.Info domeinnamen nu al gekaapt

Het .info-domein wordt op 19 september actief. Maar nu al blijkt dat veel commercieel interessante domeinnamen zoals business.info, science.info of newyork.info al bezet zijn. Het bedrijf Afilias die de .info-domeinen verkoopt heeft beloofd binnenkort de zaak te bekijken en besluit waarschijnlijk volgende week of het de registratieprocedure zal veranderen.

Afilias startte twee weken geleden met de voorregistratie waarbij bedrijven .info-domeinnamen kunnen reserveren. Coca Cola heeft bijvoorbeeld de domeinen coke.info en cocacola.info laten vastleggen. Maar de domeinen sports.info, money.info, finance.info, wallstreet.info en business.info zijn gereserveerd voor het Londense bedrijf World Information Services. Het bedrijf wilde geen commentaar geven bij de registraties. Zo is een bedrijf in Salt Lake City er al vandoor met het domein sex.info.

De woede van de internetters is vooral gericht op die domeineigenaren die geen direct verband hebben met de domeinnaam die ze hebben gekocht. Ze willen het vaak gewoon voor veel meer geld doorverkopen.
Internetdeskundigen denken dat tegen de tijd dat het .info-domein ook door particulieren vastgelegd kan worden, er niet veel interessante namen meer over zijn.