Oud Big-Brother 3 deelnemer ontkent deels

Oud Big-Brother 3 bewoner Gert-Jan die in de cel zit heeft bij justitie gisteren, tijdens de voorgeleiding bij de officier van justitie, een eerder gedane bekentenis deels ingetrokken. Bij de politie had Gert-Jan in eerste instantie bekend dat hij de 17-jarige Denise Jaspers uit Amsterdam had gedrogeerd met de partydrug GHB.

Volgens Gert-Jan's advocaat, mr. Spong, heeft Gert-Jan GHB in zijn eigen glas gedaan en die cocktail aan Denise aangeboden. Het meisje was er volgens Spong zich er in ieder geval zeer goed van bewust dat er GHB in Gert-Jan zijn huis aanwezig was. Ze heeft er volgens hem zelfs grapjes over gemaakt.

De vader van Denise zegt vandaag in de Telegraaf dat de toestand van zijn dochter, nadat hij haar in bedwelmde toestand uit het ziekenhuis had opgehaald, dermate ernstig was dat hij haar ieder uur wakker moest maken. Dit omdat zij volgens hem het risico zou lopen haar tong in te slikken.

GHB staat erom bekend dat het mensen willoos kan maken. De drug wordt daarom ook wel rape-drug genoemd.

Vandaag wordt beslist of Gert-Jan, voor wie Patty Brard en ex-BB-bewoonster Kelly gisteren bijna hun hand in het vuur staken, nog langer in voorarrest moet blijven.

Als het aan de vader van Denise ligt blijft hij daar in ieder geval nog lang zitten en voor Patty Brard heeft hij geen goed woord over:''Ja, die lieve Gert-Jan, die volgens Patty Brard nooit zoiets zou doen. Het is zo'n fijne jongen, zo'n goedzak. Nou vergeet het maar. Heel Nederland zal weten wat hij gedaan heeft''. Ook over het feit dat Brard gisteren in de krant liet optekenen dat Denise helemaal niet zo laat op straat had mogen zijn maakt vader Jaspers zich kwaad: ''Klinkklare onzin dat mijn dochter, die volgende week achttien wordt en een fulltime baan heeft, niet om zes uur 's morgens door de stad zou mogen lopen. Ik ben van mening dat iedereen, vierentwintig uur per dag, veilig over straat zou moeten kunnen. Nee, zo'n beest als Gert-Jan, die moet binnen blijven. Hij heeft mijn dochter bewust iets aangedaan en dat neem ik hem op zijn zachtst gezegd zeer kwalijk. En ja, we willen schadevergoeding. Als ik hem financieel uit kan kleden, zal ik het zeker niet laten. Patty heeft zich ernstig vergist in deze jongen. Net als mijn dochter.''