Portugese bus gelokaliseerd

De Portugese marine lijkt dinsdag de bus gelokaliseerd te hebben die zondagavond met twee auto's van een brug over de rivier de Douro is gestort. De ramp gebeurde toen de brug deels instortte. Met behulp van sonarapparatuur hebben de bergingswerkers op honderd meter van de brug een voorwerp gelokaliseerd dat mogelijk de vermiste bus is. Het water is daar 15 meter diep.

Duikers moeten nu vaststellen of het werkelijk de bus is die met 67 inzittenden in de diepte verdween. Ongeveer tegelijk met de bus stortten twee auto's 50meter omlaag in de Douro. De commandant van de marine-hulpverleners zei dat in de omgeving van een 12 meter lang object ook nog vier voorwerpen zijn waargenomen die mogelijk auto's zouden kunnen zijn.

Twee dagen na de ramp is nog maar een stoffelijk overschot geborgen. Eerdere berichten dat de stoffelijke overschotten van twee of drie slachtoffers waren geborgen, bleken dinsdag niet juist te zijn. De hevige stroming van de sterk gezwollen rivier bemoeilijkt het bergingswerk. Dinsdag werd 12 kilometer van de plaats van de ramp een stoel uit de bus gevonden - een teken van de zeer grote kracht van het water.

Het Portugese Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar aanleiding van de ramp. Onderzocht wordt of er sprake is geweest van nalatigheid.