de verdachten zal worden opgelegd, wordt door de rechtbank en de jury bepaald en is naar verwachting binnen enkele dagen bekend.

De ouders van de vermoorde kinderen reageren opgelucht op het oordeel van de jury. Niet alleen omdat Dutroux over de hele lijn schuldig bevonden wordt, maar ook omdat Nihoul voor bendevorming en mensenhandel verantwoordelijk is.

2Mini op NJOY #1

#1 De heenreis

Woensdag 9 juni 2004, een bruine, kleine enveloppe valt bij mij door de brievenbus.
Het is aan mij gericht. Normaal krijg ik nooit post, tenzij het rekeningen zijn.
Dit keer was het iets anders. Ik maakte mijn enveloppe open, en er kwam een kaartje uit.
Nederland met alle frequenties van ID&T. Leuk.. waar heb ik me dit keer ingeschreven? Krijg ik nu ook spam via de post?
Maar toen ging ik eens diep nadenken. ID&T, wat hadden die ook alweer? Was dat niet...

Tegelijkertijd dat ik de kaartjes (ja!! Meerdere.. 2 ) openvouwde, realiseerde ik het me:
NJOY!

Joepie! Kaartjes voor NJOY!
Nu eens kijken wie er allemaal mee willen naar NJOY. Mijn meisje.. die kan niet. Euhm.. Jay-Pee.. nee die kan ook niet. Zelfs ChRoNiC kan niet! Ik heb niet veel vrienden, maar ook niet weinig. Opeens konden ze allemaal niet. Totdat ik LayZ-KilL tegen kwam.
Ach ja.. dan maar met hem.

Zaterdag 12 juni 2004, het was zover. Voordat we richting CS gingen, zijn we eerst langs de pinautomaat gegaan. Hup.. 50 euro in zak, en maar liefst 25 euro aan een treinkaartje!
Ach ja.. what the *** we gaan toch lol maken.

"Bij welk spoor moeten we zijn?" vroeg ik.
"Euhm.. 5" antwoordde LayZ-KilL
Ik had het gewoon kunnen weten. Waarom luister ik ook echt naar hem? Spoor 5, die ging toch naar Zoetermeer en niet naar Amsterdam?
En ja hoor.. ik had gelijk. Meneer kan niet eens normaal op een bord kijken. Toen wist ik het, het gaat een rare dag worden!

Uiteindelijk hebben we (nadat we eentje hadden gemist) de trein op spoor 12 gepakt. Ik wist dat ik goed zat, maar waar moest ik er ook alweer uit? Hoe kwam ik ook alweer op Lelystad? Waar moest ik ook alweer overstappen? Was dat niet schiphol? Of toch Amsterdam CS?
Toen kwam meneer de kaartjes(knipper)stempelaar.
"Waarom zijn jullie niet bij Sloterdijk uitgestapt? Dat had jullie een half uur gescheeld. Ach ja, Amsterdam is ook leuk. Jullie hebben geen haast toch?"
Nee.. wij hadden geen haast. We waren al om 10:00 vertrokken vanuit Den Haag.
Maar Sloterdijk.. die heb ik nog niet langs komen horen. Wel 10.000den koeien, maar geen Sloterdijk!
"Dames en heren even uw aandacht, we naderen Station Sloterdijk. Let u op zakkenrollers..."
Hey! Zie je wel! Sloterdijk! We waren hier dus uitgestapt. In Sloterdijk. Leuk.. 1 probleem. Hier rijden er geen Fok!king treinen naar Lelystad!! Het bord zegt van wel, maar een kwartier later, staat er niemand op het perron en er is nog steeds geen trein te zien. Leuk.

Dan maar de volgende trein nemen naar Amsterdam CS? Daar is vast wel een trein richting Lelystad.
Eenmaal in de trein horen wij het volgende: "Dames en heren, wij naderen Amsterdam Centraal. Deze trein gaat verder naar ... Woerden ... Niet naar Lelystad dus.
Reden voor ons om uit te stappen. LayZ-KilL had er genoeg van om het zelf uit te zoeken, via borden en is dus naar een NS-meneertje gegaan.
"Dan hebben jullie deze (ja dezelfde!) trein nodig naar Woerden, daar moeten jullie overstappen op een trein naar Lelystad."
* zucht * Zelfde trein, zelfde plaats, zelfde Metro EK editie die we daar hebben achtergelaten.

Vanaf nu gaat het wel goed. We hadden de trein naar Lelystad gevonden. Samen met een 30tal dronken studenten zijn we richting de bus gegaan. Damn! Een rij van hier tot weer terug in Den Haag. Jezus, wat gingen er veel mensen met de trein naar NJOY. Dan maar eerst een hapje gaan eten. Recht tegenover het station is een of ander winkelcentrum, daar moet vast wel een Mc staan. Maar nee hoor, we zijn in the middle of nowhere, niet eens een Mc. We hebben wel een cheape snackbar gevonden. Ach ja, snel een patatje en weer weg.

Inmiddels is de rij naar NJOY nog groter geworden! We moeten daar komen, dan maar gewoon in de rij gaan staan.
"Psst.. heb je misschien wat pilletjes?"
Wat? Pilletjes? 2Mini is Fok!king 16, houdt zich meestal aan de regels, is klein voor zijn leeftijd (ow! Daarom je nick! ), en je vraag aan hem of hij pilletjes heeft?
Eerst wilde ik zeggen: "Ja, hoeveel moet je?" maar dat zei ik uiteindelijk niet.
"Nee, sorry"
Zegt ie tegen zijn vriend: "Het valt niet mee hè"

De bus komt er (eindelijk) aan. Zoals LayZ-KilL en ik gewend zijn hier in de grote stad, gaan wij achterin bij de deur staan. Rustig praten. Tot wij gestoord worden door studentjes (en een minderjarige...) die 6 flessen cola (met waarschijnlijk Bacardi erin).
Halve fles valt leeg op de grond, eentje moet telkens spugen, en de ander heeft lopen zeiken in een lege fles. Waar zijn wij beland? Is dit waar wij zo graag naar toe wilden?

Yes! Een Fok!king half uur in de bus gestaan. We zijn er. We zijn als eerste de bus uit en gaan naar de ingang, terwijl die andere gasten tegen de palmboompjes, die op het veldje van Six Flags staan, staan lopen te plassen.
"Ingang van Njoy? Dat is die kant op..."
We moesten uiteindelijk 10 minuten lopen om bij de ingang te komen!!
Ach ja... Welkom op NJOY, the festival. Een NJOY alien begroet je, en we zijn blij dat we het gehaald hebben.

Wil je weten wat wij allemaal nog meer meegemaakt hebben op NJOY? Hou de Fok!weblog de komende dagen in de gaten voor deel 2 en deel 3!

Dieven stelen twee kilo aardbeien

De Duitse politie van Taufkirchen vlakbij München is op zoek naar drie dieven, die onder bedreiging van een pistool en een mes twee kilo aardbeien hebben gestolen van een aardbeienboerderij. Bij de boerderij kunnen klanten zelf hun aardbeien plukken om ze daarna af te rekenen bij de eigenaresse.

Volgens het dagblad AZ waren de drie dieven hun mand aan het vullen met aardbeien, toen de eigenaresse wilde afrekenen. Ze benaderde een van de mannen, die vervolgens allemaal hun wapens trokken. De vrouw vluchtte, terwijl de dieven in hun auto sprongen en er met hun buit vandoor gingen.

Later die dag heeft zij aangifte gedaan bij de politie. Deze liet weten dat de daders voor ongeveer vijf euro aan aardbeien hebben buitgemaakt.

Stel vragen aan Jeroen Kijk in de Vegte

Na slechts één jaar op de School voor Journalistiek in Zwolle lonkte de televisie- en radiowereld. Hij begon z'n actieve carrière bij het TV-programma Club Veronica en presenteerde later samen met Robert Jensen een radioprogramma op Veronica FM. In 2000 maakte Kijk in de Vegte de overstap naar BNN waar hij onder meer co-host was van Ruud de Wild in het radioprogramma ruuddewild.nl. Ook presenteerde hij samen met Adam Curry op Radio 2. In februari 2004 keerde Jeroen terug bij Veronica waar hij onder meer Veronica Vibes presenteert. Een eventuele terugkeer naar Radio Veronica is niet uitgesloten.

Heb jij een brandende, maffe, leuke of originele vraag voor Jeroen? Dan is nu je kans om deze te stellen! Plaats je vraag in het betreffende topic op het forum of mail deze naar angel@fok.nl De leukste vragen zullen naar Jeroen worden gemailed ter beantwoording.

Euro 2004: UEFA straft Totti flink

GizmoRulez had ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse voetballer Francesco Totti is voor drie EK-duels geschorst na het bespugen van de Deen Christian Poulsen in het duel Denemarken-Italië van afgelopen maandag. De grote Italiaanse held zal dus moeten hopen dat Italië de halve finales haalt.

"Ik schaam me diep voor wat er is gebeurd, ik bied hierbij openlijk mijn excuses aan. Ik herkende mezelf niet op die video. Dat was niet de ware Totti", zo zei de voetballer tijdens de zitting van de tuchtcommissie. Veel indruk maakte deze verdediging niet. De leden van de commissie hechtten meer waarde aan de overduidelijke beelden van de Deense televisie.

De Italianen moet het vrijdag dus zonder Totti opnemen tegen Zweden en dinsdag tegen Bulgarije.

'Aan de bak'

't Gaat niet erg goed met onze economie. Hoe verrassend... 't Gaat al tijden niet goed en dat is te merken aan de arbeidsmarkt. Mensen staan in de rij voor een baantje, maar veel vacatures zijn er niet. 't Is zelfs moeilijk om vakantiewerk te vinden. Wat een verschil met vijf jaar geleden... Toen was het precies andersom. Je kon geen uitzendbureau binnenlopen zonder iets aangeboden te krijgen. Er was werk in overvloed, je kon haast kiezen wat je wilde.
Tegenwoordig mag je al blij zijn als je een vacature kan vinden die aansluit bij je opleiding en interesse. En als je die al hebt, dan is het nog maar zeer de vraag of je kans maakt op een sollicitatiegesprek. De dames en heren van de sollicitatiecommissie zijn namelijk erg streng en de grote vraag is dus eigenlijk: wat willen ze nu precies?

Dat ligt eraan. Zo heb je bijvoorbeeld werkgevers die staan te springen om jonge talent. Het liefst net van school, want dan ben je nog 'kneedbaar'. Iemand met jarenlange werkervaring is al helemaal gevormd, en niet altijd op een manier waarop de werkgever dat graag zou zien. Bovendien zijn jonge mensen een stuk goedkoper, en dat is in de huidige tijd ook niet onbelangrijk. Maar ja, wat als je nu geen 21 meer bent en toch graag aan het werk wil? Geen zorgen, niet iedere werkgever is opzoek naar hetzelfde, en als je weet waar je moet zoeken dan zijn er best baantjes te vinden.

Zo heb je bijvoorbeeld de uitzendbureaus. Wie kent ze niet? Ze zijn er in alle soorten en maten en soms zelfs gespecialiseerd in het zoeken van werk in een bepaalde sector. Dus neem je curriculum vitae (of gewoon: cv) en je ID-kaart mee en binnen een mum van tijd sta je ingeschreven als werkzoekende. De dames en heren van het bewuste bureau gaan vervolgens opzoek naar 'the better match'. Je leeftijd en of je genoeg ervaring hebt, is dus niet meer iets waar jij je zorgen over hoeft te maken. Klinkt goed, hè?
Houd vervolgens de internetpagina goed in de gaten (tegenwoordig staan de vacatures ook online), bel en laat geregeld je gezicht zien. Op je kont zitten wachten tot ze jou bellen, is niet hoe het werkt. Dat je graag aan het werk wil, moet ook bij 't uitzendbureau goed doorgedrongen zijn. De rest van het traject is vrij simpel: als ze in jouw vakgebied een vacature open hebben staan, word je gebeld en ben je -met een beetje geluk- binnen afzienbare tijd aan het werk.

Het arbeidsbureau is ook een must voor de werklustige -en tot op heden werkloze- Nederlander. Tegenwoordig spreken we trouwens van het CWI, maar de oude naam is zo ingeburgerd dat je die er maar moeilijk uit krijgt. Veel mensen blijven deze instantie toch stug 'arbeidsbureau' noemen. En och, zó heel erg is dat ook weer niet. Het voordeel van het CWI is dat je hier vaak functies voor langere tijd aan zal treffen mét uitzicht op een contract bij het bedrijf zelf. Iets wat het gros toch wel ambieert.
Bij het uitzendbureau betreffen het meestal kortdurende projecten. Gelukkig werken zij tegenwoordig met een fasensysteem waardoor je als uitzendkracht toch wat meer zekerheid hebt. Zo'n fase 3-contractje (tegenwoordig fase B) is in ieder geval niet slecht, vond ik tenminste.

En dan hebben we natuurlijk ook nog de vacatures in de diverse dagbladen, Internet, open sollicitaties en het principe 'kruiwagen', wat zoveel inhoud als: een kennis of familielid die een vinger in de pap heeft op het werk of toevallig weet dat er binnenkort een functie vrijkomt, en probeert je daarvoor in aanmerking te laten komen.
Al met al dus genoeg manieren om een baan te vinden. Hoewel het zogezegd tegenwoordig allemaal iets moeilijker gaat.

Overigens kan ik zeggen dat ik met alle genoemde manieren ervaring heb. Ze werken allemaal, maar leiden niet altijd naar vastigheid. Gelukkig heb ik dat laatste inmiddels wel enigszins gevonden. Dus voor de mensen die 't niet meer zo zien zitten als het aankomt op het vinden van werk... Wie weet helpt het bovenstaande iets en anders: zo'n economische crisis duurt meestal 'maar' een jaar of zeven, en we zijn al over de helft...

Zware straf voor Totti

Francesco Totti is door de tuchtcommissie van de UEFA voor drie duels geschorst. Dit betekent dat hij pas in de halve finale weer kan spelen, mocht Italië erin slagen zich hiervoor te plaatsen.

Totti kreeg deze straf na aanleiding van het bespugen van Christian Poulsen in de wedstrijd van Italië tegen Denemarken. Tijdens de zitting mocht de Italiaan een verklaring afleggen. 'Ik schaam me diep voor wat er is gebeurd, ik bied hierbij openlijk mijn excuses aan. Ik herkende mezelf niet op die video. Dat was niet de ware Totti', aldus de schuldbewuste vedette. De UEFA was echter niet onder de indruk van dit verweer en besloot daarom Totti te straffen.

Meteoriet Australië niet groter dan een meter

De meteoriet die gisteren in Australië gezien is, en volgens een getuige de grootte van een huis had, was waarschijnlijk al verbrand voordat deze de grond kon raken, hebben astronomen vandaag verklaard.

Een motorrijder op de Hume Highway vertelde de politie dat hij een brandend object neer zag storten in de richting van Bulli om 9 uur 's avonds, en dat het object explodeerde met een felle flits. De Sydney Airport tower heeft bevestigd dat zij om dat tijdstip de meteoriet ook hebben gezien.

Volgens astronomen heeft de motorrijder erg overdreven. Als iets van die grootte de aarde had geraakt, zou het een sonische knal gegeven hebben, en zou het geregistreerd zijn op seismogrammen, aldus Dr. Ford van de Mt Stromlo Observatory in Canberra.

Het object was waarschijnlijk minder dan een meter in diameter, en het is onwaarschijnlijk is dat er fragmenten of een krater gevonden kunnen worden, aldus Ford. Nick Lomb van de Sydney Observatory onderschrijft deze mening. Mogelijk leek het object door het gloeiende gas wat zich eromheen bevindt groter dan deze werkelijk was.

Festival: Een dagje Njoy

Nederland moet haast wel het land zijn waar de meeste festivals per vierkante meter grond worden georganiseerd. Iedereen kent Pinkpop en Lowlands natuurlijk, maar geloof me: er zijn er nog véél meer.

In een tijd waar het toch al niet zo geweldig gaat met festivals en men de schuld onder andere geeft aan de hevige concurrentie, besloot ID&T zich ook op het slagveld te begeven. Njoy zou dance moeten combineren met pop in een meerdaags festival dat een eigen plekje verdient.

Ik was wel benieuwd, dus ik besloot een dag te gaan kijken op de heilige grond naast Six Flags Holland, waar in augustus ook Lowlands plaats zal vinden.


Wederom hoog slagingspercentage onder VMBO-scholieren

Van alle leerlingen op het VMBO die examen heeft gedaan, is wederom 90 procent geslaagd. Dat meldt de Centrale examencommissie. Vorig jaar was dit percentage ook al zo hoog. Gisteren kregen de leerlingen van het VMBO de uitslag. Vandaag en morgen krijgen de scholieren van de HAVO en het VWO de uitslag.

Volgens de commissie zijn de uitslagen bij de HAVO en het VWO ook te vergelijken met andere jaren. Aanstaande maandag hoor je in FOK!Radio welke FOK!users er allemaal geslaagd zijn. Uiteraard kun je ook meer over de examens vinden in het FOK! Examenforum!

Werkloosheid blijft fors stijgen

In de periode maart tot en met mei waren er meer dan 495.000 mensen werkloos en dit aantal stijgt iedere maand met meer dan 10.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 6,6 procent van de beroepsbevolking is nu werkloos, dat is 1,4 procent meer dan in 2003.

Het gemiddelde aantal werklozen steeg de afgelopen zes maanden zelfs met 12.000 per maand. In de zomer zal dit echter minder worden vanwege seizoensarbeid zoals strandhoreca.

Gebroken pink voor Westerveld

De derde doelman van het Nederlands elftal, Sander Westerveld, heeft opnieuw zijn pink gebroken, al was dat een paar weken geleden, zo bleek uit onderzoek van de teamarts van Oranje.

De gebroken pink van Westerveld weerhoudt hem er niet van om gewoon mee te trainen. Met tape verbindt hij zijn pink aan zijn ringvinger en met een aangepaste handschoen staat hij voor zover mogelijk 'gewoon' onder de lat.

Het is voor de derde keer dat de 29-jarige keeper zijn pink breekt. Toen hij bij Liverpool onder contract stond, kostte hem dat de halve finale in de UEFA Cup tegen Barcelona. Dit seizoen stond Westerveld bij Real Sociedad lang buitenspel vanwege een nare breuk in de vinger.

Jury in zaak-Dutroux is er uit

Icoon Buitenlands nieuwsDe twaalfkoppige jury die in het proces tegen Marc Dutroux en drie andere verdachten moet bepalen of zij schuldig of onschuldig zijn, zijn tot een conclusie gekomen. De uitspraak wordt rond 14.00 uur vanmiddag verwacht. Dat meldt een woordvoerder van het hof van assisen in Aarlen.

De juryleden zitten al enkele dagen volledig afgezonderd van de buitenwereld in een militaire kazerne. Daar hebben zij antwoord moeten geven op 243 vragen in deze omvangrijke zaak. Zij keren nu terug naar de rechtbank in Aarlen en zullen daar de beslissing - buiten aanwezigheid van Dutroux en de drie medebeklaagden - aan de rechtbank mededelen. Hierna zal de uitspraak aan de vier verdachten worden voorgelezen.

Zware aanslag in Bagdad

Icoon Irak nieuwsMet de aanstaande machtsoverdracht, over twee weken, lijkt er geen einde te komen aan de reeks aanslagen in Irak. Vanochtend was het weer raak. Een zware autobom in Bagdad kostte aan zeker 33 burgers het leven en nog eens 119 mensen raakten gewond. De aanslag vond plaats bij een rekruteringscentrum van het Iraakse leger, nabij het Muthanna-vliegveld.

Een auto vol met artilleriegranaten werd voor de poort van de zwaar bewaakte opleidingsbasis tot ontploffing gebracht. Het ging volgens een Amerikaanse legerofficier om een zelfmoordaanslag. De basis wordt door de coalitietroepen gebruikt voor trainingen. Bij het recruteringscentrum staat vaak een lange rij mannen die zich willen aanmelden voor een baan bij de politie of het Iraakse leger.

Naast de aanslag in Bagdad kwam er afgelopen nacht een Amerikaanse soldaat om bij een raketaanval op een legerbasis ten noorden van de Iraakse hoofdstad. Bij de aanval vielen twintig zwaargewonden.

Tien Limburgse Hells Angels opgepakt bij grote actie

Icoon Binnenlands nieuwsBij een grote actie van de landelijke recherche zijn gisteravond tien leden van Nomads, de Limburgse afdeling van de Hells Angels, opgepakt. Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie clubgenoten in februari van dit jaar. Bij de politie-actie werden ook elf hennepkwekerijen opgerold.

In totaal driehonderd politiemensen deden in onder andere Guttecoven, Landgraaf, Melick, Weert en Noord-Brabant invallen. Hierbij werd gezocht naar de wapens waarmee de drie moorden zijn gepleegd. In totaal zijn zes vuurwapens in beslaggenomen. Ook onderzoekt de recherche of de drievoudige moord een besluit van de hele Hells Angels-club is geweest. Drie clubleden zitten als sinds maart in voorarrest vanwege mogelijke betrokkenheid bij de moorden. Bij toeval werden gisteravond ook elf hennepkwekerijen ontdekt. Hiervan bevonden zich zes kwekerijen op het kamp in Guttecoven.

Friese statenleden mogen niet meer breien

tov had ons via de nieuws-submit te melden:

Er mag door de Friese statenleden niet meer gebreid worden tijdens de vergaderingen. Door Commissaris der koningin Ed Nijpels is bepaald dat dit soort 'nuttige handwerken' buiten de statenzaal moeten gebeuren.

Dit besluit treft vooral FNP'ster Pytsje de Graaf uit Ternaard. Zij gebruikt de lange debatten in Provinciale Staten en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voor het breien van Noorse sokken. Fractieleider Kramer van de FNP maakt geen probleem van het besluit. ''Nijpels is voorzitter, hij bepaalt de orde.''

Villeneuve in een Ferrari

Jaques Villeneuve zal tijdens het Goodwood Festival of Speed achter het stuur van een Ferrari 312T3 kruipen.

De Canadees zal zaterdag twee runs rijden in de auto waarmee zijn vader Gilles Villeneuve ooit zijn eerste overwinning behaalde tijdens de Grand Prix van Canada in 1978.

Villeneuve spreekt zelden over zijn vader, welke is gestorven in 1982. Het besturen van de auto van zijn vader zal zoals men zich wel kan voorstellen een emotioneel moment zijn voor Jaques.

Speciale motorolie voor Ferrari

Michael Schumacher zal tijdens de Grand Prix van Indianapolis gebruik maken van een speciale motorolie. Het nieuwe lubricant, Shell Helix F1SL0848, is speciale ontworpen voor hoge snelheids circuits en biedt extra bescherming voor de Ferrari 053 motor.

Indianapolis is het circuit in Formule 1 waar wagens het langst volgas geven (minstens 20 seconden in de laatste twee bochten).

In de Verenigde Staten zal Ferrari opnieuw de geoptimaliseerde brandstof mix van Shell gebruiken (ULG58 / L4), deze werd geïntroduceerd in Canada en speciaal ontwikkeld is voor hoge snelheids circuits. In Canada was de Italiaanse renstal één van de laatste teams die naar binnen gingen voor banden en brandstof. Dit laat zien dat Ferrari lange stints kan rijden wanneer dit nodig mocht zijn, zonder dat men zich druk hoeft te maken over beperkingen die met de benzine te maken hebben.

Vlees met slachtafval in Belgische winkels

Ongemerkt hebben Belgische consumenten duizenden kilo's vlees gekocht waarin slachtafval was verwerkt. Een vleesbedrijf uit het plaatsje Stekene wordt door het Belgische voedselagentschap FAVV verdacht van vleesfraude.

Door het agentschap werd zo'n 20.000 kilo van de 31.000 kilo achterhaald. De rest kwam vooral terecht in winkels van GB en Carrefour. Het vleesbedrijf in Stekene is inmiddels gesloten. Begin van deze maand werd ook al een slachtbedrijf gesloten nadat er frikandellen op de markt waren gekomen waarin slachtafval was verwerkt.

Duitsers mishandeld na EK-duel

Vier jongens uit het Overijsselse Slagharen zijn opgepakt nadat ze na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland twee Duitse toeristen ernstig mishandeld hadden. De twee gasten van het attractiepark Slagharen werden onder meer met een vlaggenstok afgeranseld, geschopt en in het water gegooid.

Het viertal kwam de Duitsers, die op weg waren naar hun vakantiehuisje in het attractiepark, op straat tegen. De twee Duitse mannen, een 32-jarige inwoner van Wismar en een 23-jarige inwoner van Rostock, moesten met verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Een ander incident speelde zich af in het grensplaatsje Dinxperlo. Een gezin uit het Duitse Anholt werd op weg naar huis tot stoppen gedwongen doordat een vuilcontainer voor de auto werd gezet. De familie werd vervolgens belaagd door een groep van ongeveer twintig doorgedraaide Oranjesupporters, maar wist uiteindelijk te vluchten. Een 24-jarige Achterhoeker werd later aangehouden.

Nederlanders manipuleren Duitse enquete over EK

Arjeno had ons via de nieuws-submit te melden:

Ook buiten het voetbalveld is er een strijd tussen Nederland en Duitsland gaande. Ook op internet is er een ware strijd aan de gang. De Nederlandse weblog Retecool roept zijn lezers op te gaan stemmen op de internetpoll van de Duitse krant Bild. In de poll wordt de lezer gevraagd wie het Europees Kampioenschap voetbal gaat winnen. Door de massale toestroom van Nederlanders lijkt het nu alsof de Duitsers denken dat Nederland het EK gaat winnen.

"Gezellig, Bild.de heeft na de wedstrijd van dinsdag een enquete online gezet over de speelkwaliteiten van der Mannschaft. Uiteraard willen wij wel eventjes helpen met het invullen daarvan..." Zo staat te lezen op de weblog.

Momenteel staat Nederland op de eerste plaats met 90 procent van de stemmen.

Update 11.23
Ondertussen heeft de website de poll opnieuw gestart in de hoop dat er een iets representatievere uitslag uit de enquete komt.

Game: Pokémon Colosseum

Publisher:Nintendo
Developer:Genius Sonority
Website:Pokémon Colosseum
Platform:Gamecube
.

Pokémon is één van de meest bekende spellen ter wereld. Tekenfilms, games, kaartspellen en nog veel meer is er te koop van dit enorm populaire product. Met Pokémon Colosseum is er nu een 3D RPG versie uit van dit spel. De verwachtingen waren enorm en ook de verkoopcijfers liegen er niet om. Wij bij FOK! hebben er ook naar gekeken om jou te kunnen vertellen wat wij er van vonden.


Feher verlengt contract niet

Csaba Feher heeft een aanbod tot verlenging van zijn contract door NAC Breda naast zich neergelegd.

Het huidige contract van de 28-jarige verdediger loopt in 2005 af maar NAC wilde het voor meerdere jaren verlengen. NAC heeft zich nu bereid getoond de Hongaars international te verkopen.

Samen met doelman Babos kwam Feher in 2000 naar NAC waarvoor hij tot nu toe 118 wedstrijden speelde waarin hij 15 doelpunten maakte.

Verzekeren tegen verlies borsthaar mogelijk

Flying_Vee had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse verzekeraar Creechurch, onderdeel van de beroemde verzekeringsmaatschappij Lloyd's of Londen, heeft een polis afgesloten voor een wel heel merkwaardig verzoek. De persoon in kwestie sloot een polis af tegen het verlies van zijn borsthaar. Jonathan Thomas, vertegenwoordiger van Creechurch, heeft verklaard dat er een polis is opgesteld waarmee objectief kan worden vastgesteld of en wanneer er sprake is van enige schade.

De polis is zo opgesteld dat de verzekeraar over gaat tot betalen, wanneer er door twee onafhankelijke medische deskundigen is vastgesteld dat er bij de verzekeringsnemer meer dan 85 procent van z'n borsthaar verloren is gegaan. Verder vermelden de 'kleine lettertjes' van het contract dat de verzekering slechts geldig is in gevallen van "toevallige lichamelijke ongevallen". De polis vermeldt ook een lange lijst van uitzonderingen waarop geen uitbetaling zal volgen. Daarbij is onder meer "haarverlies als gevolg van revolutie, radioactieve besmetting of terrorisme" uitgesloten. Ook een vrijetijdsbesteding als vuurspuwen is nu 'not done' voor de verzekeringsnemer, even als het verliezen van haar "veroorzaakt door zwangerschap en geboorte".

De hoogte van de premie is, evenals de naam van de verzekerde, uit privacy-overwegingen niet bekend gemaakt. Wel werd duidelijk gemaakt dat het hier om een bekend persoon zou gaan, die mogelijk een reclamecontract heeft lopen waarbij zijn borsthaar een onontbeerlijk voorkomen is.

Rumsfeld hield gevangene 'XXX' verborgen

Icoon Irak nieuwsVolgens Amerikaanse overheidsfunctionarissen is een Iraakse gevangene verborgen gehouden voor het Internationale Rode Kruis toen inspecteurs van de organisatie bezoeken brachten aan Iraakse gevangenissen om de toestand van de gevangenen te controleren. Dit gebeurde op bevel van Donald Rumsfeld, de Amerikaanse minister van Defensie.

Gevangene 'XXX' werd door Amerika als een belangrijke gevangene beschouwd omdat hij waardevolle informatie kon leveren over Ansar al-Islam, een aan Al-Qaida gelinkte groepering. ''Hij wist hoe Ansar al-Islams leiding in elkaar zit, wat hun trainingstactieken waren, waar hun kampen zich bevonden en kende enkele leden'', aldus een overheidsfunctionaris. Alle gevangenen in Irak worden geregistreerd, maar bij deze gevangene is dat nooit gebeurd. Volgens 'U.S. News' werd de man sinds november vastgehouden in de 'Cropper' gevangenis naast het vliegveld van Bagdad. Hij werd afgezonderd van de andere gevangenen en zwaar bewaakt.

Volgens Amerika was dit alles legaal omdat gevangenen niet gelijk bij het Internationale Rode Kruis geregistreerd hoeven te worden als ze een directe bedreiging vormen voor de coalitietroepen. ''Volgens het Verdrag van Gèneve hoeft een gevangene als deze niet gelijk geregistreerd te worden. Deze man was betrokken bij terroristische activiteiten in Irak en was betrokken bij het plannen van aanslagen op de coalitietroepen,'' zei een overheidsfunctionaris.

Toch zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie dat het een fout heeft gemaakt. ''Het Internationale Rode Kruis had eerder verwittigd moeten worden. We hadden stappen moeten ondernemen. We hebben nu de nodige stappen ondernomen om de situatie te herstellen.'' Het ministerie zegt ook dat de gevangene humaan is behandeld.

Over de toestand van de gevangene is op dit moment op dit moment niets bekend. Ook is niet bekend of hij waardevolle informatie heeft verschaft aan zijn ondervragers. Nadat de gevangene vorig jaar ondervraagd werd, werd hij naar een geheime locatie buiten Irak gevlogen. Maar op advies van het Amerikaanse ministerie van Justitie werd hij weer terug naar Irak gebracht. Volgens een functionaris van de inlichtingendienst werd hij hierna echter niet meer ondervraagd. ''We hebben niet meer met hem gepraat.''

Subheader
Donald Rumsfeld hield gevangene 'XXX' verborgen

Jordan voor Fok!

Natuurlijk kennen de meeste FOK!kers Jordan Capri wel!

Een heet mokkeltje van de Lightspeed reeksen...
Nou wil een onbekende fokker mij een user en wachtwoord toegestuurd hebben 8) voor de member area.

username= LSW-osfan235
password= schizoid

Wil je vanaf daar verder naar Tawnee of Torri Stone kan dat gewoon door hetzelfde wachtwoord in te vullen! (uiteraard is hustler ook een goede optie )

Met dank aan hardcore-freak voor de submit

Prince ontkent beschuldigingen student

Icoon Buitenlands nieuwsPrince heeft vandaag ontkent dat hij een van zijn bodyguards de opdracht gaf een student aan te vallen die een foto van hem te maakte op het vliegveld van Minneapolis eind vorig jaar. De student, Anthony Fitzgerald, klaagde Prince in April aan voor mishandeling en de emotionele schade die hij hierbij zou hebben opgelopen. Ook werd zijn fotocamera door de bodyguards meegenomen. Hij eist 50.000 dollar van Prince en zijn bodyguard.

Prince stapte maandag op zijn beurt naar de rechtbank om een aanklacht tegen de student in te dienen wegens het schenden van zijn privacy en het schenden van de wetgeving van handelsmerk en auteursrecht. Prince eist nu ook 50.000 dollar van de student.

''Fitzgeralds eis heeft geen legale basis en we zullen dit uitvechten in de rechtbank'', aldus Kristen Naros, een van de advocaten van Prince. De advocaat van Fitzgerald noemde de aanklacht van Prínce ongegrond. ''Hij is een publiek figuur die door een voor publiek toegankelijk vliegveld loopt. Hij weet dat hij daar geen privacy heeft.''

Wisselen weer mogelijk

Eindelijk zijn we zover dat men weer naar hartelust kan gaan wisselen, alle punten en budgetten zijn terug gedraaid en herberekend. Na controle bleek alles te zijn zoals het hoort, het had meer voeten in de aarde dan we dachten. Het is wederom laat geworden maar de problemen zijn dan ook verholpen.

Wat betreft de diskwalificaties kom ik later deze dag op terug. Er zullen een aantal wijzigingen gemeld worden waaronder het moment van punten verdeling en een aanpassing in onze regels met betrekking tot het doorvoeren van wijzigingen na de race, veel vragen hebben we gekregen over het wel of niet doorvoeren van de diskwalificaties. Die hoeveelheid vragen heeft ons doen inzien dat onze regel niet van deze tijd is en enigzins kortzichtig.

Nog even een laatste korte opmerking, de subleagues en het klassement zijn nog niet bijgewerkt. Dit wordt morgen gedaan dit heeft verder ook geen invloed op je puntentotaal, budget of wissels die je kan maken. Dus mocht je dit opvallen, het is bekend bij ons. Morgen zal ook iedereen per mail op de hoogte gesteld worden zodat men weet dat er alsnog gewisseld moet worden.

Onbekende trillingen in omgeving Den Haag

Het KNMI heeft woensdag meldingen ontvangen over knallen en trillingen in de omgeving van Den Haag. Het geassocieerde infrageluid werd door het KNMI op 3 plaatsen geregistreerd.

Het infrageluid is gemeten op arrays in De Bilt (DBN) Witteveen (WIT) en Deelen (DIA). Het eerste geluid is in alle drie de lokaties gemeten. Door kruispeiling is te bepalen dat de bron van de knal boven de Noordzee bij Engeland lag. De tweede knal werd alleen door DBN en DIA gemeten, daardoor is de lokatie van de bron minder betrouwbaar te bepalen, maar vermoedelijk vond deze ook plaats boven de Noordzee.

Het is onbekend wat de knal en trillingen heeft veroorzaakt.


Door kruispeiling is de bron te bepalen

''Meisjes wilden zelfmoordaanslag plegen''

briefkees had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Israel / PalestinaHet Israëlische leger heeft twee Palestijnse meisjes gearresteerd die ervan verdacht worden een zelfmoordaanslag te hebben willen plegen. Het gaat om de 14-jarige Atzeel Hindi en de 15-jarige Majid Kuhan, beide woonachtig in Nablus op de Westoever. Ook de vaders van de meisjes zijn opgepakt. Een dinsdag gearresteerd lid van de extremistische Al Aqsa Martelarenbrigades zou het leger op het spoor van de meisjes hebben gezet.

Volgens de Israëlische veiligheidsdienst heeft Hindi Kuhan gerekruteerd om een zelfmoordaanslag te plegen. Kuhan zou tijdens haar verhoor hebben gezegd dat ze van haar voornemen om een aanslag te plegen had afgezien omdat ze bang was. Hun families zeiden nooit wat te hebben gemerkt van extremistische of politieke activiteiten van de twee.

Extremistische Palestijnse groepen proberen echter vaker vrouwen en tieners te rekruteren voor het vervoeren van explosieven en plegen van aanslagen, omdat zij minder snel als verdacht worden aangemerkt dan mannen.

Aantal abortussen gedaald in 2003

Voor het eerst sinds tien jaar is het aantal abortussen in Nederland gedaald. In 2002 werden 34.168 abortussen uitgevoerd, vorig jaar waren dit er 33.159.

Met name bij tieners zijn er minder zwangerschappen vroegtijdig afgebroken, evenals bij een deel van de allochtone vrouwen. Cijfers van twee overkoepelende organisaties van abortusklinieken, stisan en Geboorteregeling West- en Zuid-Nederland, laten dit zien.

De cijfer zijn geanalyseerd door de Rutgers Nisso Groep in Utrecht. Daarin zijn nog niet de gevolgen te zien van het kabinetsbesluit om de pil met ingang van 1 januari 2004 uit het ziekenfonds te halen. Vice-voorzitter Y. Hazeveld van de Stisan wacht zelfs met spanning af naar de resultaten over dit jaar. Waarschijnlijk wordt dan zichtbaar wat het besluit in de praktijk heeft ingehouden.


Aantallen abortus bij in Nederland en bij in het buitenland woonachtige cliëntes, 1993 – 2002. 2003 is niet in het overzicht verwerkt.

_
Op de site van stisan:

Verslag over abortussen, periode 1993-2002.
Verslag over abortussen, periode 2001-2002.

Zwitsers grijpen naar Voodoo-technieken

Icoon Buitenlands nieuwsDe Zwitserse voetbalfans passen massaal Voodoo-technieken toe in de hoop donderdag van Engeland te winnen. Een aantal Zwitserse kranten heeft foto's gepubliceerd van David Beckham en moedigen lezers aan om naalden door het papier heen te steken. Voodoo heeft vaker psychologisch gewerkt voor sportfans.

''Geef de Engelsen pijn in de benen op 17 juni. Scheur deze pagina uit en steek er spijkers, naalden en nietjes in,'' aldus de advertentie, bedoeld voor het promoten van Zwitserse adverteerders. ''Het is dé wedstrijd van het toernooi voor de Zwitserse fans. We willen dit echt winnen'', zegt nieuwsredacteur Elie Peter van Zwitserlands best verkopende dagblad 'Blick'.

Zwitserland heeft de afgelopen week met 0-0 gelijkgespeeld tegen Kroatië. Door deze wedstrijd is het vertrouwen van de Zwitserse fans in hun team toegenomen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Jennifer Aniston zwanger

Een lang gekoesterde wens van Jennifer Aniston en haar man Brad Pitt gaat in vervulling. Jennifer is namelijk zwanger. Later deze maand zal het grote nieuws bekend gemaakt worden, zo vertelt een insider.

"Dit is iets wat ze beiden heel graag willen. Ze hebben hun kinderwens nooit onder stoelen of banken gestoken", zo laat de bron, die dicht bij het koppel staat, weten. Jennifers woordvoerder heeft inmiddels ook kennis vernomen van de geruchten, maar wil het bericht noch bevestigen, noch ontkennen.

De beroemde ex-Friends-ster laat al langere tijd weten dat zij en haar man Brad proberen in verwachting te raken. Zo zei ze twee maanden geleden al: "We zijn druk bezig en er helemaal klaar voor om een baby te krijgen." Ook Brad staat er helemaal achter: "Een gezin? Absoluut! Dat is ons doel, het is een logisch gevolg en de tijd is er rijp voor."

Jennifer Aniston
Na Jennifer Lopez, nu ook Jennifer Aniston zwanger.

Meteoriet in zuiden van Australië ingeslagen

Er is opnieuw een meteoriet neergestort, ditmaal op de zuidkust van Australië. Het stuk ruimterots explodeerde met een felle flits. Dit meldt de Sydney Morning Herald.

Een motorrijder op de Hume Highway bij Menangle zag het object iets na 9 uur 's avonds uit te lucht vallen. Het object was volgens de getuige zo groot als een huis. De meteoriet is ten oosten van Hume Highway neergekomen, mogelijk bij de top van een heuvel bij Bulli.

Volgens getuigen had de meteoriet een zilverachtige gloed, en was de explosie te vergelijken met inslaande artilleriegranaten. Functionarissen van de Sydney Airport Tower hebben gemeld dat ze de meteoriet om ongeveer 9 uur 's avonds hebben gezien.

De politie heeft nog geen fragmenten van de meteoriet gevonden.

[update] Actievoerders wilden Verdonk besmeuren

Woensdagmiddag is VVD-minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie besmeurd met tomatenketchup. Dat gebeurde in Amsterdam toen zij de opening van een tentoonstelling wilde bijwonen in het Bijbels Museum.

Twee vrouwen, die zich aanvankelijk voordeden als leden van een cameraploeg, overgoten de minister met tomatenketchup. De actievoerders zijn aangehouden voor belemmering en belediging. Minister Verdonk reageerde aangedaan op het gebeuren. Ze heeft aangekondigd dat ze aangifte gaat doen tegen het duo.

Update 0:20
Uit beelden die RTL4 uitzond blijkt dat het niet daadwerkelijk tot het besmeuren van de minister is gekomen. Op het moment de actievoerders tot hun daad wilden overgaan, werden ze overmeesterd door omstanders en agenten in burger.

LPF-fractieleider Mat Herben heeft inmiddels laten dat de politie en het Openbaar Ministerie het incident met Verdonk goed moeten onderzoeken. ''Ik reken erop dat justitie hiermee zorgvuldiger omgaat dan destijds met het taartincident met Pim Fortuyn. Het begon toen ook met een vrij onschuldige actie.''

Volgens Herben kunnen de aangehouden vrouwen uit dezelfde kring komen als de taartgooiers van Fortuyn. Deze connecties moeten dan ook uitgezocht worden, meent Herben.

Het is niet bekend wat de achtergrond van de actievoerders is. Op de site Indymedia wordt de actie gelinkt aan het asielbeleid van minister Verdonk: ''Het is hypocriet dat juist Verdonk, die bekend staat om haar inhumane beleid, waarin uitsluiting, opsluiting en verwijdering centraal staan, de tentoonstelling kwam openen'', aldus een bericht.



Actievoerders overmeesterd

Topje Naomi Campbell zakt af op catwalk

Nadat er twee keer een nipple-gate in de Verenigde Staten had plaatsgevonden, heeft Brazilië ditmaal de eer van een borstenincident. Het Zuid-Amerikaanse land kan ontblote borsten echter wèl waarderen. Bij niemand minder dan topmodel Naomi Campbell speelde het tafereel zich af. Tijdens een modeshow gleed een wit topje, dat ze droeg, naar beneden. Dit tot groot genoegen van de toeschouwers.

Het voorval vond plaats bij de Fashion Week in het Braziliaanse Sao Paulo. Terwijl Campbell over de catwalk liep, zakte haar bikini af. Eerder vond een soortgelijk incident plaats bij Janet Jackson en de dochter van John Kerry.

Naomi Campbell
De Brazilianen konden dit wèl waarderen.

Honderdjarige boer trouwt oude liefde

Oude liefde roest niet; dat blijkt weer eens. Bengt Hjelmqvist, een honderdjarige boer uit Zweden is afgelopen dinsdag in het huwelijksbootje gestapt. Hij deed dit met de vijftien jaar jongere Ansa Borck, die hij inmiddels nu zo'n zestig jaar kent.

In de tijd dat de twee elkaar voor het eerst ontmoetten, vlak na de oorlog, was Hjelmqvist gelukkig getrouwd. Veertien jaar geleden overleed zijn toenmalige vrouw. Na rijp beraad heeft de boer besloten de stap nogmaals te zetten, zo laat hij in een Zweedse krant weten. De kersverse bruidegom is vastbesloten volop van het huwelijksleven met zijn Ansa te genieten. Dat dit van korte duur kan zijn, beseft hij maar al te goed.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.