Voetbal: Leeds slaat bod op Ferdinand af

Afgelopen vrijdag heeft Leeds United een tweede bod van Manchester United op Rio Ferdinand afgewezen.
Diverse Britse bronnen melden dat het zou gaan om een transferbedrag van 45 miljoen euro, een nieuw record in het Engelse voetbal. Naar verluidt wil de Premier League club waar Ferdinand nu onder contract staat zelfs 54 miljoen euro vangen voor de verdediger.

Er wordt tussen Leeds en Manchester al geruime tijd onderhandeld over de overgang van Ferdinand. De gesprekken over de transfer verlopen niet echt soepeltjes. De voorzitter van Leeds, Peter Ridsdale, noemde het eerste serieuze bod van Manchester United van 31 miljoen euro ,,bespottelijk''.

Ook over het tweede bod was Ridsdale duidelijk: ,,We hebben nog steeds geen bod gekregen dat wij acceptabel vinden.'' Hij verwacht dat Ferdinand zaterdag met Leeds vertrekt naar het verre oosten en Australië voor een oefentrip.

Ferdinand zelf heeft te kennen gegeven dat hij graag weg wil bij Leeds. Het liefst wil de verdediger naar Old Trafford. ,,Ik voel dat ik Champions League moet spelen om beter te worden.'' Overigens kan hij bij Manchester ook aardig verdienen, 108.000 euro per week.