Man stopt hondje in magnetron uit afgunst

Een 41-jarige man uit Springfield, Illinois, VS, heeft de puppy van zijn vriendin in de magnetron gestopt en het hondje levend gekookt.

Autoriteiten zeggen dat Everette S. Howze het hondje vermoord heeft omdat hij jaloers was dat zijn vriendin het hondje wel aandacht gaf en hem niet.

Tijdens het verhoor door Procureur J.W. Pierceall aan de Sangamon County Circuit Rechtbank vertelde Springfield politie officier Ron Williams wat hij gezien had in het huis aan de Poplar Avenue. Hij zei dat hij overblijfselen van het hondje aantrof in een kussensloop op de veranda. Tevens trof hij bewijsmateriaal aan in en bij de magnetron.

Howze werd zwaar onder invloed aangetroffen en werd gearresteerd. Hij zit nu achter tralies. Howze echter ontkent dat hij ook maar ooit iets misdaan heeft bij dieren.

Niemand echter heeft Howze het hondje in de magnetron zien doen, daarom is de borg van $10.000 naar $5.000 verlaagd. Howze moet 10 procent van de borg, $500, betalen om vrijgelaten te worden uit de gevangenis.