Plaatjes Bin Laden op Vastgoed site

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je denkt een idyllisch huurpandje te gaan bezichtigen op een website, maar je treft er de foto's aan van de brandende WTC torens, tja dan ben je wel verrast. Dat gebeurde bezoekers van de vastgoedsite M2Match.nl ook, zij zagen foto's aan van een brandende WTC-toren en een geknielde man met een mitrailleur.

"Die man met de mitrailleur is Bin Laden - of zijn broer", zegt J. Elburg, oprichter en directeur van het makelaarskantoor.

"De dader kan een gekke hobbyist zijn of een jongetje van tien die de impact van zijn daad niet kan inschatten. Wat mij opvalt is in ieder geval dat van de tientallen aanbieders op de site de foto's juist bij ons stonden. Dat is geen toeval en daarom vatten wij het ernstig op", zegt Elburg.

M2Match is onmiddellijk overgegaan tot het verwijderen van de foto's en het herstellen van de correcte gevraagde huur per vierkante meters. De hacker die ingebroken heeft op de site heeft die prijzen, die in Amsterdam al vrij snel oplopen tot 400 gulden, veranderd in prijzen van enkele guldens per vierkante meter.