"Epson licht klanten op"

ToBe herschreef dit bericht en stopte het in de newssubmit, waarvoor dank.

Men kan beter geen Epson printer kopen, aldus de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond worden er door Epson slinkse trucs gebruikt om de mensen extra geld kwijt te laten zijn.

Door middel van chips die Epson in zijn printcartridges heeft gebouwd, wordt de toevoer van de inkt na een bepaald aantal prints gestopt. Dit terwijl het nog mogelijk is om 10 tot zelfs 100 prints te maken. Door het gebruik van de chips is de omzet van nieuwe printcartridges vele malen hoger. Epson is het enige bedrijf wat van deze chips gebruik maakt en de Consumentenbond heeft van Epson geŽist dat ze de chips uit de printcartridges verwijderen.

Het is, zonder hulpmiddelen, niet mogelijk om de resterende inkt te gebruiken. De enige manier om de cartridge echt leeg te maken is door het gebruik van een zogenaamde "reflasher". Hiermee kan gezorgd worden dat de blokkade ongedaan wordt gemaakt. Het enige nadeel hiervan is, is dat een reflasher ongeveer 30 euro kost.

Niet alleen Epson maakt zich aan schuldig aan geldklopperij, ook andere fabrikanten halen trucs uit om de consument er op achter uit te laten gaan. Een van de trucs is dat printers in veel gevallen veel te vroeg waarschuwen dat de inkt in de cartridge leeg begint te raken. Soms gaat het zelfs zo ver dat nog het dubbele aantal printjes kan worden gemaakt.