Man maakt een ommetje van veertien uur

Een 92-jarige man uit Woudenberg is wel heel lang weggeweest om een frisse neus te gaan halen. De man verliet gisteravond zijn woning aan de Zeisterweg en werd vanochtend, veertien uur na zijn vertrek in goede gezondheid teruggevonden. Hij liep toen langs de Doornseweg.

Even voor acht uur gisteravond belden bezorgde familieleden de politie. De man was een uur eerder vertrokken om 'even een luchtje te gaan scheppen'. Men had hem nu echter nergens in de wijk kunnen vinden.

De politie nam de vermissing serieus en zette om kwart over negen een speurhond in. Tevens werd een helikopter ingezet die de open plekken in het bos afzocht, zonder resultaat echter. Rond middernacht zette de politie veertig agenten in die het bos rondom het huis van de man afzochten, maar al twee uur later werd de zoektocht al gestaakt.

Een agente die zondagochtend op weg naar huis was, vond de man uiteindelijk. Hij was op weg richting Maarn. De man was zich van geen kwaad bewust, al gaf hij toe iets te ver van huis te zijn gelopen. Inmiddels is hij weer bij zijn familie en maakt hij het goed.