21 oktober: Jam Echelon day

Labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nieuw op het Internet en nog geen uitgebreide online vriendenkring? Een luisterend oor vinden is echter geen probleem, dankzij Amerika's aftapsysteem Echelon. Op 21 oktober zullen wereldwijd Internetgebruikers proberen het afluistersysteem lam te leggen en hun medesurfers ervan bewust te maken.
Het idee voor de Jam Echelon Day ontstond twee jaar geleden, toen over Echelon nog in alle talen gezwegen werd door officiële instanties. Een actiegroep met de naam Global Internet Community besloot om één dag per jaar te proberen het afluistersysteem van de VS lam te leggen door "interessante" trefwoorden op te nemen in e-mails en andere communicatie. Tegelijk kan de Jam Echelon Day dienen om surfers bewust te maken van het feit dat de VS wereldwijd zowat alle gesprekken kunnen aftappen.

De website van de Global Internet Community bevat zo'n 1700 trefwoorden die je kan opnemen in je mailberichten op 21 oktober, de Jam Echelon Day. Of sluit al je telefoongesprekken die dag af met de woorden "White House", "bomb", "attack" en "bin Laden", als het kan zelfs met een Afghaans accent, dan hebben de veiligheidsagenten van het NSA weer wat te doen.