Meisje doet vier examens op een dag

Petra76 had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee eindexamens op een dag kan al een verschrikking zijn, dus vier maken klinkt helemaal als de ergste nachtmerrie. De 17-jarige Jane Penhallow uit Schaijk gaat dit vandaag echter doen. De leerlinge van het Regionale OpleidingsCentrum (ROC) De Leygraaf uit Uden is vanochtend om zeven uur gestart en gaat tot 18.15 uur door. Gedurende dit tijdsbestek probeert ze de examens Nederlands (havo), Duits (vmbo-tl), economie 1,2 (havo) en wiskunde (vmbo-tl) te halen.

In het voortgezet onderwijs is het niet mogelijk om een dergelijk zware examendag te krijgen. In het volwassenenonderwijs kunnen leerlingen echter deelcertificaten voor havo en de theoretische leerweg van het vmbo halen, waardoor meer examens mogelijk zijn. Het is echter nog nooit voorgekomen dat iemand vier examens op één dag aflegde.

De regio-inspecteur raadde Penhallow af zoveel examens te maken en stelde voor enkele in de herkansingsperiode te doen. Aangezien daarmee een herkansingsmogelijkheid wordt verloren, wilde de leerlinge dit niet.

Meer over de examens vind je in het examenforum van FOK!