Orange waarschijnlijk opgeslokt door T-Mobile

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse tak van de mobiele telefoonbedrijven T-Mobile en Orange zitten dicht tegen een fusie aan. Orange is namelijk toegetreden tot de internationale mobiele alliantie van T-Mobile.

Het Financiële Dagblad wist vandaag te melden dat Orange Nederland in 2005 een marktaandeel van 20 procent moet hebben, anders maakt het moederbedrijf een einde aan het zelfstandig bestaan van de Hollandse tak. Nu heeft Orange nog maar veertien procent marktaandeel qua klanten, waarmee het de vijfde en kleinste aanbieder van Nederland is.

Indien Orange de zelfstandigheid moet opgeven op de Nederlandse markt, dan is de kans groot dat T-Mobile het bedrijf koopt of dat er een fusie komt met T-Mobile Nederland. Niet enkel opereren de bedrijven nu samen in een alliantie, maar Orange en T-Mobile hebben (toevallig) al anderhalf jaar een samenwerking voor de aanleg van een UMTS-net in Nederland, met het bedrijf Rann.

KPN en Vodafone zullen waarschijnlijk Orange niet kopen vanwege hun bestaande grote marktaandeel, terwijl het recent verzelfstandigde Telfort naar verwachting een niche-speler wil blijven of zelf weer op de markt komt.