FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 oktober 2001

IsraŽl blijft in Palestijns gebied

Premier Sharon is niet van plan om de IsraŽlische tanks terug te trekken uit de autonome palestijnse gebieden. Afgelopen week trok het leger zes steden aan de Westoever binnen, die onder Palestijns zelfbestuur staan.

Sharon zal het leger terugtrekken als Yasser Arafat, in zijn ogen, voldoende doet om aanslagen op IsraŽl te voorkomen. Directe aanleiding is de moord op de minister van Toerisme, Zeevi.

Zondag zijn er al vier doden gevallen aan Palestijnse zijde. Onder de slachtoffers zou zich een meisje bevinden wat olijven aan het plukken was, en een politieagent. Volgens de Israeli's werd er een explosief naar een tank gegooid, waarop het vuur geopend werd.

Ik ga op reis en neem mee

3 astronauten zijn vanmorgen als het goed is opgestegen in een Sojoez-capsule vanaf de basis Bajkonoer in Kazachstan. Deze drie gaan een bezoekje brengen aan het internationale ruimtestation ISS. Onder deze drie is de Francaise Claudie Haignere, zij is de eerste Europese bezoeker van het ruimtestation en zij heeft het volgende in haar koffer:
1) Een foto van haar dochter
2) Een teddybeer....

Het vliegen zit wel in de familie want zij is getrouwd met een Rus die samen met haar in 1999 het oude station MIR heeft bezocht.

Schietpartij in discotheek Tongeren

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In dancing Real in Tongeren heeft zich zondagmorgen rond 08.00 uur een schietpartij voorgedaan. Er zouden drie gewonden zijn. De daders sloegen op de vlucht, maar de politie zou hen op het spoor zijn. Vermoedelijk was de daders de toegang geweigerd. In de hal van de dancing liggen kogelhulzen. De politie van Tongeren is ter plaatse en ook het parket van Tongeren zal zondagmiddag afstappen om de zaak nader te onderzoeken.

"Tien tot twaalf personen zijn de dancing rond 6.30 uur binnengedrongen. Ze schoten in de lucht. Kogels kwamen in het plafond terecht. Al schietend hebben ze zich een weg door het volk gebaand. Daarbij werden vier personen geraakt: twee lichtgewonden en twee zwaargewonden, onder wie ťťn van de daders", aldus de commissaris Eddy Maes van de politie van Tongeren. De schietpartij is vermoedelijk een afrekening in het portiersmilieu.

Michael Jackson songs op het net

Newsmystery had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe album van Michael Jackson, Invincible, dat op 29 oktober in de winkel ligt wordt volgens platenmaatschappij Sony Music zwaar beveiligd. Echter een groep fans hebben enkele nieuwe tracks te pakken gekregen en op Internet gezet. Van de 16 tracks staan er nu 9 online. O.a. "Speechless", "Whatever Happens" (met Carlos Santana op gitaar) en "Unbreakable". Ook "You Rock My World", "Butterflies" (de nieuwe single voor VS) en "Cry" (de nieuwe internationale kerstsingle en gebruikt als achtergrondmuziek op diverse stations tijdens de reportages of de aanslagen in de VS).

Sony Music International was verbaast over het 'uitlekken' en onderzoekt hoe de fans aan de tracks gekomen zijn.

Overigens zal maandag 22 oktober om 12.00 uur in Hilversum de media premiere van "Invincible" plaatsvinden...

Afscheidsbrief Herman Brood in de krant

De Telegraaf heeft in haar zaterdageditie de afscheidsbrief van Herman Brood afgedrukt die hij, vlak voordat hij van het dak van het Hilton sprong, schreef aan zijn vrouw Xandra en zijn kinderen.

De weduwe van Herman Brood gaf Henk van der Meyden toestemming de brief af te drukken omdat: "Het goed is dat men ook weet dat Herman van te voren heeft nagedacht over zijn zelfmoord. Het is niet een plotselinge actie geweest en hij was niet dronken of onder invloed van drugs, zoals mensen soms denken."

De tekst van de brief is:

XANDRA EN ALLE SKATJES

Deze snelheid in plaats van opbranden, dat laat ik aan de crematie over.
Mijn laatste wens: ''Rous door zoals ik deed met Grieg, B.I.G., Lou en treur niet!. Maak er een feest van.

Ik zie jullie nog wel eens. Ik ga nu bungy zonder elastiek.

Genade - pappa.

DROWN IN MY OWN TEARS

===

Herman gaf deze brief aan een van de barkeepers vlak voordat hij zich naar het dak begaf.

Volgens Herman's weduwe geeft de laatste zin, Drown in my own tears, aan dat Herman zich intriest voelde omdat hij zijn kinderen en vrouw ging verlaten. Toch restte hem schijnbaar geen andere keus omdat Herman voelde dat het einde toch niet meer lang op zich zou laten wachten. Hij wilde niet in een ziekenbed sterven.

Boete voor mishandeling hond en vrouw

Amsterdammer J. W. (35) reisde op 10 augustus 2000 met de trein van Zaanstad naar Alkmaar. Hij ergerde zich mateloos aan het feit, dat een reizigster haar oude, reumatische hond naast zich op de bank liet liggen. Het dier lag met zijn kop op haar schoot.

Ter hoogte van Heiloo sleurde de volgens getuigen onder invloed van alcohol verkerende man de van narigheid piepende hond van de bank. De eigenaresse van de hond werd woedend en gooide vervolgens een kopje koffie over de man heen. J. W. onstak hierna ook in woede en gaf de vrouw een klap en schopte en sloeg de luid blaffende hond.

Politierechter B.Vermeulen veroordeelde hem vrijdag bij verstek wegens mishandeling van de vrouw en haar hond. Voor het eerste vergrijp betaalt hij een boete van zeshonderd gulden, voor het tweede tweehonderd gulden (totaal 363 euro). Eigenlijk wilde officier van justitie I. van Beuningen een veel zwaardere straf eisen, maar omdat W. al transactiebedragen van vijfhonderd en honderd gulden waren aangeboden, hield ze het bij een totaalbedrag van achthonderd gulden. De rechter ging daar in mee.

Man doodgeschoten na verkeersruzie

In Amsterdam is een 21-jarige man vannacht aangehouden door de politie, nadat hij een 23 jarige man met een vuurwapen om het leven had gebracht. De schietpartij vond plaats in de hoofdstedelijke Reguliersdwarsstraat.

Omstreeks 5.30 reed het 23 jarige slachtoffer met zijn auto door de bewuste straat toen hij een bekende zag en stopte. Dit tot groot ongenoegen van de inzittenden van een achteropkomende auto wat onmiddelijk leidde tot een woordenwisseling. Plotseling trok een van de passagiers uit die wagen een vuurwapen en schoot op de chauffeur van de voorste wagen. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, aldus een politiewoordvoerder.

De schutter werd in de omgeving, met het vuurwapen nog in zijn broekband, aangehouden.

Mogelijk extra jaren op de basisschool

De basisscholen in Nederland krijgen als het goed is de mogelijkheid om uit te breiden met de groepen negen en tien. Er wordt ook gewerkt aan een junior high-school, hierin worden dan de hoogste groepen van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs thuisgebracht.

Door deze maatregelen wordt er verwacht dat de aansluiting van het basisonderwijs op het voortgezet onderwijs verbeterd zal worden. Hierbij wordt ook gedacht aan een tussengroep in het voortgezet onderwijs. Zo kunnen snelle kinderen eerder instromen en tragere kinderen later.

De plannen zijn bedacht door de stichting PCPO, zij krijgen de mogelijkheid hun plannen uit te werken en in de praktijk te brengen. Volgens een woordvoerster van het ministerie moet dit op zoín manier gebeuren dat ook andere scholen de vernieuwingen kunnen gebruiken.

Basisscholen hebben nu nog standaard acht klassen. Maar volgens de PCPO zijn sommige leerlingen in groep acht nog niet toe aan het voortgezet onderwijs. Volgens G. Verbeek is het een enorme stap, van je eigen klas met eigen docent naar een school waar je les krijgt van verschillende docenten.

Digitale postzegel op komst

De PTT gaat iets nieuws invoeren, de digitale postzegel. De slagzin van deze actie is: ďlikken wordt klikkenĒ. Vanaf komende donderdag moeten ondernemers voor wie een frankeermachine te duur is de digitale postzegel kunnen gebruiken.

De nieuwe postzegel zal EasyStamp heten. PTT zegt dat het grote voordeel is dat je altijd de juiste zegels hebt. Ook wordt een ritje op en neer naar het postkantoor bespaard. De zegels kunnen met speciale software op enveloppen en etiketten gedrukt worden. Daarvoor is een pc met cd-rom speler, printer en internetverbinding nodig.

Via internet koop je frankeertegoed. Dat bedrag wordt dan opgeslagen op een smartcard. Op het moment dat een postzegel wordt afgedrukt, verminderd het saldo op de smartcard met de waarde van de geprinte zegel. Het internet is alleen nodig om de smartcard op te waarderen.

In Amerika was de elektronische postzegel niet zo succesvol. Toch denkt de PTT dat het in Nederland wel goed zal gaan. Dit door de bemoedigende resultaten van onderzoeken en proeven.

Duitsland en Frankrijk willen meevechten

Duitsland en Frankrijk willen zoals Groot-BrittanniŽ meedoen aan de militaire acties in Afghanistan. Hierover was gistermiddag een gesprek in Gent.

Premier Blair, president Chirac, premier Jospin en bondskanselier SchrŲder hadden de andere Europese leiders niet bij het gesprek betrokken.

Wim Kok zei gisteravond dat het om een ďtechnisch overlegĒ ging. De Belgische premier had hem verteld dat het overleg niets met de Europese Unie te maken had. De actie heeft volgens Kok geen invloed op het doel van de EU om tot een gezamenlijk buitenlands beleid te komen.

De Franse en Duitse regering zeiden beiden dat er een ďpolitiek-militairĒ overleg plaats gevonden had. Over de inzet in Afghanistan. De Fransen zeiden dat een grotere Franse militaire inzet in Afghanistan er aan komt. Op dit moment steunt Frankrijk de Amerikaanse actie met marinevaartuigen. Ook zouden de Fransen al langer de Noordelijke Alliantie in Afghanistan advies geven.

De Duitsers zeiden dat de drie landen binnen de Europese Unie een aparte relatie hebben. Amerika zou de landen hebben gevraagd om nieuwe of verhoogde bijdragen.

Nieuwe Dutch Power Cows site

Teffa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De site van het bekende Dutch Power Cows, is compleet in een nieuw jasje gestoken.

De oude site die al een jaar in gebruik was voldeed niet meer aan de grote groei die de DPC de afgelopen tijd meemaakte. Vandaar dat er 5 maanden lang aan een nieuwe, meer overzichtelijke, site gewerkt is en het resultaat mag er zijn.

De Dutch Power Cows is een team van meer dan 5000 leden die aan verschillende distributed projecten meedoet zoals RC5 en SETI.

78 Doden door cycloon over India

Sir_Stoned_a_lot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een razende cycloon heeft vrijdag in India voor een voorlopig dodental van 78 gezorgt. Men verwacht dat het dodental nog zal stijgen

De cycloon zorgde voor overstromingen en de ergste regenval in 40 jaar voor enkele delen van Zuid-India.
13 vrouwen en 1 man verdronken toen zij trachten de Gundalakamma rivier over te steken.

Nog eens 15 mensen verdronken in een "tempel" door het "breken" van een dam in het dorp Panyam. Er is een medewerker van de dam buiten functie gestelt omdat hij de sluizen van de dam open had gezet zonder het dichtbijgelegen dorp te waarschuwen, met als gevolg de overstroming van het dorp.

Er zijn in totaal bijna 50 duizend mensen geevacueerd en ondergebracht in 126 kampen.

Het leger heeft voedsel, medicijnen en water gedropt voor de overlevenden.

Saddam Hussein condoleert Amerikaan

draadnagel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hussein heeft voor het eerst in het openbaar zijn medeleven betuigd over de aanslagen in de VS.
Hij deed dat nadat een Amerikaan hem per e-mail had gevraagd contact op te nemen met Bush.
De Amerikaan, Christopher Love,schreef de president dat het zeer veel voor de mensheid zou betekenen als de VS en Irak hun meningsverschillen bijleggen. Saddam weigerde om Bush persoonlijk te condoleren, tenzij die hetzelfde doet over de 1,5 miljoen Iraki's die volgens Saddam zijn omgekomen door de sancties van de VN.
Saddam schreef Love verder dat de VS zich schuldig maakt aan terrorisme.

21 oktober: Jam Echelon day

Labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nieuw op het Internet en nog geen uitgebreide online vriendenkring? Een luisterend oor vinden is echter geen probleem, dankzij Amerika's aftapsysteem Echelon. Op 21 oktober zullen wereldwijd Internetgebruikers proberen het afluistersysteem lam te leggen en hun medesurfers ervan bewust te maken.
Het idee voor de Jam Echelon Day ontstond twee jaar geleden, toen over Echelon nog in alle talen gezwegen werd door officiŽle instanties. Een actiegroep met de naam Global Internet Community besloot om ťťn dag per jaar te proberen het afluistersysteem van de VS lam te leggen door "interessante" trefwoorden op te nemen in e-mails en andere communicatie. Tegelijk kan de Jam Echelon Day dienen om surfers bewust te maken van het feit dat de VS wereldwijd zowat alle gesprekken kunnen aftappen.

De website van de Global Internet Community bevat zo'n 1700 trefwoorden die je kan opnemen in je mailberichten op 21 oktober, de Jam Echelon Day. Of sluit al je telefoongesprekken die dag af met de woorden "White House", "bomb", "attack" en "bin Laden", als het kan zelfs met een Afghaans accent, dan hebben de veiligheidsagenten van het NSA weer wat te doen.

Scharping laat wijn bezorgen bij minnares

Slambam_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rudolf Scharping, de Duitse minister van Defensie, heeft de aandacht van de media weer volledig weten te richten op zijn buitenechtelijke affaire, die na de aanslagen van 11 september enigszins uit de belangstelling was geraakt.
Scharping heeft een doos wijn bij zijn minnares laten bezorgen, die dat gezien de toestand in de wereld maar een eng postpakket vond en groot alarm sloeg.

De wijn werd tenslotte opengemaakt door de explosievenopruimingsdienst. De roep om het aftreden van de man, die zich met Defensie-vliegtuigen naar zijn liefje liet vervoeren, was na 11 september wat verstomd.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.