'Eurofraude' melden via website

'Eurofraude' melden via websiteEr is een website geopend, waarop consumenten prijsstijgingen ten gevolgde van de invoering van de euro kunnen melden: Eurofraude.nl. De site is door een groepje mensen gemaakt, waaronder Erro Verschoor. Op deze manier willen ze de consument een uitlaatklep geven. Ook zelf ergeren ze zich mateloos aan de prijsstijgingen.

'Alle gegevens zullen verwerkt worden tot een overzicht van klachten, sectoren en bedrijven die volgens de consument misbruik hebben gemaakt van de invoer van de euro', aldus Verschoor. 'Een deel van deze informatie zal op de site terug te lezen zijn. Wat we er verder mee gaan doen hangt af van het succes van de site. Mogelijk dat we de uitkomsten gaan voorleggen aan de betreffende branches.'

Overigens zijn er al een aantal andere plekken waar mensen de prijsstijgingen kunnen melden. Die zijn echter niet echt goed van de grond gekomen. Verschoor denkt dat deze website dat wel gaat doen, vanwege 'het uiterlijk en de toon van de site'.

Hij weet nog absoluut niet wat de site teweeg zal gaan brengen, omdat deze pas net gestart is. Maar hij hoopt op zo'n 50.000 tot 60.000 bezoekers per week.