Geld benefietconcert vuurwerkramp niet terecht

De opbrengst van een benefietconcert voor de vuurwerkramp in Enschede is na drie jaar nog altijd niet verdeeld onder slachtoffers en nabestaanden. Het gaat om een bedrag van 800.000 euro.

Aan het concert, dat een maand na de ramp plaats vond, namen topartiesten als Marco Borsato, Kane en Volumia deel. De organisatie wilde dat de opbrengst naar de EHBO en de vrijwilligers zou gaan. Ook zou een deel moeten worden bestemd aan het opknappen van de Mariakerk, vlakbij het rampgebied.

Een jaar later werd het definitieve opgehaalde bedrag bekend. Het concert had ruim 800.000 euro opgeleverd. Vervolgens begon de onduidelijkheid. "Niemand vertelde ons waar het geld naar toe moest," zegt organisator Buitink.

Uiteindelijk werd besloten om het geld over te maken aan de Stichting Vuurwerkramp Enschede. De stichting zegt echter 'weinig bemoeienis' te hebben met het geld. Het zou weer zijn doorgesluisd naar het Informatie -en Adviescentrum. Die instantie bestaat echter niet meer, de taken zijn overgenomen door de gemeente. Het geld zou dus nu op een rekening van de gemeente Enschede moeten staan. De gemeente was niet bereikbaar voor commentaar.

Ondertussen weet Buitink nog altijd niets. "Mojo Concerts, destijds betrokken bij het benefietconcert, en zelfs Marco Borsato willen weten wat er met het geld is gebeurd. Ik kan hen geen antwoord geven."