Warner Music zet o.a. Krezip en Ilse de Lange op straat

Warner Music heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nederlandse A&R vestiging opgeheven wordt. De consequentie daarvan is dat Nederlandse bands als Krezip, Wyatt, Postmen en de zangeres Ilse de Lange zonder platenlabel zitten. Daarnaast ontslaat Warner 20% van het personeel.

Een reorganisatie bij het wereldwijde Warner Music-concern is aanleiding voor het opheffen van de Nederlandse dochter. In totaal moet 200 miljoen dollar bezuinigd worden. De eigen artiesten zijn de afgelopen weken op de hoogte gesteld van de reorganisatie en de mogelijke gevolgen. Vandaag werd duidelijk dat zij uit moeten zien naar een nieuw platencontract bij een andere maatschappij.

Volgens platenmaatschappij Warner is de dalende verkoop van cd's de oorzaak van de bezuinigingen. Het officiële statement van de platenmaatschappij luidde: ‘Met name de enorme piraterij, het op grote schaal branden en illegaal downloaden van cd’s en het gebrek aan adequate regelgeving hieromtrent liggen ten grondslag aan de malaise in de muziekindustrie’.