Beta Windows XP illegaal verkrijgbaar

Een nog niet officieel uitgebrachte beta van WindowsXP was gedurende korte tijd verkrijgbaar via een ftp-server die onbedoeld open stond.

Eind vorige week stond de ftp-server van een partner van Microsoft (naar verluidt VIA Technologies) open met daarop build 2454 van WindowsXP. Dit is een nog niet officieel door Microsoft uitgebrachte betaversie van het nieuwe besturingssysteem. Build 2454 was verpakt in een zip-bestand dat afgeschermd was door een 4-cijferig wachtwoord.

Microsoft is druk bezig met het verspreiden van betaversies van het nieuwe besturingssysteem onder betatesters. De laatste officiële versie is build 2446 die onlangs uitgebracht werd. Betatesters tekenen normaalgesproken een Non-Disclosure Agreement met Microsoft. Op die manier hoopt het softwarebedrijf onbedoelde verspreiding van de betasoftware te voorkomen.

In de tussentijd werkt Microsoft aan nieuwe versies. Build 2454 is dus onbedoeld over het web verspreid door een fout van een partner van Microsoft.

Microsoft nu bang dat de uitgelekte betaversie zich via diverse uitwisselingssoftware verder over internet verspreidt, schrijft The Register.