France Télécom wil Casema verkopen

France Télécom wil zijn Nederlandse dochteronderneming Casema verkopen, aldus de Franse zakenkrant Les Echos. De kabelexploitant zou voorkomen op een lijst van niet-kernactiviteiten die France Télécom voor 2003 wil verkopen om zijn schuldenlast te verminderen.

Het Franse telecombedrijf, dat een belang van 86 procent heeft in Casema, weigerde commentaar op een eventuele verkoop. Maar een woordvoerster bevestigde wel dat het concern het kabelbedrijf niet meer rekent tot zijn strategische activiteiten voor de lange termijn.

France Télécom kocht Casema in 1997 voor f 1,7 miljard van KPN. Casema, dat televisie en internet via de kabel aanbiedt, heeft ruim 1,3 miljoen abonnees. Het bedrijf maakte in juni een reorganisatie bekend die ten koste gaat van driehonderd arbeidsplaatsen op een totaal van 1200. De maatregelen moeten ertoe leiden dat het bedrijf vanaf 2003 weer winstgevend wordt.

Casema was vrijdag nog niet op de hoogte van het besluit van het moederbedrijf de Nederlandse dochter uit de kernactiviteiten te schrappen. Een woordvoerder wilde daarom geen commentaar geven op de mogelijkheid dat France Télécom Casema gaat afstoten.