'Feyenoordzanger' Cock v/d Palm overleden

Gisteravond is in zijn woonplaats de Rotterdamse volkszanger Cock van der Palm op 68-jarige leeftijd overleden. De zanger overleed thuis na een kort ziekbed van drie weken; hij leed aan een zeer agressieve vorm van kanker.

Van der Palm, een geboren en getogen Rotterdammer, startte zijn muzikale carrière bij swingsextet The Millers. Begin jaren 70 legde hij zich toe op het Nederlandstalige levenslied, hetgeen onder meer leidde tot een aantal Top 40 hits, waarvan 'Mira' in 1971 de grootste was. Landelijk had hij na de jaren zeventig lange tijd geen succes meer, maar in Rotterdam en omgeving bleef hij actief in de amusementswereld en was ook geruime tijd eigenaar van café Bruintje Beer aan de Noordsingel.

In de jaren 90 haalde Van der Palm ineens weer de hitparade toen hij zanger werd van Feyenoord liedjes. Zijn 'Feyenoord Feyenoord, wat gaan we doen vandaag' haalde in 1992 nog de 19e plaats. Hierna nam hij nog enkele Feyenoord-singles op die ook een succes werden. Vooral zijn 'Kom van dat gras af' uit 1996 viel op, waarin de toen net gebouwde Ajax arena met slechte grasmat op de hak werd genomen.

Van der Palm wordt komende dinsdag gecremeerd. Hij laat een vrouw, vier dochters en drie kleinkinderen na.