Tegenvaller bij Italiaanse UMTS-veiling

De Italiaanse UMTS-veiling is gisteren gestaakt nadat het consortium Blu, dat onder andere bestaat uit British Telecom en Benetton, de strijd heeft opgegeven. De teller van de veiling, die traag en vertraagd op gang kwam staat momenteel op 26,9 miljard gulden wat een teleurstelling moet zijn voor de Italiaanse overheid, die op veel meer had gerekend.

De veiling is gestaakt omdat er nu vijf gegadigden zijn overgebleven voor vijf frequenties. De veiling is overigens nog niet beëindigd. De Italiaanse regering kan alsnog besluiten het aantal kavels met één te verminderen, of om de hele veiling over te laten doen. Beide opties moeten de opbrengst voor de schatkist verhogen, maar zullen ook leiden tot aanzienlijke schadeclaims van de huidige deelnemers.

Blu zou uit de veiling zijn gestapt, omdat British Telecom in tweede instantie niet bereid was het benodigde geld op te hoesten voor een Italiaanse UMTS-vergunning. Overigens zorgde Blu er ook voor dat de veiling met vertraging op gang kwam. Pas op het laatste moment bereikten de partners een akkoord over deelname. De aanvang van de veiling moest daarom donderdag met enkele uren worden uitgesteld.

De vijf deelnemers die nog in de race zijn, zijn: Telecom Italia Mobile (onderdeel van Vodafone), Pronto Italia, Wind (France Telecom), Ipse (Sonera en Telefónica) en Andala (Hutchinson Whampoa en Tiscali). (MV ICT & Internet).

Besluiten het aantal kavels met één te verminderen

Is dat legaal? Volgens mij is dat prijsopdrijving...
Op deze manier houden de bedrijven helemaal geen poen meer over om uberhaupt het UMTS uit te rollen.