Mega TOP 100 haalt Gerard Joling uit de lijst

De ode van Gerard Joling aan Pim Fortuyn, At Your Service, verdwijnt morgen uit de Mega Top 100. Het bedrijf Mega Chart, dat de hitlijst samenstelt, vermoedt dat iemand het plaatje massaal opkoopt om het met stip op nummer één te krijgen. De single kwam deze week binnen op nummer 50.

Directeur Marcus Muller heeft het bericht vandaag bevestigd. Mega Chart begint maandag een onderzoek naar de kwestie. Muller wil niet ingaan op het gerucht dat Jolings platenmaatschappij Multidisk achter de zaak zou zitten.

Wel wil Muller zeggen dat er onwaarschijnlijk veel exemplaren van At Your Service zijn verkocht. "Wat we nu zien, is geen normale consumentenverkoop ".

Fraude

De Telegraaf meldt vandaag dat ze in het bezit is van brieven waarin Multidisk-directeur Danny Bultman aan platenzaken bevestigt een grote partij singles van Gerard Joling te hebben opgekocht.

De manager van Gerard Joling, Pim van der Kolk, is verbaasd over de actie van Mega Charts. "Ik geef toe dat 10.000 singles verkopen binnen een week voor Nederlandse begrippen exceptioneel is. Toch denk ik dat er heel veel mensen zijn die het gewoon een geweldige plaat vinden"

De opbrengst van de single gaat naar een goed doel, dus financieel wijzer lijkt niemand te worden van de fraude.

At Your Service, nu nog op nummer 50 in de Top 100