Onderzoek naar snellere introductie IPv6

^grun^aw wist ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse krant Heise meldt dat er onlangs in opdracht van de Europese Commissie een rapport met de naam 'Internet of the next generation - priority measures for the transition to the new Internetprotocol IPv6' is uitgebracht. Er is namelijk een Europees plan vereist om de overgang naar Internet Protocol versie 6 ordelijk te verlopen.

De commisie zegt dat actie nodig is, omdat de huidige hoeveelheid IP-adressen van de voorloper van Ipv6 (Ipv4) ongeveer op zal raken rond het jaar 2005. In de jaren 70 heeft Ipv4 het mogelijk gemaakt om zo'n 4 miljard unieke adressen toe te kennen aan hosts verbonden met het internet. Dit is lang niet genoeg om elke persoon op aarde een eigen IP-adres te geven. Om het belang van IPv6 nog eens te benadrukken werd in het rapport duidelijk aangegeven hoe groot het verschil met IPv4 is.

"Omdat IPv6 gebruik maakt van 128-bits adressen in plaats van de 32-bits adressen die IPv4 gebruikt, zijn er bij IPv6 in totaal zo'n 3.4 x 10^38 adressen beschikbaar. Elke vierkante millimeter zou al verschillende miljarden adressen tot zijn beschikking hebben. Elke persoon op de aarde zou 6.5 x 10^28 IP's tot zijn beschikking kunnen hebben."