Jongeman spoorloos na warrig ''Ajax'' verhaal

De 23-jarige Jacob Burger uit Heiloo is al bijna 100 dagen spoorloos verdwenen. Op 19 april vertrok hij overstuur in zijn auto met als bagage alleen een jas en een pin-pas. Sinds die tijd is niets meer van hem vernomen.

Jacob, die bij zijn moeder in Heiloo woonde, en werkte bij GP Groot in Alkmaar, kwam op 19 april overstuur thuis met een warrig verhaal over bedreigingen door een groepje Ajax-supporters waarmee hij eerder, in Amsterdam, een aanvaring had gehad over de moord op Carlo Picornie. Hij zou onheuse dingen over Picornie gezegd hebben.

Duinen bij Bakkum

Zijn moeder die naar haar werk moest zei dat hij maar naar bed moest gaan om uit te rusten en dat ze het er later over zouden hebben. Maar toen zij thuis kwam bleek Jacob verdwenen. Zijn auto werd enkele dagen na zijn verdwijning teruggevonden op het parkeerterrein in duinen van camping Bakkum.

Diverse zoekacties in en rond het duingebied in de buurt van de camping hebben niets opgeleverd. Ook in de auto zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf. De politie heeft de zaak onderzocht maar kon ook geen aanwijzingen vinden in Amsterdam bij Ajax-supporters. Merkwaardig is dat er sinds Jacob zijn verdwijning géén cent van zijn rekening is verdwenen.

Zaak ligt stil

De familie blijft ervan uitgaan dat Jacob nog leeft. ,,Tot een maand terug kregen we af en toe nog tips van mensen die denken hem gezien te hebben, maar heeft allemaal tot niks geleid. De politie kan ook niets meer voor ons doen.''

Bij de politie ligt de zaak 'Burger' stil. Volgens justitie kan er geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld worden zolang er nog geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit. Ook het feit dat het gaat om een meerderjarig persoon weerhoudt de politie van verdere actie. Dat er geen geld is opgenomen van zijn rekening doet daar verder niets aan af.


Signalement bij Vermist