FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 februari 2002

Rellen in Salt Lake City

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Salt Lake City heeft zaterdagnacht heel wat arrestaties verricht, nadat er rellen waren ontstaan in het centrum van de Olympische stad, deelde politiechef Scott Folson mee aan het Franse persagentschap AFP. Om 2:30 lokale tijd (10:30 Nederlandse tijd) leek de oproer bedwongen.

Volgens ooggetuigen begonnen de incidenten na een opstootje in een biertent op de straat. De bar sloot te snel, en dat was niet naar de zin van de klanten. Volgens dezelfde bronnen vuurde de politie rubberkogels af om de relschoppers uiteen te drijven. Die beantwoordden de actie van de politie echter met een kannonade van blikjes bier.

Inval café Zaandam

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Zaandam een inval gedaan in een café.
Tijdens de inval werden zeven mannen gearresteerd en daarbij werden wapens, munitie, cocaïne en GHB in beslag genomen.

De arrestanten hebben een leeftijd tussen de 19 en de 38 jaar en komen uit Zaandam en Amsterdam.
De arrestant die de drugs bij zich droeg daarvan is zijn identiteit nog onbekend, waarschijnlijk is hij illegaal in Nederland en wordt hij overgedragen aan de vreemdelingendienst. (Ik wil er bij zeggen dat racistische reactie's hard worden aangepakt!)

Bij de eigenaar van het café is ook nog een inval geweest daar is een stroomstootwapen in beslag genomen.
Het café blijft in ieder geval tot maandag dicht.

McDrive in voor sneeuwscooters

warmbakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het dorpje Piteaa in het noorden van Zweden heeft de MacDonalds zijn deuren geopend voor mensen die met hun sneeuwscooter naar de McDrive willen als ze honger hebben in een hamburger.

In Piteaa hebben ongeveer 6000 mensen een sneeuwscooter, maar de sneeuwscooters mogen niet van de sneeuwscooterbaan af, de manager heeft er wat op bedacht en dat is simpel weg de baan omleggen langs de McDonalds. De Piteaa Mac is de eerste in Zweden die een McDrive heeft voor sneeuwscooters.

Update: Buschauffeur aangerand

Update 23:07, tyme
In tegenstelling tot wat we eerder meldden, is de vrouwelijke chauffeur in de bus niet verkracht maar aangerand. De politie heeft in verband daarmee vanmiddag een 27-jarige man aangehouden.

De bus stond na de wedstrijd klaar om terug naar Amsterdam te gaan. Enkele supporters hadden eerst een bovenluik uit het dak gehaald en daarna werd de chauffeur aangerand. Na de melding van de vrouw dat zij wegens die twee incidenten niet wilde vertrekken, isoleerde de politie de bus en bracht de 47 inzittenden over naar een cellencomplex. Daar identificeerde de chauffeur de aanrander. De andere supporters werden vrijgelaten.

Het oorspronkelijke bericht:
Roaddevil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Breda heeft alle 58 supports van Ajax aangehouden die in de bus zaten en misschien meer weten van wat er is gebeurd met de vrouwelijke buschauffeur die door enkele Ajax supporters is verkracht.

Update:
Na de wedstrijd van NAC-AJAX (waar van de uitslag overigens 0-1 is geworden) zijn 58 Ajax supporters de bus ingegaan. De chauffeur meldde dat het bovenluik was gesloopt door enkele passagiers van haar (de Ajax supporters). Nadat het bovenluik was gesloopt hebben de passagiers de vrouwelijke chauffeur verkracht. De ME heeft iedereen naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek in Breda gebracht, alwaar iedereen verhoord zal worden.

'Bin Laden in leven bij Pakistaanse grens'

Osama Bin Laden is nog in leven en hij heeft zich verstopt in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan. Amerikaanse regeringsfunctionarissen zijn hiervan overtuigd.

Volgens een medewerker van het Witte Huis zou het de jacht op Bin Laden in gevaar brengen als er meer details zouden worden vrijgegeven. De bewijzen die de Amerikanen zeggen te hebben beperken de jacht op de Saudische terroristenleider tot een kleiner gebied, maar de informatie is niet specifiek genoeg om nieuwe bombardementen uit te voeren zoals in het gebied bij Tora Bora, een paar maanden geleden.

Er doen zich allerlei theoriën de ronde over het lot van Osama Bin Laden. Hij zou zijn gedood bij gevechten, of overleden aan een nierziekte waaraan hij lijdt, of hij is gevlucht. Als mogelijke 'schuilplaatsen' werden al genoemd Iran, Pakistan, Tsjetsjenië, Soedan, Somalië, Yemen, of het Indiase deel van Kashmir. Volgens een regeringsfunctionaris is het doden of gevangen nemen van Bin Laden een lange termijn-zaak geworden.

Bin Laden zou zich nu ophouden in een gebied in het zuidoosten van Afghanistan bij de grens met de Pakistaanse provincies Baluchistan of de North West Frontier die bekend staan als bolwerken voor islamitische militanten.

We vervallen tot digitale goudvissen

ForeCast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een wetenschapper van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft in het BBC radioprogramma Go Digital opmerkelijk nieuws gebracht. Een overvloed aan online informatie (websites, video's, e-mail) betekent dat mensen voor iets nieuws gemiddeld nog slechts negen seconden aandacht weten op te brengen. Dat is even lang als een goudvis.

Het bombardement met informatie betekent dat veel mensen nog maar enkele seconden op iets nieuws kunnen concentreren. Vooral de gedachte dat er nog zoveel anders is om te bekijken, speelt websurfers parten. Succesvolle websites proberen mensen zo lang mogelijk vast te houden.

Deze poging wordt wel stickiness genoemd, maar het blijkt moeilijk bezoekers te lijmen met interessante inhoud. Veel surfers zijn na een minuut alweer aan iets nieuws toe.

Vooral e-mail blijkt een aandachtstrekker. Niets werkt zo afleidend als de wetenschap dat er een nieuw mailtje is gearriveerd. Onderbrekingen en doelloos surfen valt te voorkomen door duidelijk te bepalen waarnaar je op zoek bent. Selker: "Wanneer je niet weet waarom je surft, wordt je rondgestuurd door de meest prikkelende woorden in een eindeloze zee van informatie."

Laatste WTC-patiënt verlaat ziekenhuis

Meer dan vijf maanden na de terreuraanslagen op het WTC in New York heeft de laatste patiënt met zware brandwonden het gespecialiseerde ziekenhuis in New York verlaten.

De 34-jarige Boekhouder Donovan Cowan kon op de fatale septemberdag vluchten uit de 84ste verdieping van het gebouw, nadat het tweede gekaapte vliegtuig de twee verdiepingen onder hem had weggeslagen. Getroffen door glasscherven en met zware brandwonden aan armen, benen en buik sleepte hij zich door de in dichte rook gehulde trappenhal tot beneden.

"Ik zei altijd maar tegen mezelf: nog 60 verdiepingen, nu nog 50...", verklaarde Cowan.

Cowan onderging in het brandwondencentrum van het Weill Cornell Universitair Ziekenhuis in Manhattan vier grote huidtransplantaties. Bovendien werd hij er behandeld voor defecte nieren, rookvergiftigingen en zware hart- en longproblemen.

"Er waren momenten dat we hem opgegeven hadden", bekende zijn arts, Gregory Bauer. Ondanks al het leed vindt Cowan zichzelf een "gelukzak".

Cowan verloor in het World Trade Center 87 collega's van zijn bedrijf, Fiduciary Trust, en talrijke vrienden.

Doden bij storm in Engeland en Duitsland

Hevige sneeuwstormen hebben in Groot-Brittannië al aan twee mensen het leven gekost. In Duitsland vielen bij ongevallen op de gladde autowegen minstens 12 doden.

In de regio Brandenburg rond Berlijn gebeurden niet minder dan 800 ongevallen, de meeste gelukkig zonder gewonden.

Engeland, Schotland en Noord-Ierland krijgen eveneens hun portie sneeuw, regen en rugwinden te verwerken. De meteorologische diensten verwachten nog meer sneeuw en manen chauffeurs aan voorzichtig te zijn.

In het graafschap Durham (Noord-Engeland) kwam een autobestuurder om het leven toen zijn auto van de weg gleed en tegen een elektriciteitspaal te pletter reed. De passagier werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Zowel in de graafschappen Durham als Northumberland zijn verschillende snelwegen geblokkeerd. Chauffeurs moesten hun wagen achterlaten.

Inspectie bij alle van der Valk hotels

De inspectie van het ministerie van VROM gaat bij alle Van der Valk-hotels onderzoeken of de bouw- en milieuvergunningen in orde zijn. Ook kijkt de inspectie of de vestigingen zich houden aan regelgeving op het gebied van het voorkomen van legionella.

Dat heeft plaatsvervangend inspecteur ir. C. Boekel van de Inspectie Milieuhygine Oost zaterdag gezegd voor het Radio 1-Journaal. Vrijdagavond werd al bekend dat Van der Valk International opdracht heeft gegeven voor een intern onderzoek naar bouwtechnische zaken en vergunningen bij de vestigingen in Nuland, Gilze, Vught, Leusden en Zuidbroek. Deze hotels horen samen met Hotel Tiel in de internationale poot van de horeca-onderneming.

Parkeerdek

De reeks onderzoeken is het gevolg van het instorten van het parkeerdak van Hotel Tiel langs de A15 op zondag 10 februari. De oorzaak lijkt een bouwfout in de stalen draagconstructie van het dak. Sindsdien is gebleken dat het Van der Valk-concern het niet altijd even nauw heeft genomen met noodzakelijke vergunningen en bouwtechnische voorschriften.

Het parkeerdek in Tiel is gebouwd door de eigen bouwmaatschappij van Van der Valk. Het is echter nog niet bekend of dat bedrijf ook verantwoordelijk is geweest voor de bouwfout, aldus een woordvoerder van het horecaconcern. Ook daarnaar loopt nog een onderzoek.

De inspectie van VROM wilde in eerste instantie alleen de vestigingen met eenzelfde parkeerdek onderzoeken. Nu gebleken is dat de eigen bouwmaatschappij ook bij andere vestigingen in Nederland heeft gebouwd is het onderzoek uitgebreid naar alle Van der Valk-hotels. De inspectie is verantwoordelijk voor het toezicht op het bouw- en vergunningenbeleid van gemeenten

Drugsdealers bestolen

Proxy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het openbaar ministerie verdenkt drie Antillianen van een serie doelgerichte roofovervallen op verschillende drugsdealers in Groningen.

Bij deze 'ripp-deals' werden cocaïne, geld en mobiele telefoons gestolen.

Het OM noemt hoofdverdachte J. 'de schrik van de dealerswereld' en eist een straf van vier jaar voor J. plus respectievelijk twee jaar en acht maanden voor zijn kompanen.

De zaak kwam aan het licht toen een van de getroffen dealers aangifte deed van diefstal met geweld. De man kreeg eind vorig jaar bezoek van het trio. Volgens de drie verdachten zou de dealer zijn eigen vriendin hebben mishandeld. Omdat hoofdverdachte J. een relatie heeft met de zus van deze vrouw voelde hij zich geroepen verhaal te halen. Het politieonderzoek bracht vervolgens nog drie gevallen van roof bij dealers aan het licht. Dealers werden door de politie ontboden op het bureau en legden een belastende verklaring af tegen de drie.

De 30-jarige hoofdverdachte J. wordt door justitie gezien als de grote man achter de illegale activiteiten. Samen met de 29-jarige P. bedreigde hij dealers thuis met een mes en nam hij kleren, drugs, sieraden, geld en mobiele telefoons weg. Hoofdverdachte J. meent dat hij is verlinkt. De man stelt dat de getroffen dealers hem in een kwaad daglicht willen stellen omdat hij contact heeft met enkele van hun vriendinnen. Om van zijn concurrentie af te zijn hebben de dealers de overvallen verzonnen. Het openbaar ministerie neemt de zaak hoog op en meent dat in ieder geval twee van de drie verdachten de overvallen zagen als een normale bezigheid om aan geld te komen. Volgens de officier is de omvang en mate van geweld zelfs voor de drugswereld niet normaal.

Tas met Anthrax gevonden in Georgia, USA

sportlife had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Georgia is bij een legerbasis een plastic boodschappentas gevuld met anthrax gevonden.
Enkele testen wezen uit dat het hier om miltvuur ging. Legerexperts zijn bezig met een onderzoek naar de herkomst van de tas.

De basis was vijf uur afgesloten. De 200 mensen die op de basis aanwezig waren konden pas later weer naar buiten.

De vijf mensen die de tas hebben gevonden en twee brandweerlieden werden op de basis "afgedoucht" en zijn overgebracht naar een ziekenhuis voor nader onderzoek.

Presidentskandidaat Colombia vermist

Een presidentskandidaat in Colombia is zaterdag verdwenen toen zij een bezoek bracht aan een streek, niet ver van het gebied dat tot voor kort in handen was van de linkse rebellenbeweging FARC. Ook vier andere personen die kandidate Ingrid Betancourt vergezelden, onder wie een Franse fotograaf, worden vermist.

Het leger had haar afgeraden zich in het gevaarlijke gebied te begeven. Zij had gevraagd om een helikopter, maar had die niet gekregen. Vervolgens is zij met haar eigen auto op weg gegaan naar San Vincente, de grootste stad in de voormalige enclave van de FARC.

De Colombiaanse president Pastrana heeft het vredesoverleg met de FARC afgebroken, omdat hij de rebellen verantwoordelijk houdt voor de ontvoering van een senator. Ook liet hij een gebied bezetten waar de FARC tot voor kort nog de touwtjes in handen had.

Onderzoek naar snellere introductie IPv6

^grun^aw wist ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse krant Heise meldt dat er onlangs in opdracht van de Europese Commissie een rapport met de naam 'Internet of the next generation - priority measures for the transition to the new Internetprotocol IPv6' is uitgebracht. Er is namelijk een Europees plan vereist om de overgang naar Internet Protocol versie 6 ordelijk te verlopen.

De commisie zegt dat actie nodig is, omdat de huidige hoeveelheid IP-adressen van de voorloper van Ipv6 (Ipv4) ongeveer op zal raken rond het jaar 2005. In de jaren 70 heeft Ipv4 het mogelijk gemaakt om zo'n 4 miljard unieke adressen toe te kennen aan hosts verbonden met het internet. Dit is lang niet genoeg om elke persoon op aarde een eigen IP-adres te geven. Om het belang van IPv6 nog eens te benadrukken werd in het rapport duidelijk aangegeven hoe groot het verschil met IPv4 is.

"Omdat IPv6 gebruik maakt van 128-bits adressen in plaats van de 32-bits adressen die IPv4 gebruikt, zijn er bij IPv6 in totaal zo'n 3.4 x 10^38 adressen beschikbaar. Elke vierkante millimeter zou al verschillende miljarden adressen tot zijn beschikking hebben. Elke persoon op de aarde zou 6.5 x 10^28 IP's tot zijn beschikking kunnen hebben."

Negen dagen in de kou

De Franse bergbeklimmer Lionel Daudet heeft 9 dagen in de kou gezeten in een ijsgrot op de berg Matterhorn (Zwitserland).

Daudet was van plan om de Matterhorn, de Eiger en de Grandes Jorasses te beklimmen. Tijdens de tocht kwam hij in slechte weer, en verschool zich in een ijsgrot waar de temperatuur min 25C bedroeg.
Vrijdag is de man uit de grot gered met bevroren handen en voeten nadat hij 9 dagen vast heeft gezeten in de kou.

Lion Daudet is opgenomen in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed.

Man vermoordt vijf kinderen met barbecue

sportlife had ons via de newssubmit het volgende te melden: "

Nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen werd een man uit Los Angeles meteen aangehouden. Hij wordt er van beschuldigd een houtskool grill midden in huis te hebben aangestoken waardoor vijf van zijn zes kinderen overleden in hun slaap.

De man, Adair Garcia, die twee dagen behandeld was voor ernstige koolstofmonoxide vergifting, wordt aangeklaagd voor vijf moorden en één poging tot moord.

De man en zijn (overleden) kinderen werden aangetroffen op woensdagmorgen door zijn schoonmoeder. Zij zou op de kinderen komen passen toen ze Garcia bewusteloos aantrof.

De avond ervoor liet hij zijn kinderen naar bed gaan, zette de barbecue in de woonkamer en liet hem voor uren branden.

De politie denkt dat het motief voor deze misselijkmakende daad ligt in de relationele sfeer. De dader was depressief omdat zijn vrouw hem een week tevoren had verlaten.

De sheriff's agenten kwamen direct na de melding het huis binnen en troffen Brenda(10), Jonathan (7) en Anthony (2) dood aan. Cecilia (4) overleed later op die dag. Op donderdag overleed ook nog Vanessa (6) aan haar verwondingen. Kassandra (9) is de enige overlevende met haar vader en van haar wordt een volledig herstel verwacht.

Garcia, onderhoudsmedewerker van het telecomconcern Pacific Bell, werd bewusteloos aangetroffen bij de houtskool barbecue. Momenteel kan hij lopen en praten, maar heeft hij nog geen enkele emotie over zijn daad getoond, aldus ziekenhuismedewerkers.

Geld van Leefbaar Nederland is op

Nog ruim tweeenhalve maand tot de Tweede Kamer verkiezingen en de jonge partij Leefbaar Nederland heeft al geen geld meer.

Voorzitter Jan Nagel bekende het op een spreekbeurt in Alphen aan den Rijn.
''We hadden 450.000 euro in kas, maar dat geld is opgegaan aan de huur van ons kantoorpand, congreskosten en de salarissen van medewerkers.''

Toch werd er met geen woord gesproken over Harry Mens, de makelaar die een ton aan LN gaf en dat nu terugwil nadat LN en zijn lijsttrekker Pim Fortuyn uiteen zijn gegaan.

Volgens Jan Nagel ligt die zaak inmiddels onder de rechter.

Geweldig om een vrouw te zijn

Wederom niet zelf gedicht maar toch leuk genoeg om het hier kwijt te willen:

Ik ben een vrouw, en da's heus geen pech,
Heb geen last van agressie als ik rijd op de weg
Ik laat tenminste geen lampen aan voor nop
En ruim al mijn rotzooi achter me op
Als ik iets zoek, vind ik het in 1 keer!
Kan tegelijkertijd bellen, koken en nog veel meer!
Van een griepje is bij mij niet veel te merken
Ik neem een aspirine en ga gewoon werken
Ik hou me bezig met echt belangrijke vragen
In plaats van te jammeren om de voetbaluitslagen!

Al is vrouw zijn dan een enorme zegen,
Helaas houdt 'De Man' onze ontwikkeling tegen!
Hem aan zijn lot overlaten is misschien een makkie
Maar wie strijkt dan zijn overhemden en kookt zijn prakkie?
Dat is niet het ergste in dit geval
Wat echt irritant is bij mannen: hun gebral
Ze denken zelf de beste te zijn
Vooral spotten met vrouwen vinden ze fijn
Uiteraard laten we ze in de waan
Want de waarheid kunnen ze psychisch niet aan:
Mannen zijn eigenlijk nog een kind
Dat spelen met auto's het einde vindt,
Die een potje gaat vechten als hun club verliest,
Computerspelletjes speelt en maar aan knoeit als ie piest.
Nee, mannen willen de waarheid niet horen:
Zonder een vrouw zijn ze verloren!

22 rechercheurs op zoek naar verkrachter

De Amsterdamse politie heeft 22 rechercheurs ingezet in de hoop de verkrachter van een 23-jarige Amsterdamse te vinden.Ze werd zaterdagochtend rond zes uur bewusteloos en ernstig gewond aangetroffen in een plantsoentje bij het Frederiksplein.

De vrouw werd direct naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar.Over de precieze toedracht tast de politie nog in het duister.In staat om een verklaring af te leggen is de vrouw ook nog niet.De politie gaat er vanuit dat de verkrachter tussen twee en zes uur 's ochtends heeft toegeslagen.

Voor zover de politie weet, moet de vrouw na twee uur vanaf de Spuistraat, via de Dam, het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat naar het Frederiksplein zijn gelopen. Rond zes uur kreeg de politie de melding dat iemand onwel was. De agent ter plaatse moest even zoeken, omdat de vrouw op een lastig te vinden plaats lag. De vrouw had veel uitwendig letsel, vooral aan haar hoofd

Arrestaties bij drugsactie met omringde landen

Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg hebben zaterdag een gezamenlijke drugsactie gehouden.

In ons land kregen ongeveer 30 personen een proces-verbaal omdat ze in het bezit waren van drugs. In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg werden plaatsen geobserveerd waar vermoedelijk in drugs werd gehandeld.

De Nederlandse politie gaf aan collega's in het buitenland kentekens door van verdachten, en deze werden vervolgens in hun eigen land gecontroleerd. De politie houdt elke paar maanden dit soort acties om het drugstoerisme terug te dringen.

Ludieke actie Weerter Actie Partij

Vision had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hij staat bekend als de burgemeester van de grappen en de grollen. Karel Majoor loopt voorop in de polonaise en slaat politieke tegenstanders met prikkelende, soms wat platvloerse, humor om de oren. Zet bebaarde Karel voor een zaal met honderd mensen, duw 'm een microfoon onder de neus en hij steelt de show. Als clown Kletsmajoor.
Van clowns is bekend dat ze twee gezichten hebben. Dat geldt, zo bleek deze week, ook voor de burgemeester van Weert. Majoor werd boos toen hij afgelopen woensdag bij zijn huurwoning aan de Kerkstraat arriveerde. Op de voorruit hingen vier verkiezingsposters van WAP, de nieuwe Weerter Actie Partij. De plakactie beperkte zich overigens niet tot zijn huis in Weert. Zijn koopwoning in Meerssen was met hetzelfde WAP-pamflet behangen.

Majoor kon niet lachen om de verkiezingsstunt en vroeg de actiepartij om opheldering. Omdat hij de uitleg van WAP-lijsttrekker John van de Boogaard (diens hoofd prijkt op de WAP-affiches) te oppervlakkig vond, stapte hij naar de politie. Om aangifte te doen wegens wildplakken.


Vindt de burgemeester dat niet een beetje overdreven? "Nee', is het serieuze antwoord. "WAP heeft het op mij gemunt en dat kan ik niet tolereren. Dit is gewoon doorgeschoten caféwerk. Stel dat politieke partijen bij elkaar posters gaan ophangen. Dan is het einde toch zoek.'

WAP-voorman Van de Boogaard noemt de reactie van Majoor "sterk overdreven'. "We wisten van tevoren dat het niet is toegestaan om zonder toestemming posters op huizen te plakken. Maar dat de burgemeester het zo zwaar opvat, valt me lelijk van hem tegen. Hij hangt zelf altijd overal de clown uit.'

Op de vraag waarom de WAP uitgerekend Majoors woning aan de Kerkstraat heeft beplakt met verkiezingsposters, luidt het antwoord van Van de Boogaard: "Dat huis staat toch leeg. Door er posters op te plakken wilden we duidelijk maken dat de burgemeester van Weert in Weert moet wonen.'

De burgemeester werd vorig jaar nogal bekritiseerd vanwege het feit dat hij na 2 jaar nog geen "geschikte" woning in Weert had kunnen bemachtigen. Nadat hij feitelijk gedwongen werd door de gemeenteraad woont hij "door de weeks" in Weert en "in het weekend" in Meerssen

Dynamo: volgend jaar zeker, dit jaar misschien

Metalfan.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Het Brabants Dagblad, heeft Dynamo Open Air toch een locatie kunnen vinden voor volgend jaar en de jaren daarop. Dicht bij Eindhoven, waar ze ooit zijn begonnen.

Organisator André Verhuysen liet op de radio, bij de VPRO, weten dat hij voor de toekomst een terrein heeft gevonden dat ruimte biedt aan 25.000 tot 30.000 bezoekers en groot genoeg is voor een driedaags festival met camping.

Probleem is dat het terrein dit jaar nog niet gebruikt kan worden. Daarom wil Verhuysen proberen om dit jaar een dag vast te plakken aan het Bospopfestival, dat op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli wordt gehouden in Weert. Dynamo zou dan op de zondag kunnen plaatsvinden.

Tekort slachthuizen voor offerfeest

Nederland heeft te weinig slachthuizen waar moslims dieren kunnen slachten voor het offerfeest. HVV de stichting die toeziet op de rituele slacht is nu bang dat er meer illegale slachtingen plaats zullen vinden. Het aantal slachthuizen is in Nederland dan ook afgenomen door de BSE en mond- en klauwzeercrisis, hierdoor gingen veel bedrijven failliet. Nederland telt nu 84 slachthuizen in tegenstelling tot een paar jaar geleden toen het aantal zo'n 135 bedroeg.

Het islamitische offerfeest markeert het einde van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Moslims herdenken dan het offer van Ibrahim (Abraham). Volgens het verhaal in de koran en de bijbel stond Abraham op het punt om in opdracht van God zijn zoon te offeren, toen God dat op het laatste moment verhinderde en een offerdier zond dat hij in plaats van zijn zoon mocht slachten.

Israelische leger raakt Nederlander

Zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Een Nederlandse toerist is in Israël licht gewond geraakt toen soldaten op hem schoten in de buurt van het Palestijnse Beit Jala, bij Betlehem.

De soldaten zagen hoe de Nederlander hen met een verrekijker observeerde en riepen hem toe daarmee op te houden. De man, die geen Hebreeuws en Arabisch verstaat, ging niet op het verzoek in. Hij werd vervolgens getroffen door een waarschuwingsschot dat afketste op een rots.

Op de Westbank hebben Israelische militairen een hoogzwangere Palestijnse in de rug geschoten. Ze zat in een auto die haar naar het ziekenhuis bracht en zonder te stoppen een controlepost passeerde.

Antillen stuurt slikkers tot één kilo naar huis

Glenn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie op de Antillen gaat Antilliaanse bolletjesslikkers die met minder dan één kilo drugs gepakt worden met een dagvaarding naar huis sturen. Vanwege een cellentekort kunnen niet alle drugskoeriers worden opgesloten.

Het nieuwe beleid moet verder het justitieapparaat ontlasten zodat de politie zich meer kan richten op de inbeslagname van drugs. Het doel is de drugsorganisaties te treffen door zo min mogelijk koeriers door de douane te laten glippen.

Het naar huis sturen met een dagvaardiging zal er volgens de Antillen toe leiden dat men veel meer slikkers kan oppakken. Tot nu kwam elke slikker in een juridische molen terecht wat veel tijd en mankracht vergde, zodat er maar een beperkt aantal per vlucht kon worden opgepakt. Door de nieuwe maatregel kan de douane veel meer slikkers onderscheppen.

Ook gaat men in samenwerking met de Nederlandse Justitie de mogelijkheid onderzoeken om in Nederland wonende smokkelaars in eigen land te berechten.

Politie vreest lichaam Pearl niet te vinden

De Pakistaanse politie verwacht niet dat zij het lichaam van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl vinden. Men vreest dat hij al langer dan één week overleden is.

Het voornaamste doel van de politie in het onderzoek is het vinden van het lichaam.Maar we zijn er erg pessimistisch over omdat we denken dat hij meer dan een week geleden is geëxecuteerd", aldus de functionaris.

Militante islamieten ontvoerden de journalist van de The Wall Street Journal op 23 januari in Karachi toen hij probeerde contact te leggen met radicale groeperingen. Hij deed in Pakistan onderzoek naar de vermeende banden tussen Osama bin Laden en Richard Reid, de man met de bomschoenen.

De vrouw van Pearl die ook journalist is spreekt erg strijdvaardige taal na de dood van haar man."De terroristen die zeggen mijn man te hebben vermoord, hebben misschien wel zijn leven genomen maar niet zijn geest gebroken", zo tekende de BBC op uit haar mond.

Naar aanleiding van de ijzingwekkende video waarop te zien is dat de journalist gedwongen wordt een boodschap op te lezen voordat hem de keel wordt doorgesneden, verklaarde de zwangere vrouw trots te zijn op haar man. Ze zei hun zoon te zullen vertellen dat zijn vader "de vlag droeg tegen het terrorisme".

De Pakistaanse politie zegt dat de tape zaterdag is afgeleverd bij een medewerker van de krant Frontier Post die in de westelijke grensstad Peshawar huist.De medewerker van de krant zou de band bij het Amerikaanse consulaat hebben afgegeven.

Een woordvoerder van het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de wijze waarop Pearl is omgebracht duidelijk maakt "dat de ontvoerders niets geven om hun eigen toekomst". De Pakistaanse regering houdt daarom rekening met nieuwe acties tegen Amerikaanse doelen en heeft de bewaking voor de ambassade en bedrijven uit de VS verscherpt.

KLM gooit cd-rom in strijd tegen asielzoekers

warmbakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De paspoorten van reizigers uit vijftien landen komen op een cd-rom te staan bij KLM.Dit om te voorkomen dat er mensen zijn die zonder een geldig paspoort op Schiphol landen.

De maatregel vloeit voort uit de Vreemdelingenwet, die luchtvaartmaatschappijen verplicht om een kopie van paspoorten te maken, legde een KLM-woordvoerder zaterdag uit.

KLM werd in het verleden al meerdere malen beboet omdat zij het vervoer verzorgden van mensen die Nederland binnenkwamen zonder geldige reispapieren.Om dit in de toekomst te voorkomen, wordt de methode toegepast op vluchten vanuit risicolanden, zoals Nigeria, aldus de woordvoerder.

De reisdocumenten gaan gescand worden en komen op cd-rom te staan. Zodoende heeft het weinig nut om een paspoort te lozen tijdens een vlucht.De cd-rom word meegenomen op de vlucht wie zegt geen paspoort te hebben word geconfronteerd met de digitale kopie.

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor KLM.Er is al proefgedraaid met het systeem op vluchten uit Nigeria.Volgens een woordvoerder van KLM is het systeem zodanig beveiligd dat de gegevens niet in handen komen van derden
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.