FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 oktober 2000

Ex-dotcommers terug naar Microsoft

Whitie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele honderden werknemers van geflopte dot-com bedrijfjes keerden het afgelopen jaar met de staart tussen de benen terug naar softwaregigant Microsoft. Dat is zowat het dubbele van het aantal het jaar ervoor. Microsofties die van plan waren het succesverhaal van hun grote baas na te doen door een eigen dot-com bedrijfje op te richten, komen met andere woorden vrijwel zeker van een kale reis terug thuis.

Kijk, da'k vind ik nou jammer he. En Bill Gates lacht maar in zn vuistje

Houtsma wint weer goud

Op de Paralympics in Sydney heeft Alwin Houtsma vandaag zijn vierde gouden medaille op de Paralympics gewonnen. Houtsma won in het zwembad van Sydney de 50 meter vlinderslag. Hij deed dat in een nieuwe wereldrecordtijd van 27.16 seconden. Houtsma is de meest succesvolle Nederlandse atleet op de Paralympische Spelen tot nu toe. De zwemmer komt nog op vier afstanden in actie.

Ook Kasper Engel zwom dinsdag naar een gouden medaille. Hij won de 100 meter schoolslag in een tijd van 1.34.15.

Nederland staat inmiddels op de 11e positie in de medaillespiegel met 7 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles. De top 3 zijn achteréénvolgens Australië, Groot-Brittanië en Spanje.

Gebruikersgroep sleept Casema voor rechter

De Wanadoo Internet Gebruikers Groep (WIGG) begint een kort geding tegen kabelinternetaanbieder Casema. Volgens de WIGG komt er van de beloofde verbeteringen van de dienst niets terecht. "We hebben zelfs de indruk dat het slechter wordt", aldus WIGG-voorzitter Raymond Nyns. De gebruikersgroep wil dat abonnees van het eerste uur van Casema hun abonnementsgeld over de afgelopen jaren terugkrijgen.

"De dienst is nog steeds tergend traag, de verbinding valt vaak weg en regelmatig kom je helemaal het net niet op," zo zegt Nyns. De kabelinternetdienst Wanadoo van Casema, onderdeel van het Dutchtone-concern, ligt al sinds haar introductie onder vuur. In juli kwam Casema naar aanleiding van de aanhoudende klachten over de dienst met de Consumentenbond een compensatieregeling overeen voor alle 54.000 gebruikers.

De WIGG neemt nadrukkelijk afstand van die overeenkomst. "Wij hebben destijds de problemen bij de Consumentenbond aangekaart. Toen zij uiteindelijk om de tafel ging zitten met Casema, hebben wij gevraagd bij het overleg aanwezig te mogen zijn. Dat is ons door de bond ook toegezegd, maar toen puntje bij paaltje kwam stonden we voor een dichte deur. Die regeling zegt ons dus niets", aldus Nyns.

De Wanadoo-abonnees kregen als onderdeel van de regeling eenmalig 50 gulden terug. Daarnaast krijgen gebruikers in 'probleemgebieden' maandelijks 25 procent korting op hun abonnementsgeld.

Nyns is kritisch over die laatste regeling. "Casema heeft in de probleemgebieden een snelheid van gemiddeld 3 kbps beloofd. Maar als voorwaarde daarvoor mag niet meer dan 7 procent van de abonnees in het gebied tegelijkertijd online zijn. Anders geldt het niet", aldus de WIGG-voorzitter.

De gebruikersgroep stoort zich er met name aan dat Casema een einde maakt aan de overeengekomen stop op nieuwe abonnees. Per november neemt de provider weer nieuwe klanten aan, terwijl er volgens de WIGG nog niets aan de dienst verbeterd is.

Binnen een maand verwacht de WIGG het kort geding aan te spannen.

Explosie in Sydney

Een krachtige explosie in een zuidelijke buitenwijk van de Australische stad Sydney heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee restaurants verwoest en omringende huizen, winkels en kantoren zwaar beschadigd. De restaurants waren op dat moment leeg en niemand raakte gewond.

De politie zei opzet te vermoeden en heeft een onderzoek ingesteld. Bij de plaats van de explosie, in de voorstad Brighton-le-Sands, werd met speurhonden naar aanwijzingen gezocht.

Omwonenden werden tijdelijk geevacueerd met oog op instortingsgevaar en omdat gevreesd werd dat een brand die door de explosie was ontstaan, zou uitslaan.

Regillio Tuur bestraft voor mishandeling

Blue Thunder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag Regilio Tuur wegens mishandeling veroordeeld tot 310 uur dienstverlening en vijf maanden voorwaardelijke celstraf. Ook moet de 33-jarige ex-bokser zich laten behandelen voor zijn agressieve buien.

Tuur werd deze zomer aangehouden, nadat zijn toenmalige vriendin aangifte had gedaan. De politiearts die de vrouw na het gebeuren onderzocht, constateerde een reeks van kneuzingen en verwondingen die duidden op fysiek geweld.

Het is niet de eerste keer dat de ex-bokser een celstraf krijgt opgelegd. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank Tuur tot vier maanden celstraf wegens het mishandelen van zijn ex-vrouw. Het voorwaardelijke deel van die straf (twee maanden) is dinsdag omgezet in honderd uur dienstverlening.

Voorbereiding val van MIR begonnen

Komend voorjaar valt na veertien jaar het doek voor de Mir. Eind februari 2001 zal het Russische ruimtestation gecontroleerd neerstorten in zee, heeft vice-premier Ilja Klebanov maandag gezegd. Binnen enkele weken zal de Russische regering een definitief besluit nemen over de Mir, die met de komst van het internationale ruimtestation ISS overbodig wordt en te duur in onderhoud.

Klebanov, die de portefeuille ruimtevaart beheert, zei dat de Mir heel misschien in de ruimte zou kunnen blijven als er voldoende particulier geld zou worden gevonden. Met MirCorp, het in Nederland geregistreerd staande bedrijf dat brood ziet in ruimtetoerisme, was er al een grote geldschieter. Er is echter al een begin gemaakt met de voorbereidingen om de Mir in zee te laten storten, zei de vice-premier.

MirCorp blijft hopen dat de Mir in een baan om de aarde blijft. Het bedrijf maakte onlangs bekend 117 miljoen dollar te willen binnenhalen met de uitgifte van aandelen. Een Amerikaanse zakenman zou daarnaast bereid zijn 20 miljoen dollar neer te tellen voor een retourtje naar de Mir.

Vertegenwoordigers van MirCorp waren maandag in Moskou om te proberen de regering op andere gedachten te brengen. MirCorp-hoofd Jeffrey Manber zei dat hij de Russische president Vladimir Poetin een brief had gestuurd met het verzoek om een onderhoud. In het gesprek zou Manber er op wijzen dat het afschrijven van de Mir onder andere leidt tot het ontslag van duizenden mensen.

Gaan we dat ook zien?

Tegenvaller bij Italiaanse UMTS-veiling

De Italiaanse UMTS-veiling is gisteren gestaakt nadat het consortium Blu, dat onder andere bestaat uit British Telecom en Benetton, de strijd heeft opgegeven. De teller van de veiling, die traag en vertraagd op gang kwam staat momenteel op 26,9 miljard gulden wat een teleurstelling moet zijn voor de Italiaanse overheid, die op veel meer had gerekend.

De veiling is gestaakt omdat er nu vijf gegadigden zijn overgebleven voor vijf frequenties. De veiling is overigens nog niet beëindigd. De Italiaanse regering kan alsnog besluiten het aantal kavels met één te verminderen, of om de hele veiling over te laten doen. Beide opties moeten de opbrengst voor de schatkist verhogen, maar zullen ook leiden tot aanzienlijke schadeclaims van de huidige deelnemers.

Blu zou uit de veiling zijn gestapt, omdat British Telecom in tweede instantie niet bereid was het benodigde geld op te hoesten voor een Italiaanse UMTS-vergunning. Overigens zorgde Blu er ook voor dat de veiling met vertraging op gang kwam. Pas op het laatste moment bereikten de partners een akkoord over deelname. De aanvang van de veiling moest daarom donderdag met enkele uren worden uitgesteld.

De vijf deelnemers die nog in de race zijn, zijn: Telecom Italia Mobile (onderdeel van Vodafone), Pronto Italia, Wind (France Telecom), Ipse (Sonera en Telefónica) en Andala (Hutchinson Whampoa en Tiscali). (MV ICT & Internet).

Besluiten het aantal kavels met één te verminderen

Is dat legaal? Volgens mij is dat prijsopdrijving...
Op deze manier houden de bedrijven helemaal geen poen meer over om uberhaupt het UMTS uit te rollen.

Japan zet wapens in tegen hackers

Het Japanse ministerie van Defensie wil 'cyberwapens' gaan ontwikkelen die computersystemen van opdringerige hackers kunnen vernietigen. Dat meldt het grootste Japanse dagblad, de Yomiuri Shimbun. Het agentschap onderzoekt bovendien een systeem dat via Internet schade kan toebrengen aan geautomatiseerde verdedigingssystemen in het buitenland.

Of dat in strijd is met artikel 9 van de Japanse grondwet, dat oorlogsvoering in alle vormen resoluut afwijst, heeft het ministerie nog niet bestudeerd. De 'cyberwapens' zijn bestemd voor een speciale eenheid van de Japanse strijdkrachten, die vanaf april 2001 operatief moet zijn.

Bestrijding van informatica-piraten en afrekenen met computervirussen die het eilandenrijk bereiken, worden de hoofdtaken van de nieuwe eenheid.

In januari werden Japanse regeringssites enkele malen belaagd door hackers. Dat riep grote vragen op over de beveiliging van de Japanse computersystemen.


Virenque bekent dopinggebruik

Richard Virenque heeft dinsdag voor de eerste keer toegegeven dat hij tijdens de Ronde van Frankrijk verboden spierversterkende middelen heeft gebruikt. De Franse wielrenner deed deze bekentenis tijdens de tweede dag van het proces in de zaak van de wielerploeg Festina.

"Ik heb doping gebruikt", verklaarde hij. "Ik had geen keus." Virenque verklaarde maandag tijdens de eerste dag van het proces nog niet te weten welke producten hij van zijn toenmalige ploegarts Rijkaert kreeg toegediend. De Franse wielrenner is één van de in totaal tien verdachten die worden beschuldigd van onder meer inbreuk op de antidopingwet, de douanewet en de wetten op de volksgezondheid. De verdachten riskeren maximaal een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 45.000 gulden.

De Festina-affaire dateert uit de Tour de France van 1998. Kort voor de start in Ierland pakte de Franse douane op 8 juli verzorger Voet op met een auto vol met doping. De complete Festina-ploeg werd daarna uit de Tour verwijderd. Het proces duurt in principe tot 10 november.

Wat een schijnheil Tranen met tuiten op een persconferentie in 1998 en nu toch toegeven. Bah, ik hoop dat die nooit meer mag fietsen.


Stefan en Coby nu echt getrouwd

Ook al zijn ze nog eigenlijk vreemden voor elkaar, 'Ja, ik wil een miljonair'-showkandidate Coby Bos (29) en de Vlaamse miljonair Stefan Kerkhofs (33) zijn gistermiddag echt getrouwd. De plechtigheid vond onder grote belangstelling van de media plaats in het gemeentehuis van Blaricum.

Coby bekende vooraf "best zenuwachtig" te zijn geweest. "Je wist vanaf het begin: dit zit eraan vast. Nu is het voor het echie", zei ze vlak na het tekenen van de trouwaktes. Volgens Stefan gaat het nu pas echt beginnen. "Hopelijk krijgen we de rust om elkaar beter te leren kennen. Dit is pas het begin", stelde hij.

Het pasgetrouwde stel gaat voorlopig niet samenwonen. Hoewel velen twijfelen aan de duurzaamheid van het via een RTL4-showprogramma gearrangeerde huwelijk, producente Marijke Schaaphok bleef ook gisteren positief: "Ik weet dat ze echt om elkaar geven", zo benadrukte ze. "Als het niet lukt, is dat jammer. It's all in the game", meende presentator Carlo Boszhard.

De uit Lunteren afkomstige bruid en de bruidegom uit Hasselt gaven hun jawoord in de kleine trouwzaal van het fraaie raadhuis van Blaricum. Om de door RTL gemaakte opnames te beschermen gebeurde dat met dichtgetrokken gordijnen, zodat de buiten de deur gehouden concurrentie het nakijken had. Mr. Jan Martens, inwoner van het Gooise dorp, trad op als ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij had het paar ook al in de laatste uitzending van 'Ja, ik wil een miljonair' in de echt verbonden, maar dat was nep en slechts voor de show geweest.

Dan kunnen we nu gaan turfen hoe lang ze het volhouden

Lennon's bloed op tentoonstelling

In de in New York is een nieuwe tentoonstelling geopend over John Lennon. Fans kunnen onder meer kijken naar de bril die hij droeg toen hij in december 1980 werd vermoord. De bloedspetters zitten er nog op. Ook de kleren die hij toen droeg, kan mijn er zien.

Volgens Yoko Ono was het emotioneel moeilijk om veel persoonlijke spullen van Lennon nu aan het publiek te tonen. Ze meent dat het tentoonstellen van de kleren en de bril een bijdrage kan leveren aan de strijd tegen het wapenbezit in de VS.

Landelijke Libertel storing

Telecombedrijf Libertel kampt sinds vanochtend met een landelijke storing. Het is bijna onmogelijk om te bellen of gebeld te worden met een mobiele telefoon van Libertel. Volgens een woordvoerder van het bedrijf lijkt de oorzaak van de storing te liggen bij de basisstations. "Die communiceren niet goed met elkaar."

De storing ontstond even na 9 uur. Het is onbekend wanneer er weer mobiel gebeld kan worden. Technici van Libertel werken aan een oplossing.

En laat ik nu ook bij Libertel zitten

Jan Mulder mist medaille door stuurfout

Op de Paralympics in Sydney hebben Jan Mulder en Pascal Schoots maandag geen kans gezien om een vervolg te geven aan het eerdere succes op de vier kilometer. Het duo reed op de 1 kilometer goede rondetijden. Ze schommelden rond de 14,8 seconden. In de vierde omloop kwam het verval. Ineens had trainer Piet Kuys een klok in de hand waarop een rondje van 15,5 seconden stond genoteerd. Mulder gaf de verklaring. ‘We raakten in de laatste bocht naar start en finish enkele blokjes op de baan. Dat scheelde tienden van seconden. Het zal altijd de vraag blijven of ons dat van een bronzen plak af heeft gehouden. Zilver en goud lagen vandaag niet binnen ons bereik’.

De Schiedammer Willem Noorduin heeft de afgelopen dagen twee zilveren medailles veroverd. Zondag werd hij tweede bij het kogelstoten. Hij gooide de kogel 11,75 meter ver en kwam daarmee 42 centimeter te kort voor het goud dat naar de Tsjech Milan Kubala ging. Maandag herhaalde hij die prestatie. Bij het discuswerpen kwam hij tot een afstand van 32.55 meter.

Na de zwemsuccesen van Alwin Houtsma (3 maal goud) is ook maandag Joost de Hoogh er in geslaagd een medaille te veroveren. Op de 400 meter vrije slag (S10) finishte de 21-jarige TU-student als derde in een tijd van 4:23:00. De Canadezen Gagnot en Huot legden beslag op het goud en zilver.

De 19-jarige Marion Nijhof heeft maandag op de 400 meter vrije slag (S11) de bronzen medaille veroverd. Achter de ongenaakbare spaanse Anias Garcia (5:37.17) en de Amerikaanse Tracey Cross (5:43.29) finishte Nijhof in het Aquantic Centre in een tijd van 5:49.08.

Londen op jacht naar kangoeroe

Het Londense Beckenham Park is in de ban van een kangoeroe. Drie weken geleden zag een bezoeker zo'n dier door het park huppelen en sindsdien zeggen meer mensen het Australische buideldier te hebben waargenomen. Eén ooggetuige verklaarde zelfs dat haar hondje door het beest stoutmoedig uit de bosjes werd getrapt.

De kangoeroe zou afgelopen donderdag voor het laatst zijn gezien. Deskundigen van de Londense dierentuin hebben het park al tweemaal afgeschuimd, maar zonder resultaat.

De kangoeroe-verhalen hebben al heel wat extra mensen naar het park getrokken. Sommige bezoekers denken dat de kans om 'Skippy' te zien net zo klein is als het opduiken van het monster van Loch Ness.

Bergkamp teleurgesteld in Arsenal

Dennis Bergkamp vindt dat hij geen respect krijgt van zijn club Arsenal. "Mijn zaakwaarnemer, Rob Jansen, sprak op 2 oktober met de club over een contractverlening, maar tot op heden hebben we nog steeds niets gehoord", aldus Bergkamp op zijn website.

"Ik ben zeer teleurgesteld in de club", zo gaat hij verder. "De club toont geen respect voor mij. Ik wil mijn carrière hier afsluiten, maar als de club mij ook wil houden, zou je denken dat ze een poging wagen om met mij te communiceren."

Robbie Williams beschermt zichzelf

De managers van Robbie Williams hebben alle medewerkers en roadies, die werken tijdens zijn concerten, een officiële waarschuwing gegeven. Ze mogen geen drugs tijdens hun werkzaamheden of binnen 2 kilometer in de omgeving van de zanger gebruiken. Iedereen die betrapt wordt zal op staande voet worden ontslagen.

Robbie wil absoluut niets meer met drugs te maken hebben en heeft deze maatregel ingesteld om zichzelf te beschermen.

Fans willen geld terug

Fans van de popgroep 5ive, die zaterdag zou optreden in Arnhem tijdens Pepsi Pop 2000 , willen hun geld terug. De groep kon niet optreden wegens stemproblemen van J. en rugproblemen van Scott.

De fans waren zo teleurgesteld, dat ze bij organisator Mojo Concerts een verzoek hebben ingediend om de kaartjes terug te betalen. "Ik kwam voor 5ive. Pas tijdens de show werd er verteld dat de groep niet kwam, dat is niet juist", aldus een fan.

Een woordvoerder van BMG kon nog niet zeggen of het optreden bij de TMF Awards, aanstaande zaterdag in Gent, wel door zal gaan.

Bondskanselier als popidool

De Duitse Bondskanselier Schröder is per ongeluk een popster geworden met de hit: "Hol mir mal eine Flasche Bier". Dat meldde het blad Bild zondag.

De Duitse komiek Stefan Raab gebruikte deze uitspraak van Schröder in een liedje, dat direct een tophit werd. Schröder krijgt voor zijn aandeel in het nummer ongeveer anderhalf miljoen mark. Hij wil dat bedrag schenken aan een liefdadigheidsinstelling voor kinderen.

Domkoker-dieven eisen losgeld

Er is 25.000 piek losgeld geëist voor de op 2 oktober uit de Domtoren gestolen koker met toekomstvoorspellingen. De eis stond in een anonieme brief die het afgelopen weekeinde bij de redactie van het Utrechts Nieuwsblad werd bezorgd.

De brief bestond uit een kopietje van een stuk papier met daarop een tekst van letters uitkrantenknipsels. De tekst luidde: "Wij hebben de koker. Contact is gemaakt. 25.000 is onze eis. Verder contact via springstof."

De gemeente Utrecht zegt niets te kunnen beginnen, omdat zij zelf geen enkele eis heeft ontvangen. Ook ontbreekt ieder bewijs dat de brief daadwerkelijk van de dieven afkomstig is. Dat bewijs werd wel eerder geleverd toen de dieven de verdwijning van de koker opeisten. Er werd toen een foto bijgesloten, waarop de koker te zien was. Een woordvoerder benadrukt dat de gemeente nooit voor teruggave zal betalen.

De opmerking 'Verder contact via springstof' duidt in de richting van het Utrechtse krakersblad "Springstof". Van dat blad was gisteren echter niemand bereikbaar.

Nederland is niet te vol

Dit vindt bijna driekwart van de Nederlandse jongeren. Vooral specialisten, zoals bejaardenverzorgers uit Zuid-Afrika, verpleegsters uit de Filippijnen, voetballers uit Afrika en de computerdeskundigen uit India, zijn wat de ondervraagde jongeren betreft van harte welkom.

Azielzoekers die voor geweld vluchten, mogen zelfs van 94 procent van de jongeren in Nederland blijven. Ruim 60 procent wil echter de economische vluchtelingen en de Antilliaanse werkloze jongeren de toegang tot Nederland liever weigeren. Dit blijkt uit een opinie-onderzoek onder 17 tot 26-jarigen.

Aanklacht tegen Van Dale

Een Nederlander van Turkse afkomst heeft een aanklacht ingediend tegen de samenstellers van het bekende woordenboek van Van Dale. De 25-jarige man voelt zich hevig in zijn eer aangetast door enkele uitdrukkingen die onder de noemer "Turk" in het Nederlandse woordenboek voorkomen.

Het gaat om termen als "aangaan als een Turk" - in de betekenis van: "heftig uitvaren, tieren, razen", "aan de Turken overgeleverd zijn" - "slecht behandeld worden", "er uitzien als een Turk" - "erg vuil zijn" en "rijden als een Turk" - "slecht autorijden".

De jongeman heeft zijn aanklacht schriftelijk ingediend bij de gemeentepolitie van Krimpen aan den IJssel, nadat hij eerst maanden over zijn bezwaren heeft gecorrespondeerd met hoofdredacteur drs. A. den Boon van de 'Dikke Van Dale'.

"Ik heb hem per brief uitgelegd wat de opnamecriteria voor dit soort uitdrukkingen zijn. Blijkbaar was hij met die uitleg niet tevreden en heeft hij zich nu tot de politie gewend. In een beschrijvend woordenboek dienen zulke algemeen bekende uitdrukkingen echter gewoon vermeld te worden. Bovendien staat er duidelijk aangegeven dat de termen 'beledigend' zijn", aldus Den Boon.

De politie zei gisteren dat de man nog mondeling gehoord moet worden over zijn aanklacht. Over een eventuele gerechtelijke vervolging beslist uiteindelijk de officier van justitie.

Het is overigens moeilijk de jongeman persoonlijk een toelichting op zijn klacht te laten geven, want hij is momenteel opgesloten in de Krimpense gevangenis. Het is niet duidelijk, waarvoor hij zit. Alle correspondentie heeft hij de afgelopen maanden vanuit de bak gevoerd.

Om zijn gelijk te krijgen, heeft hij formeel ook de hulp ingeroepen van de Turkse ambassade in Den Haag. Hij vindt dat de ambassade hem in zijn kruistocht moet steunen, omdat in zijn ogen de 'beledigingen' aan alle Turken gericht zijn. De ambassade wilde gisteren niet reageren op de éénmanskruistocht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.