Panden redactie en eigenaar Quote beschoten

Edcetera en rezel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen vrijdagavond zijn negentien kogels afgevuurd op het kantoor van uitgever Quote Media aan het Singel in Amsterdam. In het raam zitten diverse kogelgaten. In de nacht van donderdag op vrijdag werd ook op het huis van Quote-eigenaar Maarten van den Biggelaar in Amsterdam geschoten. Hierbij kwam een kogel terecht in de kinderkamer in de woning van de uitgever.

De politie stelt een onderzoek in de naar de reden van deze voorvallen. Mogelijk houden ze verband met recente publicaties in het maandblad Quote over het Amsterdamse vastgoedwereld of de publicatie van de lijst van rijkste Nederlanders, Quote 500.

De hoofdredacteur van het zakenblad Quote, Jort Kelder, in een reactie: "Na de schietpartij ziet mijn redactieruimte er nu heel schrikbarend uit, we zijn erg onder de indruk." Hij spreekt van een laffe daad.

"Het is intimidatie en chantage, er zijn natuurlijk mensen die niet zo blij zijn met het blad, maar we gingen hier niet vanuit. We hebben nooit een dreigbrief ontvangen en weten niet wie hier achter zit".

Onderstaande mail is verzonden aan alle medewerkers van Quote Media:

"Bericht

Afgelopen vrijdag is de woning van Maarten geraakt door een kogel. Er is een kogel door het slaapkamerraam van Roemer in het plafond ingeslagen, vervolgens is dit weekend op ons kantoor geschoten. De ramen aan de voorzijde zijn duidelijk geraakt en ook in de plafonds van de Quote redactie is eea zichtbaar. Met betrekking tot de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is tasten wij en de politie volledig in het duister.

Wij interpreteren het als een duidelijk signaal en een laffe daad richting het bedrijf en het blad Quote, maar wie of wat hier achter steekt is vooralsnog onduidelijk. Naar aanleiding van deze voorvallen zal de politie een nader onderzoek instellen. Als directie zullen wij het uiterste doen om gevaren voor de medewerkers en het bedrijf zoveel als mogelijk te beperken cq. te voorkomen. Ten aanzien van eventuele veiligheidsmaatregelen die voortvloeien uit dit incident houden we jullie zoveel als mogelijk op de hoogte. Wij zullen later op de dag een persbericht laten uitgaan ter voorkoming van "wilde verhalen" in het circuit cq. de pers. Mocht iemand behoefte hebben aan een gesprek of bepaalde vragen hebben; wij zijn te vinden.

Met vriendelijke groeten, Maarten & Luc."



Later vandaag zal een persbericht worden uitgebracht.