FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 februari 2002

Fortuyn trekt weer flink van leer in Alkmaar

Pim Fortuyn sprak gisteren in Kunstroom Artea, de voormalige discotheek De Bergermeermin, net buiten Alkmaar, voor een afgeladen zaal zijn 'gehoor' toe. Druk was het, erg druk, de inderhaast opgetrommelde politie liet niemand meer toe, omdat de zaal propvol zat.

Fortuyn was er in het kader van de voorcampagne van Leefbaar Nederland (LN), en bespeelde zijn publiek als vanouds. Met een 'At your service' begon hij zijn toespraak. Eerst werd de WAO aangepakt, die moet flink op de schop. "Als u WAO gaat vragen moet u ook iets inleveren. Uw ziel. U geeft uw zelfbeschikkingsrecht op. De WAO moet er alleen zijn voor mensen die echt niet kunnen werken, ik vind dat arbeid adelt. Steuntrekkers zijn de onderkant, die gaan we niet koesteren, maar stimuleren om weer aan het werk te gaan. We moeten ze vooral niet zielig gaan vinden".

'Professor' Pim wil de wachtlijsten in de gezondheidszorg flink gaan aanpakken. Het beste kan iedereen maar ondernemer worden, de medici ook, gewoon je eigen broek ophouden. Wanneer Pim president is (hij gaat voor het hoogste, 'je moet wat te willen hebben in het leven'), verdwijnen de wachtlijsten als sneeuw voor de zon.

Koude oorlog tegen de islam

Hoe zit het met de koude oorlog tegen de Islam? "Daar neem ik géén letter van terug. Wat mij betreft mogen de islamieten het in islamitische landen voor het zeggen hebben. Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, homo's bestaan er niet en er is geen vrije pers en vrijheid van meningsuiting. Maar ons deel van de wereld is ons deel. Daar zijn zij te gast. Daar gelden onze normen en waarden".

Verder vindt Pim dat de kraan van nieuwe buitenlanders dicht moet. Er moet geen nieuwe stroom vreemdelingen naar ons land komen, want dan "neemt Leefbaar Nederland" geen regeringsverantwoordelijkheid".

Over de peilingen van 20 zetels zegt Fortuyn dat hij dat eerst nog maar moet zien. "Ik moet nog zien of de kiezers ons vakje rood maken, Nederlanders zijn toch een conservatief volkje".

Onder de toehoorders in de afgeladen zaal kan Fortuyn op veel begrip rekenen. Maar opvallend is dat er ook nogal wat politiek anders gekleurde in de zaal aanwezig zijn. Jorieke de Mol van Otterloo bijvoorbeeld. Zij is Jonge Socialist en komt kijken hoe Fortuyn het er van afbrengt. "Ach hij mag van mij in de kamer komen, laat hem de boel maar wakker schudden". Henk de Bruin is van de christenUnie uit Langedijk: "Jammer dat wij niet van die charmatische personen als Fortuyn hebben, maar ik stem niet op hem. Want een stem op Fortuyn is óók een stem op Jan Nagel, en dat nooit".

Israël ontkent plan tot aanval op Iran

kommaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Israël treft géén voorbereidingen om Iran aan te vallen. Dat hebben twee Israëlische ministers gisteren gezegd. De ministers reageerden op een waarschuwing van Iran, dat het 'op onvoorstelbare' wijze zal terugslaan als Israël de nucleaire fabriek in het zuiden van het land aanvalt.

De Iraanse minister van Defensie Ali Shamkhani had zich tot de regering-Sharon gericht naar aanleiding van speculaties in de Iraanse media over een mogelijke aanval van Israël op de nucleaire fabriek in het zuiden van Iran. Deze is met steun van de voormalige Sovjet-Unie opgezet en was in 1981 doelwit van een Israëlische aanval.

Blowen kan tot depressie leiden

Lucy_in_the_sky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Australische onderzoekers is er voor het eerst een duidelijk bewijs gevonden dat veelvuldig gebruik van marihuana kan leiden tot depressie en angststoornissen. Vooral bij jonge vrouwen kan dat voorkomen.

De onderzoekers baseren hun uitspraak op een 7-jaar durend onderzoek onder 2.000 jongeren. Volgens professor George Patton, zijn de bevindingen "zeer frappant". "De effecten zijn heftig, vooral bij jonge vrouwen, bij wie de mate van psychische problemen verveelvoudigde bij dagelijks gebruik van cannabis. Dit is het beste bewijs tot dusver dat cannabis slecht is voor je geestelijke gezondheid en dat daardoor meer depressies en angststoornissen worden veroorzaakt."

Enorme hennepkwekerij in kelder gevonden

In Den Haag is in de kelder van een flat aan de Wolweversgaarde een zeer grote hennepkwekerij aangetroffen. De totale kelder strekt zich uit over een lengte van ongeveer 150 meter en omvat kleedruimten en een kantine voor het personeel. De politie heeft inmiddels een 38-jarige Hagenaar aangehouden

In de flatkelder werden zo'n 7000 planten in verschillende stadia van bloei aangetroffen. De planten stonden verdeeld over een reeks compartimenten. Een ervaren woordvoerder van de politie zei in 33 jaar nog nooit zo'n grote hennepkwekerij te hebben gezien en spreekt van een wietfabriek.

De politie ontdekte de kwekerij, nadat omwonenden hadden geklaagd over stankoverlast.

Britse koningin spreekt volk toe via het net

De Britse koningin Elizabeth II heeft op eigentijdse wijze haar volk toegesproken ter gelegenheid van haar vijftigjarig jubileum. Op de koninklijke website heeft ze woensdag haar onderdanen bedankt voor de steun die ze altijd heeft gekregen.

Elizabeth, door veel mensen als ouderwets beschreven, zei in een korte boodschap dat de viering niet alleen een moment moet zijn om trots terug te kijken op het verleden. Jong en oud moeten ook met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, aldus de boodschap van de koningin.

In tegenstelling tot haar gewoonte verscheen Elizabeth woensdag wel in het openbaar. Ze opende een kliniek voor kankerpatiënten als eerbetoon aan haar vader. Het jubileum ging woensdag verder gepaard met 41 saluutschoten in het Londense Hyde Park.

Muziekcd van 'Het Huwelijk' breekt record

De CD met muziek van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima heeft een record gebroken. Zondag zal het album namelijk binnenkomen op de nummer 1 in de Album Top-100.

Het is de eerste keer dat een klassieke cd dat voor elkaar krijgt, meldt Megacharts, de organisatie achter de hitlijst. Volgens Universal, de platenmaatschappij die de cd heeft uitgebracht, zijn er al 65.000 exemplaren van het album naar de winkels gegaan. Een woordvoerster van de maatschappij zegt dat dateen bijzonder hoog aantal voor een klassieke cd is, zeker gezien de korte tijd.

Zwitserse krant publiceert foto's huwelijksreis

De Zwistere krant die dinsdag al als eerste het nieuws bracht dat kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima in het ski oord Sankt Moritz hun huwelijksreis zijn begonnen, heeft nu foto's van het stel. Daarop is te zien dat ook de broer van Máxima, Martin, mee is op huwelijksreis.

Volgens de krant is uitslapen er niet bij: Willem Alexander en Máxima vertrekken rond 7 uur 's ochtends al naar de pistes.

Voor de foto's zie de website van de krant

Hagenaar rijdt 50 jaar zonder rijbewijs

Een 67-jarige Hagenaar heeft bijna 50 jaar lang auto gereden zonder dat hij een rijbewijs had. Woensdag, vlak voor zijn gouden jublieum, werd hij gegrepen door de politie op de A13 bij Rotterdam.

Voor de eerste keer sinds de man in een auto rijdt vroeg de politie hem naar zijn rijbewijs. De politie had de man langs de kant van de weg gezet omdat hij geen gordel droeg. Een kennis heeft de man en zijn echtgenote opgehaald, meldt de politie.

Maximale straf geëist tegen doodrijder

De maximale gevangenisstraf voor Dood door schuld, eiste gisteren officier van justitie R. Steinhaus tegen de 28-jarige D.L. uit Enkhuizen. Die maximum straf is 6 jaar, tevens werd vijf jaar rijontzegging geëist.

D.L. reed vorig jaar dronken een 46-jarige inwoner van Andijk en diens negenjarige dochtertje dood. Buiten het feit dat L. dronken was reed hij te hard, had hij cocaďne gesnoven en heeft L. nog nooit een rijbewijs gehad.

Volgens meerdere getuigen reed L. als een malloot over de N302 met de bestelwagen van zijn werkgever. Wat deze getuigen bovendien opviel, was dat de inhalende auto gewoon links bleef rijden en zich niets aantrok van hun alarmerende getoeter en geknipper met lichten. Zonder te remmen, ramde L. de auto van het slachtoffer, die vrijwel onmiddellijk dood was. Het 9 jarige kind overleed twee uur later in het ziekenhuis aan haar zware verwondingen.

Eigenlijk had officier Steinhaus in eerste instantie doodslag ten laste gelegd, maar hij koos tenslotte voor dood door schuld. De opzet om iemand van het leven te beroven, verviel daarmee. De officier zei uit ervaring te weten dat er toch bijna dezelfde straffen worden uitgedeeld voor beide kwalificaties.
Volgens de aanklager is wat L. heeft gedaan, "de top van dood door schuld."

De uitspraak tegen L., die al eerder voor rijden onder invloed is veroordeeld, is over 14 dagen.

Handelaar licht bank op voor 860 miljoen

4]-[ Highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Ierse bank Allied Irish heeft een van de grootste fraudezaken in de geschiedenis ontdekt. De bank verdenkt een valutahandelaar bij de Amerikaanse dochteronderneming Allfirst ervan ruim 860 miljoen euro te hebben verduisterd. De bank heeft de zaak aangegeven bij de Amerikaanse FBI.

De betrokken handelaar is niet meer op zijn werk verschenen sinds de fraude aan het licht kwam. Zijn bazen zijn momenteel op non-actief gesteld. Het bedrijf moet nu eenmalig 596 miljoen euro afschrijven van het resultaat van vorig jaar. Dat bedroeg voor belastingen een winst van 1,4 miljard euro.

Op de beurzen in Londen en Dublin zakte het aandeel Allied Irish 15 procent.

Jongeren gaan massaal stemmen

Van de jongeren die voor het eerst mogen stemmen,zegt ruim driekwart een stem uit te brengen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.

Dit blijkt uit onderzoek van AVRO Radio uitgevoerd door bureau Intomart.In 1998 lag dit percentage nog op 19%. Ruim 83% van deze groep (18-22 jaar) is van plan om in mei te gaan stemmen bij de Tweede-Kamerverkiezingen.

Van de laag opgeleide jongeren denkt bijna een op de tien niet te mogen stemmen of weet niet zeker stemgerechtigd te zijn. Van de jongeren vindt 74% de landelijke politiek interessant,46% de gemeente- en 32% de provinciepolitiek.

Prodigy en All Saint-ster gaan trouwen

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalige All-Saint zangeres Nathalie Appleton heeft aangekondigd in augustus te zullen trouwen met haar vriend Liam Howlett (van The Prodigy). Appleton wil bewust trouwen op 19 augustus omdat ze toen Liam leerde kennen.

De twee willen de plechtigheid sober houden en verkiezen een intieme ceremonie met weinig gasten. Het paartje is een jaar samen. Appleton heeft al een dochter van negen jaar. Zowel Liam als Natalie doen het momenteel rustig aan, nu hun muzikale carriëres op een laag pitje staan.

Weinig opzeggingen duurder MxStream

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de tariefsverhoging van de breedbandaansluiting van KPN van bijna een maand geleden hebben klanten slechts mondjesmaat hun Mxstream-abonnement opgezegd.

Begin januari kondigde KPN voor zijn snelle breedbandaansluiting per 1 februari een tariefsverhoging van 23 procent aan.

Van de ruim 120.000 abonnees die het bedrijf nu zegt te hebben, zijn er maar relatief weinig die hun abonnement hebben opgezegd, zo stelt de woordvoerder tegenover DFT.nl

HCC
Computernetwerk HCC heeft intussen gesprekken met KPN over de prijsvorming bij Mxstream gestaakt. Ook bij HCC hebben evenwel weinig klanten hun abonnement opgezegd. "Ongeveer 350 van de 15.000 adsl-gebruikers zijn vertrokken", aldus Van Rooden. Hier zou wel eens verandering in kunnen komen als HCC zijn leden de mogelijkheid geeft een breedbandaansluiting bij een andere aanbieder te krijgen.

"We zijn in overleg met meerdere partijen en hopen voor 1 april onze leden ook via andere aanbieders op breedband aan te sluiten." HCC beperkt zich in de besprekingen niet uitsluitend tot telecombedrijven, maar is ook in gesprek met kabelaanbieders. Met hoeveel en wie er wordt gesproken, weigert Van Rooden te zeggen.

100.000 condooms op Winterspelen

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Winterspelen in Salt Lake City worden in totaal zo'n 100.000 pakketjes condooms uitgegeven. Het is een initiatief van SafeGames 2002, een verzamelnaam voor veertien gezondheidsorganisaties. De vrijwilligers die de spullen uitdelen, zullen opvallende oranje caps dragen.

Het initiatief wordt gesteund door de burgemeester van Salt Lake City. SafeGames 2002 heeft geen toestemming gevraagd aan de organisatie van de Spelen. De vrijwilligers zullen vooral buiten de officiële olympische locaties actief zijn.

Een plaatselijke anti-abortusgroep heeft al eerder geprotesteerd tegen het uitdelen van condooms aan de sporters in het olympisch dorp. In Salt Lake City wonen vooral Mormonen. Zij zijn tegen seks buiten het huwelijk.

Gretha Smit brengt woonplaats op hol

De gemeente Staphorst is helemaal in de ban van Gretha Smit. In haar woonplaats Rouveen zijn inmiddels alle dorpsnaamborden veranderd in "Salt Lake Smittie".

De 26-jarige schaatsster maakt zondag haar Olympische debuut in Salt Lake City op de 3 kilometer. De rage in Rouveen rond Gretha Smit kent geen grenzen. Onlangs werd het plaatselijke café Korterink al omgedoopt tot "Salt Lake Smittie".

Ook is er dinsdag een speciale stichting voor Gretha Smit in het leven geroepen. Er is een gironummer geopend om geld in te zamelen voor een groots onthaal in haar geboortedorp Rouveen.

KPN mobile past algemene voorwaarden aan

Alex had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Per 1 maart 2002 veranderen de Algemene Voorwaarden (AV) voor de abonnementhouders van KPN Mobile en voor de Semafonie klanten. Voor PrePay-klanten is de ingangsdatum 1 april 2002.
De meest rigoureuze aanpassing is die van het opzegtermijn voor mobiele abonnementen, die gaat van 1 maand naar 3 maanden.

Algemene Voorwaarden voor Mobiele Telecommunicatiediensten per 1 maart 2002
De belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Algemene Voorwaarden zijn:

- opzegtermijn abonnementen wordt verhoogd van 1 maand naar 3 maanden (art. 22)

- aanpassing in Privacybepaling (art. 21) in lijn met nieuwe Wet Bescherming Persoonsgegevens

- er zijn bepalingen toegevoegd met betrekking tot PrePay (art. 16, 23). Het gaat om de volgende items:
op- en afwaarderen
correcties bij onjuiste opwaarderingen
geen restitutie (tenzij anders aangegeven)
geldigheid beltegoed en einde overeenkomst

"Schoonmaakster verkracht door politieman"

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schoonmaakster heeft aangifte gedaan tegen een politieman wegens aanranding en verkrachting. De officier was werkzaam bij de Dienst Koninklijke Beveiliging in Den Haag.

Een woordvoerder van het KLPD heeft dinsdag bevestigd dat tegen de medewerker aangifte is gedaan wegens een zedendelict. De agent is 1 januari met pensioen gegaan. Het zou gaan om een leidinggevende binnen de dienst.

De vrouw beweert dat zij in de periode van september tot en met november van het vorig jaar verschillende keren gedwongen seks heeft gehad met de politieman. Hij zou haar ook thuis hebben opgezocht. De politieman zou haar hebben bedreigd. "Als ik iets naar buiten zou brengen, zou hij mij doodschieten".

Toeristen gaan entree betalen voor Begijnhof

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 april moet iedereen die het Amsterdamse Begijnhof bezoekt entreegeld betalen. Althans als het aan de bewoonsters ligt: zodat de rust op het hof terugkeert. Een drastische maatregel, vinden ze het zelf. ''Maar de gemeente heeft ons in de steek gelaten.''

De vrouwen van het Begijnhof zijn al lang bezig met de voorbereidingen voor het plan. Ze proberen trouwens al sinds 1992 het massatoerisme in hun voortuin tegen te gaan.

In 1996 verscheen de stadswacht. Maar ja: ''Die zag je soms maanden niet. Dat haalde dus niets uit.''

Juli 2000 kreeg het hof een toezichthouder van de Dienst Binnenstad. Deze weerde de grote groepen. Een half jaar later was hij echter weer weg. ''Het geld was op. Bovendien zei de gemeente ineens dat de poorten niet dicht mochten; het Begijnhof was een openbare weg. Kortom: we moesten niet zo zeuren.''

Maar die opvatting is weer achterhaald. Vorig jaar december concludeerden twee studenten notarieel recht, Marije van Roon en Bas Rutgerink, in hun scriptie dat de stichting Begijnhof zich eigenaar van het gehele hof mocht noemen. ''Wij mogen dus entreegeld heffen,'' zegt Van Tilburg.

Gevangenen Kandahar hebben het nu beter

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slechte behandeling? Schending van de Geneefse conventie? De Amerikaanse militairen die op het vliegveld van Kandahar Afghaanse terroristen bewaken willen er niets van weten.

'Onze behandeling wordt gekenmerkt door een strikte controle van de gedetineerden, maar met oog voor hun menselijke waardigheid. Maar dat betekent niet dat we ze appeltaart gaan geven', aldus kapitien Warman van het Amerikaanse leger.

Mogelijk nog deze week worden de vluchten hervat op de route 'Kandahar-Guantanamo'. Geboeid, vastgeketend en geblinddoekt gedurende 26 uur, worden de gevangenen overgebracht naar Camp X-ray op Cuba. Vorige maand zette het Pentagon de transporten stop omdat er niet genoeg faciliteiten waren op Guantanamo Bay. Tegelijkertijd brak de kritiek los, vooral in Europa.

Warman: 'Ze eten soms beter dan de gemiddelde soldaat hier. Met de medische behandeling erbij, zijn de gedetineerden er gezonder aan toe dan toen ze binnenkwamen. Ze hebben nu tenminste handschoenen, lange onderbroeken en schoenen tegen de kou.'

Nederlanders hebben ontspannen sexleven

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse sexleven is onder de loep genomen. En wat blijkt? We zijn liberaal wat betreft sex in het openbare leven (bordelen, tv) maar in ons eigen huisje nog steeds erg conservatief.

Dit blijkt uit een onderzoek van reclamebureau Euro RSCG naar seks in acht landen, waaronder Nederland. ,,Op seksgebied doen Nederlanders alles wat ze willen, maar ze willen eigenlijk niet zo veel. Amerikanen en Britten proberen van alles, maar zijn behoorlijk gefrustreerd in hun seksbeleving. Nederlanders weten waar ze trek in hebben en zijn vrij tevreden'', constateert Euro RSCG

In Nederland heeft 10 procent `het' gedaan op het werk. En 11 procent zou het wel willen op kantoor.

Met prostitutie hebben Nederlanders ook de minste problemen ten opzichte van de landen waarin het onderzoek is gedaan. Bordelen met een vergunning, `live' seks in clubs, prostitutie thuis en op straat kunnen in Nederland respectievelijk op de instemming van 91 procent, 83 procent, 84 procent en 26 procent van de ondervraagden rekenen. In de andere landen liggen die percentages veel lager.

Nederlanders hebben weinig seks in het vliegtuig of in de trein: 7 procent. Spanje scoort hier het hoogst, 30 procent, gevolgd door de Fransen met 17 procent en de Britten met 19 procent.

VVD vreest campagne Leefbaar Nederland

Hector had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD is bij monde van voorzitter Bas Eenhoorn doodsbang voor Leefbaar Nederland. De eerste man van de liberalen gaat uit van een op de persoon gerichte verkiezingscampagne.

De nieuwe partij Leefbaar Nederland heeft volgens hem, naar Amerikaans model, een researchteam gevormd dat zich slechts bezighoudt met het boven water halen van alle soorten privé-informatie waarmee politieke tegenstanders kunnen worden beschadigd.

Eenhoorn zegt 'absoluut zeker' te weten dat er een researchteam aan het werk is, al wil hij dat niet onderbouwen. Maar Leefbaar Nederland zegt dat het 'pertinent onwaar' is dat de partij op deze vuile manier campagne wil voeren.

Campagneleider Kay van de Linde van Leefbaar Nederland noemt het 'een heel grove beschuldiging' van Eenhoorn. ,,Hij smijt zelf met modder zonder bewijzen te leveren.'' Van de Linde, die in New York zeven jaar bij een politiek consultant werkte: ,,Als we iets níet uit Amerika moeten importeren dan is dat dit soort moddergevechten.''

FIFA neemt schorsing Stam en Guardiola over

VerdienEuro.verdient.nlen -=[Edstasy]=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsingen van Jaap Stam (Lazio Roma) en Josep Guardiola (Brescia) overgenomen. Het duo werd door de Italiaanse voetbalbond wegens nandrolongebruik geschorst voor respectievelijk vijf en vier maanden. Beide spelers zijn tegen de straf in beroep gegaan bij het hoogste Italiaanse sporttribunaal. De zaak dient vrijdag.

Nog nooit zoveel scheidingen als in 2001

Maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In 2001 bereikte het aantal huwelijken volgen het CBS een dieptepunt.

Slecht 166 duizend partners zijn in het huwelijksbootje gestapt, terwijl ook homoseksuelen mochten trouwen. Dit cijfer is sinds 1995 nooit zo laag geweest. Het aantal echtscheidingen daarentegen steeg in het afgelopen jaar tot een recordhoogte van maar liefst 37,5 duizend.

Daarnaast bleek het partnerschap het afgelopen jaar in trek. (250 in 2000, dit jaar 500). Een nieuwe trend is dat het huwelijk in een partnerschap omgezet wordt, zodat dat sneller ontbonden kan worden (ook wel 'flitsscheiding' genoemd). Voor kinderloze partners is dit een ideale manier om een lange echtscheidingsprocedure te voorkomen.

Bont voor Dieren nomineert BontBitches

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stichting Bond voor Dieren heeft acht koninklijke gasten die het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima bezochten genomineerd voor de titel 'BontBitch 020202'. De stichting wil hiermee protesteren tegen het dragen van bont. Onder de genomineerden zijn de Belgische prinses Mathilde en prinses Margriet.

Op de website www.bontvoordieren.nl kunnen bezoekers tot en met vrijdag uit acht foto's kiezen wie de titel het meest verdient. Zaterdag wordt de winnaar bekend gemaakt. De BontBitch krijgt een trofee met oorkonde aangeboden.

Big Brother Brasil: een succes, maar met rel

Mukie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook in Brazilië is Big-Brother een doorslaand succes. De eerste twee dagen dat het te zien was keken er meer dan honderd miljoen mensen naar het programma. De Endemol-productie scoort hiermee beter dan elk ander programma. Zelfs voetbal wordt in het land minder goed bekeken.

In Brazilië worden twaalf mensen gedurende 54 dagen in een huis opgesloten met 38 camera's en 64 microfoons. Vijfhonderduizend kandidaten meldden zich vooraf aan als deelnemer. De winnaar gaat naar huis met 200.000 euro.

Het programma is nog maar net begonnen, maar het eerste relletje is er ook al. Antonio Sérgio Tavares Campos, een kapper afkomstig uit Angola, blijkt illegaal in Brazilië te verblijven en wordt waarschijnlijk door de politie uit het huis gehaald.

Live concerten op vluchten Air Sahara

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een poging het aantal passagiers wat op te krikken en de stress te laten dalen is de Indiase vliegtuigmaatschappij Air Sahara gestart met live optredens tijdens de vluchten.

Volgens de baas van Air Sahara wordt reizen tussen Delhi, Bombay, Calcutta en Chennai een stuk aangenamer nu er muzikanten meereizen. "Live entertainment tijdens de vluchten zal ervoor zorgen dat er geen enkel saai moment meer is. De optredens zullen ook de stress van de reizende bedrijfsleiders doen dalen."

De muzikanten komen in actie na de maaltijd. Ze treden een half uur lang op met viool- en gitaarmuziek. Het bedrijf heeft nog geen klachten gehad van slapende reizigers.

Nieuwe opzet UEFA Cup-toernooi

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het UEFA Cup-toernooi wordt gereorganiseerd. Daarover zijn de Europese topclubs het bij een UEFA-vergadering in het Zwitserse Nyon eens geworden. Het aantal clubs in het toernooi wordt van 96 teruggebracht tot 64.

Na drie kwalificatieronden volgt een knock-out ronde, waarna de 32 resterende teams in acht poules worden verdeeld. De twee beste ploegen uit die poules plaatsen zich voor de volgende knock-out ronden.

De nummer drie uit de Champions League zal voortaan niet meer instromen in het UEFA Cup-toernooi. Komende zomer zal de UEFA een definitief besluit nemen over het plan.

Eerste kassa zonder caissičre

Mukie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Casssičres hebben in de toekomst weinig meer te doen. De nieuwste generatie kassa's staat voor de deur en die heeft de cassičres niet meer nodig. De zelfbedieningskassa die fabrikant NCR maandag presenteert neemt al het werk over.

De klant scant bij de nieuwe kassa zelf de streepjescodes van de artikelen en rekent dan af met een pinpas of chipknip. Volgens de fabrikant is het een ingenieus systeem, waarbij een beveiliging ervoor zorgt dat mensen er niet vandoor kunnen gaan zonder te betalen.

Een Hema in Noordwijk heeft de primeur. Volgens fabrikant NCR zijn zelfbedieningskassa's reeds ingeburgerd in de Verenigde Staten.

Mariah Carey slechtste actrice?

d-cloak2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mariah Carey is een van de kanshebbers voor een Golden Raspberry Awards 2002. Deze awards worden elk jaar toegekend aan de slechtste films, acteurs en scripts. Voor haar rol in de film Glitter heeft Carey een nominatie in de categorie slechtste actrice gekregen.

Op 11 februari wordt de definitieve lijst bekendgemaakt, maar ook Tom Green, Sylvester Stallone, Tom Cruise en Penelope Cruz zijn al genomineerd. Vorig jaar ging de film Battlefield Earth van John Travolta met maarliefst zeven awards naar huis.

Monniken sturen spam voor geld

Voor het versturen van ongewenste reclame via email is de website van een Russisch klooster gesloten.

De monniken van de kloosters St. Trinity en St. Nicholas in het Russische Shmakovka hebben duizenden internetters gemaild met het verzoek om geld te doneren. De internetters stelden deze spam uiteraard niet op prijs en lichtten daarop de provider van de kloosters in. Deze besloot daarop de website van monniken af te sluiten.

De monniken hebben inmiddels hun verontschuldigingen aangeboden voor de spam. Als het op internet aankomt zijn de monniken nog maar beginners, aldus Vader Feofan Ziborov. "We wisten niet dat het bedrijf dat we in de arm hadden genomen, spam zou versturen."

Ook op de site, die inmiddels weer online is, hebben de monniken hun verontschuldigingen aangeboden. "We waren ons er niet van bewust dat we spam verstuurden en dat sommige mensen negatief zouden reageren op onze berichten. We bieden onze excuses aan voor het ongemak dat we de ontvangers van de brief hebben bezorgd."

Machinist spoort niet

HappyFun, joris en cuby hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een fout van een machinist, zijn treinpassagiers tussen Bristol en Edinburgh een uur vertraagd op plaats van bestemming gekomen.

Door werkzaamheden moest de machinist een aantal omwegen maken. Dit werd voor hem echter zo onoverzichtelijk, dat de machinist met de trein moest terugkeren om de weg te vragen. De passagiers kregen de volgende boodschap te horen: "Hier spreekt uw conducteur. We moeten omdraaien omdat de machinist de weg kwijt is."

De 52-jarige communicatiedeskundige Chris Bates zat in die trein. Hij werd zo woedend, dat hij zelf de auto heeft gepakt om op plaats van bestemming te komen. "We geloofden onze oren niet", aldus Bates in The Daily Telegraph. "Sommige mensen zullen dit verhaal grappig vinden, maar gezien de situatie waarin de spoorwegen verkeren is helemaal niet om te lachen."

Zonder slaap...

Ik ben kort vandaag...
Ouders zijn vervelende mensen. Hebben moeite met respecteren van een beslissing. Ouders zijn vervelende mensen. Hebben moeite met respecteren van een vriendschap
Ouders zijn vervelende mensen. Hebben moeite met het begrijpen van MIJN leven...

Ik hou er maar over op... Morgen een vrolijker iets hoop ik...

Reagan langstlevende ex-president

Ronald Reagan heeft vandaag een record gebroken. Hij viert vandaag zijn 91e verjaardag en wordt daarmee de langstlevende Amerikaanse president. Tot nu toe was de tweede president, John Adams (1797-1801), recordhouder.

De Republikein Reagan, die president was van 1981 tot 1989, lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hij zal de dag met zijn vrouw Nancy doorbrengen in zijn woning in Bel Air, een chique wijk van Los Angeles.

Man voor 200 euro genaaid door escortbureau

Chiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 36-jarige inwoner van Nieuw Vennep Wilde zich zaterdagavond voor 200 euro laten verwennen door twee prostituees die hij via een escortbureau in Amsterdam aan huis had besteld.

De 'chauffeur' van de prostituees belde aan en wilde de woning eerst controleren voordat hij het duo naar boven kon sturen. Hij keurde de kamer en wilde twee biertjes en het bedrag vooruitbetaald krijgen.

De klant bracht het gevraagde bier en geld, waarna de man verdween met de mededeling dat de prostituees 'er aan kwamen'. Na een tijdje wachten kwam de man tot de conclusie dat de man er met zijn geld vandoor was.

Bot in pastorie is niet van mens

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bot dat is gevonden onder de pastorie van de kerk in het Limburgse dorpje Linne, is niet van een mens afkomstig. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft dit in een onderzoek aangetoond.

Toen drie weken geleden bouwvakkers tijdens werkzaamheden aan de vloer van de pastorie op het bot stootten veroorzaakte de vondst nogal wat opschudding in Linne, waar bewoners een verband legden met de verdwijning van het 7-jarig meisje Bertha Evers. Nu meer dan 70 jaar geleden,verdween ze vlak voordat ze haar heilige communie zou doen.

Nadat de politie was ingelicht over de vondst werd het overblijfsel naar de afdeling pathologie van het ziekenhuis in Roermond gestuurd. Het forensisch instituut stelde in samenwerking met de universiteit van Leiden vast dat het bot van een dier afkomstig is maar van welk dier, is niet nader onderzocht.

De politie heeft hierom verder onderzoek naar een eventueel misdrijf gestaakt. De verbouwing van de pastorie is hervat

Man pleegt onleesbare overval

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een overvaller in de VS heeft de bank waarop hij het had gemunt, moeten verlaten zonder buit. De baliemedewerkster kon het briefje waarop stond wat de dief wilde, niet lezen. Ook kon ze hem niet verstaan.

Gefrustreerd verliet de man de bank en beroofde kort daarop met succes een andere bank, waarbij hij een duidelijkere brief gebruikte.

Autodealer mag alle merken verkopen

qltel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nieuwe EU-regels maken de autodealer minder afhankelijk van de fabrikant. Vanaf oktober mogen dealers meerdere merken gaan verkopen en ook buiten de regio of in het buitenland auto's aan de man brengen.

De Europese Commissie hoopt de prijzen door meer concurrentie te verlagen. De verwachting is dat de autofabrikanten toch zullen proberen dealers aan zich te binden. Dat kan omdat ze niet kunnen worden gedwongen iedereen te leveren.

Volgens de RAI zullen de fabrikanten de kale autoprijzen in alle landen gelijk trekken.Door de hoge belastingdruk zijn auto's in Nederland dan veel duurder. Dus gaan we er weer eens op achteruit door ons belastingstelsel.

Barca toont interesse in Tomasson

Barcelona-trainer Carlos Rexach heeft dinsdag toegegeven dat de de Spaanse club interesse heeft voor Feyenoorder Jon Dahl Tomasson.

De zaakwaarnemer van de Deense international is volgens de Spaanse krant Marca al op de hoogte gebracht van de belangstelling.

Het huidige contract van Tomasson bij Feyenoord loopt op 1 juli van dit jaar af. De Rotterdammers en de Deen zijn nog steeds in onderhandeling over een contractverlenging.

Kaarten voor nep-optredens verkocht

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frans Bauer, Venga Boys, Twarres en BZN zouden binnenkort allemaal optreden in Delft. Het bedrijf dat met exclusieve kaarten voor deze shows in de krant adverteerde heeft vele Delftenaren opgelicht. Er zijn namelijk helemaal geen optredens van die artiesten in Delft...

Een aantal mensen heeft aangifte gedaan van de oplichting, aldus een woordvoerder van de politie. Zij hadden de kaartjes gekocht van Dancing Events, dat ze aanbood via advertenties in de lokale kranten en in horecagelegenheden.

De optredens zouden volgens de oplichters op 9 en 16 februari en op 23 maart plaats hebben. De artiesten zijn echter niet geboekt en ook de zaalbeheerders weten van niets.

Kinderbijslag aan Marokko stopgezet

Nederland stuurt vanaf 1 april geen kinderbijslag meer naar Marokko voor kinderen van in Nederland wonende Marokkanen.

Dit omdat Marokko steeds weigert om mee te werken aan de controle op fraude met de uitkeringen. Jaarlijks maakt ons land voor ongeveer 85 miljoen euro aan uitkeringen over naar Marokko.

Wanneer Marokkanen voor meer dan 9000 euro aan onroerend goed in hun moederland hebben,vervalt het recht op een Nederlandse uitkering.

De bewindslieden van Sociale Zaken bekijken of ook andere sociale uitkeringen vanaf januari 2003 kunnen worden stopgezet.

Roberto Baggio moet stoppen met voetbal

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse stervoetballer Roberto Baggio zal zijn vierde WK niet halen. Maandag onderging hij een knieoperatie.

Na een goede start in het seizoen leek de 34-jarige aanvaller van Brescia op weg naar een plek in de Italiaanse selectie voor het WK 2002 in Japan en Korea. Het herstel na de operatie zal minstens 80 dagen gaan duren.

Baggio werd donderdag van het veld gedragen op een brancard nadat hij was ingevallen in de halve finale bekerwedstrijd tegen Parma. Het was pas zijn tweede wedstrijd na een blessure aan dezelfde knie, die hem drie maanden langs de kant had gehouden.

Football-fans zien Britney graag op televisie

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears heeft de helden van het Amerikaanse football verslagen. Abonnees van digitale televisie in de VS gebruikten de terugspeelmogelijkheid vooral om de Pepsi-commercial met de Amerikaanse zangeres, die werd uitgezonden tijdens de prestigieuze Super Bowl, nog eens nader te bekijken.

Terwijl miljoenen Amerikanen de jaarlijkse wedstrijd om het kampioenschap bekeken, onderzocht de aanbieder van digitale televisie en videorecorders, het bedrijf TiVo, het kijkgedrag van 10.000 van de 280.000 abonnees. Het bleek dat de kijkers vooral de commercial met Britney Spears nog eens gewoon, of in slow-motion, wilde terugzien.

Meer info over de commercial

RKC - PSV 20 minuten stilgelegd

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het duel RKC Waalwijk - PSV heeft dinsdagavond voor rust 20 minuten stilgelegen. Aanleiding was dat er golfballen vanaf de tribune op het veld werden gegooid.

RKC won uiteindelijk verrassend met 2-1 van PSV. Hoogendorp (23'') en Putter(83'') waren de doelpuntenmakers. Gakhokidze (60'') scoorde voor PSV. 7100 toeschouwers in Waalwijk zagen Luinge de arbitrage verrichten.

Weinig bijval voor plan isolering junks

Het plan van stadsdeelvoorzitter Hannah Belliot (PvdA) van Amsterdam Zuidoost, om drugsverslaafden in de Bijlmer te isoleren en onder te brengen op een 'drugseiland' om het leefklimaat in het stadsdeel te verbeteren, is weinig positief ontvangen.De CDA-lijsttrekker in Amsterdam, H. Maij, noemt het voorstel 'mensonwaardig'. Ze ziet het als een bewijs van onmacht om op een goede manier met de problematiek van verslaafden om te gaan. D66-lijsttrekker S. Bruines noemt het een idioot voorstel dat juridisch waarschijnlijk niet eens mogelijk is. "Ik vind het een onmenselijk en volslagen absurd plan."

PvdA lijsttrekker in de hoofdstad, Rob Oudkerk, zei dat het plan gezien moest worden als een ''uit de slof geschoten privé-ideetje'' van Belliot, om de onnoemelijke problemen het hoofd te kunnen bieden. Hij gaf in een verkiezingsdebat met de VVD wel toe niet achter het plan van Hannah Belliot, de nummer twee op de lijst van de PvdA, te staan. ''Laat ik duidelijk zijn, dit plan komt niet in ons verkiezingsprogramma''.

PKK wil van naam veranderen

De Koerdische Arbeiderspartij PKK wil haar naam veranderen. Daarmee wil de PKK aangeven dat ze het doel van een onafhankelijk Koerdistan alléén met politieke middelen wil bereiken. Naar verluidt zal de PKK voortaan Democratische Republiek Partij of Koerdistan Vrijheid Partij gaan heten.

Al in 1999 riep PKK-leider Öcalan vanuit zijn Turkse cel op, om de wapens neer te leggen. Öcalan werd in dat jaar gearresteerd en ter dood veroordeeld.

"Sinds de aanslagen van 11 september zijn nieuwe internationale oplossingen noodzakelijk. De hele wereld is veranderd, vooral in het Midden-Oosten", aldus een verklaring van de PKK.

Turkije beschouwt de PKK als een terroristische organisatie. Pogingen van Ankara om de PKK op een Europese terroristenlijst te krijgen faalden evenwel. De VS plaatsten de PKK wel op op de lijst van terroristische organisaties.

School laat ouders leerlingen slaan

Een christelijke privéschool in het plaatsje Masterton (Nieuw Zeeland) laat de ouders hun kinderen slaan wanneer ze zich op school ''misdragen''.

Wanneer een leerling stout is geweest, worden de ouders gebeld, die de kinderen dan kunnen slaan. Op deze manier omzeilt de school het verbod om kinderen fysiek te straffen. Ouders mogen dat in Nieuw Zeeland wel.

De directeur van de Homeleigh Christian School zegt dat de ordemaatregel helpt om de bijbelse plicht van de school goed te kunnen vervullen. De school telt 32 leerlingen in klas één tot acht.

Haai verlost van haak uit maag

Een levende haai van anderhalve meter lang, die op een vismarkt in Australië werd aangetroffen, is dankzij een arts bevrijd van een haak uit haar maag.


De vrouwtjeshaai, een wobbegong, werd onder verdoving geopereerd door chirurg Ms Barnes, ze gebruikte een plastic pijp die ze in de bek van het beest schoof, om zich zo te beschermen tegen de scherpe tanden.

Wanneer de haai weer op krachten is gekomen zal zij in het wild worden uitgezet.

Een röntgenfoto van de haak in de haaienmaag.

Voetbal: Witschge wil terug naar Ajax

Richard Witschge heeft aan Ajax te kennen gegeven dat hij terug wil naar de Amsterdamse club.
Witschge is eigendom van Ajax, die hem heeft verhuurd aan het Spaanse Alavčs, waar de voetballer geen basisplaats meer heeft. Zijn contract met Ajax loopt nog door tot medio 2003.

Trainer Ronald Koeman zal in februari met zijn selectie evaluatiegesprekken voeren met het oog op het nieuwe seizoen. Na deze gesprekken zal de coach bepalen of Witschge welkom is in de selectie. Onder Koemans voorganger Co Adriaanse behoorde Witschge niet meer tot de A-selectie. Het boterde niet tussen hem en de coach.

Buit van 1 miljoen euro bij overval op snelweg

Bij een overval op een personenauto op de Belgische snelweg E-411 bij Assesse is een koffer met ruim 1 miljoen euro buitgemaakt. De overval vond maandag plaats in de buurt van Ciney.

Pas dinsdag, na een eerste onderzoek, was de politie goed op de hoogte van de inhoud van de bij de overval buitgemaakte bagage. De slachtoffers van de overval waren op weg van Luxemburg naar Brussel, toen zij werden achtervolgd door een auto met vier gemaskerde inzittenden. De chauffeur van de auto waarin de slachtoffers zaten probeerde nog tevergeefs via een manouevre over de middenberm aan de belagers te ontsnappen. Bij de achtervolging zouden ook schoten zijn gevallen, maar niemand raakte gewond.

Een 75-jarige inzittende van de auto werd door de overvallers in gijzeling genomen. De chauffeur wist te ontkomen. Een eind verderop lieten de overvallers hun gijzelaar en de auto achter, maar namen de goed gevulde koffer mee.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.