FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 juni 2002

'Vraag vriendelijk personeel discriminatie'

Fokgekkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Personeelsadvertenties in Groot-Brittannië mogen niet meer naar 'vriendelijk personeel' vragen, omdat dat discriminerend zou zijn. Mensen 'die niet het geluk hebben een dergelijke persoonlijkheid te hebben, worden anders buitengesloten', zo oordeelde een arbeidsbureau.

Een zakenman die nieuw personeel voor zijn café zocht en zijn tekst moest wijzigen noemt het voorval een 'lachwekkend voorbeeld van politieke correctheid'.

Jennifer Lopez gaat weer scheiden

Jennifer Lopezpuck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 8 maanden huwelijk gaat de 31-jarige superster Jennifer Lopez weer scheiden van haar 32-jarige echtgenoot Chris Judd. Het was al het tweede huwelijk van J-Lo. Haar eerste huwelijk duurde ook niet lang, slechts tien maanden.

Volgens een bron gaat het stel als goede vrienden uit elkaar. Een woordvoerder van J-Lo wil niets bevestigen, dan wel ontkennen.

Belgische prinses Lilian overleden

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische prinses Liliane is op 85-jarige leeftijd overleden, zo meldt de commerciële zender VTM in een extra uitzending van het journaal. Later is het overlijden van de prinses officieel bevestigd door het Paleis.

Prinses Lilian was de weduwe van de vroegere koning van België Leopold III en de stiefmoeder van de huidige koning Albert.

Joint achter het stuur is ongevaarlijk

FritzvdWeereld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na het roken van een joint wordt de rijvaardigheid van de bestuurder nauwelijks beïnvloed. Deze opmerkelijke conclusie is vandaag bekend gemaakt door een studie in opdracht van het Kabinet van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Uit de studie blijkt dat drugsgebruik steeds meer toeneemt bij bestuurders van auto's. In 1997 en 1998 waren nog maar 5,5% van de bestuurders in het weekend onder invloed van drugs, in 2000 en 2001 is dat gestegen naar 11% van de gevallen.

De studie is in opdracht van het kabinet gedaan om drugs in het verkeer wettelijk te kunnen verbieden. Om een verbod te kunnen uitvaardigen zijn namelijk eerst resultaten nodig, maar op deze resultaten was niet gerekend. Het verbod kan dan ook een tijd op zich laten wachten.

Een andere conclusie van het rapport is dat bestuurders die een combinatie van alcohol en drugs gebruiken, honderden keren meer kans maken op een ongeluk dan nuchtere bestuurders. "Deze groep moet dus uit het verkeer geweerd worden. Een bloedproef zou uitkomst kunnen bieden, maar invoering daarvan zal in Nederland waarschijnlijk niet gebeuren," aldus de SWOV.

VS mogen Nederland ''binnen vallen''

De Verenigde Staten mogen, onder voorwaarden, een invasie plegen in Nederland. Dat is de uitkomst van een akkoord dat vandaag in de Amerikaanse Senaat is gesloten.

De invasie is onder strikte voorwaarden mogelijk indien het Internationale Strafhof in Den Haag Amerikaanse staatsburgers vasthoudt tegen de zin van de VS. Dat ''tegen de zin'' is al snel, want Amerika weigert het onlangs opgerichte Strafhof te erkennen.

De VS vreest dat erkenning van de rechtbank de weg opent voor allerlei aanklachten tegen Amerikanen, bijvoorbeeld wegens oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in Vietnam.

Het wetsontwerp is overigens nog niet definitief van kracht.

Zidane doet mee

Zidane doet mee, dat zegt de Franse team dokter Jean-Marcel Ferret. 'Zidane is hersteld en is klaar om te spelen', had hij gezegd tegen Le Parisien.

Dat betekent dat Zidane dinsdag zijn eerste wedstrijd op dit WK zal gaan spelen, nadat hij vorige maand een spier in z'n dijbeen scheurde in een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. Zijn eerste wedstrijd zal dan ook gelijk een heel belangrijke wedstrijd worden: Frankrijk moet met 2 doelpunten verschil winnen van Denemarken.

Aan de andere hand zijn er zorgen voor Leboeuf, die na 16 minuten uitviel in de wedstrijd tegen Uruguay. Hij moet nog scans ondergaan maar mogelijk heeft hij een gescheurde hamstring. Zeker is dat Frankrijk Thierry Henry en Emmanuel Petit moet missen, beiden met een schorsing.

Hakan K. in 2008 waarschijnlijk vrij

Rubbertje, SvenG en Gump hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een grote kans dat Hakan K. al in 2008 op vrije voeten komt te staan. De hoofdofficier van justitie in Alanya heeft verklaard dat Hakan K. bij goed gedrag al vrij zal komen in 2008.

Hakan K. was veroordeeld tot levenslang vanwege het verkrachten van drie vrouwen en de moord op Marijke van Dijk in 1995. Echter een aantal gevangenen in Turkije hebben amnestie gekregen. Hakan K. behoort ook tot deze gevangenen en heeft amnestie gekregen voor de moord en hoeft nu alleen de straf voor de verkrachtingen uit te zitten. Bij de amnestie is tevens bepaald dat bij goed gedrag elke gevangene zijn gevangenisstraf mag halveren. Dit zou betekenen dat Hakan K. in 2008 op vrije voeten wordt gesteld.

Vorige week werd Hakan K. al vrijgelaten, dit bleek een vergissing te zijn. Inmiddels is Hakan K. weer opgesloten in de gevangenis. De vrijlating heeft geleid tot protesten uit Nederland, waaronder het afzeggen van het bezoek van Willem-Alexander en Maxima aan Turkije.

De rechter in Turkije heeft nu definitief vastgesteld dat Hakan K. niet meer hoeft te zitten voor de moord, maar alleen nog voor de verkrachtingen.

Busongeluk in Noorwegen

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Noorwegen is vanmiddag een busongeluk gebeurd, waarbij een inwoner uit Singapore is overleden. Er zijn vijftien passagiers gewond geraakt bij dit ongeluk.

Het ongeluk vond plaats vlakbij het plaatsje Otta, dat 225 kilometer boven Oslo ligt. De bus is van de weg geraakt en is tegen de vangrail aangebotst. In totaal waren er 34 passagiers aan boord van de bus. Het betrof allen toeristen uit Noord-Amerika, Azië en Australië. De precieze oorzaak van het ongeluk is tot nu nog niet bekend.

Franse politie pakt creditcard-vervalsers

De politie van het Franse stadje Lyon heeft twee Bulgaren aangehouden, die voor ongeveer 250.000 euro inkopen hebben gedaan met vervalste creditcards. De aankopen werden voornamelijk in Bulgarije en Roemenie gedaan.

De twee Bulgaren maakten de benodigde gegevens buit, door een camera met telelens te installeren bij een druk pompstation in Dardilly, even ten noorden van Lyon. De camera was zo neergezet dat zelfs de bijbehorende cijfercode, die door de eigenaar bij de pomp moet worden ingetoetst, duidelijk af te lezen was.

De camera stond in verbinding met een even verderop geparkeerde auto. Hierdoor konden alle beelden direct worden verstuurd, en elk uur op worden gehaald, om vervolgens naar Bulgarije verstuurd te worden voor verwerking.

Na klachten van gebruikers van de pomp, die verschillende aankopen in Bulgarije zagen verschijnen op hun rekening, installeerde de politie zelf ook een camera en zagen zij de mannen die om beurten de beelden op kwamen halen.

Rechter maakt zelf kennis met andere kant Justitie

Een Belgische rechter maakt deze week zelf kennis met de andere kant van justitie. Hij moet namelijk zelf voorkomen.

De 49-jarige rechter reed vorig jaar met vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Een blaastest gaf 2.3 promillage aan (ook in Belgie is 0.5 pomille toegestaan). Voorafgaand aan deze blaastest had de rechter een spiegel van een andere auto eraf gereden, en was hierna niet gestopt. Met deze hoeveelheid alcohol in zijn bloed zorgde hij voor een bizarre achtervolging en bracht hij meerdere politie-agenten in gevaar.

De rechter kreeg voor dit alles een rijverbod en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Ook moet hij een geldboete betalen van 3700 euro en verschillende agenten voor 900 euro schadeloos stellen. Verder zal hij verplicht een ontwenningskuur moeten volgen.

Naast de te hoge hoeveelheid alcohol in zijn bloed was de rechter ook vorig jaar december door een rood licht gereden. In de buurt rijdende agenten zagen dit, en probeerde hem aan te houden, maar hij sloeg hierna op de vlucht. Het achtervolgende politiebusje werd door de rechter meerdere keren geramd. Een aanrijding van een andere verkeersdeelnemer was het gevolg. Thuisgekomen schoot de rechter met een karabijn naar een agent die het raam van zijn huis probeerde te forceren.

Vliegtuigcrash vliegshow Den Helder [update]

Patmar en Gump hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een vliegshow in Den Helder is een Russische Sukhoi-31 neergestort. De piloot van het toestel heeft de crash overleefd. Hij hield enkel een beenbreuk aan de crash over. Onder het aanwezige publiek is niemand gewond geraakt.

De piloot, mogelijk van een demonstratieteam van vliegveld Teuge, raakte tijdens het maken van een looping in de problemen. Het ongeluk gebeurde op een vliegshow op de open dag ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de Marine Luchtvaartdienst.

Eerder vandaag was nog overwogen om de show af te gelasten, omdat het weer erg slecht was. Dit was echter weer opgeklaard, waardoor toch nog gevlogen kon worden.

'B4tman_DH' en 'SniperRC' trokken er op uit, en maakte onderstaande foto's:
De brandweer staat bij het neergestorte vliegtuigje.Het neergestorte vliegtuigje (1).Het neergestorte vliegtuigje (2).Het neergestorte vliegtuigje wordt geblust.

'Eurofraude' melden via website

'Eurofraude' melden via websiteEr is een website geopend, waarop consumenten prijsstijgingen ten gevolgde van de invoering van de euro kunnen melden: Eurofraude.nl. De site is door een groepje mensen gemaakt, waaronder Erro Verschoor. Op deze manier willen ze de consument een uitlaatklep geven. Ook zelf ergeren ze zich mateloos aan de prijsstijgingen.

'Alle gegevens zullen verwerkt worden tot een overzicht van klachten, sectoren en bedrijven die volgens de consument misbruik hebben gemaakt van de invoer van de euro', aldus Verschoor. 'Een deel van deze informatie zal op de site terug te lezen zijn. Wat we er verder mee gaan doen hangt af van het succes van de site. Mogelijk dat we de uitkomsten gaan voorleggen aan de betreffende branches.'

Overigens zijn er al een aantal andere plekken waar mensen de prijsstijgingen kunnen melden. Die zijn echter niet echt goed van de grond gekomen. Verschoor denkt dat deze website dat wel gaat doen, vanwege 'het uiterlijk en de toon van de site'.

Hij weet nog absoluut niet wat de site teweeg zal gaan brengen, omdat deze pas net gestart is. Maar hij hoopt op zo'n 50.000 tot 60.000 bezoekers per week.

Vrouwen vallen voor slimme mannen

Vrouwen vallen eerder voor intelligente mannen met een goed gevoel voor humor dan op macho's. Charles Darwin wist het al. De richting van de evolutie wordt bepaald door de partnerkeuze. Volgens onderzoeker Horst Hameier van de universiteit van Ulm in Duitsland was de betekenis van menselijke hersenen voor seks van groter belang dan het uiterlijke patserige haatjesgedrag.

"Vrouwen in de prehistorie hadden liever mannen met hersenen dan mannen met spieren", zegt hij.

Ook de hedendaagse vrouw kiest eerder voor mannen met een brein als vader voor hun kinderen. Een studie aan de universiteit van Los Angeles lijkt die opvatting te steunen. Vruchtbare vrouwen in ontvankelijke staat (rond de eisprong) vallen op creatieve, intelligente mannen. De rest van de maand hebben ze een uitgesproken voorkeur hebben voor een partner met een groot huis en een ruime bankrekening.

R. Kelly vrij op borgtocht

R&B-ster R. Kelly is op borg vrij na aanklachten wegens kinderpornografie. Kelly werd in Florida gearresteerd omdat omdat 50 getuigen hem zouden hebben herkend op een illegale video waarop een man seks heeft met een minderjarig meisje.
Kelly betaalde een borg van bijna 800.000 euro. De rechter besliste dat de 35-jarige muzikant zich niet in de buurt van minderjarigen mag komen die geen familie zijn.

Alles draait om de video, die op internet en op straathoeken werd verkocht. Kelly ontkent de man te zijn die op de band te zien is. In een verklaring drukt hij zijn vertrouwen uit in de Amerikaanse justitie en toont hij zich overtuigd dat zijn onschuld zal blijken.
Kelly verkocht wereldwijd meer dan 23 miljoen platen. Er hangt hem een straf van 15 jaar opsluiting boven het hoofd.

Weggelopen jongen Gemert teruggevonden

Marjolijn/Jipje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan twintig agenten hebben gistermiddag en gisteravond naar een 13-jarig jongetje uit Gemert gezocht. De jongen was samen met zijn ouders bij de IKEA in Son aan het winkelen. De jongen vond dit echter te lang duren en was daarom boos naar buiten gelopen. Toen de ouders buiten kwamen, was de jongen daar echter niet meer.

Tegen middernacht werd de jongen gevonden door een buschauffeur uit Eindhoven. Deze droeg hem over aan de politie.

[Uitslag] Zweden - Nigeria

08:30 Kobe Zweden 2 - Nigeria 1

Zweden heeft Nigeria definitief uitgeschakeld voor de volgende ronde. Celtic spits Henrik Larsson velde het vonnis met twee treffers. In een spannend duel had Julius Aghahowa Nigeria nog op voorsprong gezet met een mooi goal. Net iets mooier nog was de manier waarop hij het doelpunt vierde. Nog voor rust trok Larsson de stand gelijk na een splijtende pass van Fredrik Ljungberg. Larsson speelde zich vrij een punterde de bal vanaf dichtbij binnen. In de 37e minuut zaaide Jay Jay Okocha paniek in de Zweedse verdediging. Nadat hij de hele verdediging met een prachtige actie uitgespeeld had kon de bal makkelijk van de lijn gehaald worden door twee spelers. Die waren echter zo geschrokken van de actie dat de één de bal tegen de ander z'n scheenbeen schoot, waarop de bal gevaarlijk de paal raakte.

In de tweede helft belandde de bal bij Larsson na een actie van Marcus Allback, die overigens in deze wedstrijd alweer geen potten kon breken. Larsson werd neergehaald binnen de 16 en benutte zelf de penalty, alhoewel Shorunmu er nog dichtbij was.

In de rest van de wedstrijd hield Zweden stand, waardoor de super eagles na de wedstrijd tegen Engeland naar huis kunnen vertrekken.

Zweden: Hedman, Mellberg, Mjallby, Lucic, Jakobsson, Anders Svensson (Magnus Svensson 84), Linderoth, Alexandersson, Ljungberg, Allback (Andreas Andersson 64), Larsson.
Geel: Mjallby, Alexandersson.

Nigeria: Shorunmu, Yobo, Christopher, Okoronkwo, West, Babayaro (Kanu 65), Okocha, Ogbeche (Ikedia 71), Udeze, Aghahowa, Utaka.
Geel: West

Goals: Aghahowa (27), Larsson (35) + (63 pen)

Toeschouwers: 36,194

Scheidsrechter: R Ortube (Bolivia)

Apenhersenen bewegen muiscursor

Cirrus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers zijn erin geslaagd om een aap een muiscursor te laten bewegen door middel van electroden in de hersenen van de aap. Door te oefenen is de aap in staat om de cursor steeds beter onder controle te krijgen.

De uitslagen van het experiment kunnen leiden tot betere protheses voor mensen met geamputeerde lichaamsdelen en kan uiteindelijk een remedie worden voor verlamming.

De apen zijn in staat om een bal te laten bewegen in een 3D-omgeving door te denken en te kijken naar het beeldscherm.

Overlijden Dee Dee Ramone

LJ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dee Dee Ramone, songwriter en bassist van de legendarische punkgroep Ramones, is op 49e jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles. Ramones waren een van de meest invloedrijke punkbands van de jaren '70 en vele jaren daarna. Dee Dee Ramone is waarschijnlijk door een overdosis aan zijn einde gekomen.

Joey Ramone ging hem vorig jaar al voor...

Opletten voor "Shakira"-virus

BobBlow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds een week doet een nieuw wormvirus de ronde met als onderwerp de Columbiaanse zangeres Shakira. Het virus met de naam VBS.VBSWG.AQ@mm is een Visual Basic Script, verspreidt zich via Microsoft Outlook, en zendt e-mails rond met als onderwerp "Shakira's Pictures". Het bijbehorend attachment kreeg de naam: "ShakiraPics.jpg.vbs" mee. Als je hierop klikt, worden alle visual basic-scripts op je pc overschreven en zendt het Shakira-virus zichzelf verder naar alle adressen in je Outlook folder. Zoals altijd: onmiddellijk vernietigen en zeker NIET openen.

[Uitslag] Argentinië - Engeland

13:30 Sapporo Argentinië 0 - Engeland 1

Engeland heeft voor het eerst sinds 1966 Argentinië op een WK verslagen, en daarmee wraak genomen op de uitschakeling in '98.

De eerste helft was hard, met veel overtredingen. Het duel kwam pas rond de 20e minuut echt op gang, toen Engeland kwam opzetten. Michael Owen raakte de binnenkant van de paal met zijn schot, maar de bal stuiterde uit het doel. Vlak daarna had Argentinië de grootse kans die ze zouden krijgen. Batistuta kopte van dichtbij recht in de handen van Seaman.

De goal voor Engeland kwam toen Owen licht werd aangeraakt in het strafschopgebied en ging liggen. Collina zag er een penalty in, die David Beckham benutte via een snoeihard schot net rechts van het midden. Cavallero bleef weliswaar in het midden staan, maar was aan de grond genageld.

De tweede helft was veel minder gelijkopgaand. Engeland was gedurende zeker 30 minuten vast gepind in het eigen strafschopgebied. Argentinië pompte bal na bal voor het doel maar kwam niet tot scoren. Wel waren ze dichtbij, toen Seamen vanaf de lijn moest redden uit een corner die vanaf de 6 meter lijn werd ingekopt.

Engeland hield echter stand tijdens de belegeringen en hadden via Owen en Sheringham zelfs kansen tot scoren. Hierdoor boekte Engeland een historische overwinning en heeft het in het volgende duel tegen Nigeria genoeg aan een gelijkspel te gaan om door te gaan naar de volgende ronde.

Argentinië: Pablo Cavallero, Mauricio Pochettino, Walter Samuel, Diego Placente, Javier Zanetti, Diego Simeone, Juan Sebastian Veron, Juan Pablo Sorin, Ariel Ortega, Gabriel Batistuta, Kily Gonzalez

Engeland: David Seaman, Danny Mills, Ashley Cole, Rio Ferdinand, Sol Campbell, David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt, Owen Hargreaves, Michael Owen, Emile Heskey

Scheidsrechter: Pierluigi Collina (Italië)

[WK] Uitslag Argentinië - Engeland

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Argentinië en Engeland (Groep F) is geëindigd in een 0-1 overwinning voor Engeland.

In de 44e minuut was het Beckham die de 0-1 op het scorebord zette uit een penalty dat versierd werd door Owen. In de tweede helft was Engeland tot de 70e minuut duidelijk de betere partij. Toen kwam Argentinië beter in de wedstrijd te zitten, maar het wist geen doelpunten meer te maken.

Stand Groep F
Zweden - 2 | 4 | 3-2
Engeland - 2 | 4 | 2-1
Argentinië - 2 | 3 | 1-1
Nigeria - 2 | 0 | 1-3

Uitslagen Groep F
Argentinie - Nigeria - (1-0)
Engeland - Zweden - (1-1)
Zweden - Nigeria - (2-1)
Argentinië - Engeland - (0-1)

Morgen om 08:30 uur speelt Zuid-Afrika tegen Slovenië. Om 11:00 uur zal Italië het opnemen tegen Kroatië, en om 13:30 uur staat Brazilië tegen China op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Burgemeester steelt lipstick drogisterij

Gump en AnTjE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Maks-Van Veen (PvdA) uit Heythuysen (Midden-Limburg) wordt beschuldigd van het stelen van een lipstick uit de plaatselijk DA-drogisterij. Zaterdagmiddag liep ze zonder te betalen de winkel uit met het artikel ter waarde van zevenenhalve euro.

Toen de burgemeester de winkel wilde verlaten, ging het alarm af. 'Ik stapte meteen op die mevrouw af en hield haar staande. Ik wist toen nog niet dat het de burgemeester van Heythuysen was. En ik vroeg haar nog eens met de tassen door het poortje te bewegen', aldus de eigenares van de drogisterij.

De lipstick kwam vervolgens uit de jaszak van de burgemeester tevoorschijn, die het artikel vervolgens alsnog betaalde. 'Toen ik haar te verstaan gaf dat ik de politie ging inschakelen, maakte ze daarover enige ophef. Toen ze vertelde dat ze de burgemeester van Heythuysen was, heb ik dat maar niet gedaan.'

In de ogen van de eigenaresse was het absoluut geen vergissing van de burgemeester. Maar ze wil geen aangifte doen, omdat ze 'bang is dat ze straks op de consequenties wordt aangekeken'.

Advocaten: LPF wel achter aanklacht

Jenga had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein hebben gisteren elke onduidelijkheid over de deelname van de LPF aan het doorzetten van hun aanklacht tegen politici, journalisten en website eigenaren bij het gerechtshof, willen beëindigen. Dat deden ze door openbaarmaking van hun klaagschrift, dat medeondertekend is door de Lijst Pim Fortuyn. Eergisteren beweerde de LPF niets van doen te maken hebben met het doorzetten van die klacht.

In een begeleidend persbericht spreken Spong en Hammerstein van 'misverstanden', maar de beide heren zijn het letterlijk 'spuugzat. De LPF heeft ons de opdracht gegeven'. Gerard Spong: "De Lijst Pim Fortuyn creëert meer mist dan noodzakelijk is. Wij willen daar een eind aan maken door het klaagschrift openbaar te maken."

Onderaan het beklag, gedateerd 4 juni 2002, prijken de handtekeningen van Spong en Hammerstein en die van John Dost namens de Lijst Fortuyn.

Levenslang gratis bier voor Guus Hiddink

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Guus Hiddink zal geen dorst meer hoeven te hebben. Het prestigieuze hotel Westin Chosun uit Seoul heeft hem voor de rest van zijn leven gratis bier beloofd.

De Nederlandse trainer in Zuid-Koreaanse dienst leidde Zuid-Korea afgelopen week tot de eerste WK-overwinning ooit (2-0 winst tegen Polen). Hiddink wordt in Zuid-Korea op handen gedragen. Eerder wilde een radiostation hem nog president maken.

GroenLinks wethouder tipte VMO over v.d G.

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Wageningse GroenLinks-wethouder J. Bogers heeft de avond na de moord op Pim Fortuyn de Vereniging Milieu Offensief (VMO) op de hoogte gebracht dat Volkert van der G. gearresteerd was. Hierdoor heeft de VMO de tijd gekregen om eventuele sporen van betrokkenheid bij de moord op Fortuyn uit te kunnen wissen.

De informatie had wethouder Bogers gekregen van PvdA Burgemeester Sala. De burgemeester maakte zich, zo zegt hij, zorgen om de openbare orde aangezien in Den Haag rellen waren uitgebroken. Daarom heeft hij twee loco-burgemeesters, waaronder Bogers, op de hoogte gebracht. Bogers heeft vervolgens ''uit nieuwsgierigheid'' de VMO gebeld. (Bogers, kenner van heel links Wageningen, kent iemand met de voornaam Volkert die voor het VMO van zijn vriend Sjoerd van de Wouw werkt.)

Bogers, inmiddels geen wethouder meer in Wageningen, geeft toe dat zijn telefoontje 'niet zo verstandig is geweest'. Hij heeft zijn excuses aan burgemeester Sala aangeboden.

Justitie en politie weigeren elk commentaar op deze zaak.

[WK] Uitslag Spanje - Paraguay

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Spanje en Paraguay (Groep B) is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Spanje.

In het begin van de eerste helft was er veel balverlies aan beide kanten. Beide ploegen konden nog niet echt hun stempel op de wedstrijd drukken. Na een eigen doelpunt van Puyol kwam Paraguay in de 9e minuut plotseling op voorsprong. Spanje probeerde de gelijkmaker te scoren, maar maakte steeds slordige fouten.

Na rust (53') maakte Spanje al snel de 1-1 door een kopbal van Morientes. Ook de 2-1, in de 69e minuut, was van Morientes, na een blunder van de Paraguaanse keeper Chilavert. In de 83e minuut maakte Hierro de 3-1 uit een strafschop, en de wedstrijd was beslist.

Spanje is door deze overwinning door naar de achtste finales.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Zweden - Nigeria

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Zweden en Nigeria (Groep F) is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Zweden.

In de eerste vijf minuten waren de Zweden duidelijk beter dan de Nigerianen. Na tien minuten begon Nigeria beter in de wedstrijd te komen. In de 27e minuut kwam het dan ook op voorsprong door een ingekopte bal van Aghahowa na een voorzet van Yobo. 8 minuten later (35') kwam Zweden echter alweer langszij. Ljungberg gaf een dieptepass op Larsonn, die scoorde. In de 37e minuut maakte Okocha namens Nigeria nog een fraaie dribbel, maar hij had geen kracht meer voor een goed schot. Zweden maakte toen bijna nog een eigen doelpunt, maar het bleef 1-1.

De tweede helft begon rustig, maar in de 63e minuut kreeg Zweden een penalty die door Larsson werd ingeschoten. Nigeria kreeg daarna nog wel enkele kansen, maar het wist niet te scoren. De wedstrijd eindigde dan ook in een 2-1 overwinning voor Zweden. Nigeria is hierdoor uitgeschakeld.

Op dit moment speelt Argentinië in dezelfde groep tegen Engeland.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

3x levenslang voor Playstationmoord

De drie mannen die verantwoordelijk zijn voor de zogenaamde "Playstationmoord", zijn allen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

De drie schoten in november vorig jaar in Dordrecht de bejaardenverzorgster Wilma van Griensven (39), haar dochter Linda (16) en haar Turkse vriendje Ismael Yilmaz (17) dood. De daders wilden de man des huizes, die illegaal in computerspellen handelde, beroven. Deze wist echter op tijd te ontkomen. Een jong dochtertje hield zich slapende en ontsnapte zo aan de dood.

Tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden probeerden de drie de schuld voor de schoten naar elkaar te schuiven. De rechtbank vindt ze alle drie echter even schuldig aan de schietpartij. Moord achtte de rechtbank niet bewezen, omdat de mannen niet van tevoren hadden bedacht dat de mensen dood moesten. Maar dat zij de drie doodschoten om herkenning te voorkomen en zo hun vlucht vergemakkelijkten, geldt volgens de rechtbank weer als verzwarende omstandigheid.

Hoofdverdachte

Het Openbaar Ministerie ziet weliswaar de 34-jarige U. U. als hoofdverdachte, omdat die ruzie had gehad met de 35-jarige bewoner, maar vond ook dat de andere twee, R.M (20) en E.Z (29), volop hadden meegewerkt aan de beroving en de uiteindelijk schietpartij. De straf viel hoger uit dan de eis: Tegen de drie mannen was twee keer levenslang en één keer 20 jaar gevangenisstraf met tbs geëist.

Alleen E.Z kwam opdagen tijdens de uitspraak, die uit veiligheidsoverwegingen in een extra beveiligde zaal plaatsvond. E.Z zei twee weken geleden mee te hebben gedaan omdat hij geld nodig had voor een buikcorrectieoperatie van zijn vriendin. Uiteindelijk maakten de daders 15.000 gulden, sieraden en een spelcomputer buit bij de beroving.
De advocaten hebben onmiddelijk hoger beroep aangetekend.


=
NB: Levenslang is levenslang in Nederland, je kan alleen vrijkomen door een gratieverzoek. De hoogste straf in jaren is 20 jaar, dan kom je na zo'n 13 jaar vrij (na 2/3 van de straf).

[Uitslag] Spanje - Paraguay

Spanje-Paraguay 3-1
De eerste kans van deze wedstrijd komt op naam van Cardozo maar die wordt goed verdedigd. Dan valt er na 10 minuten een zeer opvallend doelpunt, Chilavert komt met de bal aan de voet tot de middellijn en geeft een strakke voorzet die moeilijk uit te verdedigen is en recht voor de voeten van Arce komt die schitterend schiet, met effect meegegeven aan de bal, Casillas kan ternauwernood stompen maar helaas voor hem knalt de bal hard tegen Puyol aan en ketst het doel in 0-1 voor Paraguay dus.
Kort daarna probeert Raul de aardig ver voor z'n doel staande Chilavert te verschalken met een perfect geplaatst lobje maar Chilavert tikt allert over. Hierna krijgt Spanje veel kansen tegen Paraguay wat ala Italië verdedigend gaat spelen, maar ze kunnen die niet verzilveren.

De tweede helft begint een beetje hetzelfde als de eerste eindigde maar Spanje wordt langzaam gevaarlijker als ze een corner krijgen, Nadal trekt wat verdedigers mee en Morientes kopt ongedekt keihard en onhoudbaar in.
Na een tijdje krijgt Morientes de kans op z'n tweede treffer maar schiet oog in oog met de uitstormende Chilavert net over het doel. Spanje blijft daarna het spel dicteren wat uiteindelijk uitmond in een doelpunt als Chilavert compleet mis zit op een hoge voorzet van De Pedro die Morientes dan simpel in het doel kan lopen.
Na een tijdje krijgt Paraguay een vrijetrap te nemen op een plek die Chilavert wel aanstaat en die komt dus naar voren om het te proberen, de keeper raakt de bal erg lekker en Casillas kan net redden. De scheids fluit dan erg laat en geeft Santa Cruz geel die kennelijk iets verkeerd deed. Dan krijgt Spanje ooknog een strafschop als Parades Raul naar de grond trekt in het strafschopgebied, Hierro maakt de pingel zonder problemen. Hiermee is de wedstrijd gespeeld al krijgt vlak voor het einde Santa Cruz nog een goede kans om de pijn voor Paraguay ietje te verzachten maar hij kopt net naast.

Spanje Casillas, Juanfran, Puyol, Hierro, Raul, Baraja, Tristan(Morientes 46'), De Pedro, Valeron(Xavi 84'), Nadal, Luis Enrique(Helguera 46')

Paraguay Chilavert, Arce, Gamara, Ayala, Santa Cruz, Acuna, Paredes, Gavilan, Caceres, Cardozo(Campos 63'), Caniza(Struway 78')

Scoreverloop: Puyol ED.(10') Morientes(53', 69) Hierro(82')

Geel: Arce, Baraja, Gavilan, Santa Cruz

Kollum krijgt toch omstreden AZC

Kollum krijgt toch op de locatie Willem Loreweg een asielzoekerscentrum. Dat heeft de gemeenteraad besloten met tien tegen vijf stemmen.

De vergadering over het AZC verliep rustig en zonder enig protest. In 1999 ontaardde een informatie-avond over het centrum in een vechtpartij. Een groepje jongeren verstoorde, uit protest tegen het AZC, de avond door de sprekers met eieren te bekogelen. Het besluit om het AZC op de Willem Loreweg te vestigen werd hierdoor uitgesteld. Na onderzoek van diverse alternatieven blijkt deze locatie echter toch de beste plaats.

De komst van een AZC lag destijds zeer gevoelig omdat de 16-jarige Marianne Vaatstra kort daarvoor was verkracht en vermoord bij het tijdelijke AZC. De locale bevolking keerde zich daardoor massaal tegen de asielzoekers.

Nederlander omgekomen bij Duits busongeval

miss_bleu, Gump en bull39 hadden ons via de newssubmit te melden dat er vandaag weer een busongeluk is gebeurd.

Bij het Duitse Manching in Oberbayern is vanochtend vroeg een Nederlander om het leven gekomen en zijn 49 Nederlandse passagiers gewond geraakt. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar.

Een politiewoordvoerder meent dat vijftien inzittenden zwaargewond zijn geraakt. Hij meldt dat de Nederlanders "hoogstwaarschijnlijk" in een Duitse bus zaten. De precieze toestand van de gewonden was nog niet bekend.

De bus kantelde na op de snelweg 9 Nürnberg-München tegen een vangrail aangereden te zijn. Verschillende passagiers raakten beklemd.

De bus was vertrokken uit Sindelfingen. Tijdens de reddingswerkzaamheden is de autoweg in twee richtingen geblokkeerd. Er vormen zich lange files. De Duitse verkeersinformatie raadt automobilisten aan het gebied te mijden omdat de omleidingsroutes vol stromen.

Herman Finkers ernstig ziek

willem-optimaal en Gump hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cabaretier Herman Finkers zal de komende maanden niet meer op de planken te zien zijn. Finkers lijdt aan leukemie. Het gaat om een chronische vorm, die vooralsnog niet levensbedreigend is.

De ziekte werd ontdekt nadat bij Herman Finkers de ziekte van Pfeiffer was geconstateerd. Na een bloedonderzoek kwam er ook uit dat Finkers aan leukemie lijdt. Finkers is geschrokken, maar ziet de toekomst positief, aldus zijn impresariaat. Indien mogelijk wil Finkers na zijn herstel van de ziekte van Pfeiffer weer de planken op.

Twee palestijnen geëxecuteerd

De Palestijnse Autoriteit heeft donderdag twee Palestijnen laten executeren. Dit hebben Palestijnse bronnen vandaag naar buiten gebracht. Een speciale rechtbank voor de staatsveiligheid had het duo schuldig verklaart aan verkrachting en het vermoorden van een achtjarig meisje. Het duo kreeg de doodstraf.

Een Palestijnse mensenrechtenorganisatie heeft zich bezwaard op de behandeling van de rechtszaak door de speciale rechtbank. Volgens de mensenrechtenorganisatie had deze "politieke" rechtbank geen oordeel mogen vellen in een strafzaak. De organisatie wees er ook op dat de Palestijnse leider Arafat nog geen maand geleden een wet tekende die juist voorziet in een onafhankelijke rechtspraak binnen de Palestijnse gebieden.

Acteur Harrelson gearresteerd na achtervolging

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse acteur Woody Harrelson is gearresteerd na een achtervolging door de straten van Londen. Harrelson speelde ondermeer in de films Natural Born Killers en Indecent Proposal. Woody Harrelson had in een taxi vernielingen aangericht en het deurslot gebroken.

De taxichauffeur liet het hier echter niet bij zitten en er ontstond een woordenwisseling. Na de kleine ruzie sprong de Hollywoodacteur snel in een andere taxi en ging er vandoor. Hij werd achtervolgd door de chauffeur van de eerste taxi, en al snel ook door meerdere politieauto's.

Nadat de 40-jarige acteur was uitgestapt, kon de politie hem vervolgens arresteren wegens vernieling. Door veertien agenten werd hij tegen de grond gewerkt.

De als excentriek bekendstaande Harrelson was al eerder met justitie in aanraking gekomen wegens het roken van wiet en het beklimmen van de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Gratis bier voor Hiddink

Pistol_Pete wist ons vandaag het volgende te melden:

Als Zuid-Korea niet het wereldkampioenschap wint heeft coach Guus Hiddink altijd nog een leven lang gratis bier om zijn verdriet te verdrinken. Dat cadeau kreeg de Nederlander van een hotel in Seoul, na de overwinning op Polen; de eerste WK-zege ooit voor Zuid-Korea.

Naast bier krijgt Hiddink mogelijk ook een borstbeeld van het bestuur van de Zuid-Koreaanse stad Busan. Zij willen voor de bondscoach en de twee doelpuntenmakers een borstbeeld neerzetten op een nieuw aan te leggen plein. Die zou in teken moeten staan van de historische wedstrijd die op 4 juni in Busan werd gespeeld.

Arrestant wil agent neerschieten

Een negentien-jarige Tilburger heeft gisteravond in Hengelo bijna een agent neergeschoten. De man werd aangehouden op verdenking van een aantal inbraken.

Tijdens de arrestatie onstond een kleine worsteling waarbij de man een agent in de vingers beet waardoor zijn dienstpistool op de grond viel. De man wist het pistool te bemachtigen en richtte het op het hoofd van de andere agent, welke net op tijd zijn vinger tussen de trekker en de beugelknop wist te krijgen zodat het pistool niet afging. Daarna wisten de agenten de man te overmeesteren.

Behalve de inbraken wordt de negentien-jarige man nu ook poging tot doodslag ten laste gelegd.

Met dank aan Roy voor de verbetering.

Wycleff Jean opgepakt

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wycleff Jean, de Amerikaanse zanger/rapper, is tijdens een demonstratie in New York afgelopen dinsdag opgepakt.
Hij deed mee aan een protest tegen bezuinigingen op het onderwijsbudget. Naast Wycleff waren ook artiesten als Alicia Keys en P.Diddy aanwezig.

Wyclef Jean zou zich hebben verzet tegen aanwijzingen van de politie. De zanger is intussen weer op vrije voeten.

Politie ontdekt opslag raketten in Moskou

De Russische politie heeft op een kerkhof bij het regeringsvliegveld van Moskou een geheime opslag van luchtdoelrakketten gevonden. Het gaat om een soort raketten die vanuit een helicopter zijn af te vuren.

Het ministerie van veiligheid meldde gisteravond dat de raketten inmiddels onschadelijk zijn gemaakt door een team van experts.
Vandaag meldt de Russische media dat de raketten waarschijnlijk bedoeld waren om een aantal aanslagen op het regeringsvliegveld te plegen.

Over de herkomst van de raketten wil de politie geen mededelingen doen.

Kaper 11 september wilde staatslening VS

ray_16v en joris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de aanslag plegers op 11 september, te weten Mohammed Atta, heeft een jaar eerder geprobeerd een staatslening te krijgen voor de aanschaf van een vliegtuig. Een Amerikaanse regeringsfunctionaris zei dit in een TV-uitzending van ABC.

Atta werd meteen herkend door Johnell Bryant, die bij het ministerie van Landbouw werkte. Na de aanslagen zag ze een foto van hem en herkende Atta als de man die bij haar aanklopte voor een lening. Het verzoek werd afgewezen.

"Hij wilde een tweemotorig vliegtuig voor zes passagiers financieren en de stoelen eruit halen. Hij zei dat hij ingenieur was en een tank voor chemicaliën wilde inbouwen die alle beschikbare ruimte in beslag zou nemen behalve de stoel van de piloot", aldus Bryant.

Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen hebben gezegd dat het oorspronkelijke plan was om kleine vliegtuigen vol explosieven te gebruiken, maar dat Bin Laden besloot passagiersvliegtuigen te kapen toen Atta de lening niet kreeg, aldus de ABC-uitzending.

LPF eist respect van Bolkestein

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Laat commissaris Bolkestein ophouden Nederland een herentoiletfiguur te laten slaan", zo staat in een brief gericht aan minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken. De brief in ondertekend door maar liefst veertien LPF-parlementariërs.

Bolkestein, die zich vlak voor de verkiezingen de woede van de LPF op de hals haalde met zijn opmerking dat Nederland met Fortuyn als premier een 'pleefiguur' zou slaan, dient zich volgens de LPF "als hooggeplaatst vertegenwoordiger van Nederland te onthouden van inmenging in de Nederlandse politieke situatie." LPF-Kamerlid Janssen van Raay vindt zelfs dat Bolkestein weg moet als Europees commissaris. Bolkestein heeft zich in zijn ogen zo negatief uitgelaten over Pim Fortuyn en de LPF dat hij Nederland niet meer kan vertegenwoordigen.

Verder onbreekt het Bolkestein volgens de aanhangers van de vermoorde Pim Fortuyn aan "eerbied voor alle 150 gekozen volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer der Staten-Generaal."

Verwelkom hier onze nieuwe collega

De sollicitaties zijn behandeld en we hebben een keuze kunnen maken. Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle reacties, het waren er flink wat en dat is natuurlijk altijd een goed teken, maar we hebben uiteindelijk toch de keuze weten te maken.

Nu kunnen we met gepaste trots onze nieuwe versterking aan jullie presenteren, althans, dat zullen zij zelf gaan doen heb ik me laten vertellen.

Heet hier onze nieuwe bloggertjes alvast van harte welkom!


*fatbenny

ik zal me ff voorstellen zodat jullie weten met wie jullie te maken krijgen . Ik ben fatbenny, 22 jaar oud, ik studeer bedrijfskundige informatica en moet nu alleen nog even afstuderen, help me aan een plek .

Ik ben gaan bloggen toen mijn huisgenoten eindelijk kabelinternet wilden en ik mijn site stiekem wilde promoten. Na een een tijdje kwam ik al veel te vaak op fok en ik heb dus gereageerd op een oproep van de weblogcrew. Verder houd ik me met van alles bezig, maar op Internetgebied voornamelijk met en het maken of beheren van mijn eigen sites. Tussendoor ben ik meestal hiero voor de lol of op gathering.tweakers om slimmer te worden te vinden.

Ik zal me hier in het begin voornamelijk bezig houden met submitten en behandelen van binnengekomen weblog submits, maar ik ga nog even rondkijken of ik nog iets anders kan .

mzzl fatbenny


*NoKa

en hier is nummer 2 , zal mezelf ook ff voorstellen.
Ik ben NoKa 20 jaar oud bijna klaar met mijn studie informatica en ik kom uit zuid-holland.
Ik kom al jaren op Fok! ( en tweakers.net) en heb ook al wat submitjes gedaan op weblog.fok.nl
dus toen ik zag dat ze mensen zochten heb ik meteen gereageerd.
Wat ga ik doen :Geen idee
Met zijn allen gaan wij webloggers(das mijn instelling tenminste zorgen voor elke dag een verse partij weblogs, plaatjes, links en ander spul.
da was het weer dus

greetz NoKa


*Flat_erik

en de nummer 3 is ook bekend.
Ik zal me ook ff voorstellen.
Ik ben Erik aka Flat_erik, 18 jaartje jong en woon in het hooge noorden namelijk Leeuwarden.
Als studie doe ik een MBO opleiding ICT en hier ben ik bijna klaar mee...

Ik breng zo'n 2 a 3 uur per dag door op de Fok! pagina's en in de komende tijd zal de weblog de meeste aandacht krijgen

Wij als nieuwe bloggers zullen ons voor 100% inzetten om de weblog nog aantrekkelijker voor iedereen te maken met binnenkort een (nog) beter design

Groetjes 3rik

*MrMoose

Hi,

Ik ben Mark, 22 jaar en kom uit Den Haag.
Ik ben werkzaam als systeembeheerder bij DaimlerChrysler in Utrecht.
Ik doe een hoop op internet en voelde me wel aangesproken om weblogger te worden

Gr, Mark

*SpuitElf

Het lijkt mij dat ik de hekkesluiter ben, kom net terug van anderhalve week vakantie na m'n examens dus kon ik niet eerder reageren.

Ik heet Sander, woon in Castricum en heb net m'n eindexamen VWO achter de rug. Vanaf september ga ik Kunstmatige Intelligentie studeren aan de VU. Ik heb al aardig wat weblogs gesubmit, onder verschillende namen, en ben van plan om er nog meer te vinden. Heb er absoluut zin in, en ik zie dat ik gelukkig niet de enige ben

*Mark / DataL0rd

Spuitelf blijkt dus toch niet de hekkesluiter te zijn, bij deze bewijs ik dat het altijd later kan. Ik zal hier verder maar geen woorden aan vuil maken, maar morgen snel beginnen met het submitten van (hopelijk leuke) weblogs.

Even kort iets over mij: Ik ben zoals jullie waarschijnlijk al geraden hadden Mark, en heb uit de steentijd nog altijd DataL0rd als nick. Omdat veel mensen me via deze naam kennen, heb ik nooit meer de moeite genomen om van deze naam af te komen. Op het moment ben ik nog 6vwo leerling, maar hopelijk kan ik overmorgen iets anders zeggen. Wachten op de uitslag dus op dit moment.

Ik hoop wat voor deze site te kunnen betekenen, en zal er zeker mijn best voor gaan doen.

Grootscheepse hervormingen tegen terreur

Opdat Amerika en Europa het hoofd kunnen bieden aan nieuwe terreuraanvallen, groter en erger dan vorig najaar in New York, gaan in Amerika de veiligheidsdiensten op de schop en krijgt de NAVO een totaal nieuwe organisatie, een nieuwe commandostructuur en nieuwe militaire middelen. Dit alles kondigde Amerikaanse president Bush vannacht aan in een televisierede.

Bush sprak van de 'grootste reorganisatie aan binnen de Amerikaanse overheidsdiensten sinds 1947'. De plannen omvatten onder andere de oprichting van een nieuw departement voor de bestrijding van terrorisme. Dit departement moet garant staan voor een efficiënt toezicht op de nationale veiligheid. De aangekondigde hervormingen zijn het gevolg van de felle kritiek op de FBI en de CIA, als zouden zij laks hebben omgesprongen met informatie over de aanslagen van 11 september 2001.

Secretaris-generaal Robertson en de Amerikaanse generaal Ralston, NAVO-opperbevelhebber in Europa, werden gisteren door 19 NAVO-ministers van Defensie gemachtigd concrete voorstellen uit te werken voor de hervorming binnen de NAVO.

In Brussel waarschuwde Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld voor aanvallen, 'waarbij die van 11 september verbleken'. ,,De situatie is erger dan wij denken. Ik weet uit ervaring dat geheime diensten jaren op de feiten kunnen achterlopen'', aldus Rumsfeld. Tevens waarshuwde hij voor 'terroristische organisaties (die) op een agressieve manier bezig zijn zich meester te maken van massavernietigingswapens'. ,,Denk niet dat groepen die daarmee kunnen omgaan, de kaart van Europa niet kennen'', aldus de Amerikaanse bewindsman.

De NAVO ministers hebben toegezegd geld uit te trekken om het hoofd te kunnen bieden aan verrassingsaanvallen van terreurgroepen die niet aan staten verbonden zijn. Tegelijkertijd werkt Robertson plannen uit voor een gestroomlijnder organisatie en een eenvoudiger militaire structuur.

Amerika en ook Robertson klagen al jaren dat Europa veel te weinig investeert in Defensie. NAVO houdt haar klassieke verdedigingstaken, maar spendeert daaraan naar verhouding aanzienlijk minder dan tijdens de Koude Oorlog. Rumsfeld: ,,Terreurorganisaties bestrijd je niet met bommen.'' Tegelijkertijd moet de nieuwe organisatie de NAVO in staat stellen tegen 2004 nieuwe leden te verwelkomen. Op de vraag of de NAVO nu voor militaire operaties geen territoriale grenzen meer erkent zei Rumsfeld: ,,Iedereen op elk moment beschermen tegen elke techniek die terreurgroepen willen gebruiken, is onmogelijk. De enige manier is dus: hun netwerken vernietigen, waar zich die ook bevinden.''

Met dank aan Pseudo voor de bijdrage

FOK!experiment

Er staan regelmatig nieuwe polls op FOK!, maar dit keer staat er een speciale poll: men kan hier een getal raden, een getal dat slechts bekend is bij Knorretje.
Het getal wordt in een gesloten envelop gestopt, zodat het niet stiekem gewijzigd kan worden.

Waarom Knorretje? Vrijwel iedereen kent ze als godfather van deze illustere concentratie van internet-chaos, en wat meer is: Knorretje is sinds zeer kort moeder van een klein meisje en volgens vele inzichten (uiteraard weer behalve de inzichten van ons aller wetenschap, waarbij iets pas realiteit is als je het kan meten) zouden haar paranormale vermogens nu extra sterk moeten zijn.

Doe allemaal mee, kies een getal en laat je maandag wellicht verrassen door het resultaat...
Of niet natuurlijk

Je vindt de poll, zoals altijd, op de frontpage op www.fok.nl.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.