Vijf jongens verkrachten 14-jarig meisje

midyan had ons via de nieuws-submit te melden:

Vijf Rotterdamse jongens, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, hebben bekend dat ze begin maart een 14-jarig meisje hebben verkracht. De verdachten werden afgelopen maandag aangehouden en zullen morgen worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Het meisje werd op 3 maart door een vage bekende een woning in Rotterdam binnengelokt. Daar werd zij door de jongen verkracht. Vier andere jongens, die later in de woning arriveerden, verkrachtten het meisje opnieuw. Uiteindelijk is het slachtoffer ontsnapt, maar heeft zij pas later aangifte durven te doen.

De politie van Rotterdam is terughoudend met de verstrekking van informatie in deze zaak. "In zedenzaken zijn wij uiterst zorgvuldig en summier met onze informatie. De informatie die wij nu vrijgeven is al aanzienlijk", aldus een woordvoerder van de politie. Er is niet bekendgemaakt op wat voor manier de jongens met elkaar in relatie staan. Ook over de manier waarop het meisje de woning is binnengelokt, wil de politie vooralsnog niets kwijt.