Nuna II op Europese toer

De Nuna II gaat op toernee. De futuristisch uitgevoerde racewagen die uitsluitend op zonne-energie rijdt zal tussen 29 mei en 11 juni 16 Europese steden in 15 landen bezoeken. Beginpunt is Athene, het strijdtoneel van de Olympische Spelen later dit jaar. Eindpunt is Porto in Portugal waar een dag later wordt afgetrapt voor het EK voetbal.

Route Nuna IIDe Nuna II is ontwikkeld door studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, in samenwerking met de ESA (European Space Agency). In 2003 won het racemonster de 3010 km lange World Solar Challenge dwars door de Australische woestijn. De auto maakt op een duurzame wijze gebruik van toegepaste kennis en technologie uit de ruimtevaart.

Kentekenplaat
Op 11 mei zal staatssecretaris Pieter van Geel (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) 's ochtends op het Binnenhof de officiële kentekenplaat uitreiken aan het Nuon Solar Team. De Nuna II is hiermee de eerste zonneauto in Europa met een kentekenplaat. Op 4 juni doet het team de Nederlandse steden Delft en Amsterdam aan. Ook de begeleidingsauto’s hebben een duurzaam karakter: drie hybride personenwagens vervoeren materiaal en teamleden ter ondersteuning.

Nuna II
De Nuna II tijdens de World Solar Challenge