[update] Gijzeling Wei Wei Hu voorbij

De gijzeling van de 13-jarige Wei Wei Hu uit Eibergen is voorbij. De gijzelnemer gaf zich vanochtend over aan de politie in het Duitse MŘnster.

Hieronder volgt de berichtgeving zoals die vannacht op FOK! plaatsvond:


De politie houdt (rond 04:00 vanochtend) op een parkeerplaats in MŘnster de gijzelnemer van het 13-jarige meisje Wei Wei Hu omsingeld. De man zit gewapend met het meisje in een auto en bedreigt Hu geregeld met een mes. De Nederlandse politie onderhandelt met hem.

De dader werd vannacht klem gereden door de Duitse politie.

Het is niet bekend wat het motief van de gijzelnemer is en of hij eisen heeft gesteld. Volgens de Duitse politie zou het om een psychiatrische patiŰnt gaan die verlof had.


Eerder verspreide compositietekening van de ontvoerder


Inmiddels is duidelijk dat de Duitse politie de man op het spoor kwam nabij het landgoed Steinfurt bij Greven. Toen hij merkte dat hij ontdekt was zette hij Wei Wei Hu een mes op de keel en ging er als een speer vandoor. Bij MŘnster wist men hem klem te rijden.

Volgens de Duitse politie is de gijzelnemer een 37-jarige Nederlander uit een Utrechtse inrichting die met weekeindverlof was. Hij zet geregeld een mes tegen de keel van Wei Wei Hu. De politie is met honderden agenten aanwezig en probeert hem uit de auto praten. De man zou in het verleden wegens soortgelijke delicten met justitie in aanraking zijn geweest.

Een speciale eenheid van de politie is al ter plaatse om zonodig met geweld een einde aan de gijzeling te maken.

Update 05:30
Even na 05:00 uur heeft de Duitse politie gemeld dat de onderhandelingen zeer moeizaam verlopen. In samenwerking met de Nederlandse politie proberen de Duitse autoriteiten om zonder geweld een doorbraak te forceren. Men kwam de gijzelnemer rond 23:00 uur op het spoor.

Update 05:53
De gijzeling is ten einde; de gijzelnemer heeft zich overgegeven. Wei Wei Hu is niet gewond geraakt en maakt het naar omstandigheden redelijk wel.