Nu te koop: Hitler Barbie

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse poppetjesfabrikant heeft een serie oorlogsmisdadigers op de markt gebracht. Het bedrijf, dat opereert onder de toepasselijke naam 'Resin from the Grave', biedt vooralsnog twee nazi-kopstukken aan.

Voor een slordige $170 ben je de 'gelukkige' eigenaar van een heus Adolf Hitler poppetje, natuurgetrouw geportretteerd terwijl hij de Landsberg gevangenis verlaat met het manuscript van zijn beruchte boek 'Mein Kampf' in zijn hand. Voor $300 krijg je zelfs twee exemplaren.

Voor dezelfde prijs kun je ook een poppetje van de beruchte Auschwitz-kamparts Josef Mengele kopen, compleet met historisch verantwoord uniform, stethoscoop, dokterstas en hoed.

Fans moeten er wel snel bij zijn, want van elk poppetje worden er slechts vijftig gemaakt. Een waar collectors-item dus. De fabrikant zegt overigens op haar website absoluut geen onzuivere motieven te hebben. "Wij ondersteunen het nazisme op geen enkele wijze. Dit zijn historische figuren voor volwassen verzamelaars met een interesse in deze zwarte bladzijde van de geschiedenis."

Binnenkort zullen ook Joseph Goebles, Heinrich Himmler, Reinhardt Heydric en Sepp Dietrich beschikbaar zijn...

De enige echte Adolf Hitler pop