FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 augustus 2003

Soulshow terug op de radio

Jaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Soulshow komt terug op de radio. Presentator Ferry Maat gaat het programma presenteren op het nieuwe Veronica 103. Het programma zal iedere zaterdagavond van 18:00 tot 20:00 uur te horen zijn.

De Soulshow was een legendarisch programma. De Bond van doorstarters, de disco action top 20, fijne primeurs, Earth Wind and Fire, Quincy Jones, the 3 degrees, Stevie Wonder, Kashif, Chaka Khan, Michael Jackson, The Gap Band, Johnny Gill, Marvin Gaye, allemaal ingrediënten van het programma. Ferry Maat presenteerde het programma eerst op Radio Noordzee en daarna bij de TROS op Hilversum 3.

Ferry Maat zelf is erg blij dat het programma terug komt. "Er gaat geen week voorbij of ik wordt wel aan de Soulshow herinnerd. Het gekste dat me ooit is overkomen is dat ik benaderd werd door een fan wiens autoradio gestolen was. Het feit dat hij zij radio kwijt was vond hij nog niet zo erg, maar in de autoradio zat een cassette met opnamen van een oude Soulshow uitzending. Dit maakte voor hem de diefstal een echte ramp" aldus Maat.

Column: Avondje bioscoop of een film bezoeken?

Ik kom wel eens mensen tegen in de bioscoop die naar een film gaan waar ze oorspronkelijk niet de deur voor uit waren gegaan. Maar de andere film is bijvoorbeeld al uitverkocht en dan gaan ze maar naar een willekeurige andere film. Want ja, ze zijn er dan toch al. Als dat nou een film is die ze ook graag nog wilden gaan kijken kan ik er inkomen, maar naar een film gaan om maar een bioscoopje te hebben gedaan is voor mij erg vreemd.
Het vervelende is dat die mensen ook maar zomaar naar een willekeurige film zijn gegaan en de echte liefhebber van de betreffende b-keuze film wel eens tot last kunnen en vaak ook zullen zijn.

Automobilist drinkt zeven keer teveel

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 48-jarige man uit Rotterdam is zaterdagavond aangehouden omdat hij zeven keer zoveel op had als toegestaan is. Agenten zagen de man uit het café komen. Hij stapte in zijn auto waarna hij een geparkeerde auto raakte. Bij controle bleek hij 3,5 promille te blazen.

Na de test, op het politiebureau, mocht de man meteen zijn rijbewijs afgeven.

8000 mensen zien Robbie Williams via internet

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internetsite van Sky Radio lag bijna plat doordat er veel mensen live naar het concert van Robbie Williams in het Engelse Knebworth hebben gekeken. Ruim achtduizend mensen hebben via deze site gekeken en geluisterd. Met behulp van een wachtwoord, dat per sms kon worden opgevraagd, konden fans het liveconcert volgen.

Het was de eerste keer dat in Nederland op deze manier betaald toegang werd verschaft tot een site. De kosten van het wachtwoord via sms bedroegen 1,10 euro. Van de opbrengst is een kwart voor KPN Telecom en een kwart voor een tussenpartij. De rest gaat naar Sky, het management van de artiest en zijn platenmaatschappij.

Saxofonist ziet carrière bijna in rook opgaan

-ReDRuM- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saxofonist Phil Evans zag zijn carrière in rook opgaan toen twee overvallers zijn huis binnen drongen. Zij bonden het 20-jarige talent vast en hakten drie vingers af met een tomahawk. "Gelukkig raakten ze mijn wijsvinger niet helemaal", zegt Evans. Twee van de vingers zijn er door plastisch chirurgen weer aangezet, de pink was niet meer te redden.

Het is maar zeer de vraag of Evans zijn carrière nog voort kan zetten. Een instrumentenmaker die instrumenten aanpast voor gehandicapten heeft zijn hulp belangeloos aangeboden.

Grapje kost studenten 450 euro

MasterFokker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grapje heeft vier studenten uit Duitsland flink wat geld gekost. De jongeren hebben gisteravond een ontvoering in scène gezet.

De politie ontving een melding dat op het Wilhelminaplein in Roermond een jongen met geweld een auto werd ingesleurd. De auto had geen kenteken en de politie zette met vier auto's de achtervolging in. De auto scheurde door het centrum en reed diverse malen tegen het verkeer in. Pas in Herten wist de politie de auto tot stilstand te brengen.

Toen bleek dat het om een grap ging, kreeg het viertal een boete van 450 euro.

[Update] Ralf bestraft voor startongeval

Ralf Schumacher wordt door de stewards van de race verantwoordelijk gehouden voor het ongeval in de eerste bocht. Als straf wordt hij 10 plaatsen op de grid teruggezet bij de Grand Prix op de Hungaroring, over 3 weken.

De Duitser wordt verantwoordelijk gehouden voor het veroorzaken van een vermijdelijk ongeluk. Door het ongeval waren Kimi Räikkönen en Rubens Barrichello uitgeschakeld, evenals Ralf Schumacher zelf. Ralph Firman en Heinz-Harald Frentzen wisten de chaos niet te ontwijken en vielen ook uit.

De FIA heeft een verklaring uitgegeven. "Na de uitleg van iedere coureur gehoord te hebben en het bekijken van de verschilldende camerabeelden hebben de stewards geconstateerd dat Ralf Schumacher naar links begon te bewegen om een betere lijn naar de eerste bocht te krijgen."

"Ralf Schumacher heeft toegegeven dat hij niet op de posities van andere wagens lette tijdens die beweging."

"De stewards van de meeting leggen Ralf Schumacher een terugval van 10 grid-plaatsen op bij zijn eerstvolgende race."

Dit komt er dus op neer dat als Ralf bij de volgende race als derde kwalificeert hij toch pas op plaats 13 op de grid komt te staan.

Update: Williams heeft aangekondigd dat ze beroep gaan aantekenen tegen de uitspraak.

Grootste Europese jackpot ooit weer niet gevallen

Wubinator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De spanning in Italië stijgt nog verder. Al 41 trekkingen lang was de jackpot van een loterij er niet uit gegaan, en zodoende was deze al gegroeid naar 55,5 miljoen euro. De hoogste jackpot ooit in Europa.

Ook gisterenavond ging de jackpot er, ondanks een enorme stijging van het aantal gokkers, niet uit. Geen enkele gokker had de zes goede getallen. Bij de volgende trekking valt er nu 58 miljoen euro te winnen, opnieuw een recordbedrag in Europa. Een jaar geleden was er een hoofdprijs van 41 miljoen euro.

'Jezus in de discotheek' in Urk

Grad, dristie, wouterwouter2 en George1985 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In discotheek Havana Club in Urk werd vanochtend een kerkdienst gehouden. Op de dansvloer waar jongeren normaal staan te dansen op keiharde muziek, werd nu gepredikt. Met deze dienst hoopte men meer jongeren te interesseren voor Jezus. Naast de ruim honderd nieuwsgierige jongeren, gingen ook vaste kerkgangers naar de discotheek toe.

Evangelische gemeenschap De Schuilplaats, die de dienst georganiseerd had, was tevreden over de opkomst. Of er nog eens zo'n dienst zal komen, is nog niet duidelijk. "Het is al bijzonder dat het kan, hoewel ook veel mensen het raar vinden," aldus C. Lengheek, één van de organisatoren. Vanochtend was echter het motto dat je ook in een discotheek tot God kunt komen.

De dienst duurde anderhalf uur, en werd gevuld door spreker Jan Pieter Overduyn, muzikale optredens en natuurlijk het gebed. Jongeren zaten in de donkere discotheek aan de bar of op de tientallen stoeltjes die waren neergezet. Voor de gelegenheid gingen de discolampen een keer niet aan, maar de Bacardi-bordjes aan de grote pilaren bleven hangen.

"Je hebt die jongen van Idols. En voetballers of Batman, maar Jezus is meer," zong Ronald Baarda tijdens de dienst. Spreker Overduyn voegde daar later nog aan toe: "Zelfs in de disco is Jezus." Christiaan Post, een 20-jarige jongen uit Urk, had de kerkdienst op dat moment al voor gezien gehouden. Buiten op zijn scooter vertelde hij waarom. "Het is niet echt eerbiedig, zo'n dienst in een disco. En ze keken ook nog raar op toen ik een sjekkie rookte. Dat doe ik hier normaal toch ook. Gisteravond zelfs nog."

Post, een vaste kerkganger, denkt niet dat deze dienst veel ongelovige jongeren over zal halen. "Waarom ik dan nu al wegga? Ik ben een beetje moe van gisteravond. Mijn vrienden liggen ook allemaal nog in bed."

Treinvertraging door autopech brugwachter

Grad en Wubinator hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend hebben treinreizigers tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn een vertraging opgelopen van meer dan een uur. Dit kwam doordat een brugwachter autopech had.

Een spoorbrug, waarover de trein moest rijden, staat 's nachts altijd open, en moet door de brugwachter worden gesloten. De brugwachter stond echter met pech langs de weg te wachten op de wegenwacht en kon de brug zodoende niet op tijd sluiten.

Uitslag GP Duitsland

Napjaap wist ons vandaag het volgende te melden:

Het heeft even geduurd, maar hier is dan toch de uitslag van de Grand Prix op Hockenheim. Een ongeluk in de eerste bocht zorgde ervoor dat een kwart van de coureurs meteen uitviel.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Juan Pablo MontoyaBMW Williams F11.28.48.769
2David CoulthardMcLaren Mercedes+1.05.459
3Jarno TrulliRenault F1+1.09.060
4Fernando AlonsoRenault F1+1.09.344
5Olivier PanisToyota Racing+1 Ronde
6Cristiano da MattaToyota Racing+1 Ronde
7Michael SchumacherScuderia Ferrari+1 Ronde
8Jenson ButtonBAR Honda+1 Ronde
9Jacques VilleneuveBAR Honda+2 Rondes
10Nick HeidfeldSauber Petronas+2 Rondes
11Mark WebberJaguar Racing+3 Rondes
12Nicolas KiesaMinardi F1+5 Rondes
13Giancarlo FisichellaJordan Ford+6 RondesMotor
-Jos VerstappenMinardi F1Versnellingsbak
-Justin WilsonJaguar RacingVersnellingsbak
-Ralf SchumacherBMW Williams F1Startongeval
-Heinz-Harald FrentzenSauber PetronasStartongeval
-Rubens BarrichelloScuderia FerrariStartongeval
-Kimi RäikkönenMcLaren MercedesStartongeval
-Ralph FirmanJordan FordStartongeval

Gezin ternauwernood gered van verdrinking

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door twee oplettende voorbijgangers zijn afgelopen vrijdagavond een echtpaar en hun kind uit Raamsdonkveer ternauwernood van een verdrinkingsdood gered.

Het echtpaar zag hun kind in het water van een zandput vallen. Ze aarzelden geen moment, en sprongen het kind achterna om te helpen deze eruit te halen. Hierbij kwamen zij echter zelf ook in problemen. Twee voorbijgangers zagen dit alles gebeuren en besloten direct te helpen. Ze redden de drie van een zekere verdrinkingsdood.

Moeder en kind kregen veel water binnen en werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Achteraf bleek dat geen van de drie gezinsleden kon zwemmen.

Vierde nederlaag Feyenoord

Feyenoord leed gister de vierde opeenvolgende nederlaag. In de Kuip werd het voor 35.000 toeschouwers 0-1 voor het Spaanse Celta de Vigo.

De vernieuwde Rotterdamse ploeg zoekt nog steeds naar samenhang. Met vier nieuwe basispelers werd aangetreden tegen een van de Spaanse Champions league deelnemers. De kleine nederlaag betekent overigens weinig. Eerder verloor Feyenoord echter al wel van 1. FC Nürnberg, Hannover 96 en Manchester City. Kortom een slechte reeks.

Celta de Vigo kwam al snel op voorsprong toen Patrick Paauwe zich verslikte in een pass van Milosevic. Edu was er namens de gasten als de kippen bij om het presentje in ontvangst te nemen. Edwin Zoetebier was kansloos op diens inzet.

Zonder Bosvelt in de ploeg was het nu Gill Swerts die op het middenveld speelde. Voorin niet de vertrokken Kalou en Van Hooijdonk, maar Dirk Kuijt en Danko Lazovic. Achterin was nieuweling Peter van den Berg hoofd van de defensie. Veel wijzigingen derhalve, die het Feyenoord moeilijk maakten de Spanjaarden te verontrusten. De kansen kwamen er echter toch, al werden ze gemist. Na de wissel van Alfred Schreuder voor Swerts in de tweede helft, werd Feyenoord wel duidelijk beter, maar een gelijkmaker kwam er desondanks niet.

Berging Tricolor gehinderd door toeristen

wouterwouter2 en Grad hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bergers van het Noorse vrachtschip Tricolor worden gehinderd door toeristen in speedbootjes die het vaarverbod negeren. Vandaag zijn de bergers begonnen met het optakelen van een deel van het wrak. Het schip zonk in december na een aanvaring in dichte mist met een containerschip.

Het losgezaagde compartiment, met onder meer de machinekamer en de schroefas, weegt 3000 ton en is 30 meter hoog en 35 meter breed. Twee enorme drijvende kranen takelen het wrakstuk op, waarna het naar Zeebrugge zal worden gesleept.

De hele klus is, als alles goed gaat,eind deze maand klaar. Het bergen van de Tricolor zal ongeveer 35 miljoen euro gaan kosten.

ETA kondigt meer bomaanslagen aan

De Baskische terreurorganisatie ETA heeft nieuwe aanslagen aangekondigd op economische en toeristische doelen in Spanje. Dit doet de separatistische beweging in de Baskische krant Gara.

In dezelfde verklaring eist de ETA de verantwoordelijkheid op voor acht bomaanslagen die tussen 14 juni en 22 juli werden gepleegd. Bij de aanslag van de 22ste, aan de Costa Blanca, raakte een Nederlander van 32 zwaargewond.

Sinds 1968 zijn er meer dan 840 mensen om het leven gekomen door aanslagen van de ETA. Dit jaar is de terreurcampagne heviger dan in voorgaande jaren, ondanks de arrestatie van ETA-kopstukken.

Geld benefietconcert vuurwerkramp niet terecht

De opbrengst van een benefietconcert voor de vuurwerkramp in Enschede is na drie jaar nog altijd niet verdeeld onder slachtoffers en nabestaanden. Het gaat om een bedrag van 800.000 euro.

Aan het concert, dat een maand na de ramp plaats vond, namen topartiesten als Marco Borsato, Kane en Volumia deel. De organisatie wilde dat de opbrengst naar de EHBO en de vrijwilligers zou gaan. Ook zou een deel moeten worden bestemd aan het opknappen van de Mariakerk, vlakbij het rampgebied.

Een jaar later werd het definitieve opgehaalde bedrag bekend. Het concert had ruim 800.000 euro opgeleverd. Vervolgens begon de onduidelijkheid. "Niemand vertelde ons waar het geld naar toe moest," zegt organisator Buitink.

Uiteindelijk werd besloten om het geld over te maken aan de Stichting Vuurwerkramp Enschede. De stichting zegt echter 'weinig bemoeienis' te hebben met het geld. Het zou weer zijn doorgesluisd naar het Informatie -en Adviescentrum. Die instantie bestaat echter niet meer, de taken zijn overgenomen door de gemeente. Het geld zou dus nu op een rekening van de gemeente Enschede moeten staan. De gemeente was niet bereikbaar voor commentaar.

Ondertussen weet Buitink nog altijd niets. "Mojo Concerts, destijds betrokken bij het benefietconcert, en zelfs Marco Borsato willen weten wat er met het geld is gebeurd. Ik kan hen geen antwoord geven."

Gay Parade trekt 300.000 bezoekers

De Gay-Pride in Amsterdam heeft gisteren ruim 300.000 bezoekers getrokken. De route langs de Prinsengracht en Amstel stond volgepakt met mensen. Ongeregeldheden deden zich niet voor, aldus een woordvoerster van de politie.

Veel bloot was er te zien

De organisatie had de mensen opgeroepen om veel bloot te laten zien. Dit is gedeeltelijk gelukt. Natuurlijk waren er weer veel blote bovenlijven en billen te zien op de tientallen boten, maar niet zo heel veel meer dan voorgaande jaren. Toch was het ook deze keer weer één groot feest, bloot of gewoon met kleren aan. Het jaarlijkse homofeest trok in totaal zeker 300.000 bezoekers.

Veel bloot was er te zien, ook hier.

De organisatie zag haar oproep tot meer bloot uiteindelijk toch nog benadrukt. Bij de prijsuitreiking won de boot van sauna Thermos de prijs in de categorie voor beste grote boot. Volgens de jury voldeed deze boot met het gewaagde bloot helemaal aan de oproep van de organisatie.

De boot met een jongen voorop die zijn geslachtsdeel slechts met roze lap omkleedde, voer vooraan in de botenparade (zie foto hieronder).


(foto: Nikky)

Zwarte predikant betaalt blanken voor kerkbezoek

Een zwarte predikant in het Amerikaanse Louisiana heeft een bijzondere manier bedacht, om meer blanke kerkgangers naar zijn diensten lokken. Hij wil ze betalen voor hun aanwezigheid. Op die manier hoopt hij meer kleur te brengen in zijn geheel uit zwarte geloofsgenoten bestaande kerkgemeenschap.

Blanke kerkgangers die in de maand augustus een dienst bijwonen in de Greenwood Acres Full Gospel Baptist Church in Shreveport krijgen op zondagen vijf, en op donderdagen tien dollar per uur als ze de diensten bijwonen. Predikant Caldwell verklaarde donderdag dat het ledenbestand van de kerk vanaf de oprichting in 1958 vrijwel alleen maar uit zwarte geloofsgenoten bestond. Hij gelooft niet dat Jezus het zo zou hebben gewild.

De belangstelling is enorm: zo heeft de kerk ruim honderd telefoontjes gehad van blanken die op het aanbod willen ingaan. Naar de motieven om zich voor de dienst te laten betalen, wordt niet gevraagd. "Jezus zei dat we naar mensen moeten vissen", aldus de predikant. "Ik gebruik het geld gewoon als aas om mee te vissen."

Caldwell, die de actie uit eigen zak betaalt, sluit niet uit dat hij in de toekomst ook geld zal bieden voor Aziaten en mensen uit Latijns-Amerika in ruil voor hun kerkbezoek.

Afghaanse Burqa Band scoort hit

Een Afghaans rocktrio genaamd de Burqa Band, heeft op dit moment een bescheiden zomerhit in Duitsland. De band bestaat uit drie Afghaanse vrouwen die gekleed gaan in blauwe exemplaren van het allesbedekkende gewaad. Ze zingen in 'Burqa bluuueee' ironisch over de onderdrukking van Afghaanse vrouwen tijdens het Taliban-regime.

De band begon in de Afghaanse hoofdstad Kabul op initiatief van drie Duitse muziekproducers als een grap. De vrouwen zijn in de bijbehorende videoclip onherkenbaar door de burqa, maar óók hun namen blijven onbekend omdat de Afghaanse samenleving volgens de Duitsers nog niet rijp is voor 'westerse' muziek. Zo drongen onlangs fundamentalistische mannen een feest binnen en schoten op de band die daar speelde. Twee bandleden werden gedood.

In de hit die de Burqa Band nu heeft zingen de gesluierde vrouwen in het Engels 'Je geeft me al je liefde, je geeft me al je kussen, en dan raak je mijn burqa aan en weet niet wie er in zit'. De vrouwen bespelen ook de instrumenten: drums, elektrische gitaar en bas.

De Burqa Band drumster

Dance Valley goed verlopen

De negende editie van Dance Valley is gisteren goed verlopen, zo meldt het Noord-Hollandsdagblad. Met ruim 160 optredens verdeeld over 16 binnen- en buitenpodia konden 40.000 bezoekers de dancestijl van hun keuze uitzoeken.

Op de grote openluchtpodia stonden de twee meest populaire stromingen binnen de dance geprogrammeerd: trance en hardstyle. Grote publiekstrekkers in de twee genres als Tiësto en dj Dana kwamen daar prima tot hun recht. Verder was er plaats ingeruimd voor kleinere stromingen als electro en drum en bass en was er zelfs experimentele muziek te beluisteren.

Negatief is volgens danceliefhebbers de immer stijgende toegangsprijs en de erg hoge consumptieprijzen. Een kaartje kostte dit jaar 67,50 euro, wat tot veel geklaag op dance-websites leidde. De prijs voor een klein formaat flesje bier bedroeg maar liefst 4 euro, het toilet 2 euro voor vier keer.

Dance Valley was dit jaar dan ook pas op het laatste moment uitverkocht. Organisator Brian Bout, directeur van UDC, wijt dat echter aan de slechte economie. Hij is optimistisch over de toekomst. Hij durft sinds dit jaar weer te denken aan groei. Volgend jaar, bij het 10-jarige bestaan van het festival, wil hij het aantal bezoekers en het aantal dagen uitbreiden.

Ook de organisatie, hulpdiensten en andere betrokkenen zijn erg tevreden over het verloop van Dance Valley. Gedurende de hele dag zijn er slechts vier mensen met (gering) letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een had hartklachten, een ander een ribfractuur, een problemen door het gebruik van GHB en de vierde een wespensteek in zijn keel.

De politie verrichtte een klein aantal arrestaties, waaronder 16 keer wegens overtreding van de Opiumwet. De andere betroffen lichte vergrijpen als fietsendiefstal en het via verkeerde wegen naar het terrein komen.
-

Op de site van Dance Valley is een groot aantal foto's te bekijken.

Pakistan: veel doden bij zware explosie

In Noord-Pakistan zijn vandaag 45 doden gevallen toen in een dorp een explosievenvoorraad ontplofte. Zeker 150 mensen raakten gewond. Onder de doden zijn veel vrouwen en kinderen.

De doden vielen toen een houten huisje in brand vloog. Zo'n 200 buurtbewoners snelden toe en probeerden de brand te blussen toen een enorme explosie plaatsvond.

Volgens de Pakistaanse overheid lagen er in een ruimte van het huis explosieven opgeslagen, die bestemd waren voor gebruik bij de aanleg van een weg.

Villeneuve denkt in F1 te kunnen blijven

petje16 wist ons vandaag het volgende te melden:

Hoewel Jacques Villeneuve niet veel opties heeft voor volgend jaar denkt hij toch te kunnen blijven racen in de Formule 1.

De Canadees had een paar jaar geleden al gedreigd over te stappen naar Renault als de BAR-bolides niet zouden verbeteren. Renault-Teambaas Flavio Briatore zit niet op Villeneuve te wachten. "Ik wil Villeneuve niet eens als hij gratis voor ons zou willen rijden", verwoordde Briatore zijn mening in een Zwitserse krant. "Ik heb goede coureurs, die hard werken en respect tonen. Ik wil geen stercoureur die geen respect voor anderen toont. En bovendien is hij niet snel", was het verdere commentaar van Briatore op Villeneuve. "We bereiden ons voor op een toekomst met de sterren van de toekomst."

Ook lijkt het niet waarschijnlijk dat Villeneuve in 2004 nog bij BAR aan het werk kan. Teambaas Dave Richard heeft vorig jaar al aangegeven dat hij de Canadees het liefst al voor dit jaar zag vertrekken. Veel opties blijven er dus niet over voor de 32-jarige Canadees. De meeste topteams hebben hun stoeltjes al vergeven. Villeneuve wil graag naar Ferrari, maar het lijkt heel onwaarschijnlijk dat hij naast Michael Schumacher kan komen te rijden. De Duitser heeft inmiddels bijgetekend.

Vooralsnog blijft Villeneuve onbezorgd. "Ik merk dat er enkele teams interesse hebben", meldt hij in een Brits Formule 1-blad. "Ik merk dat zij respect hebben en dat geeft me een goed gevoel." De oud-wereldkampioen ziet zijn salariswensen niet als een probleem. "Het is dom om te zeggen dat ik te duur ben. Het enige wat ik wil is doorgaan in Formule 1, maar ik ga ook niet bedelen."

De wereldkampioen van 1997 sluit uit dat hij weer in de Indycars gaat rijden. "Ik zou nog wel eens op Le Mans kunnen racen, maar ik zou me nooit voor honderd procent kunnen inzetten voor iets anders dan Formule 1. Als je eenmaal in de F1 hebt gewonnen, geeft niets je nog datzelfde gevoel." De laatste overwinning van Villeneuve was op 28 september 1997 op de Nurburgring. Zowel in 1998 en 2001 wist hij nog 2 keer op het podium te finishen.

Fin wint wereldkampioenschap sauna-zitten

Wubinator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wereldkampioenschap 'sauna-zitten', dat gisteren plaatsvond in het Zuid-Finse Heinola, is gewonnen door Timo Kaukonen. De Fin bleef 16 minuten en 15 seconden in een 110 graden hete sauna zitten.

Na afloop vierde Kaukonen zijn overwinning met een paar biertjes. Die dronk hij op in de sauna, maar dan wel bij de normale temperatuur van ongeveer tachtig graden.

Pleidooi voor nationaal politiekorps

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In NOVA pleitte gisteren de commissaris van de koningin van de provincie Utrecht, mr. Boele Staal (D66), voor een nationale politie. Hij meent dat een nationaal politiekorps veel beter in staat is om een goede politiezorg te verzekeren dan de huidige 25 regiokorpsen, aangevuld met het Korps Landelijke Politie, dat kunnen.

Het is geen populair onderwerp bij andere machtshebbers, want het betekent namelijk dat veel burgemeesters en lokale politici hun greep op de politie zouden verliezen. Met een nationale politie zou er een machtig centraal aangestuurd politie-apparaat ontstaan. Daarvoor zijn velen beducht.

Volgens Boele Staal zou het landelijke korps geleid moeten worden door een bestuur dat rechtstreeks aan de minister van Binnenlandse Zaken rapporteert. Door de reorganisatie kunnen meer agenten worden ingezet om boeven te vangen, aldus de commissaris van de koningin. Volgens hem worden er nu veel te veel agenten ingezet voor administratief werk en logistieke zaken. Met een nationaal politiekorps zouden er veel meer agenten vrij komen om de misdaad te bestrijden.

Nederland weigerde Antillen legerbijstand

De Nederlandse Antillen hebben in maart tevergeefs gevraagd om militaire steun van het Nederlandse leger voor de aanpak van de zware criminaliteit op de eilanden. Minister van Justitie Norberto Ribeiro vroeg zijn Nederlandse ambtsgenoot Piet Hein Donner (CDA) om legerbijstand voor de politie.

Het was de bedoeling om mariniers in te zetten bij het uitkammen van bepaalde wijken. Daarbij zou van huis tot huis worden gezocht naar drugs en wapens.

Donner zou na overleg, met VVD-minister Henk Kamp van Defensie en LPF-staatssecretaris Rob Hessing van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, aan Ribeiro hebben laten weten er niet voor te voelen Nederlands marinepersoneel zichtbaar in te zetten. Het verzoek is volgens een woordvoerster van Binnenlandse Zaken in eerste instantie afgewezen omdat de vraag rees of de inzet van mariniers wel de juiste aanpak was.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.