FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 maart 2001

Bordeel met faciliteiten

Een Australisch bordeel heeft faciliteiten voor gehandicapten geïnstalleerd, zoals een rolstoelleuning, brede deuren en 'zit-douche'. Belangengroepen hopen dat dit initiatief van The Pink Palace in Melbourne een landelijke trend wordt.

Volgens een gehandicapte student die zijn scriptie over seksualiteit van gehandicapten schrijft, betekent dit een grote verzelfstandiging van gehandicapten: ze zijn niet meer afhankelijk van anderen voor het halen en brengen.

Kotsmisselijke TV

Muziekzender MTV is op zoek naar kandidaten die bereid zijn zich voor de camera kotsmisselijk te eten aan hardgekookte eieren. De vrijwilligers moeten in 40 minuten zoveel mogelijk eieren verorberen. De 'Jackass Pukestock 2001' toert deze maand over de Britse eilanden en Ierland.

Volgens presentator Russell Brand is deze toernee het walgelijkste dat hij ooit gedaan heeft. "Ik hoop maar dat er niet gespetterd wordt, wanneer ik tussen de kandidaten heen en weer loop", zo vertelde hij.

Vrijwilligers moeten tegelijkertijd zo gulzig en zo amusant mogelijk zijn. "We willen een ranzig, walgelijk spektakel dat je eetlust verziekt", aldus Brand.

Rechter gelyncht na vrijspraak

Een rechter in Guatemala is met machetes aan stukken gehakt en vervolgens in brand gestoken door een woedende menigte die het niet eens was met zijn uitspraak in een verkrachtingszaak. Meer dan 1000 mensen vielen de man aan op het moment dat hij het hof verliet. Hij had beslist dat er niet genoeg bewijs was tegen de twee verdachten.

De rechter probeerde zichzelf nog te verdedigen met een geweer maar hij werd overmeesterd door zijn belagers. Volgens de berichtgeving houdt de menigte drie politieagenten en de burgemeester van het dorp in gijzeling. Politie-onderhandelaars en het leger proberen de stad te bereiken maar de bewoners hebben een blokkade opgeworpen. Dit soort uitingen van collectieve woede kostte het afgelopen jaar al 28 levens in Guatemala.

Homo's kiezen mooiste macho's

Acht homomacho's hebben zich aangemeld voor de Mr. Leather Holland verkiezingen op 24 maart in Amsterdam. De winnaar vertegenwoordigt Nederland bij de internationale wedstrijd medio mei in het Amerikaanse Chicago.

Alle acht homo's verbinden hun geaardheid met een macho-uiterlijk, bijvoorbeeld door leren kleding of andere fetisjkledij te dragen.

De organisatie hoopt dat de winnaar van de komende verkiezingen het succes van Henri ten Have in 1993 evenaart. Deze Arnhemmer won als enige Nederlander tot nu toe de internationale Mr. Leather-titel.

Vijf van de acht kandidaten wonen in Amsterdam, onder wie een Brit, een Tsjech en de oudste kandidaat (40). Enschede stuurt twee deelnemers, uit Rotterdam komt de jongste kandidaat (24).

Van Nistelrooy mag niet meespelen

Coelho had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruud van Nistelrooy en Erik Addo mogen morgen niet met PSV meedoen in de thuiswedstrijd tegen Kaiserslautern.
PSV had beroep aangetekend tegen de beslissing van de UEFA, die er al eerder voor zorgde dat de twee spelers niet mee mochten doen in de uitwedstrijd.
De reden van de beslissing van de UEFA lag in het feit dat de leiding van PSV vergeten was deze spelers voor de deadline van 1 februari op de spelerslijst te plaatsen, die elke ploeg bij de UEFA moet indienen.

Wanneer PSV de halve finales bereikt, wil men naar de rechter gaan om de beslissing ongedaan te laten maken. Dit omdat PSV meent dat de club gestraft moet worden voor deze administratieve fout, en niet de individuele spelers.

Volkshuisvesting eist uitzetting bewoner

Floris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Stichting Volkshuisvesting heeft de rechter ingeschakeld om een van de bewoners van een woongebouw aan de Kornoeljestraat eruit te kunnen zetten. Reden zijn de klachten waarmee diverse medebewoners naar de verhuurder zijn gestapt. Zij voelen zich niet meer veilig in het gebouw en ondervinden veel overlast van de man. Niet alleen produceert hij vooral ‘s avonds en ‘s nachts veel lawaai maar ook steelt hij etenswaren en keukengerei uit de gemeenschappelijke keuken.

De man is meermalen door Volkshuisvesting uitgenodigd om de klachten te bespreken maar reageert daar niet op. Ook na een aanschrijving daarover gaat hij gewoon door zodat zijn medebewoners hebben aangekondigd dat als de verhuurder niets doet zij zelf in aktie zullen komen. Volkshuisvesting heeft de rechter nu gevraagd om de man op een termijn van twee dagen te mogen uitzetten. Binnenkort volgt uitspraak.

Jonge meisjes na geweld vastgezet

Drie Veldhovense meisjes (13, 13 en 14) zijn door de politie in verzekering gesteld omdat zij een twaalfjarig meisje zouden hebben mishandeld. Het is opmerkelijk dat kinderen van deze leeftijd worden ingesloten. Dat is gebeurd op last van de officier van justitie. Een van de verdachten maakt zich volgens de politie vaker schuldig aan openbare geweldpleging.

De twaalfjarige, ook een Veldhovense, fietste vrijdagmiddag op het Heikantsepad en werd door drie meisjes die zij niet kende, tot stoppen gedwongen. Zij eisten geld en toen bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had, sloegen zij haar. De belaagsters lieten de twaalfjarige daarna eerst wegfietsen, maar kwamen haar achterna. Ze werd geduwd en viel van haar fiets. Toen zij van de val hersteld was, werd zij opnieuw mishandeld. Daarbij liep het slachtoffer blauwe plekken en schaafwonden op. Haar jas en broek gingen kapot, en ook de fiets liep schade op.

De politie hield maandagmorgen op de Zoestraat de eerste verdachte (13) aan in deze zaak. In de loop van de middag werden ook de twee anderen aangehouden. Gisteren zaten de verdachte meisjes nog vast.

Met dank aan Thurminator voor de tip!

Lightsigaret ongezonder dan gewone peuk

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sigaretten met een lager teer- en nicotinegehalte, zijn schadelijker dan gewone sigaretten. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de roker in zijn zucht naar nicotine dieper en langer inhaleert om toch aan zijn portie te komen. Door de filters ontstaat een schadelijker vorm van longkanker.

Volgens de Amsterdamse longarts N. van Zandwijk is het al langer bekend dat de lichte sigaret allerminst 'minder ongezond' is. Nu blijkt dat light, medium of de milde variant zelfs ongezonder zijn. 'Door de filters komen alleen de kleinere teerdeeltjes in de long. Die penetreren ook dieper in het weefsel en richten meer schade aan.'

Handel op Damrak stilgelegd

De Amsterdamse beurs heeft ook vandaag niet weten te ontkomen aan de malaise die wereldwijd de aandelenmarkten in haar greep houdt. Om 14.22 greep de beurs zelfs in en zette de handel stop om de gemoederen wat te bedaren, nadat de AEX-index meer dan 4% was gedaald.

Nadat de effectenbeurs hoger opende, trad al zeer snel het verval in. Beleggers dumpten hun aandelen, toen de S&P-future (een indicator voor de opening van de Amerikaanse beurs) hard naar beneden ging. Wall Street opende dan ook fiks lager, de Dow Jones dook meteen na opening 3,3% naar beneden tot onder de 10.000 puntengrens en de Nasdaq volgde met een verlies van bijna 3,6%. Mede door het stopleggen van de handel en het zich herstellen van de Amerikaanse indices, wist de AEX het verlies nog te beperken tot 1,53% op 568,50.
De midkap ging met de trend mee en sloot 1,46% lager op 593,23. Over de hele beurs gezien was het aantal dalers bijna 6 keer zo hoog als het aantal stijgers.

VNU kwam vandaag met jaarcijfers, die een verdubbeling van de winst ten opzichte van vorig jaar lieten zien. Hier viel echter wel de verkoop van de dagbladen onder. Zonder deze buitengewone bate viel de winst tegen. De beleggers straften het fonds af met een min van 7,69% op €43,34.
Enkele andere sterke dalers waren KPNQwest (-11,6%), Libertel (-6,34%), UPC (-6,11%) en KLM (-5,88%).

De koers van de euro ten opzichte van de dollar bleef nagenoeg onveranderd. Eén euro kost nu 0,9122 dollar. De Amerikaanse indices hebben na een korte rally de weg naar beneden weer ingeslagen. De Dow Jones verliest op het moment 3,1% op 9.972 punten. De Nasdaq doet het wat rustiger aan en staat op een verlies van 2,7%.

Post met een luchtje

Bijna 300 poststukken met daarin menselijke uitwerpselen zijn bij het Zuid-Koreaanse parlement afgeleverd. De 273 pakjes waren geadresseerd aan alle leden van het de Nationale Assemblée. Er zaten ook klachtenbrieven bij.

Ambtenaren ontdekten de inhoud van de brieven voordat ze aan de politici waren afgeleverd. Op geen ervan stond een afzender. Waarover de klachten gingen, is niet bekendgemaakt.

Leger bestrijdt huidbleekmiddelen

De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft het leger ingezet om het veelvuldige gebruik van bleekmiddelen voor de huid te bestrijden. Soldaten namen de cosmeticaproducten in beslag en sloten zelfs winkels.

Een maand geleden tekende president Ange-Felix Patasse een decreet waarin het ongereguleerde en excessieve gebruik van bleekmiddelen voor de huid werd verboden.

De huidcrèmes lijken de productie van pigment te remmen. Ze bevatten vaak steroïden en hydroquinonen, een chemische stof die in de rubberindustrie wordt gebruikt. Bij overmatig gebruik en gebruik van te hoge concentraties kunnen schadelijke bijwerkingen ontstaan als huidbeschadigingen, donker wordende huid of huidkanker.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek worden veel merken verkocht van schimmige laboratoria in West-Afrika en India. Ondanks de risico's zijn de crèmes bijzonder populair onder zowel mannen als vrouwen.
De verkopers hebben de prijzen voor de huidcrèmes die aan het leger ontsnapt zijn inmiddels drie- tot viermaal verhoogd.

Ongeluk in TV-programma

Rubbertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 21-jarige man uit Wassenaar heeft dinsdag in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt tijdens opnames voor het tv-programma Gevaar op de Weg van RTL 4. De man werd met in zijn auto geplaatste camera's gevolgd toen hij met veel te hoge snelheid uit de bocht vloog en op een tegenligger botste.

Het slachtoffer, een 49-jarige uit Doetinchem afkomstige bestuurder van een bestelbus, bleef net als de veroorzaker van het ongeval ongedeerd. De voertuigen raakten zwaar beschadigd. Tegen de man uit Wassenaar is proces verbaal opgemaakt.

Het door Formule 1-commentator Allard Kalff gepresenteerde programma toont bestuurders die denken dat ze goed kunnen rijden, maar eigenlijk gevaarlijk verkeersgedrag vertonen. Per aflevering worden drie automobilisten gevolgd van wie de auto's worden volgehangen met camera's. Die registreren de bewegingen in en om de wagen uit alle hoeken.

Het is nog onbekend of de beelden van de botsing worden uitgezonden.

Eend maakt noodlanding op stretcher

Een eend die door de ruit van een reddingshelikopter vloog, maakte een welgemikte noodlanding op een stretcher. Het ongeluk gebeurde toen de helikopter harttransplantatiepatiënte Linda Horner uit St. Louis, Missouri, naar het ziekenhuis vervoerde. Mevrouw Horner ligt in het ziekenhuis en maakt het goed. De eend brak zijn nek en overleed. De bemanning van de heli willen het onfortuinlijke dier laten opzetten om aan mevrouw Horner te schenken.

Het was volgens de St. Louis Post-Dispatch best een hachelijk avontuur. De heli vloog op een hoogte van 500 voet toen hij op een kleine school eenden invloog. De piloot liep een snee boven zijn linkeroog op maar kon de controle over het toestel behouden ondanks de stroom koude lucht en het bloedverlies.

Vrachtwagens als XTC lab

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote XTC bende opgerold. Daarbij zijn drie mannen uit IJmuiden, drie Haarlemmers en een inwoner van Woerden aangehouden.

Bij huiszoekingen werden er in mobiele laboratoria honderden liters grondstoffen voor XTC, tienduizenden XTC-pillen, productiemiddelen zoals gasflessen en meng- en pillenmachines, geld ter waarde van 10.000 den guldens en wapens gevonden.

Dinsdagmiddag werden de vrachtwagens, die omgebouwd waren tot mobiele laboratoria, in diversen loodsen in IJmuiden ontmanteld.

Politie breekt zelf in

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie blijkt zelf in te breken. Dat merkte een inwoner van de hoofdstad bij thuiskomst. Hij trof een briefje van de politie aan met het verzoek betere sloten te kopen. De dienders waren zijn huis op zeer eenvoudige wijze binnengedrongen. De gemeenteraadsfractie van Amsterdam Anders/De groenen heeft inmiddels vragen over de ‘preventieve’ inbraak gesteld.

In een reactie laat korpschef Van Riessen weten dat hij de actie van zijn personeel "net weer een stapje te ver vindt gaan".

Kermisbond eist miljoen van Volendam

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse kermisbond eist 1 miljoen gulden van de gemeente Voldendam wegens het afgelasten van de kermis. Volendam heeft de jaarlijkse kermissen in Edam en Voldendam afgeblazen uit piëteit met de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand.

De NKB had al begin januari gevraagd of de kermis door zou gaan, ivm de planning van de kermisexploitanten. De gemeenteraad liet toen weten dat er eind januari een besluit zou vallen. Begin februari was er echter nog geen oordeel gevallen en wees alles erop dat de kermis door zou gaan. De exploitanten moesten zich toen inschrijven voor alle kermissen in het land. Pas begin maart kwam er ineens het bericht uit Volendam dat de kermis was afgelast. De kermisexploitanten die al een vergunning hadden gekregen kunnen nu nergens anders meer heen, omdat alle inschrijvingen afgerond zijn.

Een verzoek van de NKB aan de gemeente Volendam om de kermis toch te houden en het staangeld tengoede te laten komen aan de slachtoffers is afgewezen. In de loop van het jaar zal een oplossing worden gezocht voor de claim.

Praten via de grond

Onderzoek heeft uitgewezen dat olifanten communiceren via de grond. Ze kunnen over een afstand van meer dan dertig kilometer horen of soortgenoten op de grond stampen. Dit doen ze waarschijnlijk via hun voeten, met hun teennagels nemen ze de minieme trillingen waar en die worden via het bottenstelsel doorgegeven aan de oren!

Ook communiceren ze door te grommen. Deze zware trillingen worden ook via de grond doorgegeven. De trillingen zijn zo miniem, dat ze met het menselijk oor niet waarneembaar zijn. Olifanten zijn overigens niet de enigen die via seismische trillingen communiceren. Er zijn ook vissen, insecten en reptielen die op deze manier contact hebben.

Wereld sluit grenzen voor Europees vlees

Na de Verenigde Staten sluiten nu ook Australië en Nieuw-Zeeland de grenzen voor Europese vlees- en melkproducten nadat dinsdag in Frankrijk mond-en klauwzeer is geconstateerd. De Europese Unie heeft ook maatregelen getroffen, waaronder een exportverbod voor Frans vee. Ook heeft de Unie een importverbod ingesteld voor vlees uit Argentinië, waar gisteren een geval van mond-en klauwzeer werd bevestigd.

De Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties riep op strengere maatregelen te nemen, onder meer door een scherpere controle op immigranten en toeristen.
De ontdekking van de besmettingshaard in Frankrijk was de eerste verschijning van de besmettelijke ziekte op het Europese vasteland sinds de uitbraak drie weken geleden in Groot-Brittannië. Eerdere berichten over een besmettingshaard in Italië blijken onjuist.

In de Verenigde Arabische Emiraten is bij acht geïmporteerde koeien mond-en klauwzeer vastgesteld. De regering liet weten de ziekte onder controle te hebben.

Porno op Zweedse regeringssite

Op de officiële internetsite van de Zweedse regering heeft in de nacht van dinsdag op woensdag pornografie gestaan. Hackers drongen de server binnen en vervingen de overheidsinformatie met harde porno, aldus het hoofd van de ICT-afdeling van de Zweedse regering.

Op de website (www.regeringen.se) stond een uur lang ook de tekst 'De regering bestaat uit een hoop incompetente ministers'. Volgens de woordvoerder hebben de hackers geen interne of geheime informatie onder ogen gehad.

'De grootverdieners van het kerkhof'

De showbizz blijkt ook na de dood een lucratieve branche. Dat blijkt uit een recent gepubliceerde lijst met inkomsten van overleden beroemdheden, zo meldt de Britse krant The Times woensdag.

Hoogste inkomen

Elvis Presley - aangenomen dat hij ook daadwerkelijk het rijk der levenden heeft verlaten - is de dode die over het jaar 2000 het meeste heeft verdiend. Volgens schattingen heeft de rocklegende vorig jaar een slordige 35 miljoen dollar (85 miljoen gulden) op zijn conto bij mogen schrijven.

Alleen al met de inkomsten van de kaartjesverkoop voor het bezichtigen van zijn landgoed Graceland in Memphis wist de zanger het hemelse bedrag van 15 miljoen dollar op te strijken. Daarnaast leverden ook de verkoop van memorabilia en postume optredens in reclamspotjes 'The King' een aardig zakcentje op.

Top tien

Op een niet onaardige tweede plaats komt de geestelijk vader en tekenaar van de strip Peanuts, Charles Schultz, die in 2000 meer dan 20 miljoen dollar op zijn naam kon schrijven. Op de voet gevolgd door de vermoorde Beatle, John Lennon, die het moest doen met 20 miljoen.

Het beroep van muzikant lijkt, zo blijkt uit de lijst, het meest lucratief te zijn voor verdiensten ook in het hiernamaals. Naast Presley en Lennon prijken onder anderen ook de namen van Jimi Hendrix (meer dan 10 miljoen), Bob Marley, Frank Sinatra en Jerry Garcia van The Grateful Dead in de toptien. Verder zijn de schrijver Tolkien, de filmdiva Marilyn Monroe, acteur James Dean en kunstenaar Andy Warhole vertegenwoordigd onder de tien grootste dode grootverdieners

Bush wil CO2-uitstoot niet beperken

President Bush heeft laten weten niets te zien in een wettelijke beperking van de uitstoot van CO2 door energiecentrales. Bush komt hiermee terug op een belofte die hij volgens diverse milieugroeperingen tijdens zijn verkiezingscampagne deed.

Bush stelde dat hij overtuigd blijft van de noodzaak van schonere lucht,maar dat een wettelijke beperking de prijs van stroom in de VS zou opdrijven. Het besluit van Bush is in tegenspraak met de afspraken die zijn gemaakt op de klimaatconferentie van Kyoto in 1997. De VS hebben het Kyoto-protocol weliswaar ondertekend maar nooit geratificeerd.

Beta Windows XP illegaal verkrijgbaar

Een nog niet officieel uitgebrachte beta van WindowsXP was gedurende korte tijd verkrijgbaar via een ftp-server die onbedoeld open stond.

Eind vorige week stond de ftp-server van een partner van Microsoft (naar verluidt VIA Technologies) open met daarop build 2454 van WindowsXP. Dit is een nog niet officieel door Microsoft uitgebrachte betaversie van het nieuwe besturingssysteem. Build 2454 was verpakt in een zip-bestand dat afgeschermd was door een 4-cijferig wachtwoord.

Microsoft is druk bezig met het verspreiden van betaversies van het nieuwe besturingssysteem onder betatesters. De laatste officiële versie is build 2446 die onlangs uitgebracht werd. Betatesters tekenen normaalgesproken een Non-Disclosure Agreement met Microsoft. Op die manier hoopt het softwarebedrijf onbedoelde verspreiding van de betasoftware te voorkomen.

In de tussentijd werkt Microsoft aan nieuwe versies. Build 2454 is dus onbedoeld over het web verspreid door een fout van een partner van Microsoft.

Microsoft nu bang dat de uitgelekte betaversie zich via diverse uitwisselingssoftware verder over internet verspreidt, schrijft The Register.

Dodelijke steekpartij om vuurwerk

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het afsteken van vuurwerk heeft ervoor gezorgd dat de 80-jarige oorlogsveteraan George Daley uit Londen een 85-jarige vrouw heeft doodgestoken.

Dat kregen Britse rechters te horen tijdens het proces tegen de man, die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer in Noord-Afrika had gevochten. "Ik hoorde geweervuur en dacht dat ik terug was", verklaarde Daley. "Toen moet ik een mes hebben gepakt en naar buiten zijn gegaan."

"Ik zag een vaag figuur voor me, was er zeker van dat het een Duitser was en heb twee keer toegestoken." Pas toen de man uit zijn flashback kwam, realiseerde hij zich dat hij een buurvrouw van de vriend waar hij logeerde had omgebracht. "Het spijt me dat ik het heb gedaan."

De rechter besloot dat Daley voor psychiatrisch onderzoek in een ziekenhuis moet worden opgenomen. De uitspraak in deze zaak is op 9 april.

Vennegoor wellicht naar Ajax

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks alle geruchten doet PSV geen pogingen Jan Vennegoor of Hesselink in te lijven. De spits komt, volgens technisch adviseur Frank Arnesen althans, pas in beeld als Ruud van Nistelrooy vertrekt. 'Lange Jan' verlaat na dit seizoen FC Twente en lonkt naar een Nederlandse topclub.

PSV wilde Vennegoor of Hesselink vorig jaar kopen als vervanger van Van Nistelrooy. Door zijn knieblessure ketste de transfer naar Manchester United af. Vennegoor vond het destijds beter nog een seizoen bij Twente te blijven.

"Hij is heel goed en we kennen hem, maar een transfer is nu zeker niet aan de orde. Met Kezman en Van Nistelrooy hebben we twee zeer goede spitsen in huis en we hebben Bruggink en De Jong, dus zowel financieel als sportief is het niet verstandig nog een spits van dat kaliber aan te trekken", aldus Arnesen.

Aangezien Feyenoord de aanvaller niet kan betalen, is Ajax de grootste kandidaat Vennegoor of Hesselink over te nemen. Want Co Adriaanse wil de aanvaller graag naar Ajax halen. Hij is niet tevreden over Nikos Machlas, maar bovenal voldoet Vennegoor of Hesselink aan de profielschets van een Ajax-spits die Adriaanse voor ogen heeft.

7,5 jaar cel voor internetstalker

F had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige Brit is door een rechtbank in Bournemouth veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf wegens het terroriseren van een 17-jarig meisje. De man plaatste haar foto op eigenhandig gemaakte sekssites op internet.

Op sommige sites nodigde de verdachte anderen uit om de tiener te misbruiken en te verkrachten. Het meisje, dat aan een vermoeidheidssyndroom lijdt, werd overspoeld met e-mails en enkele mannen meldden zich aan haar voordeur.

Het slachtoffer en haar moeder werden zo bang dat zij zich genoodzaakt zagen hun huis te verlaten. De beklaagde heeft 25 misdrijven bekend, waaronder het verspreiden van kinderpornografie via internet.

"Dit was een regelrechte campagne tegen een onschuldig jong meisje, dat dacht dat u een vriend van haar was", aldus de rechter. "U wist dat zij ernstig ziek was. Niettemin gebruikte u op sadistische wijze uw computer om uzelf te verlustigen aan haar lijden."

Versie 2 van VBS Worm Generator uitgebracht

Jeromeo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schrijver van de VBS Worm Generator, het virusprogramma waarmee de Anna Kournikova-worm geschreven is, heeft versie 2 van het programma uitgebracht. Volgens [K]alamar, de maker van het programma, worden de nieuwe wormen door de meeste anti-virussoftware niet gedetecteerd.

"Het is een indrukwekkend programma", zegt Dave Kroll, directeur van security-onderzoek bij het softwarebedrijf Finjan tegen Wired. "Ons security-team heeft het programma onderzocht. De eenvoud en de gebruiksvriendelijkheid van het programma heeft indruk op ze gemaakt. Bovendien zijn veel bugs opgelost sinds de eerste release."

Wormen die met deze software gemaakt zijn, kunnen losgelaten worden via verschillende media: e-mail, IRC en gewone bestanden. Het is volgens Kroll moeilijk om dit type worm te ontdekken en onschadelijk te maken. "Kopieën en variaties van bijvoorbeeld ILOVEYOU zul je niet zo snel meer zien. Elke nieuwe worm heeft een nieuwe code en is daardoor uniek. Ik verwacht dat we op korte termijn wormen te zien zullen krijgen die zich razendsnel verspreiden. En dat maakt het voor anti-virussoftware moeilijk om ze te detecteren."

[K]alamar voegt er aan toe dat elke worm die met het programma geschreven en verspreid wordt buiten zijn verantwoordelijkheid valt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.