FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 juli 2002

New Yorkers kiezen nieuw WTC

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duizenden New Yorkers hebben vandaag in Manhattan een keuze gemaakt tussen zes verschillende plannen om het WTC te herbouwen, die 11 september vorig jaar door de terroristische aanvallen waren vernietigd.

In elk plan is er ruimte voor een gedenkplaats voor de 2823 doden die vorig jaar op 11 september vielen. De verschillende plannen bevatten vier tot zes torens, variërend van 32 tot 85 verdiepingen. De nieuwe gebouwen moeten rond 2006 gebouwd zijn.

Concept 1 | Concept 2 | Concept 3 | Concept 4 | Concept 5 | Concept 6

Familie Fortuyn: ''Het is mooi geweest''

''De gordijnen gaan dicht, de lichten gaan uit. De show is over.'' Met die woorden sloot Marten Fortuyn de herbegrafenis van zijn overleden broer af. Hij hoopt dat de familie nu eindelijk rust krijgt om het verlies van Pim te kunnen verwerken.

Op de plaatselijke begraafplaats van het kleine dorpje Provesano in Noord-Italië heeft Pim Fortuyn nu zijn laatste rustplaats gevonden. Een grote hijskraan tilde het zware marmeren deksel op de graftombe, terwijl enkele honderden Nederlandse en Italiaanse belangstellenden, journalisten, én een camerateam van SBS6 toekeken.

Pim Fortuyn zijn laatste rustplaats

Marten Fortuyn zei ook te hopen dat de rust in Provesano na de begrafenis snel terugkeert. Over Pim zei hij ''Ik denk dat je een week na de moord op een wolkje naar beneden moet hebben gekeken en hebben gedacht: wat heb ik aangericht. Ik hoop dat je nu naar beneden kijkt en dat je tevreden kan zijn. Pim, het ga je goed.'' Marten Fortuyn ging ook in op de beeldvorming over zijn broer. ,,Er is in het verleden een verkeerd beeld van je geschetst. Maar je vrienden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dat beeld te corrigeren. Ik denk dat er nu een beeld van je is ontstaan dat aan de waarheid. Maar we moeten vooral niet doorslaan in heldendom en mythe-vorming.''

Harry Mens

Voor de camera van SBS6 haalde hij ook nog even uit naar alle zogenaamde vrienden van Pim. Op een vraag waarom er maar 38 mensen waren uitgenodigd zei hij: ''Je moet een keus maken, maar Pim had tijdens zijn leven wel veel kennissen, maar weinig vrienden. Na zijn dood leek het ineens wel of Pim 1.000 vrienden had. Neem nu zo een Harry Mens, die beweert een lijntje met Pim te hebben; hou toch alsjeblieft op''. Volgens Pims broer Simon was Pim de spreekbuis van de man in de straat. ''Ik hoop dat er een of meer leiders opstaan die verder gaan om de door Pim voorgestane veranderingen tot stand te brengen''.

Kleuter sterft in Mexico na levend te zijn begraven

In Mexico is een 6-jarig jongetje overleden na levend te zijn begraven door zijn broertje (8) en neefje (10). De drie waren met elkaar aan het spelen dat zij dood waren. De twee jongens verklaarde aan de politie dat zij wilde zien hoe lang hun speelgenootje het zou volhouden.

Zij begroeven hem op een verlaten terrein vlakbij hun huis. De vader heeft het jongetje uitgegraven en een ambulance gebeld, maar het kind overleed in het ziekenhuis.

Victor Sikora wellicht toch nog naar Ajax

Tita had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De transfer van Victor Sikora van Vitesse naar Fulham is van de baan. Dit heeft de voorzitter van Vitesse, Jos Vaessen, in Langs de Lijn gezegd. Vaessen zegt dat Fulham de betaling van de transfersom over vier jaar wil spreiden en dat dat Vitesse onvoldoende zekerheden biedt.

Vaessen zei bereid te zijn om weer met Ajax te onderhandelen over een transfer van de aanvaller. Sikora was het al in een eerder stadium eens geworden met de landskampioen en bekerwinnaar van het vorige seizoen, maar de transfersom bleek toen een struikelblok. Nu zou Vitesse wel met een bod van 4,5 miljoen euro van Ajax akkoord willen gaan.

Premier Maleisië: ''De islam gaat ten onder''

De premier van Maleisië, Mahatir Mohamad, denkt niet dat de islam nog een lang leven beschoren is. Afgelopen vrijdag zei Mahatir tegen een publiek van academici en diplomaten: ,,Ik durf te zeggen dat de moslimwereld aan de rand van de afgrond leeft, waarschijnlijk verder in verval raakt en uiteindelijk verloren gaat.''

Mohamad beklaagde zich vooral over de achterblijvende ontwikkeling van moslimlanden ten opzichte van christelijke landen sinds de industriële revolutie begin 19e eeuw. Volgens de premier hielden de moslims die vooruitgang tegen door zich te buigen over ,,minder belangrijke punten'' als de kledij van vrouwen.

De Maleisische premier staat in het westen bekend als een gematigd moslim. Zijn partij verzet zich tegen de politiek van de meer conservatieve oppositie, die Maleisië wil omvormen tot een islamitische staat.

Zes kinderen in Roermond begraven

Nabij Roermond zijn de zes kinderen begraven die vorige week bij een brand om het leven zijn gekomen. Ze werden ter aarde besteld op het kerkhof Tussen de Bergen in Kitskendal.

Voorafgaand aan de begrafenis was er een uitvaartdienst in de Roermondse Heilige Hartkerk, waarbij ook de moeder, Francien Schouwenaar in een rolstoel voor het altaar, en het enig overlevende zusje Cheyenna aanwezig waren. Naast de familie van de moeder waren er ook familieleden van de vader van de kinderen. Buiten de kerk stonden honderden volwassenen en kinderen. Veel mensen en kinderen huilden, een enkeling viel flauw tijdens de bijna twee uur durende dienst.

De vader van de familie, Peter G., zit vast en mocht niet bij de dienst aanwezig zijn. Hij bekende enkele dagen na de brand dat hij deze had aangestoken. Pastoor J. Kreuwels stond stil bij hem: ,,Is Peter niet ook een slachtoffer, waar we medelijden mee moeten hebben'', hield Kreuwels de kerkgangers voor.

Tijdens de dienst vertelde Kreuwels ook de lezing van de moeder over het gebeuren. Ze had na het uitbreken van de brand naar haar kinderen geroepen dat die zich in veiligheid moesten stellen. Het kind dat bij haar op de eerste verdieping sliep, had ze niet naar buiten gegooid uit vrees dat het dood zou vallen. Dat kind overleed later als gevolg van de vuurzee waarin het achterbleef. Moeder Francien sprong uit het raam en verbrijzelde daarbij volgens de pastoor haar onderste ruggenwervels en haar linkervoet.

Mogelijk skinheads op herbegrafenis Fortuyn

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Piero Puschiavo, de leider van de Italiaanse extreemrechtse beweging Fronte Veneto Skinheads, bestaat de kans dat skinheads een laatste eer willen bewijzen aan de vermoorde politicus Pim Fortuyn tijdens diens herbegrafenis in het Italiaanse plaatsje Provesano.

Puschiavo zegt in de zaterdageditie van de krant Il Gazzetino, dat hij op persoonlijke titel de plechtigheid zal bijwonen. ,,Als beweging zijn we tijdens de begrafenis niet vertegenwoordigd, maar ik kan niet uitsluiten dat er verschillende leden op eigen initiatief zullen komen'', zo stelt hij.

Hij zegt ook niet te kunnen uitsluiten dat er groepen skinheads naar Provesano komen. ,,Fortuyn had duidelijke ideeën over het immigrantenvraagstuk. Maar aan de andere kant staat hij, door zijn homoseksualiteit, ook ver van ons gedachtengoed af.'' Ook de voorman van de extreemrechtse partij Fascismo e Liberta, Sergio de Biasio, heeft aangekondigd aanwezig te zijn op de begrafenis van Fortuyn.

Oostvoornse man komt om na achtervolging

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nog onbekende man is gisteravond in Oostvoorne omgekomen na een politieachtervolging. Dit heeft een politiewoordvoerster bekend gemaakt.

Eerder op de avond had de politie een melding gekregen dat er in Oostvoorne in verdovende middelen werd gehandeld. Bij aankomst troffen de agenten een man aan in een gestolen auto. De man ging er vandoor, waarna de politie een achtervolging inzette.

Toen de man op een doodlopende weg uitkwam, keerde hij om en ramde in volle vaart de politiewagen. Een agent loste hierop een schot. Vervolgens reed de bestuurder van het talud af en kwam tegen een boom tot stilstand.

Men onderzoekt nog waardoor het slachtoffer precies om het leven is gekomen. Geen van de politieagenten raakte gewond bij de aanrijding. In Oostvoorne kon de politie later nog een tweede verdachte aanhouden.

David Millar de sterkste, Boogerd 3de.

In een relatief vlakke etappe tussen de zware bergetappes door was het David Millar die de sprint won van de kopgroep, voor David Extebarria en onze landgenoot Michael Boogerd.

Al heel vroeg in de wedstrijd was het de Italiaan Eddy Mazzoleni, die samen met Boogerd, Millar en alweer Jalabert een ontsnapping plaatste op de Col de Montségur, een col van dederde categorie. Net na de top ging een zevental in de achtervolging. Deze groep, bestaande uit Extebarria, Latasa, Martinez, Brochard, Pascual Rodriguez, Julich en Zberg, lukte het in de 52ste kilometer om aan te sluiten met de 4 vluchters vooraan, net na de top van de Col de Saint Benoit.
Vanuit het peleton kwam er geen enkele reactie waardoor de voorsprong van de 11 uitgroeide tot maximaal 14 minuten. Het was vrij duidelijk dat de winnaar van vandaag uit de kopgroep zou komen.

12 kilometer voor het einde kwam er enige actie in de kopgroep. Na enkele tempoversnellingen en demarrages lukt het Boogerd, Millar, Latasa, Etxebarria en Brochard om weg te komen. De groep achter hun valt uiteindelijk uitelkaar, waardoor de 5 onderling moesten uitvechten wie er met de overwinning vandoor gaat. Latasa trok de sprint erg vroeg aan, waardoor de anderen met gemak over hem heen konden komen en uiteindelijk David Millar de snelste was van het stel. Het peleton finishte op bijna 10 minuten.

Door de uitslag vandaag maakte de renners een sprong in het klassement. Michael Boogerd staat nu op de 20ste plaats, op bijna 13 minuten achtestand van de gele trui en Laurent Jalabert heeft de top 10 binnen weten te dringen. De Fransman staat 9de op een kleine 9 minuten van Armstrong.

Top 20

01 David Millar (Cofidis) in 4.08.18
02 David Extebarria (Euskaltel) op 00.00
03 Michael Boogerd (Rabobank) op 00.00
04 Laurent Brochard (Jean Delatour) op 00.00
05 David Latasa (iBanesto) op 00.04
06 Javier Pascual Rodriquez (iBanesto) op 00.56
07 Eddy Mazzoleni (Tacconi) op 00.56
08 Miguel Martinez (Mapei) op 01.06
09 Beat Zberg (Rabobank) op 01.06
10 Bobby Julich (Telekom) op 01.08
11 Laurent Jalabert (CSC Tiscali) op 01.10
12 Baden Cooke (FDJeux) op 09.56
13 Robbie McEwen (Lotto-Adecco) op 09.56
14 Erik Zabel (Telekom) op 09.56
15 Stuart O'Grady (Credit Agricole) op 09.56
16 Jan Svorada (Lampre-Daikin) op 09.56
17 Sebastien Hinault (Credit Agricole) op 09.56
18 Jakob Piil (CSC Tiscali) op 09.56
19 Andrea Tafi (Mapei) op 09.56
20 Christophe Agnolutto (Ag2r) op 09.56

Spaanse militairen pakken Marokkaan op

Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het omstreden Peterselie eiland voor de Noord-Afrikaanse kust hebben Spaanse militaiten zaterdag een Marokkaan opgepakt. De man was in een opblaasbootje vanaf de Marokkaanse kust naar het eiland gevaren en slaagde er in met twee Marokkaanse vlaggen op het eilandje te landen alvorens hij door de soldaten in de boeien werd geslagen en afgevoerd in de richting van de Spaanse enclave Ceuta, aldus een verslaggever van het Franse persbureau AFP.

Het Peterselie eiland, een onbewoonde kale rots waar hooguit een paar geiten wonen en niet eens peterselie groeit, wordt door zowel Marokko als Spanje geclaimd. In Marokko is het bekend onder de naam Leila.

Opgraving kist Pim Fortuyn trekt 880.000 kijkers

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond hebben naar schatting 880.000 Nederlanders naar de rechtstreekse SBS-uitzending van de opgraving van de kist van Pim Fortuyn gekeken. Dit constateert SBS6 uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

'Dat is een kwart van de Nederlanders die televisie keken. In dat getal zitten zowel mensen die de hele uitzending hebben gezien, als mensen die een gedeelte hebben bekeken', aldus een woordvoerder.

Wielrennen: Etappe 13 Tour de France

De 13e etappe van de Tour de France met een aankomst in Beziers, stond in het teken van een lange vluchtpoging. De eerste aanvallen kwamen van Michael Boogerd, Laurent Jalabert. Mazzoleni en David Millar. Na verloop van tijd werd er, met deze vluchters erbij, een kopgroep gevormd van elf man.

De groep van elf reed lang op kop en kregen zelfs een voorsprong van 14 minuten op het peloton. In de slotfase brak de groep en reden Boogerd, Extebarria, Millar, Latasa en Brochard weg van de andere vluchters.
In de sprint om de dagzege wint Millar voor Extebarria en Boogerd.

Op een achterstand van 9 minuten en 56 seconden kwam het peloton binnen, met daarin uiteraard gele truidrager Lance Armstrong. De sprint van het peloton werd gewonnen door Baden Cooke met achter hem Robbie McEwen en Erik Zabel.

Door deze uitslag behoudt Lance Armstrong de leiding in het klassement. Boogerd maakt door het grote verschil in deze etappe een aardige sprong: hij gaat van plaats van 40 naar plaats 20. Jalabert, drager van de bolletjestrui, vindt zichzelf zelfs terug in de top tien (9e).
Robbie McEwen en Erik Zabel staan gelijk in het Groene Trui klassement.

'Nieuwe chips Smiths bevat amper olijfolie'

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse chipsfabrikant Unichips heeft Smiths voor de rechter gesleept vanwege het gehalte olijfolie in de nieuwe smaken van Lay's chips. Smiths zou ten onrechte de indruk wekken dat de nieuwe chips met olijfolie is bereid. Tevens zou Smiths met de verpakking de Italianen kopiëren. Voor de rechtbank van Utrecht eisen de Italianen dat Smiths alle zakken van deze chips uit de winkel haalt.

De Italiaanse fabrikant meent dat Smiths een verwaarloosbare twee procent olijfolie in haar chips gebruikt, terwijl hun eigen merk Autentica Trattoria volledig met deze oliesoort wordt bereid. Omdat de olijfolie vier tot vijf keer zo duur is dan andere plantaardige olie, is de Italiaanse chips daarom veel duurder.

Unichips meent dat Smiths zich met deze misleidende aanprijzing op de verpakking schuldig maakt aan ongeoorloofde mededinging. Vooral de fles olijfolie en de olijftak op de zak van Lay's zetten in hun ogen kopers op het verkeerde been. Ook lijkt de oranje zak van de chips met tomaatbasilicum-smaak op de verpakking van de Italiaanse chips.

Volgende week donderdag vindt het kort geding in Utrecht plaats. Pas daarna wil Smiths reageren.

Atletiek: Europees record Simon Vroemen

Tijdens de Golden League wedstrijd in Monaco heeft Simon Vroemen een Europees record gelopen. De 33-jarige atleet uit Delft liep op de 3000 meter steeplechase een Europees record: 8.06,91.

Met dit record verbeterde Vroemen de 18 jaar oude toptijd van de Fransman Joseph Mahmoud, die 24 augustus 1984 in Brussel tot 8.07,62 kwam.

Uiteraard verbrak de atleet ook zijn eigen Nederlands record. Dat record stond sinds 2000 op 8.13,45.

De wedstrijd won de Delftenaar overigens niet. Hij werd derde, achter de Marokkaan Brahim Boulami (7.58,09) en de Keniaan Stephen Cherono (7.58,10). Vroemen was tijdens de Olympische Spelen in Sydney twaalfde en is sinds 1999 Nederlands kampioen.

DNA-test: Gevonden lichaam is van Pearl

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DNA-tests hebben aangetoond dat het onthoofde lichaam dat in mei bij Karachi in Pakistan werd gevonden, het lijk is van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl.

Volgens de verklaring van een politieman, die anoniem wilde blijven, is de vrouw van Pearl al zeven dagen nadat diens lichaam was gevonden door de FBI op de hoogte gebracht van de uitslag van de test. De anonieme agent verklaarde: "De FBI weet het, de Pakistaanse politie weet het, maar technische problemen beletten ons om het openbaar te maken."
Op 17 mei werd het lichaam gevonden in de buurt van Karachi.

Pearl was aan het werk voor de Wall Street Journal aan een artikel over de terrorist Richard Reid, toen hij op 23 januari werd ontvoerd. Al snel na de vondst werd bevestigd dat het hoogstwaarschijnlijk ging om het lichaam van Pearl, maar de resultaten van de DNA-tests, die zowel in Pakistan als in de VS zijn uitgevoerd, zijn nooit openbaargemaakt.

Zeker 23 doden bij brand in disco in Lima

In Lima, de hoofdstad van Peru, heeft een brand in een discotheek aan zeker 23 mensen het leven gekost.
De brand brak rond drie uur vannacht uit, toen de barman een stunt uithaalde en per ongeluk de gordijnen in brand stak.

Door de brand brak er paniek uit in de overvolle discotheek en werden tientallen mensen onder de voet gelopen. De discotheek was pas twee maanden geopend en was volgens een woordvoerder van de brandweer niet voorzien van een brandalarm of sprinklers.

Voetbal: Leeds slaat bod op Ferdinand af

Afgelopen vrijdag heeft Leeds United een tweede bod van Manchester United op Rio Ferdinand afgewezen.
Diverse Britse bronnen melden dat het zou gaan om een transferbedrag van 45 miljoen euro, een nieuw record in het Engelse voetbal. Naar verluidt wil de Premier League club waar Ferdinand nu onder contract staat zelfs 54 miljoen euro vangen voor de verdediger.

Er wordt tussen Leeds en Manchester al geruime tijd onderhandeld over de overgang van Ferdinand. De gesprekken over de transfer verlopen niet echt soepeltjes. De voorzitter van Leeds, Peter Ridsdale, noemde het eerste serieuze bod van Manchester United van 31 miljoen euro ,,bespottelijk''.

Ook over het tweede bod was Ridsdale duidelijk: ,,We hebben nog steeds geen bod gekregen dat wij acceptabel vinden.'' Hij verwacht dat Ferdinand zaterdag met Leeds vertrekt naar het verre oosten en Australië voor een oefentrip.

Ferdinand zelf heeft te kennen gegeven dat hij graag weg wil bij Leeds. Het liefst wil de verdediger naar Old Trafford. ,,Ik voel dat ik Champions League moet spelen om beter te worden.'' Overigens kan hij bij Manchester ook aardig verdienen, 108.000 euro per week.

Grootste laser ter wereld in Biddinghuizen

ToverAnno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een grootse laser- en vuurwerkshow op muziek zal vanavond vanaf 20.30 uur in Six Flags Holland te Biddinghuizen de krachtigste laser van de wereld gebruikt worden. Het apparaat, dat een vermogen heeft van 80 watt, wordt speciaal ingevlogen vanuit Californië. Normaal worden bij houseparty's lasers gebruikt van ongeveer 30 watt.

Naast de eerder genoemde laser wordt er nog gebruik gemaakt van twee andere lasers. Volgens de organisatoren van de show is dit de grootste show in zijn soort die ooit in Nederland is gehouden. De organisatie, Laser Fireworks Europe, schat dat er tussen de 15.000 en 30.000 bezoekers zullen komen. In totaal zal er vanavond zo'n 1500 kilo aan professioneel vuurwerk de lucht in gaan.

Uitslag kwalificatie GP Frankrijk

Williams coureur Juan-Pablo Montoya zal zondag bij de Franse Grand-Prix op het circuit Magny-Cours van pole position starten. De Colombiaan reed zijn vijfde pole op rij. Montoya reed tijdens de kwalificatie een tijd van 1.11,985. Daarmee was hij de enige die een tijd onder de 1.12 neerzette.

Al na een half uur rijden wist Montoya de snelste tijd neer te zetten en hield hij deze tot het einde vast. De enige coureurs die nog bij de Colombiaan in de buurt konden komen waren van de Ferrari renstal.
Michael Schumacher start zondag van plek twee, teamgenoot Barrichello volgt hem op de derde startplaats.

Kimi Raikkonen (McLaren) en Ralf Schumacher bezetten respectievelijk de vierde en vijfde plek.

F1: Uitslag kwalificatie GP Frankrijk

Williams coureur Juan-Pablo Montoya zal zondag bij de Franse Grand-Prix op het circuit Magny-Cours van pole position starten. De Colombiaan reed zijn vijfde pole op rij. Montoya reed tijdens de kwalificatie een tijd van 1.11,985. Daarmee was hij de enige die een tijd onder de 1.12 neerzette.

Al na een half uur rijden wist Montoya de snelste tijd neer te zetten en hield hij deze tot het einde vast. De enige coureurs die nog bij de Colombiaan in de buurt konden komen waren van de Ferrari renstal.
Michael Schumacher start zondag van plek twee, teamgenoot Barrichello volgt hem op de derde startplaats.

Kimi Raikkonen (McLaren) en Ralf Schumacher bezetten respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Arrows

Arrows, dat toch startte in de kwalificatie, overtuigde niet.
Waren de bolides van de renstal al tijdens de vrije trainingen slechts voor een installatie-ronde buiten geweest, met de kwalificatie was het niet veel anders.
Zowel Frentzen als Bernoldi wisten zich niet te kwalificeren en het team was voor het einde van de kwalificatie al aan het inpakken.

Waarschijnlijk probeert teambaas Walkinshaw dit weekend onder een zware, eventuele boete uit te komen voor het niet deelnemen aan een race-weekend.

Franse duif verdwaalt en belandt in Zuid-Afrika

Een Franse duif die onderweg was van Frankrijk naar Engeland is verdwaald en opgedoken in Zuid-Afrika.

De duif, die meedoet aan wedstrijden, was op acht juni vertrokken vanuit Frankrijk richting Groot-Brittannië. De eigenaar van de duif kreeg na drie weken een telefoontje uit Zuid-Afrika. Een mijnwerker had de vogel daar gevonden in een diamantmijn.

De duivenbond in Zuid-Afrika die de duif heeft opgevangen wil met de duif gaan fokken en behandelt de vogel nu ,,alsof die van koninklijken bloede is'', aldus de Britse eigenaar. Volgens hem doet de duivenbond dat omdat de vogel op eigen houtje 8000 kilometer heeft afgelegd.

De vogel blijft voorlopig in Zuid-Afrika, omdat voor het terugsturen van de duif een ingewikkelde procedure nodig is.

Irakees slaat twee zonen schedelbasisfractuur

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Irakese asielzoeker heeft gisteren in Rotterdam twee van zijn kinderen een schedelbasisfractuur geslagen. De asielzoeker had ergens opgevangen dat zijn gezin uitgeprocedeerd was en terug moest naar Irak. Zijn woede keerde zich toen tegen zijn twee zonen van 14 en 15 jaar.

Met een zwaar stuk ijzer knuppelde hij de jongens tegen de grond. Beiden zijn met zwaar hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis. De man zelf zit nu in de gevangenis.

Vanessa boos op societykapper Laurenz Mol

VanessaVanessa is boos op societykapper Laurenz Mol vanwege zijn initiatief om het uiterlijk van bekende Nederlanders op te kalefateren. Op zijn website kan iedereen stemmen om zo tot een lijst van 'Laurenz Most Wanted' te komen.

Vanessa stelt echter helemaal geen prijs op de ongevraagde mening van societykapper Laurenz Mol. 'Hoe durft ie!', reageer Vanessa vanuit haar vakantieadres in Zuid-Frankrijk furieus op de aantijgingen van Laurenz Mol. 'Wat denkt hij wel, zeg. Om mij, een getrouwde vrouw en moeder van vier kinderen, te vertellen wat ik aan mijn uiterlijk zou moeten veranderen.'

Het is echter niet Laurenz Mol zelf die zegt wie er opgekalefaterd moeten worden, maar dat zijn de stemmers op zijn website. Vanessa: 'Ik kan ook wel een site opstarten en dan vragen wie de meest valse nicht van Nederland is. Dan stuur ik mezelf allemaal mailtjes en dan roep ik lachend dat Laurenz de absolute winnaar is. Nee, daar trap ik dus niet in. Bovendien is het ook zo goedkoop. Op ieder uiterlijk is wel wat aan te merken. Als je aan vijftig vrouwen vraagt wat ze van mij vinden, zal de helft misschien zeggen dat ze me een gaaf wijf vinden en de andere helft moet niets van me weten. Zo is het nou eenmaal. Dat is ook helemaal niet erg. Als je het mij vraagt probeert Laurenz nu gewoon over de rug van bekende vrouwen populair te worden. En dat geeft mij een heel misselijkmakend gevoel. Het typeert de man zullen we maar zeggen.'

Ook Sugar Lee Hooper heeft geen goed woord over voor het feit dat zij hoog genoteerd staat op de lijst. 'Belachelijk gewoon. Ik kijk het nog even aan. Als het opmerkingen blijven oké, maar zo gauw het aanmerkingen worden, dan ga ik toch echt op mijn achterste benen staan.' Volgens de site zou ze haar haardos moeten laten groeien en rigoureus iets aan haar 'clownsmake-up' moeten doen. 'Ten eerste gebruik ik alleen maar lippenstift en aangezien ik nou eenmaal geen haar heb, zijn mijn wenkbrauwen getatoeëerd. Mag ik alsjeblieft? Bovendien kunnen ze zeggen wat ze willen, maar ik blijf gewoon Sugar Lee, compleet met clownsmake-up!'

Erica Terpstra was stomverbaasd toen ze haar foto op de site van Laurenz zag. 'Ik lijk daar toch absoluut niet meer op? Kijk, op zich denk ik dat er niks mis mee is dat Laurenz zich op deze manier probeert te profileren en de concurrentie aangaat met Leco van Zadelhoff. Hij heeft blijkbaar net als zijn collega creatieve gedachten over hoe hij een aantal bekende Nederlanders zou willen veranderen. En ondanks dat ik het merkwaardig vind dat je, zonder dat je er om gevraagd hebt, zomaar op zo'n site verschijnt, is dan toch wel het minste dat je kunt verwachten dat er een recente foto bij staat. Het commentaar wat nu over mijn haar gegeven wordt, is volstrekt irrelevant. Ik heb namelijk sinds vorig jaar zomer een veel korter en pittiger kapsel. Op de site wil men mijn haar juist langer, omdat er dan nog wat van te maken zou zijn. Nou nee dus. Van lang haar krijg ik zo'n 'mevrouwenhoofd' en dat wil ik nooit meer.'

Leco van Zadelhoff, de topvisagist van onder andere Caroline Tensen, Connie Breukhoven en Leontien Borsato reageerde als volgt: 'Op deze manier denk ik niet dat Laurenz bekende Nederlandse vrouwen in zijn stoel zal krijgen. Sterker nog, ik denk eerder dat het een averechts effect zal hebben.'

De website is hier te vinden!

Dode en drie gewonden door steekpartij

Bij een steekpartij in Franeker is afgelopen nacht een 35-jarige vrouw uit Franeker gedood. Een 38-jarige man uit Dongjum en een 26-jarige man uit Franeker raakten ernstig gewond. Een 27-jarige man uit Franeker raakte lichtgewond.

De politie kreeg rond middernacht een melding dat er een vechtpartij was ontstaan bij een horecagelegenheid in de Hofstraat. Ook zou er met een mes zijn gestoken. Toen de politie ter plaatse kwam trof zij daar vier gewonden aan. De vrouw overleed onderweg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen. Op het lichaam van de vrouw wordt sectie verricht.

Twee 34-jarige mannen, eveneens uit Franeker, zijn als verdachten gearresteerd. Een van verdachten had bij de arrestatie een mes in zijn bezit. Over de toedracht van de steekpartij is tot nu niets bekend.

Nichtje van Bush drie dagen achter tralies

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dochter van de gouverneur van Florida Jeb Bush en het nichtje van president George Bush, Noelle Bush, is afgelopen woensdag door een rechter in Florida veroordeeld tot drie dagen gevangenisstraf.

Zij werd in de ontwenningskliniek waar zij sinds februari verblijft betrapt met pillen op zak. In een brief aan de rechter stelt de kliniek dat de pillen afkomstig waren uit het kantoor van een van de medewerkers. De 24-jarige Noelle zegt ze ergens te hebben gevonden.

Noelle Bush was in februari op last van de rechter begonnen aan een ontwenningskuur nadat zij had geprobeerd met een vals recept Xanax te kopen, een kalmerend middel dat alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar is. Als zij de kuur zou afmaken, kon zij verdere rechtsvervolging ontlopen, maar rechter Reginald Whitehead was van mening dat Bush zich niet aan het vonnis heeft gehouden. Vrijdag, de dag van haar vrijlating, zal het nichtje van de Amerikaanse president worden gehoord.

Jeb Bush, de jongere broer van George Bush, heeft zijn dochter woensdagavond een bezoek gebracht. 'We zijn verdrietig en teleurgesteld dat mijn dochter zich niet houdt aan het rechterlijk bevel. Mensen met verslavingen komen daar niet altijd probleemloos vanaf. Mijn dochter is niet perfect', verklaarde de gouverneur.

Rapper Mark Morrison voortvluchtig

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse rapper Mark Morrison, bekend van Return Of The Mack, is voortvluchtig. Morrison was aangehouden omdat hij er van wordt verdacht een jonge vrouw te hebben ontvoerd.

De rapper kocht vervolgens een politieagent om, die voor hem een vrijlating op borgtocht regelde. Daarna heeft 'Mack' zich niet meer bij de politie gemeldt, zoals was afgesproken, en is hij ondergedoken.

De corrupte agent is inmiddels door Scotland Yard aangehouden, zo werd gisteren bekendgemaakt.

Borstvoeding verkleint kans op kanker

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Borstvoeding is niet alleen beter voor de baby, ook voor de moeder. Want na jarenlange internationale studie is gebleken dat vrouwen uit westerse landen die langdurig borstvoeding geven het risico op borstkanker verkleinen.

Als alle westerse vrouwen een halfjaar langer doorgaan met borstvoeding dan nu het geval is, zou dat per jaar 25.000 gevallen van borstkanker schelen.

Stress door wachtwoorden en pincodes

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het enorme aantal passwords en andere toegangscodes op het internet leidt volgens een Brits onderzoek tot stress. Er is gebleken dat de gemiddelde internetgebruiker dertien verschillende toegangscode's bezit. Ruim 1 op de 6 mensen wordt hier zo gefrustreerd van dat het tot stressverschijnselen lijdt.

Het onderzoek onder 1000 Britten leverde ook op dat 39% van de ondervraagden wel eens een pincode of wachtwoord vergeet.

België is oma dumpen meer dan zat

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische minister van Sociale Zaken is een campagne gestart om het in België zo gebruikelijke ''oma dumpen'' tegen te gaan.

Omdat er bij de Zuiderburen verhoudingsgewijs veel bejaarden bij hun kinderen inwonen, gebeurt het vaak dat de kinderen om een ziekenhuisopname voor opa/oma vragen. Dan kunnen ze ''eindelijk eens rustig met vakantie''.

Er wordt 17 miljoen euro uitgetrokken voor extra opvangplaatsen voor bejaarden. Er zijn al speciale opvangcentra voor senioren, maar die zitten in de zomermaanden altijd overvol.

Jacky Durand uit de tour gehaald

De jury van de Tour de France heeft Jacky Durand uit de Tour verwijderd. Dit omdat de strijdlustige Fransman zich tijdens een klim had vastgehouden aan een auto.

Durand kwam vervolgens als 162ste over de meet op 41.03 van ritwinnaar Armstrong. De jury legde de Fransman Christophe Moreau en de Spanjaard Carlos Sastre tijdstraffen op van respectievelijk 2.00 en 0.20 minuten.

Bovendien krijgen zij een geldboete van 400 Zwitserse francs. Moreau en Sastre raakten na ruim 100 km koers om onduidelijke redenen slaags.

Getrouwde man wil encyclopedie kwijt

ghettobob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een oplettende lezer van de New York Times kwam vandaag een wel heel merkwaardige advertentie op het spoor. In de rubriek aangeboden probeert een pasgetrouwde man zijn collectie van de Encyclopedie Britannica te verkopen. De reden dat hij de boeken niet meer nodig heeft? Zijn vrouw weet alles al.


FOR SALE: Complete set of Encyclopaedia Britannica, 45 volumes. Excellent condition. $1,000.00 or best offer. No longer needed. Got married last weekend. Wife knows everything.


Of er zich al een koper heeft gemeld is nog niet bekend.

Jacky Durand uit de tour gehaald

Bainus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De jury van de Tour de France heeft Jacky Durand uit de Tour verwijderd. Dit omdat de strijdlustige Fransman zich tijdens een klim had vastgehouden aan een auto. Durand kwam vervolgens als 162ste over de meet op 41.03 van ritwinnaar Armstrong.

De jury legde de Fransman Christophe Moreau en de Spanjaard Carlos Sastre tijdstraffen op van respectievelijk 2.00 en 0.20 minuten. Bovendien krijgen zij een geldboete van 400 Zwitserse francs. Moreau en Sastre raakten na ruim 100 km koers om onduidelijke redenen slaags.

Lichaam Fortuyn vertrokken naar Italië

Vanochtend is het ontzielde lichaam van Pim Fortuyn vanaf Rotterdam Airport vertrokken naar Italië. Fortuyn wordt in het Noord-Italiaanse dorpje Provesano herbegraven.

Enkele duizenden bewezen de vermoorde politicus de laatste eer. Voordat de kist het toestel werd ingedragen klonk de ''Last Post''. Het vliegtuig maakte nog een afscheidsronde boven de stad Rotterdam. 35 familieleden vliegen met de kist mee en maken vandaag de herbegrafenis mee.

Bij Fortuyn's woning aan het G.W. Burgerplein hadden zich zo'n 70 mensen verzameld. Toen het vliegtuig overvloog salueerden de bij het huis aanwezige politieagenten.

Dodelijke dieetpillen in Azië

CybErik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een populair merk dieetpillen uit China is verbonden aan de dood van zes mensen in drie Aziatische landen. Hierdoor komt de sociale druk voor Aziatische vrouwen om modelfiguren te hebben, steeds meer aan het licht. 'Vrouwen krijgen constant te horen dat ze slank moeten zijn in reclames, maar ook van mijn eigen vrienden die dunner dan mij zijn. Het komt op mij zo over dat ik gewicht moet verliezen.', zegt een 22-jarige student in Tokyo.

De verdachte dieetpillen zijn van het merk Slim 10, gefabriceerd door Yuzhitang Health Products in Guangdong. Slim 10 bevat gevaarlijke stoffen, waaronder fenflumarine. In 1997 werd die stof in de VS verboden, omdat men er hart- en bloedproblemen van kreeg.

Tientallen mensen liggen in het ziekenhuis, omdat ze vergiftigd zijn door stoffen die niet vermeld staan op de bijsluiter van de Slim 10 dieetpil. Sommigen hebben levertransplantatie nodig.

Yuzhitang Health Products, niet te vinden in de telefoonboeken, was niet bereikbaar voor commentaar aan ABCNEWS.com.

Mike J. sloeg Rowena voordat zij stierf

Ray_16v en Sisimo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verdachte van de moord op Rowena Rikkers, Mike J., heeft bekend dat hij het 4-jarige meisje geslagen heeft voordat zij stierf. Dit meldt het Rotterdams Dagblad.

Volgens de 33-jarige verdachte renden Rowena en haar zusje 12 augustus rondjes door zijn flat in Prinsenland. 'Ik wilde dat ze daarmee ophielden en dus stak ik plotseling mijn hand uit. Rowena rende daar vol tegen aan. Ja, dat deed pijn, geloof ik.'

Volgens Mike J. heeft Rowena in de dagen na de klap enkele keren overgegeven. Kort daarna stierf ze. 'Toen ik terugkwam van het uitlaten van mijn honden, zag ik dat het al te laat was. Ze was overleden.'

Mike J. vindt dat hij Rowena niet heeft vermoord. Hij meent dat niet de klap, maar de verminderde weerstand van de kleuter de doodsoorzaak is. 'Ik wist vanaf het begin dat ik de schuld zou krijgen van Rowena's dood. Zeker met mijn strafblad. Maar ik heb haar niet vermoord.'

De advocaat van Mike J., P. van der Donck, is verbaasd over de uitlatingen van zijn cliënt. Van der Donck zegt niet te hebben geweten dat Mike J. een interview heeft afgegeven. Hij wil niet inhoudelijk ingaan op de uitspraken van zijn cliënt. Dat komt volgens hem wel tijdens de behandeling van de strafzaak, die dinsdag bij de rechtbank in Zutphen begint.

Nieuwe truc voor kopiëren pinpasgegevens

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pinpassen worden nu ook gekraakt via flappentappers. Bij een geldautomaat in Antwerpen zijn rond het weekeinde van 28 en 29 juni diverse Nederlandse bankpassen met de bijbehorende pincode gekopieerd.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft gisteren bevestigd dat er sprake is van een nieuw geval in de fraude met pinpassen. Volgens NVB-directeur H. Blocks zijn tientallen Nederlanders gedupeerd, doordat zij rond het bewuste weekeinde hebben gepind bij de geldautomaat.

Blocks: "In die zin dan dat hun passen uit voorzorg zijn geblokkeerd. Bij ons is nog geen geval bekend dat er via gekopieerde passen onrechtmatig geld van de rekening is gehaald."

Het vermoeden bestaat dat het gaat om een vaste geldautomaat in de buitenmuur van de BBL-bank. Volgens Blocks is het mogelijk dat op de sleuf waar de pas in wordt gestopt een voorzetmondje is geplaatst. "Het is volgens onze internationale gegevens al eerder gebeurd dat een dergelijk mondje de magneetstrip op passen kopieert."

Om ook de pincode in handen te krijgen, kunnen volgens de NVB diverse technieken zijn gebruikt. "Er kan iemand hebben meegekeken bij het intoetsen van de pincode of er is een verborgen camera geplaatst. Een andere mogelijkheid is een soort elektronisch matje op het toetsenbord leggen, dat de pincode onthoudt", stelt Blocks.

De fraude met bankpassen neemt de laatste tijd flink toe. Wekelijks krijgt Nederlands grootste rechtbijstandverzekeraar DAS zo'n zeven gevallen binnen van fraude met bankpassen.

Het gaat hierbij om ontvreemding van de bankpas en pincode uit het huis van de bezitter tot meldingen waarbij georganiseerde bendes een strip op de geldautomaat geplakt hebben waardoor de pas wordt ingeslikt. Zij kijken intussen de pincode af en wanneer de pashouder wegloopt. Daarna slaan zij hun slag.

Om het tij te keren heeft de rechtsbijstandverzekeraar een tiplijst opgesteld om fraude zoveel mogelijk uit te sluiten. Zorgvuldig bewaren van de pas is natuurlijk een vanzelfsprekendheid. Het ding achterlaten, ook in een afgesloten auto of in een bureau-la op het werk is onverstandig.

De geheimhouding van een pincode lijkt vanzelfsprekend maar moet volgens DAS ook gelden voor partner, familieleden en zelfs de bank. Het briefje waarop de originele pincode staat moet worden vernietigd. Het opschrijven van de pincode is onverstandig, ook in versleutelde vorm.

Het is ook verstandig om het nummer van de bank in de gsm te programmeren, zodat bij diefstal de pas onmiddellijk geblokkeerd kan worden.

Bouw windmolenpark Noordzee stap dichterbij

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ministeries van Economische Zaken en Financiën en de bedrijven Shell en Nuon zijn het met elkaar eens geworden over voorwaarden voor de aanleg van het windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee. Daarmee is de bouw van het park een stap dichterbij gekomen.

Economische Zaken heeft dit vrijdag bekendgemaakt. NoordZeeWind, het samenwerkingsverband van Shell en Nuon, kan nu beginnen met de ontwikkeling van het project. De voorwaarden gaan onder andere over nader bodemonderzoek en windmetingen, het aanvragen van vergunningen, de verzekering en financiering van het project. Als al deze zaken zijn geregeld, kan de bouw van het windpark in 2003 beginnen.

Het windpark, dat 36 turbines omvat met elk een vermogen van 2,75 megawatt, wordt ruim tien kilometer uit de kust van Egmond gebouwd. Na een exploitatieperiode van twintig jaar wordt het park weer verwijderd. Belangrijk doel van het project is, naast de productie van groene stroom, het vergaren van kennis voor de bouw van parken verderop de Noordzee.

Het voorstel van NoordZeeWind werd in maart van dit jaar als beste gekozen. Drie andere consortia hadden het nakijken.

Mystikal vervolgd voor verkrachting

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse rapper Mystikal is donderdag in staat van beschuldiging gesteld wegens verkrachting en afpersing. Behalve Mystikal, die in werkelijkheid Michael Tyler heet, zijn nog twee mannen aangeklaagd.

De drie zouden op 3 juli een vrouwelijke kennis bij Mystikal thuis hebben verkracht. Ze dwongen de vrouw tot seks door te dreigen haar aan te geven bij de politie, omdat ze geld had geaccepteerd dat zonder diens toestemming van Mystikals rekening naar haar was overgemaakt.

De rapper zou de 40-jarige vrouw hebben gedwongen tot orale seks en vervolgens de twee anderen naar zijn huis hebben laten komen, waarna hij de vrouw in hun bijzijn verkrachtte. Daarna verkrachtte elk van de twee anderen de vrouw, eveneens met het dreigement haar aan te geven bij de politie.

AZM blokkeert pornosites

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het academisch ziekenhuis Maastricht (AZM) blokkeert uiterlijk volgende maand op alle computers de toegang tot ongewenste internetsites zoals pornorubrieken. Volgens de woordvoerder van het AZM komt de maatregel niet voort uit concrete gevallen van misbruik onder medewerkers.

De blokkade past volgens het ziekenhuis binnen een breder pakket afspraken over de omgang met e-mail en internet. Behalve sekspagina's blokkeert het filterprogramma in het AZM tevens sites over lingerie en zwemkleding. Ook internetrubrieken met spelletjes of gokprogramma's worden uitgesloten. Extremisme, racisme, smakeloosheid, geweld, wapens en hacken zijn andere categorieën die op de ziekenhuiscomputers niet meer te bekijken zijn. Het veiligheidsprogramma kan geen e-mailberichten filteren waarmee mensen elkaar informatie toesturen.

Volgens AZM-woordvoerder Jean Servais is het niet zo dat het ziekenhuis geen vertrouwen heeft in de zelfdiscipline van de eigen medewerkers. "Wij hebben alle vertrouwen in onze mensen, maar het is toch goed om kaders aan te reiken," stelt hij. In het Maastrichtse ziekenhuis werken circa vierduizend mensen, van wie ongeveer de helft computers voor het werk nodig heeft. Zodra de filter geïnstalleerd is kunnen alleen nog medewerkers die met een wachtwoord in het computersysteem geregistreerd staan het internet op. E-mail is nog wel te versturen door niet geregistreerde gebruikers. De gedragscode van het AZM verbiedt het privé-gebruik van internet niet.

Angelina Jolie en Billy Bob uit elkaar

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is niet het eerste Hollywood-echtpaar dat uit elkaar gaat en zeker niet het laatste: Angelina Jolie heeft, na twee jaar huwelijk, een echtscheiding aangevraagd van collega Billy Bob Thornton.

Jolie zegt Billy al minstens een maand niet meer te hebben gezien. Zij en hun elf maanden oude geadopteerde zoontje Maddox wonen nu in een hotel. ''Ik ben boos en verdrietig. Het is een erg moelijke en verdrietige tijd'', aldus de 27-jarige actrice. Jolie geeft aan dat een oorzaak voor de breuk hun verschillende carrières is. Billy Bob (46) is druk bezig met zijn muzikale carrière terwijl zij helemaal gericht is op haar baby. In de gerechtelijkie papieren vraagt Angelina om volledige voogdij over Maddox en het bezit van "sieraden en andere persoonlijke dingen." Het wordt haar tweede scheiding en Billy's vierde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.