Spelindustrie krijgt gelijk van Hooggerechtshof

Kubstudent had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spelletje kunnen nog steeds gewoon gespeeld worden in Amerika. Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft een verordening van de Amerikaanse stad Indianapolis die jongeren onder de achttien verbiedt onbegeleid seksueel getinte of gewelddadige spellen te spelen naar de prullenmand verwezen. Met het besluit komt een einde aan een hoog oplopende juridische strijd. Spelfabrikanten moeten zich in de Verenigde Staten regelmatig verdedigen in de rechtszaal, met name na de verschillende incidenten waarbij tieners klasgenoten hebben doodgeschoten.

De strenge wet was direct het mikpunt van kritiek toen het een jaar geleden van kracht werd. Beheerders van speelhallen zouden gewelddadige games een apart plekje moeten geven, door een gordijn van de andere arcadespellen gescheiden.

De machines moesten daarnaast ook voorzien zijn van duidelijke waarschuwingen, zoals dat bijvoorbeeld ook bij rookwaren het geval is. Het was ook de verantwoordelijkheid van de uitbater om ervoor te zorgen dat minderjarigen minstens drie meter van de verlokkelijke spellen vandaag bleven. Spelen mocht alleen als de minderjarige toestemming hadden van hun ouders.