"Ook dat nog" stopt

Consumentenprogramma "Ook dat Nog" van de KRO zal geen vervolg krijgen na de zomer. Afgelopen zondag heeft Ook dat nog -bestaande uit het vaste panel Karin Bloemen, Sjaak Bral, Hans Breetveld en John Jones onder leiding van Jeanne Kooijmans zijn laatste uitzending gehad. Het programma is ongeveer 15 jaar lang op TV geweest.

Afgelopen jaren trok het programma steeds minder kijkers. Dit ondanks het nieuwe panel en alle aanpassingen die de laatste jaren binnen de formule zijn doorgevoerd, kon de 'glorietijd' van begin jaren 90 niet geëvenaard worden. Het programma verwierf toen grote bekendheid met mensen als Syvlia Millecam en Aad van de Heuvel.

De kijkdichtheid was ongeëvenaard in die eerste seizoenen, en liep van 9 procent in de eerste aflevering naar een gemiddelde van 23 procent (ruim 3 miljoen kijkers). Met een uitschieter van 31.4 procent (17 februari 1991; marktaandeel 64%) keek een voor deze tijd ongekend groot aantal mensen naar het programma.
De laatste reeks, in maart/april van dit jaar, trok gemiddeld 6 procent kijkdichtheid, zo'n 870.000 kijkers.

Het programma won in 1990 de Televizierring. De KRO overweegt om, op termijn, een andere consumentenrubriek te ontwikkelen.