Christelijk Ede boos over Bloeiende Maagden

''Godslasterlijk en aanstootgevend'' dat vinden de christelijke fracties in Ede van een optreden van theaterduo 'de Bloeiende Maagden' dat volgende maand in het plaatselijke theater De Reehorst moet plaatsvinden. CDA, SGP en de ChristenUnie vinden het weerzinwekkend dat het theater een dergelijk optreden in de Gelderse gemeente toestaat.

''Het gaat de grenzen van betamelijkheid ver te buiten onder het mom van kunst'', meent ChristenUnie-raadslid Teka Baanstra-Griffioen. De partij heeft samen met SGP en CDA een brief geschreven naar de directeur van het theater ťn de wethouder van cultuur in Ede. ''In de brief hebben wij duidelijk gemaakt, dat met de programmering van dergelijk theaterstuk een grens overschreden is en dringen er op aan om bij de programmering in de toekomst terdege rekening te houden met een groot deel van de Edese bevolking''.

De Bloeiende Maagden geven mensen die naar hun voorstelling I.N.R.I. willen gaan overigens in de voorafkondiging een thuisblijfadvies voor als ze '' eens lekker een avondje willen ontspannen, willen blijven geloven waarin ze nu geloven en een ontmoeting met De Zoon niet voor mogelijk houden.'' Degenen die juist ''van deze aarde geknald willen worden en bevrijd willen worden uit de wereld van pijn, lijden en dood'', wordt juist aangeraden ''het risico'' te nemen. ''Wie wil leven in weergaloze extase ga met ons mee. Kom naar de Bloeiende Maagden en zij zullen u de hemel in sleuren''.


Persfoto I.N.R.I

De Bloeiende Maagden bestaan uit Minou Bosua en Ingrid Wender. I.N.R.I is reeds het zesde programma van dit cabaretduo. Hun vorige voorstelling 'Lege maag' werd door kunstkritici wel omschreven als een mengeling van porno, theater en cabaret.