Weinig opzeggingen duurder MxStream

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de tariefsverhoging van de breedbandaansluiting van KPN van bijna een maand geleden hebben klanten slechts mondjesmaat hun Mxstream-abonnement opgezegd.

Begin januari kondigde KPN voor zijn snelle breedbandaansluiting per 1 februari een tariefsverhoging van 23 procent aan.

Van de ruim 120.000 abonnees die het bedrijf nu zegt te hebben, zijn er maar relatief weinig die hun abonnement hebben opgezegd, zo stelt de woordvoerder tegenover DFT.nl

HCC
Computernetwerk HCC heeft intussen gesprekken met KPN over de prijsvorming bij Mxstream gestaakt. Ook bij HCC hebben evenwel weinig klanten hun abonnement opgezegd. "Ongeveer 350 van de 15.000 adsl-gebruikers zijn vertrokken", aldus Van Rooden. Hier zou wel eens verandering in kunnen komen als HCC zijn leden de mogelijkheid geeft een breedbandaansluiting bij een andere aanbieder te krijgen.

"We zijn in overleg met meerdere partijen en hopen voor 1 april onze leden ook via andere aanbieders op breedband aan te sluiten." HCC beperkt zich in de besprekingen niet uitsluitend tot telecombedrijven, maar is ook in gesprek met kabelaanbieders. Met hoeveel en wie er wordt gesproken, weigert Van Rooden te zeggen.