Pannenkoeken getest

In het Algemeen Dagblad van vandaag is een test gepubliceerd van pannenkoeken en de restaurants die ze verkopen. Hiermee zet het Algemeen Dagblad de 'test trend' van de krant voort. Zo verschijnt er bijvoorbeeld jaarlijks ook een oliebollen test.

De test die door het Centrum voor Smaakonderzoek werd uitgevoerd leverde opmerkelijke resultaten op. De vijf duurste pannenkoeken kregen gemiddelde en slechte cijfers, terwijl juist de goedkope gemiddeld een 7.5 voor smaak kregen. De test werd uitgevoerd door een panel dat naturel-, appel-, en spekpannenkoeken op 34 verschillende adressen in heel Nederland proefden.

De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants in Woerden waarschuwde haar leden voor de resultaten van de test. "Ervaringen met eerdere tests in onze branche wijzen uit dat niet reageren vaak het beste is. Na een paar dagen is het nieuws er wel af en zijn de meeste mensen wel vergeten dat er een test is geweest."

Zeven van de 34 geteste locaties kregen een acht of hoger, ruim de helft kreeg lager dan een 5.5. De lekkerste waren die van Het Leersums Laarsje in Leersum. Het panel gaf er een tien voor. "Zaak is kleurrijk ingericht. Leuk voor kinderen en ouders kunnen smullen van redelijk geprijsde toppannenkoeken.""De allerlekkerste pannenkoeken. Groot, niet te dik, beetje knapperig. Hier werkt een vakman.", aldus het panel.