AlmeloŽr vestigt record radio presenteren

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De 51-jarige Bert Schmitz uit Almelo heeft het wereldrecord Radio DJ Marathon (Individueel) gebroken. Hij hield het ruim 108 uur uit achter de microfoon en verdiende hiermee een vermelding in het Guiness Book of Records. Het vorige record stond op 103 uur.

In de nacht van 4 op 5 mei startte Schmitz op Radio Almelo met zijn poging. Hij zei dat hij zich dankzij "stevige rock-muziek" wakker heeft kunnen houden. Er was ook een sponsoractie aan de recordpoging verbonden; wie het Kinder-kankerfonds, Astmafonds of de Dierenambulance wilde steunen kon bellen of langskomen in de studio, een cafť in Almelo.

Schmitz mocht elk uur maximaal een kwartier rust nemen, hij moest platen aan- of afkondigen. "Af en toe kon hij dus een beetje smokkelen. Platen mochten zes minuten duren. De ene plaat kondigde Schmitz dan aan, terwijl hij de volgende afkondigde. Dan had hij twaalf minuten rust", zo zei Jan Kleinpenning, de mentale coach en fysiotherapeut van Schmitz. "Het is net al een marathon hardlopen. De man met de hamer komt altijd langs. En dat merk je niet alleen mentaal, maar ook fysiek", aldus Kleinpenning.