Carnaval in Bristol eindigt met geweld

In de Britse stad Bristol zijn in de nacht van zondag op maandag vier mensen neergeschoten en heeft iemand met een machete ingehakt op het hoofd van een vijfde slachtoffer. Het geweld deed zich voor na afloop van het St. Paul's carnaval dat jaarlijks in Bristol wordt gevierd.

Een 26-jarige man werd in zijn arm en been geschoten met een spijkerpistool en twee twintigers uit Londen werden in hun dij geschoten, van wie een met een pistool waarmee lagerkogels werden afgeschoten. Naar aanleiding van een van de schietpartijen op de Londenaars werden vier mannen uit de omgeving van Birmingham gearresteerd.

Bij andere incidenten werd een 23-jarige vrouw uit de omgeving van Bristol van dichtbij in haar buik geschoten en hakte iemand met een machete in op het hoofd van een man. De gewonden verkeren inmiddels in "stabiele" toestand, aldus de politie.

Rond 6.30 uur in de ochtend plaatselijke tijd werden drie mannen en een vrouw gearresteerd na een schietpartij tussen twee groepen. De politie denkt dat de gewelddadige incidenten veroorzaakt zijn door mensen van buiten Bristol.